işçi için hocam o, tekrar yazıyorum memurun iş bırakma hakkı kanunen yok, anayasa mahkemesi dahil hiçbir mahkeme kanunun önünde değildir. Kanunda açık açık yazana yorum yapılmaz. Hukukun temel kaidesine en başta hukukçular uymuyor.Hocam ülkemizin sendikal mücadele tarihinde çoğu kez iş bırakma eylemi yaptı hatta dün de yapıldı. Anne baba öğretmen emeklisi oradan biliyorum. Eskiden iş bırakıldı mi öyle bir kalabalık bırakırdı ki etkilerdi ülkeyi. Şimdi esamesi yok.dün de iş bırakıldı kalabalığı bırak bir avuç insan vardı.
Eğitim senin açtığı davalar neticesinde ( çok çok eski bir kazanimdir ) ve verdiği ciddi bir mücadelenin sonucunda da.
Anayasa mahkemesi
Anaysa 51. Madde, Kamu Sendikaları Kanunu açık ve emredici olarak sendikal faaliyet kapsamında iş bırakmayı yasal kabul etmiştir.
Yani kanunen iş bırakabilirsiniz.
Geçmişte, gelecekte yapılmıştır, yapılacaktır o beni ilgilendirmez, ben hukuktan anladığımı söylüyorum. Bizim zaten asıl problemimiz hukuku esnetmek, hukuku işimize geldiği gibi yorumlamak, hukuka uymamak için (çünkü ilgili madde işine gelmez birilerinin) çare aramak.