YEĞİTEK BT Sınıfı Kurulumları

Kodla Büyü
Benim okula da casper bilgisayar geldi. Pardus yüklü. Windowsa geçmek istiyorum. windows bilgisayarlarda net support ile çok rahattım. pardusta veyon çalıştıramadım. epoptes denemedim. pardus la devam edilmeli mi? bununla ilgili resmi bir yazı var mı acaba
Windows işin kolayı. Alışılmışlık var ama pardusta da bir sıkıntı yok şu ana kadar. Güzel çalışıyor. Öğrenciler de alıştı. Bazen direnmek iyidir. Kestirip atmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ben E-ağ kullanıyorum. Epoptes kurulu temel ihtiyaçları görüyor. Veyon da öyle. Derste E-ağ kullanıyorum ama arada takıldığı yerde epoptes ya da veyona dan destek alıyorum. Mesela dosya gönderme arada takılıyordu veyon ile dosya gönderiyordum. Veyon bende bir süre sonra masa üstüne gelirsem kasıyor. Ağdan da olabilir belki ama E-ağ güzel. Dosya transferi arada atılıyordu. Bayram Karahan Hocam güncelledi. Yeni sürümü test etmem için attı sağolsun. Kurdum ama sınav haftası olunca tam test edemedim. E-ağ daha pratik kurulumda. Ayar vs yok. Direk çalışıyor. Arayüze alışmak biraz zaman alabilir ama güzel çalışıyor.
Veyon kurulumunu tekrar denerim derseniz.

Resmi yazıya gelirsem bakanlık bu işe para yatırdı denetimini yapacak dedi fatihteki arkadaşlar. Sürekli guruba mesaj geliyor pardus ile ilgili denetim başlar dediler. Geldiklerinde pardusa bakacaklarmş.

• Beğen
Tepkiler: nmk
Ben Pardus’ta şu anlık memnunum, gerekli olan uygulamaların hepsi var. Virüs bulaştı derdi yok çocukların sistem dosyalarla uğraşma derdi yok. Açıkçası bayağı bir rahatmış. Pard’a şans vermenizi öneririm

Bugün hepsine Epoptes kurdum. tüm bilgisayarlara bağlandım. şimdilik problem yok. pardusta dediğiniz gibi gerekli uygulamalar ve fazlası var. şimdilik bu şekilde devam edeceğim. teşekkürler arkadaşlar

Benim okula da casper bilgisayar geldi. Pardus yüklü. Windowsa geçmek istiyorum. windows bilgisayarlarda net support ile çok rahattım. pardusta veyon çalıştıramadım. epoptes denemedim. pardus la devam edilmeli mi? bununla ilgili resmi bir yazı var mı acaba
Ben dün windows kurmaya başladım, windows kurulamaz vb. bir resmi yazı yok. Herkesin kendi tercihi ben windowscuyum 😀

Ben de neler yaptığımı anlatayım belki birilerine fikir verir. Önce bir bilgisayara windows 11 kurdum. Kurulum esnasında Pardus için de bir alan oluşturdum. Windows 11 tamam olunca diğer bölüme pardus kurdum. Aidata bilgisayarlar için konuşuyorum açılışta F7 tuşuna basıyoruz, istediğimiz işletim sistemini boot ediyoruz.

Daha sonra amazondan aldığım şu ürün ile akıllı tahtanın birinden söktüğüm(hem bilgisayar hem tahta 256gb çünkü) ssdye acronis ile sistemi komple klonladım. Sonra bu imajı diğer öğrenci bilgisayarlarına hızlıca attım. Sınıf tamam olunca başka bir akıllı tahtayı tahtadan ödünç aldığım ssd'ye klonlayıp tahtaya geri taktım. Elimde yedek 256gb bir ssd olsaydı bu sök tak işiyle uğraşmamış olacaktım.

Diğer bilgisayarlarda windows11 sorunsuz açıldı fakat pardusta yükleme hatası oldu. Çözmek için çok araştırma yaptım, grub onarmaları falan denedim ama olmadı, açılış çok yavaş oldu falan bu defa tüm bilgisayarlarda pardus için ayrılmış alanlara tek tek hızlıca pardus yükledim.

Şu an dediğim gibi tüm bilgisayarlarda F7 ile istediğimiz sistemi başlatabiliyoruz, ikisi de stabil kullanılabiliyor. Windows için netsupport, pardus için veyon ayarlarına da yaptım. Hangi sisteme girersek girelim sınıfı yönetebiliyorum sorunsuz şekilde.

Windows işin kolayı. Alışılmışlık var ama pardusta da bir sıkıntı yok şu ana kadar. Güzel çalışıyor. Öğrenciler de alıştı. Bazen direnmek iyidir. Kestirip atmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ben E-ağ kullanıyorum. Epoptes kurulu temel ihtiyaçları görüyor. Veyon da öyle. Derste E-ağ kullanıyorum ama arada takıldığı yerde epoptes ya da veyona dan destek alıyorum. Mesela dosya gönderme arada takılıyordu veyon ile dosya gönderiyordum. Veyon bende bir süre sonra masa üstüne gelirsem kasıyor. Ağdan da olabilir belki ama E-ağ güzel. Dosya transferi arada atılıyordu. Bayram Karahan Hocam güncelledi. Yeni sürümü test etmem için attı sağolsun. Kurdum ama sınav haftası olunca tam test edemedim. E-ağ daha pratik kurulumda. Ayar vs yok. Direk çalışıyor. Arayüze alışmak biraz zaman alabilir ama güzel çalışıyor.
Veyon kurulumunu tekrar denerim derseniz.

Resmi yazıya gelirsem bakanlık bu işe para yatırdı denetimini yapacak dedi fatihteki arkadaşlar. Sürekli guruba mesaj geliyor pardus ile ilgili denetim başlar dediler. Geldiklerinde pardusa bakacaklarmş.

Hocam ben de bugün tüm bilgisayarlara e-ag kurdum gayet güzel bir program yalnızca iki bilgisayarımın kablolu bağlantısında sıkıntı var kablosuz bağlanıyorum ancak kablosuz bağlı bilgisayarları görmüyor e-ag bunun için ayrıca bir ayar mı yapmam gerekiyor bilginiz var mı?

Hocam ben de bugün tüm bilgisayarlara e-ag kurdum gayet güzel bir program yalnızca iki bilgisayarımın kablolu bağlantısında sıkıntı var kablosuz bağlanıyorum ancak kablosuz bağlı bilgisayarları görmüyor e-ag bunun için ayrıca bir ayar mı yapmam gerekiyor bilginiz var mı?
Kablosuz bağlantıda farklı ip bloğunda olduğu için görmüyor olabilir. İp blokları farklı ise.

Bayram Karahan Hocamın blog sayfasına bi sorun. Ben farklı bloklar kullanmadım. Kablosuz çok yavaşlatır ağımı o sebeple söktüm.

Yeni sürümünü de test ediyor. Yakında yayınlar. Hataları azaltılmış pratik kullanımlı. Geri dönüşleri önemsiyor Bayram hocam.

Arkadaşşlar selam. pardus lablar için veyonun hangi versiyonunu indirdiniz? Downloadda Linuxa girince bir sürü seçenek var. Hangisini indirmem gerekiyor?

casper mini bilgisayar kablolu olarak internete bağlanıyor ama kablosuz Fatih ağına bağlanınca internet bağlantısı yok. cep telefonu internetinden bağlanıyor. fatih ağından bağlanmak için hangi ayarı yapıyoruz?

BBNET
Geri