Yeni Bir İşletim Sistemi Yazdım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
dostum işletim sistemi yazdım diyorsun tebrikler ama

fareyi yükleyememişsin.
Toshiba Wireless Mosuse Sorunu (N554)

Filtre kaldırıcı program istemişsin.
MEB in engellediği siteler

Fare ile fotoğraf çekme programı istemişsin
Web Cam A4Tech pk 635 Foto Çekme Sorunu

ve ardından diyorsun ki zihin gücüyle çalışan işletim sistemi yazdım. Yazacağım demiyorsun yani bi proje değil. Yazıyorum da demiyorsun. Yazdım diyerek bittiğini iddia ediyorsun. En ufak bir kanıt bile vermiyorsun. Kusura bakma hiç inandırıcı değil bu durum. Bu bana bir arkadaşımı hatırlattı. Üniversite de bi arkadaşım vardı ertuğrul diye. Beni googledan çağırdılar demişti. Ama kendisi asp nin a sını php nin p sini bilmezdi. Neyse. Umarım beni utandırırsın ve ben dahil milyonlarca Türk seninle gurur duyar.

gurcal' Alıntı:
Sayın hocam yapıcı olmaya çalışmakla beraber bu düşüncenizi biraz ütopik buldum.Tabi ki bizi inandırmak zorunda değilsin böyle bi proje varsa bu da senin başarındır tebrik etmek boynumun borcudur ancak 29 Ekim 2010 tarihli bir haberi paylaşmak istedim.Lütfen paylaştığım haberde proje için ayrılan meblaya dikkat edelim ... ''150 milyon ruble yani yaklaşık 3.5 milyon avro dolayında'' Bu da demek oluyor ki bu fikrini Hintlilerle değil Ruslarla paylaşmanda fayda var ... haberi paylaşmak istedim... sizin işletim sisteminizden de örnekler görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum ... saygılarımı sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim ...

http://www.pclabs.com.tr/2010/10/29...-ulusal-isletim-sistemi-icin-dugmeye-basildi/

Rusya'dan Windows'a veda: Ulusal işletim sistemi için düğmeye basıldı
Microsoft ve onun işletim sisteminin kendilerini bağımlı kıldığına karar veren Rus Hükümeti bu yolda kendi işletim sistemlerini geliştirmek için düğmeye resmen bastı.

Rusyadan Windowsa veda: Ulusal işletim sistemi için düğmeye basıldı rusya linux

Güvenlik amaçlı atılan adımla beraber hem MS'e (ve doğal olarak Amerika'ya) olan bağımlılığı azaltmayı hem de masrafları düşürmeyi hedefleyen Rusya, ortaya çıkacak olan bu yeni işletim sisteminde Linux tabanı üzerine inşa edilecek kendi ulusal işletim sistemlerini geliştirecekler. Konuyla ilgili ayrılan bütçe ise 150 milyon ruble yani yaklaşık 3.5 milyon avro dolayında.

Konuyla ilgili konuşan Rus milletvekili ve bilgisayar uzmanı Ilia Ponomarev, 'şeytan ayrıntıda gizlidir' derken, bu proje ile birlikte Windows bağımlılığından kurtulacakları fakat bunun beklenmedik bir Linux yayılımı riskine de yol açmaması gerektiğinin altını çizdi.
Ruslarda PARRUS desinler,
Hocam gecenin bu vaktinde böyle bir başlık bilişimciler arasında elbetteki heyecan uyandıran birçoğumuzun inanmak istediği ama inanmadığı bir olay.
Sizde böyle bir başlığı açmadan önce ortaya bir ürün veya ürün delili koymazsanız inandırıcılığınızı yitirmektesiniz.
Şimdi açıklamayı düşünmüyorsanız keşke bu başlığı açmasaydınız.
Meslek olarak yazılımlar bizim oyuncaklarımız ve onlarla oynamaktayız. siz şimdi bir çocuğa oyuncaktan bahsediyorsunuz ama onu göstermiyorsunuz.
Şunu kesinlikle söyleleyim umarım doğrudur.

genctoprak' Alıntı:

fareyi yükleyememişsin.

ve ardından diyorsun ki zihin gücüyle çalışan işletim sistemi yazdım. Yazacağım demiyorsun yani bi proje değil. Yazıyorum da demiyorsun. Yazdım diyerek bittiğini iddia ediyorsun. En ufak bir kanıt bile vermiyorsun. Kusura bakma hiç inandırıcı değil bu durum. Bu bana bir arkadaşımı hatırlattı. Üniversite de bi arkadaşım vardı ertuğrul diye. Beni googledan çağırdılar demişti. Ama kendisi asp nin a sını php nin p sini bilmezdi. Neyse. Umarım beni utandırırsın ve ben dahil milyonlarca Türk seninle gurur duyar.
Hocama cevap hiç kimse o yukarda saydıklarınızı bilmek zorunda değildir... Bilişimde dallar olduğunu unutmamalı insan... bazen bilse bile cevap arar kendine sayın hocam yani onu yapamamak demek bu işi bilmemek midir sizce benim uğraştığım dalla arkadaşın bilgisayarına format atmak aynı şeymidir yani o yazılımları da mı benim yazmam gerekirdi... teessüf ederim.......

mustafa431' Alıntı:
umarım bu salakları nasılda kekliyorum diyerek bilgisayarınız başında gülmüyorsunuzdur :D
sevgili hocam yarına kadar beklersen buna şahit olacaksın sende ... emin ol öle bi niyetim yok kesinlilkle...

Ayrıca işletim sistemi yaparken okulunuza bir html sayfası bari koysaydınız. sitemiz yapım aşamasındadır işletim sistemi bitince yapacağım diye.

güzel kardeşim; fare sürücüsünü yükleyemiyorsun ama fare aracılığı ile zihinsel iletişim kuruyorsun. Allah yardımcın olsun ne diyeyim. :D

genctoprak' Alıntı:

fareyi yükleyememişsin.

:puhaha:

hımm buradan yarın göreceğiz bir örneğini diyorsunuz. O zaman ben içim rahat uyuyabilirim.
Ayrıca hangi dilde yazdınız gerçekten öğrenebilirmiyiz?

genctoprak' Alıntı:
güzel kardeşim; fare sürücüsünü yükleyemiyorsun ama fare aracılığı ile zihinsel iletişim kuruyorsun. Allah yardımcın olsun ne diyeyim. :D
Ben atomu iyi bir şey için keşfettim,ama insanlar atomla birbirlerini öldürüyorlar

yavselbad61' Alıntı:
kllcnd' Alıntı:
yavselbad61' Alıntı:
mystreous' Alıntı:
win çekirdeği ne ola ki?
win penceresi desen anlayacam da.
Arkadaşların çoğu inanmış hayret :?
hocam şu anda xp win 7 hala ilk çıkan çekirdeği kullanıyor inanın ki onu hala geliştiremediler üstüne yama yaptılar gidiyorlar buna linux ta dahil....
Hocam Windows un çekirdek kodlarını nasıl buldunuz çok merak ediyorum?
Gecenin bi saatinde bu kadar kısa sürede bu kadar ilgi çekip cevaplanan bir konu olmuş mudur acaba :)
Hocam ben amerikada cisco net work kursunu (discovery 4) ve sonrasını başarıyla bitirmiş bir insanım.Aynı zaman da
ağ temelleri üzerinde ve sistem üzerinde ingilterede uzun süre kaldım... bu sürede bunlara ve işletim sistemine çok merak saldım hep yazılımın çekirdeğinin nasıl yazıldığını merak ettim.... ve sonun da sanal ortamda tanıştığım bu iş üzerine beraber proje yürüttüğüm çok arkadaşım oldu... Her gün yeni bir şey öğrenmeye çalıştım ve şu anda bu noktaya geldim bu dediğim süre işte 10 yıl ...
Anlattıklarınıza göre emek harcamışsınız. Bu ancak takdir edilebilir.
Ama Microsoft firması neredeyse babamla yaşıt olan MS-DOS(şu andaki windowsların bir nevi çekirdeğidir) kaynak kodlarını bile açmazken siz "win" diye tabir ettiğiniz şeyin çekirdeğine nasıl ulaştınız?
Yazdığınız işletim sistemini bırakın, sadece bu kaynak kodlarını bile bi yerde yayınlasanız, kahraman olursunuz!
Madem bu kadar iddialı bir projeniz var, kuyuya bir taş atıp kaçamak cevaplar vermek yerine ufak tefek kanıtlar gösterin.
Gösterin de biz de sevinelim, memleketimiz teknolojide çığır açtı diye.

edit: Arada atılan mesajı gördüm. 11 Kasım 2010 akşam haberlerinde görüşürüz.

hocam derdiniz herhalde sadece atışmak 5 sayfa gaçmiş. sistemi tanıtıcı birşey yok.garip doğrusu gecgnin bir vakti uykunuz kaçtı herhalde.
Hangi dili kullandınız? ses yok
görüntü yok.
kodları istemiyoruz merak etmeyin :D

Windows'un çekirdeğini kullandıysanız bunu dünyada başaran nadir insanlardansınız.Windows kodlarını Tsk'ya bile vermemişti:))

bshark' Alıntı:
vallahi benim aklıma gelmişti :D
Herkese iyi akşamlar, bana menfi cevap verenlere de, fikirler, eserler tabiki tartışılır eleştirilir, sadece ben yaptığım bir projeyi paylaşmak istedim, kimseye de yazarken kırıcı olmadığımı düşünüyorum...

Başlıktaki mesajları okuyunca ister istemez meraklandık . Sabırsızlıkla deneyebileceğimiz sürümü yayınlamanızı bekliyoruz.

Windows çekirdeğini çözdüyseniz ve yazdığınız yeni işletim sistemini de devletle paylaşacaksanız kendinize çok dikkat etmeniz lazım.

ASELSAN da görev yapan ve F16 lara yerli yazılım üreten çok değerli mühendislerimizi kaza süsü verilmiş cinayetlerde kaybetmiştik.

fahrican' Alıntı:
Başlıktaki mesajları okuyunca ister istemez meraklandık . Sabırsızlıkla deneyebileceğimiz sürümü yayınlamanızı bekliyoruz.

Windows çekirdeğini çözdüyseniz ve yazdığınız yeni işletim sistemini de devletle paylaşacaksanız kendinize çok dikkat etmeniz lazım.

ASELSAN da görev yapan ve F16 lara yerli yazılım üreten çok değerli mühendislerimizi kaza süsü verilmiş cinayetlerde kaybetmiştik.
Bizimle paylaşılsaydı birimizi değil, hepimizi öldürmeleri gerekecekti. Buda paylaşmamanın zararlarını gösteriyor. :)

yasevbad61 kardeşime helal olsun çalışmlarında başarılar isimmi istiyorsun turko1.0 olur mu bilmem. bazı arkadalarımın kafası almamış boş ver eskiden bizim kafamız cep telefonun algılamıyordu.

Tebrik ederim. İddialı bir programcı olarak 10 yıllık bir süre ve küçük bir ekip böyle bir şey için mümkündür diyorum... Sonuçta sıfırdan geliştirmiyorsunuz, linux ve windows çekirdeklerinden faydalanıyorsunuz.

Beyin düşüncesiyle fare yönlendirme çalışmaları bir kaç yıldır zaten medyada yer aldı. Hatta Anadolu Üniversitesinde bile böyle bir çalışma başarıldı. Yapılan sadece beynin yapmayı düşündüğü şeyin o anki elektromanyetik filmini çekmek. Daha sonra aynı şeyi düşündüğünüzde de o işlemi gerçekleştirmek...

Windows çekirdeği konusuna gelince bir kaç yıl önce windows 2000'inin di sanırım çekirdeği internette epeyce bir süre yayınlanmıştı, benim de elime bir kısmı geçmişti ama silmiştim... İnanmayanlara en sağlam kaynaklardan bilgi buyrun http://donanim.thgtr.com/kose-yazilari/ ... -calinmasi

Pardus için de çok ağır konuşmuşsunuz yani ağır değil de sanki sizinki daha iddialı gibi... Umarım öyledir. Pardus dünya çapında ilgi görmeye başlayalı çok oldu çünkü...

Sistemi denemek, görmek, yorumlamak isteriz ve en çok da sizin başarınızı görüp tebrik etmek isteriz. Umarım söyledikleriniz doğrudur...

tebrik ederim hocam, içinde türk adı geçmeyen türkçe bir isim koymanızı tavsiye edicem bizimle dalga geçmiyorsan...

tebrik ederim, çok sevindim bu çalışmadan ötürü. madem ki hintli kardeşlerimizle beraber geliştirdin logosu da kesinlikle şirin bir inek olmalı.

İşletim sistemi yazdığına inanabilirim. ama klavye olmadan insanın düşüncelerini girdi yapabilecek bi işletim sistemi yazılabileceğine burdaki kimse inanmaz.. Teknoloji geliştirebilirsin ama o kadar da değil be dostum. Hem açığa çıkartmaktan niye kuşku duyuyorsun. Koy ortaya artılarını eksilerini söyleyip sana yardımcı olalım.

insan hayal ettiği sürece var. Tebrik ederim. Aramızdan bir arkadaş bir işletim sistemi yazmış.
Adı için önerim: bilisis (bilgisayar işletim sistemi)
ekranında buna benzeyeceğini düşünüyorum winux
winux.png

hiç inandırıcı gelmedi. hele şu fare sürücüsünü yükleyemeyip fare ile yönetilen işletim sistemi yazma muhabbeti gece gece gülmekten öldürdü.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri