Yağız atlar kişnedi, meşin kırbaç şakladı.2023 ZAM MASASI

Kodla Büyü
Meclis yasayı yarın (11 Temmuz’da) görüşmeye başlayacak

Tasarı aynen geçerse 15 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe gireceği için 8077 tamamı alınacak. Ama bu yüzden seyyanen fark için 1-14 Temmuz günlerine fark ücreti verilmeyecek
Evet benimki yanlış bilgi. Meclisten geçtiği zaman 15 temmuz-14 ağustos için ek ödeme 8 bin olacak. Sadece 14 günlük fark yani yarısını almayacağız 8binin.

Yeni katsayılardan dolayı seyyanen zam basında yer aldığı gibi 8 bin 70 lira değil 8 bin 138 lira uygulanacak. Memur maaş katsayısına bağlı olan seyyanen ödeme her 6 ayda bir artacak.
Kamuajansta böyle bir haber var. Seyyanen zam da her yıl artacakmış. Doğrudur inşallah

Yeni katsayılardan dolayı seyyanen zam basında yer aldığı gibi 8 bin 70 lira değil 8 bin 138 lira uygulanacak. Memur maaş katsayısına bağlı olan seyyanen ödeme her 6 ayda bir artacak.
Kamuajansta böyle bir haber var. Seyyanen zam da her yıl artacakmış. Doğrudur inşallah

8138 brütü
Damga vergisi kesilince neti 8077 oluyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, "Seyyanen yapılan artış bundan sonra yapılacak olan güncellemelerle beraber güncellenecektir" dedi.​

IMG_2196.jpeg

Bu maaş gerçekten adil değil. 11 yıllık memursun, en düşük memur maaşı geliyor. Üstelik uzman öğretmenlik bile var. Burda bir anormallik var

Hiç kimseyi küçümsemiyorum. Herkes iyi maaş alıp rahat geçinmeli. Ankara Yenimahalle belediyesinde çaycı olarak çalışan site görevlimizin bayan eşi kendisi Haziran maaşının 17 bin tl olduğunu işçi kadrosunda çalıştığını söyledi. Allah daha çok versin. Temmuzda zamlanacak dedi 30 alır herhalde.

8 bin eklenince 22 olacaktı. Sizin eklenince yaklaşık 31 olacak
Hocam eklenmemiş mesele orada. hem seyyanen diyerek bizi kazikla üstüne bı katakullu yap onuda temmuzda verme. Bu devletin ederi memuruna bunu reva gormekmi? Milyonlarca memur bu zammı bekliyor bitik durumda bütçeleri artık Sabri kalmadı kimsenin.

Hocam eklenmemiş mesele orada. hem seyyanen diyerek bizi kazikla üstüne bı katakullu yap onuda temmuzda verme. Bu devletin ederi memuruna bunu reva gormekmi? Milyonlarca memur bu zammı bekliyor bitik durumda bütçeleri artık Sabri kalmadı kimsenin.
Hocam kanun yetişemediği için henüz kimseye eklenmedi. Ek bordro ile yakında verileceği söylendi. Geçen zamda da aynısı olmuştu. Büyük ihtimalle ay sonuna kalmadan verilir inşallah

Bu 8077 TL bize çok zarar verecek. Ücretlere yansımadığı için ücretler kuşa dönecek. Zaten yüzde 20 vergi dilimine girince iyice düşmüştü. Seyyanen zam bize yararlı değil. Sadece maaşımızı yüksek gösteren bir parametre.
Sizde maaşlar ekdersten sonra yapılıyorsa belki o sebeple vergi dilimine giriyorsunuzdur. Maaşlar önce yapılırsa asgari ücrete kadar olan kısım vergiden muaf olduğu için gelir vergisi kesintisi olmuyor, muaf tutuluyor. Bu ay dahil henüz maaşımdan bu sene gelir vergisi kesilmedi.
Seyyanen zam ek ders gibi alacaklara da yüzde olarak eklenmediği ve emeklilikte faydası olmaması kötü oldu evet. Fakat her zamda artacak şekilde kanunlaştı. Ayrıca vergiden muaf olması da lehimize oldu. Maaşa dahil olsaydı vergi muafiyetini aşacaktı.

Meclisten kanun geçti ama daha onaylanıp resmi gazeteye yayınlanmadı. Bu yüzden yarın yatacak maaşlar sadece %17,55 zamlı yatacak

8077 seyyanen zam, 14 günlük farkla birlikte verilecek

Meclisten kanun geçti ama daha onaylanıp resmi gazeteye yayınlanmadı. Bu yüzden yarın yatacak maaşlar sadece %17,55 zamlı yatacak

8077 seyyanen zam, 14 günlük farkla birlikte verilecek
14 günlük maaş farkı verileceğini neye dayanarak söylüyorsunuz hocam? Nerede geçti.

Temmuzda verilen zammın %17.55 lik kısmının 14 günlük farkı daha sonra verilecek

Sizde maaşlar ekdersten sonra yapılıyorsa belki o sebeple vergi dilimine giriyorsunuzdur. Maaşlar önce yapılırsa asgari ücrete kadar olan kısım vergiden muaf olduğu için gelir vergisi kesintisi olmuyor, muaf tutuluyor. Bu ay dahil henüz maaşımdan bu sene gelir vergisi kesilmedi.
Seyyanen zam ek ders gibi alacaklara da yüzde olarak eklenmediği ve emeklilikte faydası olmaması kötü oldu evet. Fakat her zamda artacak şekilde kanunlaştı. Ayrıca vergiden muaf olması da lehimize oldu. Maaşa dahil olsaydı vergi muafiyetini aşacaktı.
Hocam vergi bazı aylar ücretten bazı aylar maaştan kesiliyor. Sonuçta yüzde yirmiye girince kesilen vergi arttığı için gelir azalıyor. Hangisinden kesildiğinin bir önemi olmuyor. Hayırlısı tabii ama ben eğitim durumumuza ve statümüze uygun bir maaş almadığımızı düşünüyorum. Benim kişisel fikrim bu.

Hocam vergi bazı aylar ücretten bazı aylar maaştan kesiliyor. Sonuçta yüzde yirmiye girince kesilen vergi arttığı için gelir azalıyor. Hangisinden kesildiğinin bir önemi olmuyor. Hayırlısı tabii ama ben eğitim durumumuza ve statümüze uygun bir maaş almadığımızı düşünüyorum. Benim kişisel fikrim bu.
Şahsi kanaate itiraz edilmez. Ben de daha yüksek olması isterdim.
Bizim ilçe de farklı uygulamalar yapmıştı. Şimdi maaş ek dersten önce yapılıyor. Bence güzel oldu. Maaşımızı biliyoruz. Vergi kesintisi de olmuyor. Eskiden ikisinden de(maaş ve ek ders) kesiliyordu. Asgari ücret olan kısmın vergiden muaf olması güzel oldu. Seyyanen zam da bu haliyle vergi dilimini arttırmayacak.
Bunu izah etmek istedim. Ayrıca yüzde 20 vergi dilimiyle maaşınızın azalmış olmasına bu sebeple biraz şaşırdığım için yazdım.

Yani seyyanen zammın farkı yok.

Üstte de paylaştığım üzere seyyanen zammın yürürlük tarihi meclisten de 15 Temmuz olarak geçtiği için, 14 günlük farkı olmayacak:

Geri