Yağız atlar kişnedi, meşin kırbaç şakladı.2023 ZAM MASASI

Kodla Büyü
WhatsApp Image 2023-08-14 at 19.20.42.jpeg

büyük başarılar dolu ebs şanlı zaferleri maşallah ne dediyse almış (ama neyi)

bir de ben şunu anlamıyorum 6 ay yüzde 14 + 6 ay yüzde 9 yüzde nasıl yüzde 23 oluyor. her yerde memura yüzde 23 diye haber var.

birde üc ayda bir zam diye yola cikip 6 ayda bire ragzi olacaklar her sene ayni hikaye sıktı artik valla kurtulamadik sunlardan en başarılı zam pazarlıgı yapan sendika olarak tarih olsalar

bir de ben şunu anlamıyorum 6 ay yüzde 14 + 6 ay yüzde 9 yüzde nasıl yüzde 23 oluyor. her yerde memura yüzde 23 diye haber var.
söyle düsünün 100 lira maasınız var ilk 6 ay yüzde 14 zam aldınız 114 tl
sonra 114tl üzerinden yüzde 9 zam alınca 124 küsür tl yapar yani 100 olan maas 124 tl oldugu icin o yönde aciklamalar

bugün malum senli arkadaş şükredin dedi bana. arkadaşım olduğu için kendime üzüldüm. vallahi billahi üzüldüm. kafası çalışan arkadaş seçmediğim için. oysa oturduğu yerden kallavi maaş alanları aklına hiç getirmiyor. torpille atanan işçiler, vekiller, sosyal yardım alanlar, kkm vs. bunları düşünmüyor gelip sana bana şükret diyor. aslında kendi de biliyor durumu ama sırf 200 lira için geleceğini sattığını itiraf etmek zor geliyor. kendi kişiliğine verdiği zararı bertaraf etmeye çalışıyor.

Dolar tl grafiğine bakın sabit. Bu ne demek sendikanın istediği gibi olsa bile işimiz yaş demek.
Doları sabit tutarsan patlıyor.

2023-2024 İşçi toplu sözleşmesi;

En düşük işçi maaşı 15bin e yükseltilip,
?ilk 6 ay için %45 zam + enflasyon kadar artış yapılmış.
?Sonraki 6 ay için %15 zam + enflasyon kadar artış yapılmış.
?ikinci yıl ilk 6 ay için %10 zam + enflasyon kadar artış yapılmış.
?ikinci yıl ikinci 6 ay için %10 zam + enflasyon kadar artış yapılmış.
✔️Günlük yemek yardımı 65 TL'den az olmamak üzere, Yukardaki Belirtilmiş olan zamlar 2023 Ocak ayından geçerli olmak üzere uygulanmıştır. farklar bilahare ödenecektir.
✔️Ek ödemeler brüt 2500 TL ya yükseltilmiş olup Yukardaki belirtilmiş olan zamları ile Ocak ayından geçerli olmak üzere yükseltilmiş ve Farklar bilahare ödenecektir.
✔️Sosyal yardımlar 1100 TL'ya yükseltilmiş olup yukardaki artış oranı ile birlikte Ocak ayından geçerli olmak üzere yükseltilmiş ve farklar bilahare ödenecektir.
✔️Giyim yardımı yolluk 700 TL olmuş ve yukardaki artış oranı ile birlikte Ocak ayından geçerli olmak üzere yükseltilmiş Farklar bilahare ödenecektir
✔️Ayrıca gece mesaisi ve fazla mesai gibi artışlar yapılmış olup yukardaki linkten de İnceleyiniz.

Son düzenleme:
suç ne hükümette ne de memur sen de. suç yıllardır alım gücü düşmesine rağmen hala bu sendikaya üye olanlarda.bunu sürekli yüzlerine vurmazsanız değişen birşey olmaz
sendikalar çalışıyor yani öyle mi hepsi koltuk savaşında hiçbiri bi halta yaramaz seninki de yaramaz asıl sendikaya ne hacet herkes bıraksın sende onların hayrına çalışıyorsun bende senin yüzüne vurayım, yüzüne vurmak ne demek hdsiz ülke bu hale gelincye kadar nerdeydiniz

suç ne hükümette ne de memur sen de. suç yıllardır alım gücü düşmesine rağmen hala bu sendikaya üye olanlarda.bunu sürekli yüzlerine vurmazsanız değişen birşey olmaz
% 5 memur ve emeklisine zam
Hemde tam 2 yıl sonrası bugün için % 5
Aynı sendika ve %5
2 yıl sonra bugün % 5
Süpersin EBS ve üyelerine teşekkürler

söyle düsünün 100 lira maasınız var ilk 6 ay yüzde 14 zam aldınız 114 tl
sonra 114tl üzerinden yüzde 9 zam alınca 124 küsür tl yapar yani 100 olan maas 124 tl oldugu icin o yönde aciklamalar
Hocam işte ortalama 119 ediyor ve aslında yıllık yüzde 19 almış oluyoruz bu bile algı operasyonu ki bunu toplantıya katılan sendikalar da 23 diye açıkladılar.

Hocam işte ortalama 119 ediyor ve aslında yıllık yüzde 19 almış oluyoruz bu bile algı operasyonu ki bunu toplantıya katılan sendikalar da 23 diye açıkladılar.
hocam bakma 19 yada 23cüler biraz insafli sayılır

ebs 23-24 te kalmaz bisiler daha uydurur 50 60 a tamamlar sonra ahaber 1/4 10 cocuklu esi calismayan basogretmen birine göre hesap yapar
50bin maas alacak ogretmenler der sonrası malum

kavgaya tartismaya gerek yok
acik konusmak gerekirse; yıllardır ne sendikalar dogru dürüst memurun hakkını koruyor ve ekonomik sıkıntılarını çözüyor
ne de üyeler olması gereken tepkilerini koyarak sendikalarına karsı bir tepki veriyor

yani burada en kolay çözüm sendikalara olan üyelik mevzusu
birileri sendika başında bucuk bucuk zamma ok verip audilere biniyorsa, bu üyeler sayesindedir ve üyeler gerekirse istifa eder sendikacılarda ellerindeki audiler ve yüksek maaslar gitmesin diye kırk takla atıp memurun hakkını alır.

kavgaya tartismaya gerek yok
acik konusmak gerekirse; yıllardır ne sendikalar dogru dürüst memurun hakkını koruyor ve ekonomik sıkıntılarını çözüyor
ne de üyeler olması gereken tepkilerini koyarak sendikalarına karsı bir tepki veriyor

yani burada en kolay çözüm sendikalara olan üyelik mevzusu
birileri sendika başında bucuk bucuk zamma ok verip audilere biniyorsa, bu üyeler sayesindedir ve üyeler gerekirse istifa eder sendikacılarda ellerindeki audiler ve yüksek maaslar gitmesin diye kırk takla atıp memurun hakkını alır.
Hepsi değil hocam bazı sendikalar başkan başkan yardimcisi ve çalışanlarının maaslarini tüzüğe bağlamıştır ve sendika başkanı e-bordro sunu yıllık olarak paylaşır. Kıdem ve kademesine göre bir ögretmen gibi maaş alır ve tahsis edilen bir araç ev v.s. yoktur.

Diğerleri ne yaptı lafına da karşiyim yetkisi olmayan bir sendikaya sen ne yaptın denmesi kadar saçma bir şey yok. Mazbata kimde ise onun düdüğü öter.

İş bırakma eylemi yapamayan sendikaya, sendika demem ben, bakın doktorlar nasıl zaman zaman istediklerini alıyorlar, Eğitim İş Eğitim Sen Hürriyetçi Eğitim Sen vs vs, uzman öğretmenlik sınavı öncesi iş bırakma eylemi yaptılar, bence devamı gelmeli. Sarı ve sarımtırak sendika ne yaptı? Tenefüste derse girmeme eylemi mi?

Burada bulunan ve aklı başına öğretmen arkadaşlarım, istifa etmek ve başka bir sendikaya üye olmak bir tepkidir. Sendikanız değişti diye siyasi görüşünüz, ideolijiniz değişmez, en azından bizler at gözlüklerimizi değiştirelim... Sarı ve Sarımtırak harici tercih sizin. naçizane...

Eğitim Sen, KESK olarak 2024/2025 için hükümetin verdiği zam teklifini trajikomik bulduğu için bugün grevde. Okullar açılmadan ne anlamı var diyenler olabilir ancak memurlar sadece öğretmenlerden oluşmuyor. Ayrıca zam pazarlığı da bu ayda yapılıyor. Tabi ülkede gündem olması için birlik olmak gerek. Tüm sendikaların iş bırakması gerek ki etkili olabilsin.

Memurun bir kere grev hakkı yok ama işçinin var. Emin olun memurun grev hakkı olsaydı zam ve toplu sözleşme çok daha farklı olurdu. Doktorların grev yapması da hukuksuz. 2 sene önce 14 martta oğlum hastalandı, eşim hastaneden sabahın beşinde e-randevu aldı, sabah götürdü, doktor efendi orada olduğu halde çocuğa bakmamış. Ben orada olsaydım, kesin olay çıkacaktı. Alo 184 ve cimere ayrı ayrı şikayet ettim. İkisi de farklı cevap verdi. Biri grev yapıyorlar yazdı açıkça, üstüne gitmedim. Neden, üstüne gitsem hiçbir şey olmayacaktı, uğraştığımla, sinirimle kalacaktım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Memurun bir kere grev hakkı yok ama işçinin var. Emin olun memurun grev hakkı olsaydı zam ve toplu sözleşme çok daha farklı olurdu. Doktorların grev yapması da hukuksuz. 2 sene önce 14 martta oğlum hastalandı, eşim hastaneden sabahın beşinde e-randevu aldı, sabah götürdü, doktor efendi orada olduğu halde çocuğa bakmamış. Ben orada olsaydım, kesin olay çıkacaktı. Alo 184 ve cimere ayrı ayrı şikayet ettim. İkisi de farklı cevap verdi. Biri grev yapıyorlar yazdı açıkça, üstüne gitmedim. Neden, üstüne gitsem hiçbir şey olmayacaktı, uğraştığımla, sinirimle kalacaktım. Ondan sonra doktora, sağlık çalışanına şiddet var diyorlar. Bu şiddetin bir kısmında maalesef hak ediyorlar.
Hakkını aramak ne zaman suç olmuş?

Memurun bir kere grev hakkı yok ama işçinin var. Emin olun memurun grev hakkı olsaydı zam ve toplu sözleşme çok daha farklı olurdu. Doktorların grev yapması da hukuksuz. 2 sene önce 14 martta oğlum hastalandı, eşim hastaneden sabahın beşinde e-randevu aldı, sabah götürdü, doktor efendi orada olduğu halde çocuğa bakmamış. Ben orada olsaydım, kesin olay çıkacaktı. Alo 184 ve cimere ayrı ayrı şikayet ettim. İkisi de farklı cevap verdi. Biri grev yapıyorlar yazdı açıkça, üstüne gitmedim. Neden, üstüne gitsem hiçbir şey olmayacaktı, uğraştığımla, sinirimle kalacaktım. Ondan sonra doktora, sağlık çalışanına şiddet var diyorlar. Bu şiddetin bir kısmında maalesef hak ediyorlar.
Doktorlar hakkını arayıp iş bıraktığı için yine 3-5 bir şeyler aldılar. Çok değil bir gün tüm öğretmenler iş bıraksın, okuldaki o keşmekeşi bir görsünler gör bakalım elimiz nasıl güçleniyor.

Uzman öğretmenlik sınavı için iş bırakıldı iş bırakan öğretmenlere hiçbir şey olmadı Hocam. Bazı öğretmenler "sendikalı öğretmenler iş bıraksın" dedi.

"O zaman gel sen de sendikalı ol sen de destek ver, ben sendikaya inanmıyorum."

Aslında dedikleri şu siz mücadele edin biz hak alalım.

Kusura bakmayın öğretmen camiası hep birileri yansın biz beleşten hak elde edelim, bana ilişmeyen yılan bin yaşasın derdinde ama lafa gelince de mangal da kül bırakmıyorlar. Bunun için de çaycı bile öğretmenden fazla para alıyor.

17 gün maaşları geç yattı bazı yerlerde sağlık personelinin gidin bir de şiddet uygulayın neden iş bıraktınız diye. Adamlar 5dk da 1 hasta bakıyor ve şikayetçi kendi için değil hasta için şikayetçi. Hastaneye atanan sağlıkçı bile olmayan müdür sıfatındaki şahıslardan şikayetçi. Kimsede çözüm üretme taraftarı değil ne yapsınlar sizce seslerini duyurmak için? Ayrıca min. personeli bırakarak iş birakiyorlar..
Gelelim grev hakkına doğrudur grev hakkı yok ama Danıştay'ın verdiği karar neticesinde sendikanın aldığı iş bırakma kararına uymak suç değil.
Şükür ki ülke hala az da olsa kanunlar ile yönetiliyor şahısların fikirleri ile değil.

Çözüm üretmeyen, problem ile karsilastiginda defolup gitsinler diyen bı anlayış var ise karşınızda sayın hocam gün gelir bıçak kemiğe dayanır ve o işi bırakırsınız (biraktirilirsiniz). Tabi bu hakkını arama cesaretini gösteren meslekler için.

Benim kızım da sürekli doktor kontrolünde özel bir durumu olduğu için ve hepsinden Allah razı olsun ilgileniyorlar ve o doktorların karşısında olay çıkaran cahilleri gördükçe benimde onları boğasım olay çıkarasim geliyor.

Ayda 11 saat nöbet;
Bu programı ilkokul 4 te yazan oğlum
Yıllar sonra OKS ve ÖSS de Oldukça yüksek (Her ikisi de ilk 200 sayısal )derece yaparak tam 2 yıl önce Ankara şehir Hastanesinde ayda 11 nöbet tutan asistan idi. Ayda 11 nöbet ayda 6-8 gününü Bina dışında geçirmek geri kalan günlerde bina içinde 24 saat esaslı çalışmak demektir.
+Poliklinikte aynı anda iki ya da üç hasta var Ve her hastaya üçer dakika en fazla.
+Acil de görevlendirme
+Haftada ortalama 6-8 Tek başına Sorumlu olduğun Ciddi derece sıkıntılı ameliyatlar
+En rahatı da 80-120 civarı hastaya gece servis nöbeti( 5 saat uyuyabiliyorsun)
Yani ayda 22 gün gece ve gündüz hastanede bir eşyasın.
O tarihlerde eline geçen toplam para (Kendine sordum )bir teknik öğretmenden biraz daha fazla. Değişen bir şey yok çünkü paranı harcıyacağın zamanın da yok.
Poliklinik yaparsın kapıda uzmanın profesörün adı yazıyor. karşında asistanını bulursun.
Ameliyat olursun ameliyatı yapan genç bir asistandır . Doçentin profun yüzünü göremezsin.(Aslında asistanı da bazen görür. Haklarını yememek lazım)"Sonuçta her işi asistan yapar."
Şimdi güneydoğuda 1 yıllık cerrahi uzman ama Keşke aile hekimi olsaydı.

Son düzenleme:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantı öncesi Memur-Sen'e bağlı yetkili sendikaların genel başkanlarıyla bir araya geldi.

Görüşmede, sendikaların hizmet kollarına ilişkin talepler de ele alındı. Bakan Işıkhan'ın taleplerin birçoğuna olumlu yaklaştığı belirtiliyor.

Beklenti, hizmet kollarının taleplerinin önemli bir kısmının kabul edilmesi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantı öncesi Memur-Sen'e bağlı yetkili sendikaların genel başkanlarıyla bir araya geldi.

Görüşmede, sendikaların hizmet kollarına ilişkin talepler de ele alındı. Bakan Işıkhan'ın taleplerin birçoğuna olumlu yaklaştığı belirtiliyor.

Beklenti, hizmet kollarının taleplerinin önemli bir kısmının kabul edilmesi.

Mali konularda çalışma bakanının pek bir yetkisi olduğunu düşünmüyorum. Hizmet kollarının Maliyet getirecek talepleri kabul görmez gibi geliyor bana. Hayırlısı bakalım. Umarım yanılırım.

Hakkını aramak ne zaman suç olmuş?
kanunda yönetmelikte yazmayan bir fiili işlerse buna hukukçular suç diyor genelde. Başka bir yol bulabilirler. ama amaçları vatandaşla hükümeti karşı karşıya getirmekti, kısmen de başardılar. Hükümetin en sağlam denilen sağlık kısmının bile aslında sağlam olmadığını hep beraber gördük.
Sağlık çalışanlarına şiddeti savunmuyorum ama şiddetin bir kısmında pekiştirecinin sağlık çalışanları olduğunu söylüyorum. Memlekette hukuk olsaydı doktorların grevleri karşısında gereken yapılırdı. Meslekleri zormuş vs, her meslek kendi açısından zor.

Gelelim grev hakkına doğrudur grev hakkı yok ama Danıştay'ın verdiği karar neticesinde sendikanın aldığı iş bırakma kararına uymak suç değil.
Şükür ki ülke hala az da olsa kanunlar ile yönetiliyor şahısların fikirleri ile değil.
sendika kararları kanunlara yönetmeliklere aykırı olamaz hocam. Memursenli arkadaşlara dedim zamanında kılık kıyafet eylemi yapmaya başladıklarında, niye açık açık baş örtüsü serbest olmalı demiyor da kılık kıyafet içinde geçiştiriyorsunuz diye. Bir kaçı dediğime katılıyordu, bazıları da lavı eveleyip duruyordu.

sendika kararları kanunlara yönetmeliklere aykırı olamaz hocam. Memursenli arkadaşlara dedim zamanında kılık kıyafet eylemi yapmaya başladıklarında, niye açık açık baş örtüsü serbest olmalı demiyor da kılık kıyafet içinde geçiştiriyorsunuz diye. Bir kaçı dediğime katılıyordu, bazıları da lavı eveleyip duruyordu.
Hocam ülkemizin sendikal mücadele tarihinde çoğu kez iş bırakma eylemi yaptı hatta dün de yapıldı. Anne baba öğretmen emeklisi oradan biliyorum. Eskiden iş bırakıldı mi öyle bir kalabalık bırakırdı ki etkilerdi ülkeyi. Şimdi esamesi yok.dün de iş bırakıldı kalabalığı bırak bir avuç insan vardı.
Eğitim senin açtığı davalar neticesinde ( çok çok eski bir kazanimdir ) ve verdiği ciddi bir mücadelenin sonucunda da.
Anayasa mahkemesi
Anaysa 51. Madde, Kamu Sendikaları Kanunu açık ve emredici olarak sendikal faaliyet kapsamında iş bırakmayı yasal kabul etmiştir.
Yani kanunen iş bırakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Geri