kayısı evet pazarda 50 tl ama üretici de bedava resmen devletin bu aradaki farka el atması lazım.Her ay Tuik açıklanan + %5 zam alınmalı yoksa gıdayıda alamayacağız. İncir 100 kayısı 50 fasülye 60 ...
Ne olacak gazetelere manşet "Memura Çifte Zam"Temmuz ayında %3,49 enflasyon farkı oluştu
Yıl sonuna dek ne kadar olacak acaba?
Temmuz ayında %3,49 enflasyon farkı oluştu
Yıl sonuna dek ne kadar olacak acaba?
2024 Ocak ayındaki zammı etkiliyor mu bu enflasyon?
Hocam maaşlar artmasaydi keşke. Hiç olmazsa enflasyon düşerdi. Doğru mu anladım.Taraflı ve kasıtlı bir haber. Kıymeti harbiyesi yok. Memur maaşı sebebiyle dememiş. Maaşların artmasıyla demiş. Ve sadece maaşları da söylememiş döviz kuru vs saymış.
Haber siteleri işine gelen kısmı işine gelen şekle çevirerek almış.
Maksad tenkid etmekse zaten tenkid edilecek şeyler bulunur yalana yada hakikatı taraflı vermeye gerek yok.
para babaları onlar oldukları için onlara kimse dokunmaz bende bu sene erikleri kestim attım millete para kazandırmaktan başka bir şeye yaramadı son 2 senedirkayısı evet pazarda 50 tl ama üretici de bedava resmen devletin bu aradaki farka el atması lazım.
Babamların kayısı bahçesi vardı 2 hafta önce kendim gittim topladım toptancıya 10 tl ye zor verdik duyanlarda çok iyi vermişsiniz diyorlar. Üzerinde hafif lekeli olursa almıyorlar suluğa gönderiyorlar oradada kayısı 3 tl.
Enflasyonu bukadar arttıran aracılar. Hiç bir üretimde olmayan sadece üreticiden alıp tüketiciye ulaştıran kişilerin oturdukları yerden fiyat belirlemeleri. Bu iş çözüm olmadığı müddetçe kısır döngüde kalacağız
Üretici oalrak ta ağaçları kesme kararı aldık başka şekilde değerlendireceğiz bahçeyi kazandırmıyor üstüne birde süründürüyor
ne yazıkki öle onların resmen beleş köleleri olarak iş yapıyoruz en iyisini yapmışsınız Kendi üründüğünü kendin satabilmelisinki bu işten para kazanabilesin yoksa imkansız. Onuda sağolsun üreticilerimiz pazarda 50 tl ise organik diye 60 a satmaya çalışıyor. Yerinde 10 tl ye zor veriyoruz.para babaları onlar oldukları için onlara kimse dokunmaz bende bu sene erikleri kestim attım millete para kazandırmaktan başka bir şeye yaramadı son 2 senedir
Sizin adınıza üzüldüm tarımdan ümitliydiniz. Allahım başka kapılar açar inşallah.para babaları onlar oldukları için onlara kimse dokunmaz bende bu sene erikleri kestim attım millete para kazandırmaktan başka bir şeye yaramadı son 2 senedir
aynen @serkan42 başkan birkaç sene önce çok iyi diyordun. Piyasa tepetaklak oldu herhalde.Sizin adınıza üzüldüm tarımdan ümitliydiniz. Allahım başka kapılar açar inşallah.
şöyle hocam erik çok iyi bir erik iç piyasada bulamazsınız ama tüccar senden yok parasına alıyor bir de işte benzine zam geldi işte şu oldu bu oldu bir de etrafta yetiştiren de arttı biraz öyle olunca 2 senedir kötü paraya gitmedi belki ama benim emegimin karşılığı olduğunu düşünmedim kestim gitti bakalım bu sene geçsin diğer sene şeftali dikmeyi düşünüyorum ? tabi sadece düşünce şimdilikaynen @serkan42 başkan birkaç sene önce çok iyi diyordun. Piyasa tepetaklak oldu herhalde.
Pekmez gibi bir ürüne dönüştürüp satsanız daha iyi bırakır aslında.kısa vadede kazandırmaz ama keçiboynuzu da çok avantajlı bir seçenek öle pek toplama işide yok kendi oldukça dökülüyor istersen de ağaca çıkar çırparsın aşağı toplarsın. Kozmetikte kullanıldığı için aracı gelip bahçeden alıyor direk.
ama ilk hasadı alman biraz uzun sürer o arada çok fazla bir gelir elde edemezsin
geçen yıl 25 tl civarına almışlardı keçibonuzunu kilosunu
bu yıl daha yeni topladık bakalım fiyat ne olacak
Haber doğruysa, 2024 yılı için hükümet enflasyonu %70-100 aralığında bekliyor demektir.Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ön müzakere süreci tamamlanırken, gözler 14 Ağustos’ta iktidarın masaya getireceği tekliflere çevrildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre hükümet, memurun yüzde 110 zam talebine karşılık yüzde 70 zam yapacak. Kira yardımına olumlu bakan iktidarın bazı büyük şehirlerde istenilen rakamın yarısını vermeyi düşünüyor. Diğer taraftan hükümetin toplu sözleşme görüşmelerini hakem heyetine götürebileceği konuşuluyor.
Memurların talep ettiği yüzde 110’lık talebin yerine ilk görüşmede yüzde 40 zam teklifini getireceği ikinci teklifte ise yüzde 70’lik oranını masaya getireceği konuşuluyor.
“Hükümet %70 zam verecek” iddiası
Hükümet, 7. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri için ilk teklifini Pazartesi günü açıklıyor…www.milligazete.com.tr
Haber doğruysa, 2024 yılı için hükümet enflasyonu %70-100 aralığında bekliyor demektir.