9 sayılı çizelgelerdeki geçici maddeler yeni kararla devre dışı kalmıştır. Ancak asıl maddelerde değişiklik olmamıştır.
Alanı Kaldırılan veya İstihdam Alanı Daralan Öğretmenler(Asıl Karar)
Madde 11 - (1) Alanı kaldırılan veya istihdam alanı daralan öğretmenler, ek çizelgede mezuniyeti itibarıyla atanabileceği alana ya da öğretmenlerin “Okutacağı Dersler” sütununda belirtilen derslerin öğretmenliğine, istekleri de dikkate alınarak alan değişikliği yoluyla atanırlar. Bu öğretmenlerin yeni alanlara atanmasında, atanacakları alana uygun eğitim verilir.
Tüm yazılar ışığında benim yorumum, Ortaokul ve Anadolu Liselerinde BÖTE; Meslek Lisesi, Bilsem, Halk Eğitim, Çok Programlı Liselerde TEF kadrosu verilecektir. Ortaokul ve Anadolu Lisesinde norm fazlası olmak istemeyen, TEF öğretmenlerine BÖTE'ye geçiş alan değişikliği hakkı tanınacaktır. Bilsem, Halk Eğitim vb yerlerdeki BÖTE öğretmenleri norm fazlası olacaktır, ancak mesleki derslere giremediğinden onlara alan değişikliği hakkı verilmeyecektir.
Birkaç güne sistem otomatik olarak, norm durumlarını düzeltecektir. Büyük ihtimalle yeni normlardan sonra tekrar norm fazlası atamasına süre yetişmeyecek ve isteyen öğretmenler iliçi-ildışı atamayla normuna uygun okulu tercih edecektir. Bu durumda iliçi ve ildışı atamalarda normalden daha çok Ortaokul ve Anadolu lisesi kadrosu açık görünebilir.
Ortak Alanlar
Madde 8 - (1) Yabancı Dil, Rehberlik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ile Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi alanları ilköğretim ve ortaöğretimde ortak alanlardır.
Bu madde, şu an yapılan uygulamalarla uyuşmayan, kafa karıştıran maddedir.