Yeni Bir İşletim Sistemi Yazdım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
:D :D :D

Gönül isterki gerçekten inanıp milli başarımızı alkışlasak!

İlk başta, başka bir sistemin çekirdeğin kullanıp sistem geliştirdim diyenlere gülüyorum :)

Yani 10 arkadaş 10 yıldır uğraştık anca çekirdeğini bitirebildik desen biraz inandırıcı olurdu :)

Bomboş hard diske sadece senin yazdığın kodlardan oluşan(başka işletim sistemlerinin çekirdeğini falan kullanmadan) CD den açılış yapıp makineyi kullanabiliyorsan o zaman işletim sistemi yazdım diyebilirsin..

bende yeni bir (işletme) sistemi yazdım vatana millete hayırlı uğurlu olsun
çekirdek olarak windowsun çekirdeğini çözmeye çok uğraşdım ama çözemediğim için daha ucuza maledebilmek için pazardan kilosunu 2,5 tl ye aldığım çekirdeği kullandım hem bu arada işletim sistemini yazarken arada çekirdek çitlemiş oldum. inanmayanlar gelip işletim sistemimi görebilirler, resimlerini kesinlikle buaraya koyamam boşuna ısrar etmeyin, zaten kimseye göstermicem dünyanın parasını verseniz satmam da,
adres: işletme mahallesi, yalan sokak, dolan apt kat 1587 daire 358745

hocam nasıl bir öğretmensin sen.. ne işin var o okulda.. maşallah.. şaka yapmıyorsun değilmi.. merak ettim nasıl bişey bu, tek başına nasıl yaptın..

gram inanasım gelmedi, işletim sistemi yazacak kadar bilgisi var ama öğretmenlik yapıyo :) bence arkadaşın canı sıkılmış milleti çitliyo burda:D

yavselbad61' Alıntı:
hocam güzel araştırma yapmış ona cevap yazalım...
ben işin parasında değilim bi defa bunu belirteyim... bugün zaten bir çok ülke win bağımlısı değil gelişmiş bir çok ülke zaten linux çekirdeğinden kendi işletim sistemini yaptı ki hatta biz de de pardus denen çok ahmak bi yazılım yakında bi çok alanda faaliyette olacak ... hocam ben hackerlerle de çalıştım inanın bana... dünyanın 2 numaralı adamı akrabam olur en son sevgili uğruna çok küçük bi yerde ağa girdi ve yakalandı... ben projemi zaten devletle de paylaşacam ama şu anda kimseye güvenmiyorum.... kurtlar vadisini de izlemiyorum bu arada bazen dizi bile kaldırılabilior o gibi şeylerden de haberim var

Hocam Pardusu biz hafife alıyoruz ama habere bakın;

Pardus dünya liginde ilk 5'te
Linux Journal okurlarının 1995 yılından beri özgür yazılım dünyasının en iyilerini belirlediği Readers' Choice Awards 2010 ödüllerinde Pardus, "Özgür yazılımla geliştirilen en iyi ürün", "En iyi Linux dağıtımı" ve yazılım kurma, kaldırma ve güncelleme alanlarındaki performans için verilen "Paket yönetim sistemi" kategorilerinde PiSi adlı özgün tasarımıyla ilk 5 yazılım arasında yer almayı başardı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... de-ilk-5te

Çok güzel bir proje gerçekten.

İnsanlar merakla bekliyor , büyük gün geldi mi?

İsim önerisi : Pix , pi sayısının derin dünyasından esinlenme bir isim

yavselbad61' Alıntı:
mustafa431' Alıntı:
hocam öle bir anlatıyorsunuzki süper bir işletim sistemi siz on yıldır bu iş ile uğraştığınızı söylüyorsunuz windows için çalışanlar ve linux için uğraşanlar bu işe ömürlerini vermişler ayrıca bir elin nesi var iki elin sesi var prensibi ile çalışıorlar tabiki sizin yaptığınız anca alıntıdır die düşünüyorum. umarım yanılıyorumdur...
kesinlikle yanılıyorsunuz özellikle bu akşamı seçtim ben.... bir dahinin battığı bu ülkede muhakkak ki başka bi dahi meydana gelir bunu unutmayınız hocam....

vay arkadaş kendisine dahi diyen bi dahiyi de ilk defa görüyorum yada dyuıyorum

hocaa seni harbiden tebrik ederim bu kadar adamla kafa bulmuşsun ya helal valla :)

hem44' Alıntı:
bende yeni bir (işletme) sistemi yazdım vatana millete hayırlı uğurlu olsun
çekirdek olarak windowsun çekirdeğini çözmeye çok uğraşdım ama çözemediğim için daha ucuza maledebilmek için pazardan kilosunu 2,5 tl ye aldığım çekirdeği kullandım hem bu arada işletim sistemini yazarken arada çekirdek çitlemiş oldum. inanmayanlar gelip işletim sistemimi görebilirler, resimlerini kesinlikle buaraya koyamam boşuna ısrar etmeyin, zaten kimseye göstermicem dünyanın parasını verseniz satmam da,
adres: işletme mahallesi, yalan sokak, dolan apt kat 1587 daire 358745

:puhaha: :puhaha: :puhaha:

dün akşam başladım yazılanları okumaya, dizi tadına gidiyor valla...
açıklayacak mı? yoksa açıklamayacak mı?
doğrumu söylüyor? geyik mi yapıyor?
gerçek mi? yalan mı?
azzzz sonra... süper valla.

editörler silin bu sayfayı millete 8 sayfa yazı okutup boşuna zaman harcatmayın, bi çok kişi milli duygularla bişeyler yazmış , adamın yaptığına bakın yazık dalga geçiyo resmen ama hala inanan var , yazık çok yazık.

Geyik falan derken 8 sayfa omuş .. Muhabbetin bu kadarı kafi bence de .. Hocamız iyi malzemeyle bizi eğlendirdi ...

yazılanların hepsini sayfa sayfa okudum. dizi gibi çok heyecanlıydı. dün akşam eğlenceyi kaçırmışız :( kısmet akşama burulardayım artık. akşama halı sahada maç vardı onuda iptal ettim. tarihe tanıklık edecez :lol:

İşletim sitesi yazabilecek seviyede olan birinin yaptığı okul sitesi çok basit geldi bana. uğraşmak istemedim desen, gayet dolu bir site olmuş. ama basit olmuş. yani çok uğraşmışsın hocam.

Bencede hikaye. İnsan reklam için bile yani tanıtım için bile masüstü veya bir kaç fotograf yayınlar. Sen neden yayınlamıyorsun. Hikaye bunlar hikaye bende matrix filminin senaristiyim. :puhaha: :puhaha: :P :puhaha:

Önünde ki kalabalığın içinden "Zeki Mürende Bizi görecek mi?" diye bağırmak isterdim. :mrgreen:

Hocam ismi bence önemli. Ya mesajı sil diyen arkadaşlar olursa hemen silerim ama önce bir açıklamalarımı okuyun. Sanırım cümle içindeki kullanımlarda bize çok faydalı olacaktır.

Şöyle ki: İsmi Ha....r olsa

Size gelecekler hocam bir format at diye
Sizin cevap basit olur, ardından da Ha....r kurarız.

Ya da hocam bizim bilgisayar bozuldu neden acaba.
Ha....r dendir.

örnekler abes olsa da çoğaltılabilir.

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
üstüne gitmeyin arkadaşın belki işletim sisteminde ekran görüntüsü alma özelliği yoktur. :mrgreen:
fotoğraf makinesi ile çekip windows yada linux ile yükleyebilir :D

hknky' Alıntı:
Arkadaş "yeni bir işletim sistemi" ni anca bu başlığı açarken yazmıştır... :-1:
:alkis:

Sakın gelip yazdım işte siz de okudunuz demesin? :P
:wink: Ama nedense hocamın söylediklerinin doğru olmasını istiyorum hiç inanmamama rağmen...

sadece harddisk'e windowsun okuyamayacağı bir dosya yazmak için assembly ile kasmıştık bir arkadaş ile hakkaten zordu hatta bana baya bir zor gelmişti.

ben oturdum C ve Assembly ile bir dosya yönetim sistemi oluşturdum diyen adamın. mouse tanıtmayla işi olmaz oturur dirver i kendi yazar. çünkü işletim sistemi yazarken zaten çekirdeğe böyle birşey eklemiş olması gerekir.

ama yazmışsa ben ellerinden öperim. Aramızda böyle biri olması fikri bile güzel sadece.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri