Sayın hocam yapıcı olmaya çalışmakla beraber bu düşüncenizi biraz ütopik buldum.Tabi ki bizi inandırmak zorunda değilsin böyle bi proje varsa bu da senin başarındır tebrik etmek boynumun borcudur ancak 29 Ekim 2010 tarihli bir haberi paylaşmak istedim.Lütfen paylaştığım haberde proje için ayrılan meblaya dikkat edelim ... ''150 milyon ruble yani yaklaşık 3.5 milyon avro dolayında'' Bu da demek oluyor ki bu fikrini Hintlilerle değil Ruslarla paylaşmanda fayda var ... haberi paylaşmak istedim... sizin işletim sisteminizden de örnekler görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum ... saygılarımı sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim ...
http://www.pclabs.com.tr/2010/10/29...-ulusal-isletim-sistemi-icin-dugmeye-basildi/
Rusya'dan Windows'a veda: Ulusal işletim sistemi için düğmeye basıldı
Microsoft ve onun işletim sisteminin kendilerini bağımlı kıldığına karar veren Rus Hükümeti bu yolda kendi işletim sistemlerini geliştirmek için düğmeye resmen bastı.
Rusyadan Windowsa veda: Ulusal işletim sistemi için düğmeye basıldı rusya linux
Güvenlik amaçlı atılan adımla beraber hem MS'e (ve doğal olarak Amerika'ya) olan bağımlılığı azaltmayı hem de masrafları düşürmeyi hedefleyen Rusya, ortaya çıkacak olan bu yeni işletim sisteminde Linux tabanı üzerine inşa edilecek kendi ulusal işletim sistemlerini geliştirecekler. Konuyla ilgili ayrılan bütçe ise 150 milyon ruble yani yaklaşık 3.5 milyon avro dolayında.
Konuyla ilgili konuşan Rus milletvekili ve bilgisayar uzmanı Ilia Ponomarev, 'şeytan ayrıntıda gizlidir' derken, bu proje ile birlikte Windows bağımlılığından kurtulacakları fakat bunun beklenmedik bir Linux yayılımı riskine de yol açmaması gerektiğinin altını çizdi.