söyle düsünün 100 lira maasınız var ilk 6 ay yüzde 14 zam aldınız 114 tlbir de ben şunu anlamıyorum 6 ay yüzde 14 + 6 ay yüzde 9 yüzde nasıl yüzde 23 oluyor. her yerde memura yüzde 23 diye haber var.
sendikalar çalışıyor yani öyle mi hepsi koltuk savaşında hiçbiri bi halta yaramaz seninki de yaramaz asıl sendikaya ne hacet herkes bıraksın sende onların hayrına çalışıyorsun bende senin yüzüne vurayım, yüzüne vurmak ne demek hdsiz ülke bu hale gelincye kadar nerdeydinizsuç ne hükümette ne de memur sen de. suç yıllardır alım gücü düşmesine rağmen hala bu sendikaya üye olanlarda.bunu sürekli yüzlerine vurmazsanız değişen birşey olmaz
% 5 memur ve emeklisine zamsuç ne hükümette ne de memur sen de. suç yıllardır alım gücü düşmesine rağmen hala bu sendikaya üye olanlarda.bunu sürekli yüzlerine vurmazsanız değişen birşey olmaz
Hocam işte ortalama 119 ediyor ve aslında yıllık yüzde 19 almış oluyoruz bu bile algı operasyonu ki bunu toplantıya katılan sendikalar da 23 diye açıkladılar.söyle düsünün 100 lira maasınız var ilk 6 ay yüzde 14 zam aldınız 114 tl
sonra 114tl üzerinden yüzde 9 zam alınca 124 küsür tl yapar yani 100 olan maas 124 tl oldugu icin o yönde aciklamalar
hocam bakma 19 yada 23cüler biraz insafli sayılırHocam işte ortalama 119 ediyor ve aslında yıllık yüzde 19 almış oluyoruz bu bile algı operasyonu ki bunu toplantıya katılan sendikalar da 23 diye açıkladılar.
Hepsi değil hocam bazı sendikalar başkan başkan yardimcisi ve çalışanlarının maaslarini tüzüğe bağlamıştır ve sendika başkanı e-bordro sunu yıllık olarak paylaşır. Kıdem ve kademesine göre bir ögretmen gibi maaş alır ve tahsis edilen bir araç ev v.s. yoktur.kavgaya tartismaya gerek yok
acik konusmak gerekirse; yıllardır ne sendikalar dogru dürüst memurun hakkını koruyor ve ekonomik sıkıntılarını çözüyor
ne de üyeler olması gereken tepkilerini koyarak sendikalarına karsı bir tepki veriyor
yani burada en kolay çözüm sendikalara olan üyelik mevzusu
birileri sendika başında bucuk bucuk zamma ok verip audilere biniyorsa, bu üyeler sayesindedir ve üyeler gerekirse istifa eder sendikacılarda ellerindeki audiler ve yüksek maaslar gitmesin diye kırk takla atıp memurun hakkını alır.
Hakkını aramak ne zaman suç olmuş?Memurun bir kere grev hakkı yok ama işçinin var. Emin olun memurun grev hakkı olsaydı zam ve toplu sözleşme çok daha farklı olurdu. Doktorların grev yapması da hukuksuz. 2 sene önce 14 martta oğlum hastalandı, eşim hastaneden sabahın beşinde e-randevu aldı, sabah götürdü, doktor efendi orada olduğu halde çocuğa bakmamış. Ben orada olsaydım, kesin olay çıkacaktı. Alo 184 ve cimere ayrı ayrı şikayet ettim. İkisi de farklı cevap verdi. Biri grev yapıyorlar yazdı açıkça, üstüne gitmedim. Neden, üstüne gitsem hiçbir şey olmayacaktı, uğraştığımla, sinirimle kalacaktım. Ondan sonra doktora, sağlık çalışanına şiddet var diyorlar. Bu şiddetin bir kısmında maalesef hak ediyorlar.
Doktorlar hakkını arayıp iş bıraktığı için yine 3-5 bir şeyler aldılar. Çok değil bir gün tüm öğretmenler iş bıraksın, okuldaki o keşmekeşi bir görsünler gör bakalım elimiz nasıl güçleniyor.Memurun bir kere grev hakkı yok ama işçinin var. Emin olun memurun grev hakkı olsaydı zam ve toplu sözleşme çok daha farklı olurdu. Doktorların grev yapması da hukuksuz. 2 sene önce 14 martta oğlum hastalandı, eşim hastaneden sabahın beşinde e-randevu aldı, sabah götürdü, doktor efendi orada olduğu halde çocuğa bakmamış. Ben orada olsaydım, kesin olay çıkacaktı. Alo 184 ve cimere ayrı ayrı şikayet ettim. İkisi de farklı cevap verdi. Biri grev yapıyorlar yazdı açıkça, üstüne gitmedim. Neden, üstüne gitsem hiçbir şey olmayacaktı, uğraştığımla, sinirimle kalacaktım. Ondan sonra doktora, sağlık çalışanına şiddet var diyorlar. Bu şiddetin bir kısmında maalesef hak ediyorlar.
17 gün maaşları geç yattı bazı yerlerde sağlık personelinin gidin bir de şiddet uygulayın neden iş bıraktınız diye. Adamlar 5dk da 1 hasta bakıyor ve şikayetçi kendi için değil hasta için şikayetçi. Hastaneye atanan sağlıkçı bile olmayan müdür sıfatındaki şahıslardan şikayetçi. Kimsede çözüm üretme taraftarı değil ne yapsınlar sizce seslerini duyurmak için? Ayrıca min. personeli bırakarak iş birakiyorlar..Memurun bir kere grev hakkı yok ama işçinin var. Emin olun memurun grev hakkı olsaydı zam ve toplu sözleşme çok daha farklı olurdu. Doktorların grev yapması da hukuksuz. 2 sene önce 14 martta oğlum hastalandı, eşim hastaneden sabahın beşinde e-randevu aldı, sabah götürdü, doktor efendi orada olduğu halde çocuğa bakmamış. Ben orada olsaydım, kesin olay çıkacaktı. Alo 184 ve cimere ayrı ayrı şikayet ettim. İkisi de farklı cevap verdi. Biri grev yapıyorlar yazdı açıkça, üstüne gitmedim. Neden, üstüne gitsem hiçbir şey olmayacaktı, uğraştığımla, sinirimle kalacaktım. Ondan sonra doktora, sağlık çalışanına şiddet var diyorlar. Bu şiddetin bir kısmında maalesef hak ediyorlar.
Mali konularda çalışma bakanının pek bir yetkisi olduğunu düşünmüyorum. Hizmet kollarının Maliyet getirecek talepleri kabul görmez gibi geliyor bana. Hayırlısı bakalım. Umarım yanılırım.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantı öncesi Memur-Sen'e bağlı yetkili sendikaların genel başkanlarıyla bir araya geldi.
Görüşmede, sendikaların hizmet kollarına ilişkin talepler de ele alındı. Bakan Işıkhan'ın taleplerin birçoğuna olumlu yaklaştığı belirtiliyor.
Beklenti, hizmet kollarının taleplerinin önemli bir kısmının kabul edilmesi.
Memur ve memur emeklisinin gözü yeni zam teklifinde
Yaklaşık 6 buçuk milyon memur ve memur emeklisinin zam pazarlığı devam ediyor. Hükümet, bugün ikinci teklifini sunacak. Kritik toplantı saat 14.00'te yapılacak. Görüşme öncesi açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Amacımız süreci en kısa sürede karara bağlamak...www.ntv.com.tr
kanunda yönetmelikte yazmayan bir fiili işlerse buna hukukçular suç diyor genelde. Başka bir yol bulabilirler. ama amaçları vatandaşla hükümeti karşı karşıya getirmekti, kısmen de başardılar. Hükümetin en sağlam denilen sağlık kısmının bile aslında sağlam olmadığını hep beraber gördük.Hakkını aramak ne zaman suç olmuş?
sendika kararları kanunlara yönetmeliklere aykırı olamaz hocam. Memursenli arkadaşlara dedim zamanında kılık kıyafet eylemi yapmaya başladıklarında, niye açık açık baş örtüsü serbest olmalı demiyor da kılık kıyafet içinde geçiştiriyorsunuz diye. Bir kaçı dediğime katılıyordu, bazıları da lavı eveleyip duruyordu.Gelelim grev hakkına doğrudur grev hakkı yok ama Danıştay'ın verdiği karar neticesinde sendikanın aldığı iş bırakma kararına uymak suç değil.
Şükür ki ülke hala az da olsa kanunlar ile yönetiliyor şahısların fikirleri ile değil.
Hocam ülkemizin sendikal mücadele tarihinde çoğu kez iş bırakma eylemi yaptı hatta dün de yapıldı. Anne baba öğretmen emeklisi oradan biliyorum. Eskiden iş bırakıldı mi öyle bir kalabalık bırakırdı ki etkilerdi ülkeyi. Şimdi esamesi yok.dün de iş bırakıldı kalabalığı bırak bir avuç insan vardı.sendika kararları kanunlara yönetmeliklere aykırı olamaz hocam. Memursenli arkadaşlara dedim zamanında kılık kıyafet eylemi yapmaya başladıklarında, niye açık açık baş örtüsü serbest olmalı demiyor da kılık kıyafet içinde geçiştiriyorsunuz diye. Bir kaçı dediğime katılıyordu, bazıları da lavı eveleyip duruyordu.