YEĞİTEK BT Sınıfı Kurulumları

Kodla Büyü
En basit örneği bizim okulumuzda seminerler oluyor, avrupa birliği proje sunumları oluyor sürekli ve gelenler powerpoint dosyalarıyla sunum yapmak istiyorlar. Onlara da gidin bu dosyalarınızı libreoffice e dönüştürün diye mi cevap vereceksiniz çok merak ettim. Yazılarınızdaki kaymalar beni ilgilendirmez bu benim işim değil mi diyeceksin genç arkadaşım?
Hocam bizim toplantı salonunda windows var sunuları açıyorlar ama pardus makineler de hatta pardus diye kısıtlamayaım linux makineler de sunuları rahatlıkla açıyor oynatıyor. ekstra bir dönüştürmeye ihtiyaç duymadım. Sunularımı gittiğim yerde pardusta bile açtım.

Clonezilla da oluşturduğum USByi Dell marka AİO da ne yaptıysam bios ayarlarinda boot edemedim Windows a geçeceğim sonra yanına Pardus kuracağım var mı Dell marka da Windows a gecis yapan

Clonezilla da oluşturduğum USByi Dell marka AİO da ne yaptıysam bios ayarlarinda boot edemedim Windows a geçeceğim sonra yanına Pardus kuracağım var mı Dell marka da Windows a gecis yapan
Ben exper marka bilgisayara denedim pardus windows yanına kur seçeneğini sunmadı hiç. Direk sildirdi. Ubuntu, Mint denedim onlar windows 10 yanına kur seçeneği sundu.

Pardus diğer linux ları bile görmedi.

Son düzenleme:
Bizim okulda 2 yıl önce güçlendirme yapıldı. Tabii güçlendirmeyle birlikte kapalı yangın merdiveni de yapıldı. Bilişim sınıfını küçülttüler. İlk dönem, İzmir Valiliği'nin projesi kapsamında 8 tane i5 11. nesil bilgisayar geldi, 6 tane de eski i5 2. nesil vardı. Ben de biraz paraya kıydım, ana bilgisayarımı yeniledim, 14+1 ancak sınıfa sığıyordu, ama birden hiç hesapta yokken 19+1 geldi. Yeni masada vermiyorlar, alt yapıda eski, resmen çözümsüz kaldım

Arkadaşlar bugün 18+1 lenovo m90a Gen5 bilgisayar geldi. Servis gelip kurulum yapacakmış. Lenovo servisin numarasını bilen var mı?

Hocam bizim toplantı salonunda windows var sunuları açıyorlar ama pardus makineler de hatta pardus diye kısıtlamayaım linux makineler de sunuları rahatlıkla açıyor oynatıyor. ekstra bir dönüştürmeye ihtiyaç duymadım. Sunularımı gittiğim yerde pardusta bile açtım.
word dosyalarında, excel tablolarında ve ayrıca sunularda kaymalar oluyor sürekli.. Versiyonla mı alakalıdır yoksa libre office le mi alakalıdır bilemiyorum..

güvenlik programları olarak ne kullanacaksınız? .*exe kurulumu engelleyen , ağ üzrinden paylaşımı aç/kapa özelliği olan hem Deep Freeze gibi çalışan bildiğiniz programlar varsa burada paylaşım arkadaşlar.

@zulfikar1985 Hocam yazdıklarınız çok doğru. Bana göre sorun bakanlığın maliyet konusundaki tavrı ile alakalı gibi geliyor.
Ama gönül ister ki açık kaynak kodlu işletim sistemlerini kullanalım ve sorunlara bu forumda çözüm üretelim.

Demek pardüs kurulu geliyor; ağ üzerinden oynanan oyunlar cs3 gibi pardüsde oynanmıyorsa pardüsü düşüne bilirim.

vaziyet alın ortalık karışacak.

beni de windows tarafına yazın arkadaşlar. bir kablosuz ağ sürücüsü yüklemek için 40 dereden su getirmeyeceğim bir işletim sistemi çıkarırsa linux o zaman düşünebilirim.

dell 18+1 tip2 kurulumu oldu pardus yüklü geldi.
ben windows a çevirmeye başladım. imaj beni epey uğraştırdı 3 gün imaj oluşturmak sürdü 30 dk imaj atılıyor
ama windows + pardus yükleyeceğim ilk aşamada windows 11 kurdum yanına pardus kuracağım bi kaç deneme yaptım dual bootta sorun oldu bios ayarları vs bayağı uğraştırdı ama dual boot yapamadım
pardus sitesinde usb pardus boot oluşturdum yükledim windows yanına dual boot olmadı bi bir sorun ikincisi ise pardus internette sorun çıkarttı

vaziyet alın ortalık karışacak.

beni de windows tarafına yazın arkadaşlar. bir kablosuz ağ sürücüsü yüklemek için 40 dereden su getirmeyeceğim bir işletim sistemi çıkarırsa linux o zaman düşünebilirim.
Pardus yüklenince bluetooth, wireless, ethernet vs. hepsini tanıyor. (Not: Pardus fanı değilim.)

word dosyalarında, excel tablolarında ve ayrıca sunularda kaymalar oluyor sürekli.. Versiyonla mı alakalıdır yoksa libre office le mi alakalıdır bilemiyorum..
Bizde de impress te özellikle çok sık kilitlenip programın kapanması yaşanıyor o kadar da büyük dosyalar olmamasına rağmen yaşayan çözüm bulan var mı? Güncellemelerde sürekli libreyle ilgili dosyalar görüyorum umarım hallederler

18+1 Dell Pardus sistem. 1i hariç hepsi Windows kurdum. Tek Pardus un imajını alacağım için formatlamadin win+par kullanacağım. elinde pardusun bu sistemler içine kurulan imaj olan var mı?

okullarınızın seviyesini bilmem ama ben ortaokulda 3 yıldır labta pardus kullanıyorum gayet memnunum tavsiye ederim çğrencilerde 2. dersten itibaren alışıyorlar hatta mbot, arduino kullanmak için mlinki terminalde çalıştırmak gerekiyoır ve onuda gayet başarılı yapabiliyorlar bir sıkıntı yok yani

Pardus sistemiyle devam ediyorum. Ağ kablolarını kendim bağladım, veyonu da kurdum sistemde sıkıntı yok.
Ayrıca özel demir yaptırıp projeksiyon+perde sistemini monte ettim, 12btu klima taktım, kapı kilidini yeni aldım değiştirdim. Sınıfı da kurulmadan önce boyamıştım.
Store perdeyi müdürden sözünü aldım, her hafta soruyorum, köpeğini uyutmucam aldıracağım.
Şuan hala eksiklerim var mı var ama güzel oldu be...
Cebimden 5k'ya yakın mevla çıktı ama değdi. İnşallah uzun süre kullanmak nasip olur, her şey öğrencilerimiz için

Son düzenleme:
Geri