YEĞİTEK BT Sınıfı Kurulumları

Kodla Büyü
Vestel Faz2 için Pardus23 yani bu sistemler içinde yüklü gelen pardus'un dokunmatik driver var mı akıllı tahtalar için? deneyen yapabilen var mı?
birde akıllı tahtalar için grub oluşturabildiniz mi açılışta windows+pardus seçenek menüsünü. gerçi dokunmatik ekranda illa klavye kullanmak gerekecek ama yapabilen var mı?

Arkadaşlar selamlar, yeni BT sınıfında pardus kurulu all in one dell marka bilgisayarlardan biri açılmıyor. Çalışıyordu şimdi siyah ekranda PXE boot server hatası veriyor. Sonra Http boot yapmaya çalışıyor en son bootable device bulamadı diyor. Açamadım bir türlü bios ayarlarına girdim ama çok bir şey anlayamadım. Tarih saat güncel değildi onu güncelledim ama nafile. Ne yapabilirim?

Arkadaşlar selamlar, yeni BT sınıfında pardus kurulu all in one dell marka bilgisayarlardan biri açılmıyor. Çalışıyordu şimdi siyah ekranda PXE boot server hatası veriyor. Sonra Http boot yapmaya çalışıyor en son bootable device bulamadı diyor. Açamadım bir türlü bios ayarlarına girdim ama çok bir şey anlayamadım. Tarih saat güncel değildi onu güncelledim ama nafile. Ne yapabilirim?
hocam biosta pxe boot diye bir ayar var. boot içerisinde onu değiştirin

Ekran Görüntüsü - 2025-03-05 12-28-22.webp

epoptes i deniyorum şimdi de clientte böyle bir hata alıyorum ana makineye ping atıyor ama sertifika alamıyor.

Vestel Faz2 için Pardus23 yani bu sistemler içinde yüklü gelen pardus'un dokunmatik driver var mı akıllı tahtalar için? deneyen yapabilen var mı?
birde akıllı tahtalar için grub oluşturabildiniz mi açılışta windows+pardus seçenek menüsünü. gerçi dokunmatik ekranda illa klavye kullanmak gerekecek ama yapabilen var mı?
Parduslarda hali hazırda dokunmatik sürücüler yok. Etap sürümleri tahtalar için.

hocam biosta pxe boot diye bir ayar var. boot içerisinde onu değiştirin
Hocam yapamadım valla, çok kurcaladım. Dediğiniz ayar aktif değil. 3 tane boot seçeneği çıkıyor biri bu http ile yapmaya çalışan, biri ipv6, diğeri ipv4 başka boot device yok. disk yok anladığım kadarıyla görünmüyor. Ekle dediğimde de pardus diye bir şey seçiyorum ama eklemiyor hata veriyor. Çıldırttı beni olmadı :(

Bu bilgisayarlarda yüklü gelen pardus un yedeğini almaya gerek var mı arkadaşlar?
Özelleştirilmiş bir pardus mu yoksa Pardus Eğitim sürümünün aynısı mı?

Merhaba arkadaşlar, ben pardusta diski bulamamıştım. Bilgisayar açılmıyordu 2-3 gündür. Kurulum yapan firmayı aradım. Bir video gönderdi. oldu bilgisayar açıldı.
Videoyu ekleyemediğim için yazayım belki başına gelen olur: f2 ile biosa giriyoruz. Boot configurationa geliyoruz. Biosta açılış seçeneklerinde pardus çıkmıyor. Add boot option seçeneğinde efi altında pardusun altında grubx64 ü seçip ekliyoruz. Boot option name Pardus yazıyoruz. ve pardusu bootta ilk sıraya getiriyoruz. Apply changes ile kaydettiğimizde oluyor.

Merhaba arkadaşlar, ben pardusta diski bulamamıştım. Bilgisayar açılmıyordu 2-3 gündür. Kurulum yapan firmayı aradım. Bir video gönderdi. oldu bilgisayar açıldı.
Videoyu ekleyemediğim için yazayım belki başına gelen olur: f2 ile biosa giriyoruz. Boot configurationa geliyoruz. Biosta açılış seçeneklerinde pardus çıkmıyor. Add boot option seçeneğinde efi altında pardusun altında grubx64 ü seçip ekliyoruz. Boot option name Pardus yazıyoruz. ve pardusu bootta ilk sıraya getiriyoruz. Apply changes ile kaydettiğimizde oluyor.
Hangi marka hocam? Exper makinelerde pardus boot sorunu yaşıyorum. Ubuntu kurarak çözdüm olayı. Biostan bakayım eğer öyle bir seçenek varsa ubuntuyu silerim.

Teşekkürler hocam. Bizde de vardı bu sorun düzeldi.

Bu bilgisayarlarda yüklü gelen pardus un yedeğini almaya gerek var mı arkadaşlar?
Özelleştirilmiş bir pardus mu yoksa Pardus Eğitim sürümünün aynısı mı?
hocam ben şu linkten edu iso olanı indirdim. rufus la yazdırıp format attım benim pc ye. daha doğrusu önceki gün ventoy filan kurayım derken bi baktım ertesi gün fare klavye çalışmıyor ne olduysa. mecbur format atmak zorunda kaldım ama bir sıkıntı çıkmadı.

Geri