Yeni Bir İşletim Sistemi Yazdım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
kafkas' Alıntı:
Hocam ne sen bizi inandırmak zorundasın ne de biz sana inanmak zorundayız.

Ama bir isim arıyorsan, biraz daha diğerlerinden ayrılan özelliklerini sayarsan daha özgün çağrışımlar yapılabilir. Yani yaptığınız işletim sisteminin diğerlerine göre artısı ne?

Çalışmalarınızda başarılar.
bak bunu beğendim işte evt farklı olmak her zaman ayrıcalıktır ... zaten hayat görüşüm benim...

öncelikle başarılar dilerim. ancak madem ortak bir platformda geliştirdiniz artık ismini de ortak bir şekilde koyarsınız. bizim fikirler ne kadar işe yarar bilemem. yazılımın adına yorum yok.

şu "klavye tarihe karıştı artık fare var işletim sisteminde" fikrinize katılmadığımı belirtmeliyim. yok eğer işletim sisteminiz full dokunmatik destekli bir yapıya sahipse tabiki farklı noktalar ortaya çıkabilir. çalışmalarınızda başarılar diliyorum. kolay gelsin.[/quote]
değerli hocama öncelikle saygılar diliyorum ama şunu da söylemeden gecemiyecem... değişen bir dünyada yaşıyoruz bugün net cebe girdi değil mi hocam orda dokunmatik olan bir sistem var o da bitecek bunu düşünün... biraz yani insanlar eğer ki kendilerine bi şey katarlarsa farklılık yaratırlar biraz daha geniş düşünün derim size ... saygılar...

Linux çekirdeğini açıp baktın orası tamam da win çekirdeğinden nasıl faydalandın orasını anlayamadım ben hocam?

Şu klavye tarihe karıştı meselesine bir açıklık getirir misiniz hocam ?? Sistem sadece fareyle nasıl çalışıyor ?? Merakımızı giderin lütfen ..

win çekirdeği ne ola ki?
win penceresi desen anlayacam da.
Arkadaşların çoğu inanmış hayret :?

hocam şu anki düşüncemize göre eğer klavye yoksa akla gelenler dokunmatik ve ses algılaması. yok siz diyorsanız ki biz öyle birşey yaptık ki "düşünce gücümüzle sistem çalışacak" bizde sizi ayakta alkışlarız.

Azizim42' Alıntı:
Şu klavye tarihe karıştı meselesine bir açıklık getirir misiniz hocam ?? Sistem sadece fareyle nasıl çalışıyor ?? Merakımızı giderin lütfen ..
güzel bi soru ona açıklık getireyim o zaman bakın klavye ile yazdığınız her şey normalde parmaklarınızı kullanıp ifade ettiğiniz şeyler değil mi ??? peki siz parmaklarınızı kullanmadan önce yazacağınız şeyi aklınızda düşünmüyor musunuz hocam!!! elbette düşünüyorsunuz ki parmaklarınıza işi aktarıyorsunuz... işte bizim işletim sisteminde parmaklar araç olmucak peki nasıl mı ??? size garip gelecek ama söliyim siz fare ile klavyede yazmak istediklerinizi yazacaksınız sadece fare ile ekrana bakmanız yeterli olacak orda gördüğünüzü beyin ve fare ile kullanılan ara yüz sayesinde yazacaksınız belki dersiniz nasıl ama şimdi anlatması zor elbette ... yakında daha açıkça olacak....

tebrikler hocam lafı anlamsız kalır hocam...Allah emeklerinin karşılığını versin diye temennide bulunabilirim sana..isim konusuna gelince...madem farklı bir sistem diyorsun o zaman eşsiz kelimesini kullanabilirsin...hintçe ingilizce karışık olabilir..işin içinde Türk'te olduğuna göre eşsiz kelimesini üçlü kombine edebilirsin.

mystreous' Alıntı:
win çekirdeği ne ola ki?
hocam şu anda xp win 7 hala ilk çıkan çekirdeği kullanıyor inanın ki onu hala geliştiremediler üstüne yama yaptılar gidiyorlar buna linux ta dahil....

bu arada dediklerin doğru mu yalan mı hiç o tartışmaya girmem...söyleyeceklerinin doğruluğu veya yanlışlığı ruh sağlığınla ilgilidir derim sadece...

formatörs koy hocam ismini :)

Bir de bir sorum olacak. Resim koymanda ne sıkıntı olur ki hocam. Bu bir yazılım sonuçta.Kimse o resimden birşeyler çıkaramaz zaten.
Biraz yazdıklarınızı desteklerseniz daha iyi olur kanısındayım.

yavselbad61' Alıntı:
Azizim42' Alıntı:
güzel bi soru ona açıklık getireyim o zaman bakın klavye ile yazdığınız her şey normalde parmaklarınızı kullanıp ifade ettiğiniz şeyler değil mi ??? peki siz parmaklarınızı kullanmadan önce yazacağınız şeyi aklınızda düşünmüyor musunuz hocam!!! elbette düşünüyorsunuz ki parmaklarınıza işi aktarıyorsunuz... işte bizim işletim sisteminde parmaklar araç olmucak peki nasıl mı ??? size garip gelecek ama söliyim siz fare ile klavyede yazmak istediklerinizi yazacaksınız sadece fare ile ekrana bakmanız yeterli olacak orda gördüğünüzü beyin ve fare ile kullanılan ara yüz sayesinde yazacaksınız belki dersiniz nasıl ama şimdi anlatması zor elbette ... yakında daha açıkça olacak....

Şimdi hocam bu sistem çok sakıncalı. Niye diyecek olursanız ben farklı düşünüp farklı yazarım çoğu zaman. Yani ekranda görülmesini istemediğim cümlelerin olması hoşuma gitmez. Ha düşünceyi oluşturup yaz komutunu verdiğimiz zaman çalışıyorsa pratik bir fikir. Aklıma Fringe filmi geldi. Orada beyne kablolar takılıp kişinin telepatik yolla iletişim kurması sağlanıyordu.

Beyin devrelerini yakmayalım sonra :)

yavselbad61' Alıntı:
mystreous' Alıntı:
win çekirdeği ne ola ki?
hocam şu anda xp win 7 hala ilk çıkan çekirdeği kullanıyor inanın ki onu hala geliştiremediler üstüne yama yaptılar gidiyorlar buna linux ta dahil....
Hocam Windows un çekirdek kodlarını nasıl buldunuz çok merak ediyorum?
Gecenin bi saatinde bu kadar kısa sürede bu kadar ilgi çekip cevaplanan bir konu olmuş mudur acaba :)

kllcnd' Alıntı:
Gecenin bi saatinde bu kadar kısa sürede bu kadar ilgi çekip cevaplanan bir konu olmuş mudur acaba :)
MEsleki sorunlarımızla ilgili konular bile günün en aktif saatlerinde bu kadar yüksek cevap almıyor :D

Sen şu işletim sistemini bir yolla bakalım.Bakayım ona göre güzel bir isim koyarız artık çomar mı olur?Bobby mi olur?bakacağız

hocam öle bir anlatıyorsunuzki süper bir işletim sistemi siz on yıldır bu iş ile uğraştığınızı söylüyorsunuz windows için çalışanlar ve linux için uğraşanlar bu işe ömürlerini vermişler ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var prensibi ile çalışıorlar tabiki sizin yaptığınız anca alıntıdır die düşünüyorum. umarım yanılıyorumdur...

kllcnd' Alıntı:
yavselbad61' Alıntı:
mystreous' Alıntı:
win çekirdeği ne ola ki?
Hocam Windows un çekirdek kodlarını nasıl buldunuz çok merak ediyorum?
Hocam ben amerikada cisco net work kursunu (discovery 4) ve sonrasını başarıyla bitirmiş bir insanım.Aynı zaman da
ağ temelleri üzerinde ve sistem üzerinde ingilterede uzun süre kaldım... bu sürede bunlara ve işletim sistemine çok merak saldım hep yazılımın çekirdeğinin nasıl yazıldığını merak ettim.... ve sonun da sanal ortamda tanıştığım bu iş üzerine beraber proje yürüttüğüm çok arkadaşım oldu... Her gün yeni bir şey öğrenmeye çalıştım ve şu anda bu noktaya geldim bu dediğim süre işte 10 yıl ...

Sen yolla bakalım şu işletim sistemini bi görelim kullanalım.Ona göre ismini koyarız.Artık çomar mı olur Bobby mi olur bakarız.

biltek2007' Alıntı:
http://codingforums.com/showthread.php?t=140988 hocam bu başlık sizinlemi alakalı? yoksa başkaları da sizinle aynı fikirdemi çalışıyormuş.
hiç bir alakası yok

Sayın hocam yapıcı olmaya çalışmakla beraber bu düşüncenizi biraz ütopik buldum.Tabi ki bizi inandırmak zorunda değilsin böyle bi proje varsa bu da senin başarındır tebrik etmek boynumun borcudur ancak 29 Ekim 2010 tarihli bir haberi paylaşmak istedim.Lütfen paylaştığım haberde proje için ayrılan meblaya dikkat edelim ... ''150 milyon ruble yani yaklaşık 3.5 milyon avro dolayında'' Bu da demek oluyor ki bu fikrini Hintlilerle değil Ruslarla paylaşmanda fayda var ... haberi paylaşmak istedim... sizin işletim sisteminizden de örnekler görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum ... saygılarımı sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim ...

http://www.pclabs.com.tr/2010/10/29...-ulusal-isletim-sistemi-icin-dugmeye-basildi/

Rusya'dan Windows'a veda: Ulusal işletim sistemi için düğmeye basıldı
Microsoft ve onun işletim sisteminin kendilerini bağımlı kıldığına karar veren Rus Hükümeti bu yolda kendi işletim sistemlerini geliştirmek için düğmeye resmen bastı.

Rusyadan Windowsa veda: Ulusal işletim sistemi için düğmeye basıldı rusya linux

Güvenlik amaçlı atılan adımla beraber hem MS'e (ve doğal olarak Amerika'ya) olan bağımlılığı azaltmayı hem de masrafları düşürmeyi hedefleyen Rusya, ortaya çıkacak olan bu yeni işletim sisteminde Linux tabanı üzerine inşa edilecek kendi ulusal işletim sistemlerini geliştirecekler. Konuyla ilgili ayrılan bütçe ise 150 milyon ruble yani yaklaşık 3.5 milyon avro dolayında.

Konuyla ilgili konuşan Rus milletvekili ve bilgisayar uzmanı Ilia Ponomarev, 'şeytan ayrıntıda gizlidir' derken, bu proje ile birlikte Windows bağımlılığından kurtulacakları fakat bunun beklenmedik bir Linux yayılımı riskine de yol açmaması gerektiğinin altını çizdi.

mustafa431' Alıntı:
hocam öle bir anlatıyorsunuzki süper bir işletim sistemi siz on yıldır bu iş ile uğraştığınızı söylüyorsunuz windows için çalışanlar ve linux için uğraşanlar bu işe ömürlerini vermişler ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var prensibi ile çalışıorlar tabiki sizin yaptığınız anca alıntıdır die düşünüyorum. umarım yanılıyorumdur...
kesinlikle yanılıyorsunuz özellikle bu akşamı seçtim ben.... bir dahinin battığı bu ülkede muhakkak ki başka bi dahi meydana gelir bunu unutmayınız hocam....

yavselbad61' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:
http://codingforums.com/showthread.php?t=140988 hocam bu başlık sizinlemi alakalı? yoksa başkaları da sizinle aynı fikirdemi çalışıyormuş.
hiç bir alakası yok
evet alakası yokmuş.
Neyse sizin çalışmanızı özümsemeye çalışıyorum kendimce. Şimdi sizin işletim sistemi sadece fare ile çalışıyorsa, biz veri girişlerini telepatik yollamı yapacağız? bu teknolojiyi siz mi ürettiniz?

yavselbad61' Alıntı:
mustafa431' Alıntı:
kesinlikle yanılıyorsunuz özellikle bu akşamı seçtim ben.... bir dahinin battığı bu ülkede muhakkak ki başka bi dahi meydana gelir bunu unutmayınız hocam....
inşallah öyledir hocam ama anladdığım kadarı ile iddalısınızda peki niye daha büyük bir platformda kendinizi taıtmaktansa burayı seçtiniz ? sonuçta burda ufakta olsa bir merak uyandırdı başlığınız..

gurcal' Alıntı:
Sayın hocam yapıcı olmaya çalışmakla beraber bu düşüncenizi biraz ütopik buldum.Tabi ki bizi inandırmak zorunda değilsin böyle bi proje varsa bu da senin başarındır tebrik etmek boynumun borcudur ancak 29 Ekim 2010 tarihli bir haberi paylaşmak istedim.Lütfen paylaştığım haberde proje için ayrılan meblaya dikkat edelim ... ''150 milyon ruble yani yaklaşık 3.5 milyon avro dolayında'' Bu da demek oluyor ki bu fikrini Hintlilerle değil Ruslarla paylaşmanda fayda var ... haberi paylaşmak istedim... sizin işletim sisteminizden de örnekler görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum ... saygılarımı sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim ...

http://www.pclabs.com.tr/2010/10/29...-ulusal-isletim-sistemi-icin-dugmeye-basildi/

Rusya'dan Windows'a veda: Ulusal işletim sistemi için düğmeye basıldı
Microsoft ve onun işletim sisteminin kendilerini bağımlı kıldığına karar veren Rus Hükümeti bu yolda kendi işletim sistemlerini geliştirmek için düğmeye resmen bastı.

Rusyadan Windowsa veda: Ulusal işletim sistemi için düğmeye basıldı rusya linux

Güvenlik amaçlı atılan adımla beraber hem MS'e (ve doğal olarak Amerika'ya) olan bağımlılığı azaltmayı hem de masrafları düşürmeyi hedefleyen Rusya, ortaya çıkacak olan bu yeni işletim sisteminde Linux tabanı üzerine inşa edilecek kendi ulusal işletim sistemlerini geliştirecekler. Konuyla ilgili ayrılan bütçe ise 150 milyon ruble yani yaklaşık 3.5 milyon avro dolayında.

Konuyla ilgili konuşan Rus milletvekili ve bilgisayar uzmanı Ilia Ponomarev, 'şeytan ayrıntıda gizlidir' derken, bu proje ile birlikte Windows bağımlılığından kurtulacakları fakat bunun beklenmedik bir Linux yayılımı riskine de yol açmaması gerektiğinin altını çizdi.
hocam güzel araştırma yapmış ona cevap yazalım...
ben işin parasında değilim bi defa bunu belirteyim... bugün zaten bir çok ülke win bağımlısı değil gelişmiş bir çok ülke zaten linux çekirdeğinden kendi işletim sistemini yaptı ki hatta biz de de pardus denen çok ahmak bi yazılım yakında bi çok alanda faaliyette olacak ... hocam ben hackerlerle de çalıştım inanın bana... dünyanın 2 numaralı adamı akrabam olur en son sevgili uğruna çok küçük bi yerde ağa girdi ve yakalandı... ben projemi zaten devletle de paylaşacam ama şu anda kimseye güvenmiyorum.... kurtlar vadisini de izlemiyorum bu arada bazen dizi bile kaldırılabilior o gibi şeylerden de haberim var

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri