Ecevit i mumla arayacağız. En azından var olan durumu kabulleniyordu.
Bu sefer pompa bize koştu ??pompaya koşacak fırsat verselerdi bari!
Memursenin inanki hiç suçu yok, suç ona üye olan 350bin üyede, gördüğüme anlatmaya çalışıyorum ama ne fayda, adamlar hala biz başörtüsü savunan bi sendikayız, başka yere gidemeyiz diyor, ulan başörtüsü sorunu mu kaldı, çıkarın artık şu at gözlüğünü, yazıklar olsun, öğretmene bunu anlatamazsak, cahile ne anlatabiliriz ki, vay ülkem vay...MemurSenli arkadaşlara tavsiyem,
Devlet dairelerini bi gezsinler. Orman, karayolları, su işleri, üniversiteler, KYK, il özel idareleri vs. İşçi maaşlarını bi araştırsınlar. Duydum ki işçi ve memurlar arasında sataşma, sözlü kavgalar başlamış. Hatta bazı işçiler artık isyan eder hale gelmiş. Gerçekten de ÇALIŞMA BARIŞI bozulmuş. Bazı kurumlarda artık işçilere zulmedercesine muameleler edilir olmuş. İşçilerin çalışma koşulları, amirleri tarafından zorlaştırılır olmuş.
Bu durumu sendikalarına iletsinler. Onlar beni ilgilendirmez diyebilirsiniz belki, ama maaşlarını duyduğunuzda emin olun çok şaşıracaksınız.
Madem ki yetkili sendikasınız, o zaman sendikalılığın görevini yapın, hakkını verin ve yoğun bir şekilde iletişime geçin. Biraz harekete geçin de üyelerinin tepkilerini görsünler. Belki onlar da yukarıya huzursuzluğu iletirler. Gerçi biliyorlar zaten ama sizin de bildiğinizi bilsinler en azından.
Yakında toplu sözleşmeler var. Ama açıkçası TOPLU SÖZLEŞMELERİ HİİİİİİİİİİİİÇ MERAK ETMİYORUM. Sanırım nedenini herkes biliyordur. MemnunSenlilerden hiç umut yok çünkü. Koltuk tatlı geliyor galiba.
Ya birazCIK memurun kalbine dokunan bir şeyler yapın da gerçek adınızın hakkını verin be. Sürekli hükümetin kalbine dokunmaktan vazgeçin de memura da yüzünüzü dönün, sırtınızı değil. Bu sendikanın sendikacılık anlayışı, sadece müdürlere, müdür yardımcılarına koltuk sağlamak mı? Hükümet ile arayı sürekli hoş tutmak mı?
BBNETteki paylaşımlara bir bakın, çoook uzun bir süredir maaşlar, ekonomi, zamlar gibi hep mali konular görüşülüyor. Artık herkes işi gücü bıraktı ekonomi de ekonomi demeye başladı. Memur artık biraz ferahlamak istiyor, rahatlamak istiyor. Maddi açıdan da yüzünün gülmesini istiyor. Sürekli ona zam, buna zam haberleri ile milletin neşesi kaçtı.
Hocam ben de aynı tartışmaları yaşadım o arkadaşlarla ama aşağıdaki sorularıma cevap veremediler. Ayrıca o düşüncedeki arkadaşlara da saygı duyuyorum gerçekten. Çünkü yıllarca inançlarının gereğini yaşayamadılar ve zorla başlarını açtılar. Bu açıdan haklılar. Her inançtan insan her koşulda inancını özgürce yaşabilmeli kesinlikle. Benim düşüncem inanç özgürlüğünden yana.Memursenin inanki hiç suçu yok, suç ona üye olan 350bin üyede, gördüğüme anlatmaya çalışıyorum ama ne fayda, adamlar hala biz başörtüsü savunan bi sendikayız, başka yere gidemeyiz diyor, ulan başörtüsü sorunu mu kaldı, çıkarın artık şu at gözlüğünü, yazıklar olsun, öğretmene bunu anlatamazsak, cahile ne anlatabiliriz ki, vay ülkem vay...
Havalar ısındığında soğuyuncaya kadar motosiklet daha pratik ve hesaplı oluyor. Araba bazen 2 hafta falan yatıyor. Faydalı bir video.Son zamlardan sonra izlenme sayısında patlama gerçekleştireceğini düşünüyorum Sabah sabah önerilere niye düştü hiç bilmiyorum
Hocam derse girmeme eylemine gerek yok. öğretmenler sınavlarda görev almasın yeter. özellikle kpss veya ösym sınavlarında. o zaman belki değerimizi anlarlar. sendikalar ortak olarak bunu açıklasa yeter. soruşturma korkusu da olmaz.
Seyyanen zammın 14 günlük farkı verilecek mi yani?14 günlük maaş farklarına ilişkin KBS duyurusu (Seyyanen zam da yazılmış):
Yok hocam 15 günlük farka 8077 tl eklenecek, onun farkı yokSeyyanen zammın 14 günlük farkı verilecek mi yani?
Eşim milli eğitim dışında çalışıyor. Seyyanen ile beraber 15 günlük farkı hesaplamış göndermişler. 8000 tl'yi otomatik atmış. 14 günlük farka direk eklemiş sistemSeyyanenin yarışı ödenecek yazıyor okulada sordum doğru dediler. Kim doğru kim yanlış iyice karıştı şimdi kimilerine 8077 kimilerine 4038 gibi birşey yatarsa işin içinden çıkılmaz.
Hocam her kafadan bir ses laçka bir sistem ne demek lazım bilemiyorum artık bendeEşim milli eğitim dışında çalışıyor. Seyyanen ile beraber 15 günlük farkı hesaplamış göndermişler. 8000 tl'yi otomatik atmış. 14 günlük farka direk eklemiş sistem
Yarısını yatıracağız diyen adam neye göre yarısını hesaplayacak. Farkı bile kbs otomatik hesaplamış toplamı çıkarmış, maliyeye yollamışlar.
Bazıları oturduğu yerden düşününce farklı şeyler çıkıyor.
Aynen öyle bilen bilmeyen yorum yapıyor. Sistem doğru çalışıyor da kafalar karışık bence. Eşime sordum sistem herşeyi kendi yaptı müdahale etmedik. Hesapla dedik farkı hesapladı, seyyanen'i yazdı toplamı verdi dedi. Eşime sistem 1500 fark + 8000 seyyanen yazdı toplamı 9500 çıkardı dedi.Hocam her kafadan bir ses laçka bir sistem ne demek lazım bilemiyorum artık bende
Seyyanen zammın 14 günlük farkı verilecek mi yani?