YEĞİTEK BT Sınıfı Kurulumları

Kodla Büyü
Pardus uygulama marketinde grup customizer var önce onu yükledim sonra Google'a grub customizer ile Windows 'u gruba ekleme diye arattım çıkan sayfalardaki yönergeye göre yaptım. Birkaç yıl önce de yine yönergeye göre benzeri bir işlem yapmıştım ezberimde yok hala bakarak yapıyorum. Şu anda telefondan yazıyorum. Bilgisayar başına geçince sayfayı link olarak paylaşırım

Önce Windows yükleyip sonra Pardus yüklerseniz zaten grub ayarı yapmaya ihtiyaç olmaz. Sadece biosta boot priority ayarlarını değiştirmek yeterli olur. Ben zaten yüklü olan Pardus'u silmek istemediğim farklı yöntem izlemek zorunda kaldım.

3d yazıcı olarak ne geldi size, telefon ettiler yazıcı için bize ama model olarak bilgim yok.

İl koordinatörü gruba 3d yazıcı için iletişime geçtiğini söylediler ama marka model bilgi yok. Gelen var mı acaba

Hocam Bayram Karahan'ın e-sabit isimli bir programı var. Ben evde denedim çok güzel çalıştı. Ancak okuldaki Tip2 Dell PC'lerde programı aktif ettikten sonra pardus kullanıcı şifresini kabul etmedi ve sistemi açamadım. Diskin NVMe olmasından kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Ancak şöyle bir çözüm buldum. Evde denedim güzel çalıştı ama henüz okulda deneyemedim. Öncelikle Kullanıcılar ve Gruplar menüsünü yüklemek için uç birimde
sudo apt update && sudo apt install gnome-system-tools
komutunu çalıştırdım yükleme bittikten sonra başlattaki arama kısmına Kullanıcılar ve Gruplar yazarak bu menüye girdim. Burada ekleye basarak yeni bir kullanıcı oluşturdum. (Kullanıcı oluştururken şifre kuralları var.) Bu yeni kullanıcının Gelişmiş Ayarlar kısmına girildiğinde çıkan pencerenin üst kısmında yer alan Gelişmiş sekmesinde "Başlangıç Dizini" isimli bir bölüm var burasını /tmp olarak değiştirdim. Tamam düğmesine bastıktan sonra gelen sayfada Yeni Dosyalar Kullan'ı seçtim. Yeniden başlattıktan sonra bu yeni kullanıcıyla oturum açtım. Ayarlar bölümündeki Kullanıcılar sayfasından kilidi aç yaptıktan sonra kendiliğinden girişi seçtim. Bundan sonraki açılışlarda kullanıcı giriş sayfası gelmeden bu kullanıcı ön tanımlı olarak doğrudan açıldı. Aynı deepfreeze gibi kullanıcının yaptığı tüm işlemler bilgisayar kapanıp açılınca sıfırlanıyor.
Konuyla ilgili Kullanıcılar ve Gruplar menüsünü aktif etmeyi https://forum.pardus.org.tr/t/pardus-23-kullanici-ve-guruplar/28426/8 buradan, Başlangıç dizinini değiştirmeyi de https://forum.pardus.org.tr/t/deep-freeze-alternatifi/9690/9 buradan buldum.
ben de bu bahsettiğiniz yöntemle kullanıcı oluşturmuştum fakat öğrenciler yaptığı çalışmaları nasıl kaydedecek? her şeyi siliyor maalesef bu defa.

pardusla devam etme kararı alan arkadaşlar, sistemi nasıl koruduklarını anlatabilirler mi? windowsta shadow defender kullanıyorduk oluyordu. güncel bir çözüm bulamadım ya da verilen çözümler benim işimi görmedi. bu şekide kullanınca da eba şifresini kayıtlı unutan mı dersiniz, masaüstü simgesi değişenler, yeni oluşan klasörler vs her biri ayrı telden çalacak gibi.

yeni kullanıcı tanımlayıp tmp olarak yapılandırdım ama bu defa her şeyi sıfırladı her defasında. yani çocuk bir çalışma yaptığında kaydedemiyor o çalışmayı.

pardusla devam etme kararı alan arkadaşlar, sistemi nasıl koruduklarını anlatabilirler mi? windowsta shadow defender kullanıyorduk oluyordu. güncel bir çözüm bulamadım ya da verilen çözümler benim işimi görmedi. bu şekide kullanınca da eba şifresini kayıtlı unutan mı dersiniz, masaüstü simgesi değişenler, yeni oluşan klasörler vs her biri ayrı telden çalacak gibi.

yeni kullanıcı tanımlayıp tmp olarak yapılandırdım ama bu defa her şeyi sıfırladı her defasında. yani çocuk bir çalışma yaptığında kaydedemiyor o çalışmayı.
Ben her sınıfa kullanıcı oluşturdum ve her öğrenci kendi şifresi ile giriyor. Sınıftan başka birisi o bilgisayarı kullanamıyor. Çocuk yaptığı uygulamalarını kaydediyor.haftaya devam edebiliyor. Virüs derdi yok zaten.

Sene sonunda da tüm kullanıcıları dosyaları ile silerim ve eylülde yeniden oluştururum. Bir derste bitiyor zaten yeni kullanıcı oluşturma işi.

Detaylı anlatırsam mesela pazartesi ilk ders 9c ile. Birinci makineye 9c diye kullanıcı açtım. Şifreyi açılışta belirle yaptım ve yeniden başlattım. Kullanıcı 9c yi seçti ve şifresini oluşturdu. Ben şifrelerini bilmiyorum. İhtiyaç duymuyorum da zaten.

İkinci bilgisayar aynı işlemi yaptım. 29 makineye tek tek yaptım.

Sonra 10b geldi aynısını yaptım. Böylece tüm sınıfları ilk hafta hallettim.

Hepsi istediği duvar kağıdı, temayı ve ayarı kullanıyor.

Ben her sınıfa kullanıcı oluşturdum ve her öğrenci kendi şifresi ile giriyor. Sınıftan başka birisi o bilgisayarı kullanamıyor. Çocuk yaptığı uygulamalarını kaydediyor.haftaya devam edebiliyor. Virüs derdi yok zaten.

Sene sonunda da tüm kullanıcıları dosyaları ile silerim ve eylülde yeniden oluştururum. Bir derste bitiyor zaten yeni kullanıcı oluşturma işi.

Detaylı anlatırsam mesela pazartesi ilk ders 9c ile. Birinci makineye 9c diye kullanıcı açtım. Şifreyi açılışta belirle yaptım ve yeniden başlattım. Kullanıcı 9c yi seçti ve şifresini oluşturdu. Ben şifrelerini bilmiyorum. İhtiyaç duymuyorum da zaten.

İkinci bilgisayar aynı işlemi yaptım. 29 makineye tek tek yaptım.

Sonra 10b geldi aynısını yaptım. Böylece tüm sınıfları ilk hafta hallettim.

Hepsi istediği duvar kağıdı, temayı ve ayarı kullanıyor.
teşekkürler cevap için. teneffüslerde tüm okulun kullanımına açıyorum labı. dersine girmediğim öğrenciler için sorun olabilir. ya da bir bilgisayarda ikili oturanlar var.

teşekkürler cevap için. teneffüslerde tüm okulun kullanımına açıyorum labı. dersine girmediğim öğrenciler için sorun olabilir. ya da bir bilgisayarda ikili oturanlar var.
İkili oturanlar şifreleri ikisi beraber ayarladığı için sıkıntı olmuyor. Diğer kullanıcılar için de bir kullanıcı var. 11. Sınıflar kullanmak isterse. Şifreyi söylüyorum. Bir iki bilgisayara öyle ayarladım. Zaten 12'ler sınav telaşında.

Tahtalarda kullanıma açık
Onlarda DeepFreeze var. Ödev araştırma için sınıftaki tahtayı da kullanabiliyorlar.

hocam gnome 23.3 ü yükledim. maalesef interneti görmedi bağlantı sorunu yaşadım. pclere kurulan sürümle pardus sitesindeki sürüm arasında ayarlamalar ve bazı program eksiklikleri var.
hala hazırda 1 eksik bilgisayar haricindekilerin tümünü tek windows11 sistemi yükledim hazır hale getirdim elimde tutuyorum o tek pardus sistemini imaj almak için uğraşıyorum varsa imajını alan link paylaşırsa sevinirim.

Merhaba arkadaşlar, bilgisayarlar geldi Lenova marka, Parsus ile devam edeceğim. Ağ kablolarını çıkardım hepsini wifi ile fatih ağına bağlayacağım fakat Veyon çalışmadı. Öğrenci bilgisayarı fatih ağına ve öğretmen bilgisayarını bağlıyken veyon denedim olmadı, ağda birbirleri görmedi.Kablo şartmı?Sabit Ip verip , İp4 leri kaydetmek lazım mı?

Merhaba arkadaşlar, bilgisayarlar geldi Lenova marka, Parsus ile devam edeceğim. Ağ kablolarını çıkardım hepsini wifi ile fatih ağına bağlayacağım fakat Veyon çalışmadı. Öğrenci bilgisayarı fatih ağına ve öğretmen bilgisayarını bağlıyken veyon denedim olmadı, ağda birbirleri görmedi.Kablo şartmı?Sabit Ip verip , İp4 leri kaydetmek lazım mı?
Fatih ağında sınıf yönetim uygulamaları birbirini görmüyor diye biliyorum akıllı switch sebebi ile. Ama bayram Karahan'ın ağ yazılım uygulamasına bi bakın
Karışık gelebilir ama alışınca güzel. Ağdaki modem dahil tüm cihazları görüyor.

Arkadaşlar gelen bilgisayarlara veyon kurdum. Google crohme felan girerken kimlik doğrulaması istiyor var mı bunun bir çözümü?
WhatsApp Image 2025-02-25 at 15.15.31.webp

Arkadaşlar gelen bilgisayarlara veyon kurdum. Google crohme felan girerken kimlik doğrulaması istiyor var mı bunun bir çözümü?
Ekli dosyayı görüntüle 78432
Şifre değiştirince oluyor. Bazıların da olmadı. Chrome u güncelleme yapınca oluyor. Deb paketini indirin. İndirdiğiniz yerde terminali açın
Sudo dpkg -i dosya_adı yazıp enter a basın paket kurulsun. Düzeliyor.

Dosya adı çok uzun derseniz ilk 2 harfini yazıp tab tuşuna basın kendisi yazar.

iyi akşamlar yenilikçi BT sınıfında,lenova gen5 bilgisayarlara sahibiz.
ogrenciler için Yeni kullanici ekleyip, bu eklediğimiz kullanıcının bilgisayarın sesini açıp kapatmasını engellemek istiyoruz.
cozumu hakkında bilginize ihtiyac duymaktayız.
Windows yerine Pardus ile devam etmek istiyoruz.

iyi akşamlar yenilikçi BT sınıfında,lenova gen5 bilgisayarlara sahibiz.
ogrenciler için Yeni kullanici ekleyip, bu eklediğimiz kullanıcının bilgisayarın sesini açıp kapatmasını engellemek istiyoruz.
cozumu hakkında bilginize ihtiyac duymaktayız.
Windows yerine Pardus ile devam etmek istiyoruz.
Hocam ben biostan ses kartlarını kapattım. Hp marka bizim ama hepsinde biosta ayar olur onborad kartlarda.

arkadaşlar 2 sorum var
1- pardus a deepfreeze veya benzer bir prg yüklemek istiyorum tavsiyesi olan?
2- veyon ile çok güzel kontrol edebiliyorum pcleri ama ( sistemi kapat çok güzel çalışırken) sistemi aç yani kapalı bilgisayarı açma yapamıyorum
biostan wake on lan enabled ama yine de tepki vermiyor pcler kapalıyken
aidata x7 pcler

arkadaşlar 2 sorum var
2- veyon ile çok güzel kontrol edebiliyorum pcleri ama ( sistemi kapat çok güzel çalışırken) sistemi aç yani kapalı bilgisayarı açma yapamıyorum
aidata x7 pcler

Cevap1.

Kullanmadım, çocuklar dosyalarını kaydetsin diye ama çalışıyor diyor kullananlar.

Cevap2. https://bayramkarahan.blogspot.com/2019/07/ag-kontrol-yazlm.html?m=1

Bunu kullanıyorum. Açıyor kapatıyor. Alışmak biraz zaman alıyor ama şimdilik güzel.

hocalarım merhaba bt sınıfı için netsupportu indirdim 30 günlük deneme sürümünü kurdum. Bu programı satın almadan kullanmanın yolu var mıdır. ayrıca satın almak için fiyat teklifi gelsin diye mail bilgilerimi girdim dönüş olmadı. İstesem de satın alamıyorum yani şu an:) bunun bir çözümü var mıdır?

Hocam konudan bağımsız, fotoğraf öğrenci bilgisayarından muhtemelen, rica etsem fotoğraftaki masaüstü arka planınızı paylaşır mısınız?

Hocam bende İnternet üzerinden buldum yapanın eline emeğine sağlık. Ekte Paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

arkadaşlar 2 sorum var
aidata x7 pcler

BBNET
Geri