YEĞİTEK BT Sınıfı Kurulumları

Kodla Büyü
Arkadaşlar, Pardus'ta Netsupport School Benzeri öğrenci bilgisayarlarının kontrol yönetimini sağlayacak program var mı kullanabileceğim?

okullarınızın seviyesini bilmem ama ben ortaokulda 3 yıldır labta pardus kullanıyorum gayet memnunum tavsiye ederim çğrencilerde 2. dersten itibaren alışıyorlar hatta mbot, arduino kullanmak için mlinki terminalde çalıştırmak gerekiyoır ve onuda gayet başarılı yapabiliyorlar bir sıkıntı yok yani
hocam bizim okulumuza da ortaokuldayım aidata 18+1 bilgisayar geldi. pardus yüklü. memnun musunuz windows a çevirsem mi emin olamadım

Pardusta mblock yükledim hata verdi
Sonra hata kayboldu devamında ise bilgisayarı kasmaya başladı aşırı derece fare hareket etmiyordu. pardus a mblock yukleyebilen var mı

evet arkadaşlar bende bir soru soruyum; pardusde deep frez gibi ogünün tarihine geri alacak ,ayarları koruyacak program var mı?

evet arkadaşlar bende bir soru soruyum; pardusde deep frez gibi ogünün tarihine geri alacak ,ayarları koruyacak program var mı?
Hocam Bayram Karahan'ın e-sabit isimli bir programı var. Ben evde denedim çok güzel çalıştı. Ancak okuldaki Tip2 Dell PC'lerde programı aktif ettikten sonra pardus kullanıcı şifresini kabul etmedi ve sistemi açamadım. Diskin NVMe olmasından kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Ancak şöyle bir çözüm buldum. Evde denedim güzel çalıştı ama henüz okulda deneyemedim. Öncelikle Kullanıcılar ve Gruplar menüsünü yüklemek için uç birimde
sudo apt update && sudo apt install gnome-system-tools
komutunu çalıştırdım yükleme bittikten sonra başlattaki arama kısmına Kullanıcılar ve Gruplar yazarak bu menüye girdim. Burada ekleye basarak yeni bir kullanıcı oluşturdum. (Kullanıcı oluştururken şifre kuralları var.) Bu yeni kullanıcının Gelişmiş Ayarlar kısmına girildiğinde çıkan pencerenin üst kısmında yer alan Gelişmiş sekmesinde "Başlangıç Dizini" isimli bir bölüm var burasını /tmp olarak değiştirdim. Tamam düğmesine bastıktan sonra gelen sayfada Yeni Dosyalar Kullan'ı seçtim. Yeniden başlattıktan sonra bu yeni kullanıcıyla oturum açtım. Ayarlar bölümündeki Kullanıcılar sayfasından kilidi aç yaptıktan sonra kendiliğinden girişi seçtim. Bundan sonraki açılışlarda kullanıcı giriş sayfası gelmeden bu kullanıcı ön tanımlı olarak doğrudan açıldı. Aynı deepfreeze gibi kullanıcının yaptığı tüm işlemler bilgisayar kapanıp açılınca sıfırlanıyor.
Konuyla ilgili Kullanıcılar ve Gruplar menüsünü aktif etmeyi https://forum.pardus.org.tr/t/pardus-23-kullanici-ve-guruplar/28426/8 buradan, Başlangıç dizinini değiştirmeyi de https://forum.pardus.org.tr/t/deep-freeze-alternatifi/9690/9 buradan buldum.

20250220_145807.webp

Bilgisayarlara yükledikleri sistemin benzeri kendi sitelerinde var ihtiyacı olan buradan indirebilir.
hocam gnome 23.3 ü yükledim. maalesef interneti görmedi bağlantı sorunu yaşadım. pclere kurulan sürümle pardus sitesindeki sürüm arasında ayarlamalar ve bazı program eksiklikleri var.
hala hazırda 1 eksik bilgisayar haricindekilerin tümünü tek windows11 sistemi yükledim hazır hale getirdim elimde tutuyorum o tek pardus sistemini imaj almak için uğraşıyorum varsa imajını alan link paylaşırsa sevinirim.

Pardusta mblock yükledim hata verdi
Sonra hata kayboldu devamında ise bilgisayarı kasmaya başladı aşırı derece fare hareket etmiyordu. pardus a mblock yukleyebilen var mı
Yüklemeye gerek yok. Neden kurmak için uğraşıyorsunuz. Zaten linux için yeni sürümler yok. Chrome üzerinden online mblock kullanılıyor. Sıkıntısız çatır çatır çalışıyor.

Son düzenleme:
Yüklemeye gerek yok. Chrome üzerinden online mblock kullanın. Sıkıntısız çatır çatır çalışıyor.
bu hafta yenilikçi eğitimi kursunda test ettik evet çalıştı ama alışkanlık hocam olaki internet kesilir bağlantı da bir sorun oluşur internete pek bel bağlamak istemiyorum o sebepten kurulu olması tercihim.
bu arada windows + pardus kurulumunu başardım tüm pclere kurmaya başladım grub ayarları da tamamdır

bu hafta yenilikçi eğitimi kursunda test ettik evet çalıştı ama alışkanlık hocam olaki internet kesilir bağlantı da bir sorun oluşur internete pek bel bağlamak istemiyorum o sebepten kurulu olması tercihim.
bu arada windows + pardus kurulumunu başardım tüm pclere kurmaya başladım grub ayarları da tamamdır
Kurulan sürümü yok. İnternet en fazla 1 gün gider büyük sorun yoksa. Ona da yapacak birşey yok diye düşünüyorum. Vine ile kurunca sorun çıkıyor illaki. Windows'a sonra mı kurdunuz?

anlamadığım şuan pardus 23.2 edu sürümünde bulunan scratch desktop neden güncelleme sonrasında kaldırılır

Hocam işlemleri nasıl yaptığınızı anlatan bir doküman oluşturup bizede paylaşmanız ne güzel olurdu

Arkadaşlar lenova bilgisayarlar geldi. Pardus kurulum yapıldı.
Windows'a geçsem mi diye kararsız kalan arkadaşlar için önerim önce belirli bir süre kullanıp öyle karar verin. Bende sizin gibi Windows'a geçerim diye düşünüyordum çok değil iki gün kullanınca tüm fikrim değişti.
Kullanacağınız tüm programlar kurulu olarak pardus yükleniyor zaten. Arayüzü Windows'a benzer şekilde geliyor.
Velhasılıkelam ön yargı ile yaklaşmamak gerekiyormuş Pardus'a.

Windows'a geçsem mi diye kararsız kalan arkadaşlar için önerim önce belirli bir süre kullanıp öyle karar verin. Bende sizin gibi Windows'a geçerim diye düşünüyordum çok değil iki gün kullanınca tüm fikrim değişti.
Kullanacağınız tüm programlar kurulu olarak pardus yükleniyor zaten. Arayüzü Windows'a benzer şekilde geliyor.
Kurulu gelen pardusun sürümü nedir acaba?

kaç yıldır kullanıyorum hiç windows kurmayı düşünmedim
Bende gelen bilgisayarlarla deneyimledim ve hoşuma gitti. Diğer makinelere de pardus kurdum.

Nasıl yaptığımı anlatan bir yazı paylaşırım adımları anlatan

Arkadaşlar Aidata bilgisayarlar bize yeni geldi. Pardus içerisinde çok fazla eğitimde kullanılabilecek uygulama hazır yüklü olduğu için sıfırdan pardus kurmamak için Pardus'un üzerine yüklü sürümünü güncelledim. Scratch kaldırıldı yükleyince(nedense) ben tekrar yükledim. Sonra da ayrı partition oluşturabilmek için gparted bootable iso kullanarak pardusun yüklü olduğu partitionu verileri silmeden küçülttüm ve sonra iki ayrı partition oluşturdum. Yeni partitionlardan birine Ubuntu yükledim öbürüne windows 11 yükledim. Sonra pardus üzerinden grub customizer ile 3 işletim sistemini de grub ile yüklenebilecek şekilde ayarladım. En son acronis ile tam disk imajı aldım 74 GB oldu boyutu. Sırayla yüklemeye başladım. 11 tanesine yükledim. Hepsine yüklediğimde öğrenciler için 3 ayrı işletim sistemini deneyimleme fırsatı oluşturmuş olacağım. Bu süreçte linux grubu işletim sistemleriyle ilgili bilgilerimin yetersiz geldiği durumlarda pardus forumlarında önceden açılmış başlıklara bakmam yeterli oldu. Yerli işletim sistemimizi öğrencilere tavsiye ederek yaymaya çalışıyorum. Kendimi de pardus konusunda daha fazla geliştirmem gerekiyor sanki...

Arkadaşlar aidata mini pc gelen sınıfımda veyon ayarlarını nasıl yapıyorum bir türlü çözemedim. bir kaç video izledim orada söylenen şekilde ayarlamaları yaptım ama bağlantıyı gerçekleştiremedim.
yardımcı olabilecek var mı?

Geri