MemurSenli arkadaşlara tavsiyem,
Devlet dairelerini bi gezsinler. Orman, karayolları, su işleri, üniversiteler, KYK, il özel idareleri vs. İşçi maaşlarını bi araştırsınlar. Duydum ki işçi ve memurlar arasında sataşma, sözlü kavgalar başlamış. Hatta bazı işçiler artık isyan eder hale gelmiş. Gerçekten de ÇALIŞMA BARIŞI bozulmuş. Bazı kurumlarda artık işçilere zulmedercesine muameleler edilir olmuş. İşçilerin çalışma koşulları, amirleri tarafından zorlaştırılır olmuş.
Bu durumu sendikalarına iletsinler. Onlar beni ilgilendirmez diyebilirsiniz belki, ama maaşlarını duyduğunuzda emin olun çok şaşıracaksınız.
Madem ki yetkili sendikasınız, o zaman sendikalılığın görevini yapın, hakkını verin ve yoğun bir şekilde iletişime geçin. Biraz harekete geçin de üyelerinin tepkilerini görsünler. Belki onlar da yukarıya huzursuzluğu iletirler. Gerçi biliyorlar zaten ama sizin de bildiğinizi bilsinler en azından.
Yakında toplu sözleşmeler var. Ama açıkçası TOPLU SÖZLEŞMELERİ HİİİİİİİİİİİİÇ MERAK ETMİYORUM. Sanırım nedenini herkes biliyordur. MemnunSenlilerden hiç umut yok çünkü. Koltuk tatlı geliyor galiba.
Ya birazCIK memurun kalbine dokunan bir şeyler yapın da gerçek adınızın hakkını verin be. Sürekli hükümetin kalbine dokunmaktan vazgeçin de memura da yüzünüzü dönün, sırtınızı değil. Bu sendikanın sendikacılık anlayışı, sadece müdürlere, müdür yardımcılarına koltuk sağlamak mı? Hükümet ile arayı sürekli hoş tutmak mı?
BBNETteki paylaşımlara bir bakın, çoook uzun bir süredir maaşlar, ekonomi, zamlar gibi hep mali konular görüşülüyor. Artık herkes işi gücü bıraktı ekonomi de ekonomi demeye başladı. Memur artık biraz ferahlamak istiyor, rahatlamak istiyor. Maddi açıdan da yüzünün gülmesini istiyor. Sürekli ona zam, buna zam haberleri ile milletin neşesi kaçtı.