Yağız atlar kişnedi, meşin kırbaç şakladı.2023 ZAM MASASI

Kodla Büyü
Bazı dönemlerde maalesef hep böyle artışlar oluyor.

Türkiye'de bugün aldığın hiçbir şeyden zarar etmezsiniz arkadaşlar. Yarın her zaman için sürprizlerle dolu. Ama bu sürprizler her zaman insanı mutlu eden cinsten olmuyor. Şu sıralarda da pek mutlu edici gelişmeler olmuyor. Ama umalım ki bunun da üstesinden gelebilelim. Bir gün muhakkak düze çıkarız ondan yana hiç şüphem yok ama çıkıncaya kadar da canlar çok sıkılıyor.

Allah herkesin yardımcısı olsun.

Ekli dosyalar

• IMG_20230716_163355.jpg
    IMG_20230716_163355.jpg
    123.9 KB · Görüntüleme: 161
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yapılan seyyanen zam(daha ödenecek olan) oransal olmadığı için, ünvanlarla(uzman, baş öğretmenlik, teknik öğretmenlik) gibi tazmimatları etkilemeyecektir. Bunlar maaş içinde komik derecede az olacaktır. Emekliliğe de bir katkısı olmayacaktır..

Son zamlardan sonra izlenme sayısında patlama gerçekleştireceğini düşünüyorum :) Sabah sabah önerilere niye düştü hiç bilmiyorum :)

MemurSenli arkadaşlara tavsiyem,
Devlet dairelerini bi gezsinler. Orman, karayolları, su işleri, üniversiteler, KYK, il özel idareleri vs. İşçi maaşlarını bi araştırsınlar. Duydum ki işçi ve memurlar arasında sataşma, sözlü kavgalar başlamış. Hatta bazı işçiler artık isyan eder hale gelmiş. Gerçekten de ÇALIŞMA BARIŞI bozulmuş. Bazı kurumlarda artık işçilere zulmedercesine muameleler edilir olmuş. İşçilerin çalışma koşulları, amirleri tarafından zorlaştırılır olmuş.

Bu durumu sendikalarına iletsinler. Onlar beni ilgilendirmez diyebilirsiniz belki, ama maaşlarını duyduğunuzda emin olun çok şaşıracaksınız.

Madem ki yetkili sendikasınız, o zaman sendikalılığın görevini yapın, hakkını verin ve yoğun bir şekilde iletişime geçin. Biraz harekete geçin de üyelerinin tepkilerini görsünler. Belki onlar da yukarıya huzursuzluğu iletirler. Gerçi biliyorlar zaten ama sizin de bildiğinizi bilsinler en azından.

Yakında toplu sözleşmeler var. Ama açıkçası TOPLU SÖZLEŞMELERİ HİİİİİİİİİİİİÇ MERAK ETMİYORUM. Sanırım nedenini herkes biliyordur. MemnunSenlilerden hiç umut yok çünkü. Koltuk tatlı geliyor galiba.

Ya birazCIK memurun kalbine dokunan bir şeyler yapın da gerçek adınızın hakkını verin be. Sürekli hükümetin kalbine dokunmaktan vazgeçin de memura da yüzünüzü dönün, sırtınızı değil. Bu sendikanın sendikacılık anlayışı, sadece müdürlere, müdür yardımcılarına koltuk sağlamak mı? Hükümet ile arayı sürekli hoş tutmak mı?

BBNETteki paylaşımlara bir bakın, çoook uzun bir süredir maaşlar, ekonomi, zamlar gibi hep mali konular görüşülüyor. Artık herkes işi gücü bıraktı ekonomi de ekonomi demeye başladı. Memur artık biraz ferahlamak istiyor, rahatlamak istiyor. Maddi açıdan da yüzünün gülmesini istiyor. Sürekli ona zam, buna zam haberleri ile milletin neşesi kaçtı.
Memursenin inanki hiç suçu yok, suç ona üye olan 350bin üyede, gördüğüme anlatmaya çalışıyorum ama ne fayda, adamlar hala biz başörtüsü savunan bi sendikayız, başka yere gidemeyiz diyor, ulan başörtüsü sorunu mu kaldı, çıkarın artık şu at gözlüğünü, yazıklar olsun, öğretmene bunu anlatamazsak, cahile ne anlatabiliriz ki, vay ülkem vay...

Memursenin inanki hiç suçu yok, suç ona üye olan 350bin üyede, gördüğüme anlatmaya çalışıyorum ama ne fayda, adamlar hala biz başörtüsü savunan bi sendikayız, başka yere gidemeyiz diyor, ulan başörtüsü sorunu mu kaldı, çıkarın artık şu at gözlüğünü, yazıklar olsun, öğretmene bunu anlatamazsak, cahile ne anlatabiliriz ki, vay ülkem vay...
Hocam ben de aynı tartışmaları yaşadım o arkadaşlarla ama aşağıdaki sorularıma cevap veremediler. Ayrıca o düşüncedeki arkadaşlara da saygı duyuyorum gerçekten. Çünkü yıllarca inançlarının gereğini yaşayamadılar ve zorla başlarını açtılar. Bu açıdan haklılar. Her inançtan insan her koşulda inancını özgürce yaşabilmeli kesinlikle. Benim düşüncem inanç özgürlüğünden yana.

Ama diğer taraftan aklıma şu soru geliyor benim. Ve cevap veremiyorlar.

- Bu ülkede maneviyatımızı, inançlarımızı özgürce yaşamamızın yolu, maddi açıdan bize her reva görülene karşı sessiz kalmaktan, rıza göstermekten, bu ücret dengesizliğini/adaletsizliğini kabul etmekten mi geçiyor?
- Sendikacılık kavramı, memurun sadece manevi yönündeki haklarını mı savunmak demek?
- Kamu çalışanının manevi yaşantısındaki kolaylık, maddi açıdan sıkıntı çekmeyi mi gerektiriyor?
- Maddiyat - maneviyat dengesi hiç bir zaman sağlanamamayacak mı bu ülkede? Sadece manevi yönden mi rahatlık görebileceğiz. Maneviyat diye diye maddi konuları tamamen terk mi edelim ya da maddiyatı hiç konuşmayalım mı?
- Manevi yönden rahatlık görmemiz, eğitimli insanların daha düşük eğitimli işçi kardeşlerimizden az maaş almasındaki dengesizliği ortadan kaldırıyor mu?
- Muhafazakarlık sadece maneviyatı mı gözetmektir?
- Adalet, sadece terazinin bir kefesine mi yüklenmektir. Manevi hakları gözetip maddi hakları arkaya atmak mıdır?

Yok mu bu işlerin bi orta yolu Allah aşkına?

Sayın hocam ben artık onlarla tartışmıyorum. Neden derseniz: Ya ben maaş adaletsizliği diyorum, zamlar diyorum, ücretler diyorum AMA onlar başörtüsü, namaz vs diyor. Bir türlü anlaşamıyoruz. Anladım ki kendi sendikalarına, siyasi görüşlerine toz kondurmamak için hep konuyu saptırıp haklı çıkma, üstte kalma eğilimdeler. Çünkü tartıştığım konunun dışında konuşuyorlar. Benim sorduklarımla alakalı bir cümle etmiyorlar.

Ama onların da şu açıdan haklılık payları var. Karşı görüş bir sendika gelse yine eskiye dönülür diye korkuları var. Burada diğer sendikaların da suçu var. Zamanında milletin inançlarına çok fazla müdahale etti, şimdi millet hâlâ o korkuyu yaşıyor.

Ben MemurSenden istifa etmelerinden ziyade tepki gösterip biraz maddi açıdan kazanım elde etmek için mücadele etmelerini istiyorum onlardan. Gerçi bu da öyle sözlü olmaz. Sonuçta hızlı ve yoğun bir istifa edildiğini görseler, belki yetkili vasfını kaybetmekten korkup biraz harekete geçerler.

Çünkü memursen de gerçekten maddi açıdan hiiiç bir şey yapmıyor kardeşim. Bu kadar da olmaz ki. Bu nedir Allah aşkına, yıllarca yüzde 2-3 zamlar. Maalesef MADDİ AÇIDAN HİÇ BİR VARLIK GÖSTEREMİYOR. Resmen hükümetin gönlüne göre hareket ediyorlar.

Yani arkadaşlar sıkıntı tek bir noktadan kaynaklanmıyor. Bir sürü sebebi var.

Şöyle her iki açıdan da aktif, mücadeleci, cesur, atak ciddi bir sendika olduğuna inansam dakika durmam üye olurum. Ama bu sendikaların hiç birinden bana göre hayır yok.

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına "tasarruf" genelgesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, tasarruf takibinin tavizsiz sağlanacağı bildirildi.

1 saat derse girmeme eylemimi olur Allah aşkına, doktorlar gibi yapalım tüm öğretmenler, idareciyim ben beklerim çocuklara mukayet olurum, onlara da zarar gelmesin, kaza bela olmasın, ama artık biraz hareketlenilmesi lazım. şu an %2 lik dilimde olan sendikalardan bazıları bu eylemi yaptılar, işe yaradı mı tartışılır ama en azından yaptılar. Şimdi insta da öğretmen-sen kuruldu üyelik yapılıyor, ben henüz üye olmadım, ama birlik olunacaksa geçerim.

Son düzenleme:
Son zamlardan sonra izlenme sayısında patlama gerçekleştireceğini düşünüyorum :) Sabah sabah önerilere niye düştü hiç bilmiyorum :)
Havalar ısındığında soğuyuncaya kadar motosiklet daha pratik ve hesaplı oluyor. Araba bazen 2 hafta falan yatıyor. Faydalı bir video.

Hocam derse girmeme eylemine gerek yok. öğretmenler sınavlarda görev almasın yeter. özellikle kpss veya ösym sınavlarında. o zaman belki değerimizi anlarlar. sendikalar ortak olarak bunu açıklasa yeter. soruşturma korkusu da olmaz.

Kendi okulumuzdaki öğretmenler toplanıp ortak karar alamazken tüm okullardaki öğretmenlerim böyle bir karara uyacağını sanmıyorum
Hocam derse girmeme eylemine gerek yok. öğretmenler sınavlarda görev almasın yeter. özellikle kpss veya ösym sınavlarında. o zaman belki değerimizi anlarlar. sendikalar ortak olarak bunu açıklasa yeter. soruşturma korkusu da olmaz.

@paradox99 hocam haklı. Ben de onu anladım. %17.55lik maaş zammının farkı, 8077 TL'lik seyyanen zam ile birlikte yatacak. Tahminim 10.000 TL civarı bir şey yatacak. Artık herkes kendi maaşının, 17.55lik farkını hesaplasın. Üzerine 8.077 TL eklesin.

Sonuç olarak seyyanen zammın farkı yok. Benim anladığım bu. İnşallah yanlış anlıyorumdur. Artık yatınca göreceğiz, doğru mu yanlış mı?

Seyyanenin yarışı ödenecek yazıyor okulada sordum doğru dediler. Kim doğru kim yanlış iyice karıştı şimdi kimilerine 8077 kimilerine 4038 gibi birşey yatarsa işin içinden çıkılmaz.

arkadaşlar biz 15 inden 15 ine önden para alır öyle çalışırız. temmuz 15de kanun yürürlüğe girdi, 15 temmuz - 15 ağustos arasının parasını yani 8000 TLyi alacağız ve 15 temmuz - 15 ağustosu çalışacağız.

Seyyanenin yarışı ödenecek yazıyor okulada sordum doğru dediler. Kim doğru kim yanlış iyice karıştı şimdi kimilerine 8077 kimilerine 4038 gibi birşey yatarsa işin içinden çıkılmaz.
Eşim milli eğitim dışında çalışıyor. Seyyanen ile beraber 15 günlük farkı hesaplamış göndermişler. 8000 tl'yi otomatik atmış. 14 günlük farka direk eklemiş sistem
Yarısını yatıracağız diyen adam neye göre yarısını hesaplayacak. Farkı bile kbs otomatik hesaplamış toplamı çıkarmış, maliyeye yollamışlar.

Bazıları oturduğu yerden düşününce farklı şeyler çıkıyor.

Eşim milli eğitim dışında çalışıyor. Seyyanen ile beraber 15 günlük farkı hesaplamış göndermişler. 8000 tl'yi otomatik atmış. 14 günlük farka direk eklemiş sistem
Yarısını yatıracağız diyen adam neye göre yarısını hesaplayacak. Farkı bile kbs otomatik hesaplamış toplamı çıkarmış, maliyeye yollamışlar.

Bazıları oturduğu yerden düşününce farklı şeyler çıkıyor.
Hocam her kafadan bir ses laçka bir sistem ne demek lazım bilemiyorum artık bende

Hocam her kafadan bir ses laçka bir sistem ne demek lazım bilemiyorum artık bende
Aynen öyle bilen bilmeyen yorum yapıyor. Sistem doğru çalışıyor da kafalar karışık bence. Eşime sordum sistem herşeyi kendi yaptı müdahale etmedik. Hesapla dedik farkı hesapladı, seyyanen'i yazdı toplamı verdi dedi. Eşime sistem 1500 fark + 8000 seyyanen yazdı toplamı 9500 çıkardı dedi.

Memuru düşürdükleri hale...inanın büyük miktar 3000-4000 aldığımızın yanında yazık...

Bizim okul da hesaplamış, 9080 tl (seyannen+14 günlük fark) verecekler toplam, uzman değilim.

Konuştuğumuz rakamlara bak ....hesaplamalara bak ...eşimle bu sene tatil planı yapamadık...araba almıştık buyuksehirde iki çocuk mecburduk iki araba almaya ki 10yasinda araba...araba aldığımız için tatil yalan oldu...bı yemeğe gideliim desen güzel bir yer deniz kenarı 2000en az ...biz de burda +4000pesinde hesap yapıyoruz...ve evet daha da umutsuzum...bu zamlar daha fazla olacak görünen....Mahfi eğilmez faiz ile enflasyon esitlenmeli diyor...ufff

• Beğen
Tepkiler: omd
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 15'ten yüzde 17,5 seviyesine çıkardı.

Geri