Gayri resmi bilgilere göre:KONUYLA İLGİLİ BİR GELİŞME:
Öğretmenlik alanlarının güncellenmesiyle ilgili Bakanlık'tan bir uzman ile bizzat telefonda görüştüm.
Ortaokul ve Liselerde çalışan TEF mezunları için uzmanın paylaştığı bilgiye göre okutulacak derslerin tamamını kapsadığından dolayı Personel Başkanlığı görevde olanlar için tercih hakkı sunacakmış. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanını seçmeleri halinde ortaokul ve liselerde normları devam eder dedi. Ancak bu durumda atama alanı "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri" olacağı için artık meslek liselerine yer değiştirme hakları sona ereceğini de bildirdi. Bilginize.
-BÖTE mezunları için alan değişikliği yapılacak ve yeni alanları BÖTE olacak. Önümüzdeki hafta kararnameler gelir. Çünkü il içi öncesi bitmeli. BÖTE sonrası Mühendislik bitirenler isterlerse BT alanında kalabilir. BÖTE mezunları bundan sonra ortaokul/imam hatip ortaokul anadolu/imam hatip lise vb. kurumlara atanabilecek. Eskiden atanabildiği Bilsem ve Halk eğitimlere atanamayacak.
-BT alanına atanma şartları taşıyan TEF için ise BÖTE ye alan değişikliği hakkı verilecek. Çünkü ortaokullarda çalışan çok fazla TEF var. Bunlar isterse BÖTE'ye geçecek(ttkb kararı gerekir!), isterse BT de kalacak.