Yağız atlar kişnedi, meşin kırbaç şakladı.2023 ZAM MASASI

Kodla Büyü
Okul gruplarinda dolaşan duyuru onun yalancısıyım....

Ekli dosyalar

• IMG_20230715_200226.jpg
    IMG_20230715_200226.jpg
    237.8 KB · Görüntüleme: 337
Ayın 20 sinden sonra KBS açılır 8077 TL+ yüzde 17 lik zammın 14 günlük kısmı için ek bordro düzenlenir. Tahmini 8077+(1200-1500) daha alırız. 8077 TL nin 14 günlüğü 15 temmuz itibarıyla yasalaştığı için verilmez.

Sorun ekders ve uzmanlık tazminatında...ekdersin birim ücreti en az 100 uzmanlık da 5000 tl olmalı. bu şartlarda kimse ek ders istemez diyecem de OSYM sınavı için kendi cebinden harcayanlar oldukça ekders falan da artmaz bu paralara millet yine birbirini yer.

Ayın 20 sinden sonra KBS açılır 8077 TL+ yüzde 17 lik zammın 14 günlük kısmı için ek bordro düzenlenir. Tahmini 8077+(1200-1500) daha alırız. 8077 TL nin 14 günlüğü 15 temmuz itibarıyla yasalaştığı için verilmez.

Sorun ekders ve uzmanlık tazminatında...ekdersin birim ücreti en az 100 uzmanlık da 5000 tl olmalı. bu şartlarda kimse ek ders istemez diyecem de OSYM sınavı için kendi cebinden harcayanlar oldukça ekders falan da artmaz bu paralara millet yine birbirini yer.
Şahsi düşüncem,

- Bir uzman öğretmen maaşı, uzman olmayan 9 yıllık bir öğretmenin net maaşının %25 fazlası

- Bir baş öğretmen maaşı ise 9 yıllık uzman olmayan bir öğretmenin net maaşının %50 fazlası olmalı.

Ve bu artış sabit bir katsayı ile sürekli otomatik olarak devam etmeli.

Örnek:

9 yıllık bir öğretmen maaşı 24.000 ise (ki daha fazla olmalı bence)
• Uzman öğretmen maaşı 30.000
• Baş öğretmen maaşı 36.000 olmalı.

(Aile ve çocuk yardımı hariç)

Kusura bakmayın ama 2.900 liralık fark bana göre uzmanlık için çok komik kalıyor. Değmez bence.

Şahsi düşüncem,

- Bir uzman öğretmen maaşı, uzman olmayan 9 yıllık bir öğretmenin net maaşının %25 fazlası

- Bir baş öğretmen maaşı ise 9 yıllık uzman olmayan bir öğretmenin net maaşının %50 fazlası olmalı.

Ve bu artış sabit bir katsayı ile sürekli otomatik olarak devam etmeli.

Örnek:

9 yıllık bir öğretmen maaşı 24.000 ise (ki daha fazla olmalı bence)
• Uzman öğretmen maaşı 30.000
• Baş öğretmen maaşı 36.000 olmalı.

(Aile ve çocuk yardımı hariç)

Kusura bakmayın ama 2.900 liralık fark bana göre uzmanlık için çok komik kalıyor. Değmez bence.
Pardon da neyin uzmaniyiz?bu bizi bölmekten öteye gitmiyor faydası ortada bakın ekonomi şahlanıyor dünya kiskaniyor...insanca yaşam herkesin hakkı okuyan emek veren...bu da naçizane benim düşüncem...

Evvel zaman içinde bir çorap varmış. Ayağı üşüyen çorabın sahibi, gecirivermis ayağına ısınma umuduyla...

Geçirmiş geçirmesine ama çorabın ucu kaçıkmış baş parmağı çıkıvermiş ucundan... E ee demiş ne anladım ben bu işten. Biraz da utanıp sıkılarak kaçık ucu ileriye doğru çekerek gizlemeye çalışmış açıkta kalan parmağını . Ama ne çare bu seferde çorap topuğuna kadar inivermiş... Isınmak şöyle dursun rezil olduğuna mı yansın yoksa derdine çare bulamadığına mi bilememiş bizimkisi.

Işteeee günün masalı da böyle evlat. Şimdi bu haberden sonra uyu uyuyabilirsen.

Pardon da neyin uzmaniyiz?bu bizi bölmekten öteye gitmiyor faydası ortada bakın ekonomi şahlanıyor dünya kiskaniyor...insanca yaşam herkesin hakkı okuyan emek veren...bu da naçizane benim düşüncem...
Neyin uzmanı olacak hocam. Öğretmen maaşları çok düşük ve hepsine doğrudan yüksek bir artış yapmıyorlar. Uzmanlık adı altında maaşları az da olsa artırmaya çalışıyorlar. Uzmanlık, şimdilik sadece isimde. Tek esprisi maaş farkı.

Öğretmen maaşları neredeyse en düşük memur maaşına eş değer durumda. İnanmak istemeyen açıp baksın zamlı maaşlara.
________
ZAMLI ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR OLDU?
Uzman Öğretmen 1/4
Mevcut maaş: 18.246 TL
Yeni maaş: 29.525 (%17,55 + 8077)

Öğretmen 1/4:
Mevcut maaş: 15.793 TL
Yeni maaş: 26.641 (%17,55 + 8077)
________

Bu veriler 1/4 öğretmen maaşları. Daha düşük dereceli öğretmen arkadaşların maaşlarını tahmin edebilirsiniz. Bir de bu rakamlar, aile ve çocuk yardımı dahil maaşlar. Gerisini varın siz düşünün.

Valla ben artık hep şöyle diyorum. Beterin beteri var, Allah beterinden korusun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Memurluk iş olmaktan çıkmış evlatlarımız ne yazikki bizim gibi memur olmaya mahkum eğer sermaye yoksa yada evlatlarımızın kabiliyeti yoksa...genel olarak kamu pişmanlık artık ...

Mahfi eğilmez i takip ediyorum ekonomist olarak...
Ekders Ler halen yatmadi ...
Bu kadar ...

Son düzenleme:
MemurSenli arkadaşlara tavsiyem,
Devlet dairelerini bi gezsinler. Orman, karayolları, su işleri, üniversiteler, KYK, il özel idareleri vs. İşçi maaşlarını bi araştırsınlar. Duydum ki işçi ve memurlar arasında sataşma, sözlü kavgalar başlamış. Hatta bazı işçiler artık isyan eder hale gelmiş. Gerçekten de ÇALIŞMA BARIŞI bozulmuş. Bazı kurumlarda artık işçilere zulmedercesine muameleler edilir olmuş. İşçilerin çalışma koşulları, amirleri tarafından zorlaştırılır olmuş.

Bu durumu sendikalarına iletsinler. Onlar beni ilgilendirmez diyebilirsiniz belki, ama maaşlarını duyduğunuzda emin olun çok şaşıracaksınız.

Madem ki yetkili sendikasınız, o zaman sendikalılığın görevini yapın, hakkını verin ve yoğun bir şekilde iletişime geçin. Biraz harekete geçin de üyelerinin tepkilerini görsünler. Belki onlar da yukarıya huzursuzluğu iletirler. Gerçi biliyorlar zaten ama sizin de bildiğinizi bilsinler en azından.

Yakında toplu sözleşmeler var. Ama açıkçası TOPLU SÖZLEŞMELERİ HİİİİİİİİİİİİÇ MERAK ETMİYORUM. Sanırım nedenini herkes biliyordur. MemnunSenlilerden hiç umut yok çünkü. Koltuk tatlı geliyor galiba.

Ya birazCIK memurun kalbine dokunan bir şeyler yapın da gerçek adınızın hakkını verin be. Sürekli hükümetin kalbine dokunmaktan vazgeçin de memura da yüzünüzü dönün, sırtınızı değil. Bu sendikanın sendikacılık anlayışı, sadece müdürlere, müdür yardımcılarına koltuk sağlamak mı? Hükümet ile arayı sürekli hoş tutmak mı?

BBNETteki paylaşımlara bir bakın, çoook uzun bir süredir maaşlar, ekonomi, zamlar gibi hep mali konular görüşülüyor. Artık herkes işi gücü bıraktı ekonomi de ekonomi demeye başladı. Memur artık biraz ferahlamak istiyor, rahatlamak istiyor. Maddi açıdan da yüzünün gülmesini istiyor. Sürekli ona zam, buna zam haberleri ile milletin neşesi kaçtı.

Hey gidi LEVENT KIRCA, şu zamlar da olmasa seni hatırlayacağımız yok.

Genelde her seçim arkası bu türden zamlar hep oluyor. Şaşırmıyorum.

Uzmanlar bu zamların fragman olduğunu söylüyor..ekonomistiler ekonominin kötüyü gittiğini uzun süredir soyluyordu reformlar yapılmadı diyordu yapacak bi şey yok hep beraber yaşayacağız sonuclari

Her gün yeni bir aksiyon her gün yeni bir macera. Eskiden para koyardık kenara, şimdi son kuruşuna kadar harcıyoruz, acaba ne alsak zam gelmeden kar etsek diye koşturup duruyoruz. Yarın bakarız lafı mazide kaldı. Yarın çok geç olabilir.

2000in başlarındaki Ecevit'in dönemine döndük desenize. Develüasyon olmuştu o zaman ve her şeye sürekli zam geliyordu. O günler aklıma geldi.

Ecevit "Bu zamların arkası gelecek." demişti.

2000in başlarındaki Ecevit'in dönemine döndük desenize. Develüasyon olmuştu o zaman ve her şeye sürekli zam geliyordu. O günler aklıma geldi.

Ecevit "Bu zamların arkası gelecek." demişti.
Evet hocam o zaman dolar ve mark dahil bütün fiyatlar bir gecede 2 ye katladı. Şimdi ise bir kaç yılda 10 a katladı ama durmuyor. Bir sıfır atsak anca 3-4 yıl öncesine gidebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: omd
Geri