Yağız atlar kişnedi, meşin kırbaç şakladı.2023 ZAM MASASI

Kodla Büyü
Üstte de paylaştığım üzere seyyanen zammın yürürlük tarihi meclisten de 15 Temmuz olarak geçtiği için, 14 günlük farkı olmayacak:

iyi de bordro da neden görünmüyor, bi yerlerde tazminat olarak geçmesi gerekmez mi

Benim anladığım şu ki, temmuz 2023 zamlı maaşlarımızı almaya 4.000 TL zararla başladık. Seyyanen zammın 14 günlük farkı yok. Yürürlük tarihi 15 temmuzmuş da bilmem neymiş de, sonuç olarak 4000 TL zarardayız. Benim anlamadığım 8.000 verebiliyordu devlet de, neden % olarak değil de seyyanen verdi. Memurun hayrına olsaydı tercih edilir miydi? Devletin hayrına olan tercih ediliyor her zaman.

Alın işte zararla başladık yeni maaşlara. Ama derdini kime anlatırsın. Buçuklu zamlar almaya 17.5 la başladık. Hadi bakalım hayırlı olsun. Bakalım bir sonraki zam kaç buçuk olacak.

Şahsi kanaate itiraz edilmez. Ben de daha yüksek olması isterdim.
Bizim ilçe de farklı uygulamalar yapmıştı. Şimdi maaş ek dersten önce yapılıyor. Bence güzel oldu. Maaşımızı biliyoruz. Vergi kesintisi de olmuyor. Eskiden ikisinden de(maaş ve ek ders) kesiliyordu. Asgari ücret olan kısmın vergiden muaf olması güzel oldu. Seyyanen zam da bu haliyle vergi dilimini arttırmayacak.
Bunu izah etmek istedim. Ayrıca yüzde 20 vergi dilimiyle maaşınızın azalmış olmasına bu sebeple biraz şaşırdığım için yazdım.
Anladım hocam.

Benim anladığım şu ki, temmuz 2023 zamlı maaşlarımızı almaya 4.000 TL zararla başladık. Seyyanen zammın 14 günlük farkı yok. Yürürlük tarihi 15 temmuzmuş da bilmem neymiş de, sonuç olarak 4000 TL zarardayız. Benim anlamadığım 8.000 verebiliyordu devlet de, neden % olarak değil de seyyanen verdi. Memurun hayrına olsaydı tercih edilir miydi? Devletin hayrına olan tercih ediliyor her zaman.

Alın işte zararla başladık yeni maaşlara. Ama derdini kime anlatırsın. Buçuklu zamlar almaya 17.5 la başladık. Hadi bakalım hayırlı olsun. Bakalım bir sonraki zam kaç buçuk olacak.
Önümüzdeki günlerde toplusozlesme görüşmeleri var hocam. İzleyelim bakalım kaç buçuklu zamlar görüşülecek ve sonuçta kaç buçuklu zam kazanımı elde edilecek

Önümüzdeki günlerde toplusozlesme görüşmeleri var hocam. İzleyelim bakalım kaç buçuklu zamlar görüşülecek ve sonuçta kaç buçuklu zam kazanımı elde edilecek
Bakalım yemek ücreti yol ücreti kira ücreti kalemleri adı altında getiri olacakmı, 24 kasım ödemesi gelicekmi yada kırtasiye yardımı artırılacakmı , zamları buçuklu yapmazlar yine umarım

O 8bin seyyanen zammın nedeni ocak zammında belli olacak ,şimdi aldığımız ücret üzerine zam gelecek ocak ayında maaşlara.yani şimdi 20bin maaş yatan kişinin, ocak ayinda zam yüzde 25 yapıldığını varsayarsak, ocak ayında maaşlara 5binlira artış yapılmış olacak.bu da demek oluyor ki şimdi değilde asıl golü ocak ayında atacaklar

Toplu sözleşmeden 7-8 gibi rakamlar çıkar 6 aylık. Enflasyon ise 6 aylık 10-11e düşer tüik marifetiyle. Ocakta 10-11% civarı zam alırız. 8bin sabit kalır diğer maaş 10% artar.

8000 TL her zam dönemi artacak ve artış maaşlara yansıyacak Mehmet Muş açıklama yaptı.

Hocam, ilgili açıklama bir çok manaya gelebilir. Mesela bir sonraki zam dönemi geçmiş dönem verilen 8000, 8001tl olarak güncellenebilir. V.s. v.s.
Kanunda ve bordroda 8000 yazmadığı gibi 8001’de yazamaz.
Kanuna göre seyyanen zam 15.965 ek gösterge sayısının memur maaş katsayısı ile çarpımı sonucu elde edilen miktar ilave ödeme olarak bordroya eklendi. Bu ilave ödeme memur maaş katsayısı ile çarpıldığı için her zam dönemi yüzdelik zam miktarı kadar artacak.
Yani memur maaşı yüzde kaç artarsa şuan için 8.077 lira olan seyyanen ödeme de artacak.

8 ay sonraki yerel seçim haricinde gelecek 5 yılda istisna bir durum olmazsa seçim yok.

Toplu sözleşmede de buçuklu komik rakamlar harici bir şey çıkmayacaktır.

TÜİK ne açıklamak isterse memur onu alacak

Mtv vergileri e-devlet e eklenmiş. Ek vergi ilk taksit ağustos sonuna kadar, 2. taksit kasım sonuna kadar.

2003'teki Anayasa Mahkemesi ile şimdiki aynı değil. Anayasa, Danıştay, Yargıtay, YSK gibi üst mahkemeler hükümetten sinyal almadan adım atamıyorlar. İptal olacağını düşünmüyorum.

O zaman iptal edilmesinin bir nedeni “olağanüstü bir durumun olmamasıymış”. Şimdi ise deprem var demiş bazı uzmanlar:

Son düzenleme:
Geri