Yeni Talim Terbiye K. Kararı Sonuçları(Öğretmenlik Alanlarının Güncellemesine Dair)

Kodla Büyü
KONUYLA İLGİLİ BİR GELİŞME:
Öğretmenlik alanlarının güncellenmesiyle ilgili Bakanlık'tan bir uzman ile bizzat telefonda görüştüm.
Ortaokul ve Liselerde çalışan TEF mezunları için uzmanın paylaştığı bilgiye göre okutulacak derslerin tamamını kapsadığından dolayı Personel Başkanlığı görevde olanlar için tercih hakkı sunacakmış. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanını seçmeleri halinde ortaokul ve liselerde normları devam eder dedi. Ancak bu durumda atama alanı "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri" olacağı için artık meslek liselerine yer değiştirme hakları sona ereceğini de bildirdi. Bilginize.
Gayri resmi bilgilere göre:
-BÖTE mezunları için alan değişikliği yapılacak ve yeni alanları BÖTE olacak. Önümüzdeki hafta kararnameler gelir. Çünkü il içi öncesi bitmeli. BÖTE sonrası Mühendislik bitirenler isterlerse BT alanında kalabilir. BÖTE mezunları bundan sonra ortaokul/imam hatip ortaokul anadolu/imam hatip lise vb. kurumlara atanabilecek. Eskiden atanabildiği Bilsem ve Halk eğitimlere atanamayacak.
-BT alanına atanma şartları taşıyan TEF için ise BÖTE ye alan değişikliği hakkı verilecek. Çünkü ortaokullarda çalışan çok fazla TEF var. Bunlar isterse BÖTE'ye geçecek(ttkb kararı gerekir!), isterse BT de kalacak.

-BÖTE mezunları için alan değişikliği yapılacak ve yeni alanları BÖTE olacak. Önümüzdeki hafta kararnameler gelir. Çünkü il içi öncesi bitmeli. BÖTE sonrası Mühendislik bitirenler isterlerse BT alanında kalabilir. BÖTE mezunları bundan sonra ortaokul/imam hatip ortaokul anadolu/imam hatip lise vb. kurumlara atanabilecek. Eskiden atanabildiği Bilsem ve Halk eğitimlere atanamayacak.
-BT alanına atanma şartları taşıyan TEF için ise BÖTE ye alan değişikliği hakkı verilecek. Çünkü ortaokullarda çalışan çok fazla TEF var. Bunlar isterse BÖTE'ye geçecek(ttkb kararı gerekir!), isterse BT de kalacak.
Böte neden halk eğitim ve bilseme atanamıyor büyük haksızlık bu. Halk eğitimde tüm branşlar çalışabilirken böte neden çalışamıyor?

Bence de bu başlıklar bilgilendirme amaçlı olmalı. Sonuçta aramızda idareciler veya farklı noktalardan bilgi alabilen farklı konumlarda çalışan arkadaşlarımız var. Çoğu konuda kendi okullarımızdan önce buradaki paylaşımlar sayesinde haberdar oluyoruz. Hatta kendi idarecilerimizi bilgilendiriyoruz.

Son düzenleme:
önce alan değişikliği işlemleri olur sonra kararname işleri olur diye düşünüyorum.

Kaynaklı bilgi mi yorum mu hocam

Bilsem ve halk eğitim konusunun yanlış yorumlandigini düşünüyorum. Bu kurumlardaki norm işlemleri diğer kurumlardan farklıdır. Örneğin bilsemlerde norm işlemleri ders yüküne göre yapılmaz. Aynı anda hem fen öğretmeni hem fizik öğretmeni hem de sınıf öğretmeni gibi branşların normu vardır. Klasik ilköğretim ortaogretim yada mesleki eğitim ayrımı yoktur. Bilsemlerde çalışan uçak kontrol mezunu öğretmenler de var. Şu an bilişim teknolojileri olarak gorunmesinin nedeni bu kurumların özel durumudur. Mutlaka ayrıca bir düzenleme yapılacaktır ve tahminim her iki branşında bilsemlerde calisabilecegidir. O nedenle şu branşa verildi diğeri çalışamayacak yorumu bence şu an için doğru değil.

Vallahi ben unide gordugum lojik devreler dersinin cok faydasini goruyorum. Teknik resim dersinin cok faydasini goruyorum. Java dersinin cok faydasini goruyorum. Coklu ortam uygulamalari dersinin cok faydasini goruyorum. Bu temeller olmadan meslek lisesinde ders anlatmak cok zor. Kavgaya gerek yok.
cevap yazamadan duramayacağım buna kişisel tartışmalara girmek hiç tarzım değildir normalde.
hangi aldığınız eğitim şu an derslerinizde kullandığınız eğitim. aldığımız eğitimler iki yıl sonra yeni bir gelişme ile tarih olmuyor mu? sizlerde kendinizi geliştirmek için yeni eğitimler almıyor musunuz yeni programlar öğrenmiyor musunuz?
alanda birlik yokki bakanlık bizi umursasın derdimize kulak verip çözüm arasın. bu kadar kendi içinde ortak payda da buluşamayıp parçalanan bir branş daha var mıdır bilmiyorum.

bu değişiklik sanki tefliler aleyhine olmuş gibi. Böte zaten onların atanabildikleri yere atanamıyordu ne değişti halk eğitim vs vs. buradada teflilere pozitif ayrımcılık yapılmış oldu alanları genişletilmiş oldu.

Aynı tas aynı hamam.terardan botelilere meslek lisesinde ders veremezsin demek istemiş.

Mblock ile robotik koklamayla mi:D osiloskop kullandın mı harbiden ya :) veya proteus.Ayrıca eğer gerçekten meslek liseleri ust düzey eğitim veriyorsa neden en iyi öğrenciler değilde artık öğrenciler geliyor.demek ki gereksiz bir yorum yapmışsın.gorende hacker,sistem uzmanı veritabanı uzmanı yetiştiriliyor.senin öğrenciler kaynakci oluyor.kaynak yapanları küçük görmüyorum.hani poliannaci olma derim.
Bir konuda ileri seviye egitim almis olman senin daha derin dusunmeni sagliyor. Ben lojik egitimi sayesinde robotik kodlamanin yorumlamasini analizini bir böteciye gore daha iyi yapiyorum. Veya proteus sayesinde devreyi kucultmem gerektiginde önüme cikabilecek engelleri daha iyi kestirebiliyorum kafamda bi sürü şema var. Kavgaya gerek yok. Tefli baskadir.

7 yıldır halk eğitimde idareciyim.Tef mezunuyum.Şimdi bana sadece meslek lisesinde idareci olabilirsin denecek.Halk eğitimlerde ve tüm kademelerde branşımız tek çatıda birleşseydi isteyen istediği yere gidebilseydi keşke.
Yıllardır teflerin ortaokul anadolu lisesine atanması bötecilerin meslek lisesine atanamaması haksızlık olduğu gibi teflilere de şimdi sadece meslek lisesine gidebilirsin denmesi de büyük haksızlık olacak.Çünkü biz tef seçerken her yere atanabileceğimizi bilerek seçtik.
Eğer bir uygulama yapılacaksa bundan sonra atanacak yeni mezunlar için yapılmalıydı.
Bu dönem öğretmen ve idarecileri her açıdan mağdur etme dönemi olarak tarihe geçecek bir dönem.Her gün her branş her açıdan farklı şekilde hak kaybı yaşıyor.

Ankara Pursaklarda bir meslek lisesinde 13 tane bilişimci var. Tek başına 13 tane ortaokul demek. Arkadaş tutmuş kurum sayılarına göre TEF liler dezavantajlı diyor. Ayıp.

Yani hocam şu grafikten TEF'in dezavantajlı konuma geçtiğini nasıl göremediniz helal olsun.

Bir de Meslek lisesinde 13 öğretmen olmasını örneklendirerek argüman geliştiriyorsunuz. Sanki bu uygulamadan önce Meslek liselerine BÖTE atanıyormuş da şimdi TEF'e geçmiş de avantaj sahibi olmuş gibi anlatıyorsunuz. Zaten TEF'teydi meslek liseleri. Zaten kalubeladan beri o 13 kişilik kadro sadece onlarındı. Adamların elinden ortaokulu alındı.

Anlatmak istediğim anlaşılmıyor herhâlde. Oluşturduğum grafiği okumakta zorlanan arkadaşlar için bir de sözel olarak açıklayayım;

Eskiden TEF'liler Tüm kademe, tüm okul türlerine atanıyordu. Tüm Bilişim havuzu açıktı.
BÖTE ise Meslek ve ÇPL hariç her yere atanıyordu.

Şimdiki senaryoda BÖTE eski durumuna göre Bilsem ve Halk Eğitim hakkını kaybediyor. (Yaklaşık 1000 kurum)
TEF ne kaybediyor, Ortaokullar ve Fen liseleri. (Yaklaşık 17000 kurum)

BÖTE ne kazandı, daha önce TEF'le paylaşmak zorunda olduğu yaklaşık 17000 adet kuruma sadece kendileri atanacak. Bunun için ne bedel ödediler, sadece 1000 kurumluk bir havuz.

TEF ne kazandı, eskiden BÖTE'nin de atanabildiği Bilsem ve Halk Eğitim artık onların. Bunun için ne ödediler, 17000'lik havuzu olan Ortaokul ve Fen Liselerini kurban ettiler.

(NOT: Hala bazı mesleklerde 10 tane bilişimci var, bazı ortaokullarda norm bile yok demeyin. Bakın tekrar ediyorum Meslek zaten onlarındı.)

Bu anlattıklarımdan TEF'li olduğum için duruma isyan ediyorum, hakkımı yediler diye yazmıyorum. BÖTE'liyim ben. Sadece ortada eski duruma göre bariz bir hak kaybı var TEF'in, onu anlatıyorum. Zaten böyle olmalıydı vs. tartışmalarına girmiyorum. Olanı söylüyorum.

Screenshot_23.webp

Yani hocam şu grafikten TEF'in dezavantajlı konuma geçtiğini nasıl göremediniz helal olsun.

Bir de Meslek lisesinde 13 öğretmen olmasını örneklendirerek argüman geliştiriyorsunuz. Sanki bu uygulamadan önce Meslek liselerine BÖTE atanıyormuş da şimdi TEF'e geçmiş de avantaj sahibi olmuş gibi anlatıyorsunuz. Zaten TEF'teydi meslek liseleri. Zaten kalubeladan beri o 13 kişilik kadro sadece onlarındı. Adamların elinden ortaokulu alındı.

Anlatmak istediğim anlaşılmıyor herhâlde. Oluşturduğum grafiği okumakta zorlanan arkadaşlar için bir de sözel olarak açıklayayım;

Eskiden TEF'liler Tüm kademe, tüm okul türlerine atanıyordu. Tüm Bilişim havuzu açıktı.
BÖTE ise Meslek ve ÇPL hariç her yere atanıyordu.

Şimdiki senaryoda BÖTE eski durumuna göre Bilsem ve Halk Eğitim hakkını kaybediyor. (Yaklaşık 1000 kurum)
TEF ne kaybediyor, Ortaokullar ve Fen liseleri. (Yaklaşık 17000 kurum)

BÖTE ne kazandı, daha önce TEF'le paylaşmak zorunda olduğu yaklaşık 17000 adet kuruma sadece kendileri atanacak. Bunun için ne bedel ödediler, sadece 1000 kurumluk bir havuz.

TEF ne kazandı, eskiden BÖTE'nin de atanabildiği Bilsem ve Halk Eğitim artık onların. Bunun için ne ödediler, 17000'lik havuzu olan Ortaokul ve Fen Liselerini kurban ettiler.

(NOT: Hala bazı mesleklerde 10 tane bilişimci var, bazı ortaokullarda norm bile yok demeyin. Bakın tekrar ediyorum Meslek zaten onlarındı.)

Bu anlattıklarımdan TEF'li olduğum için duruma isyan ediyorum, hakkımı yediler diye yazmıyorum. BÖTE'liyim ben. Sadece ortada eski duruma göre bariz bir hak kaybı var TEF'in, onu anlatıyorum. Zaten böyle olmalıydı vs. tartışmalarına girmiyorum. Olanı söylüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 78848
Hocam değişik bir yaklaşımınız var. 20 senedir haksızlık yapılan bir durum ortadan kalkıyor. Sizde bu ortadan kalkan haksızlığı dezavantaj olarak adlandırıyorsunuz. Buna hakkın sahiplerine teslim edilmesi, haksız rekabetin sonu, adaletin yerini bulması denir.

Bunları söylerken bir tek arkadaşımın sıkıntı yaşamasını, hayat düzeninin bozulması istemem. Hiçbir şey olmasa bile kafaya takıp üzülmesini bile istemem. İnşallah süreçten sıkıntı yaşamadan çıkar tüm arkadaşlarımız.

Abiler lojik mojik bir sürü eğitim almışsınız işte. Sizi gönderseler ortaokulu, liseyi kabul etmemeniz lazım. Bizim evimiz meslek lisesi demeniz lazım. Sizin adınıza sevindim.
o zeytini boşver sen , hava yapıyor sadece, o kadar lojik biliyorsa gitsin entegre üretsin, robotik kodlamadan bahsediyor herhangi bir modül için bir kürüphane yazsında görelim.

bir tefli olarak konuşuyorum, meslek liselerinin bilişim bölümleri kapatılıyor, meslek liselerini en kötü öğrenciler tercih ediyor, tayin konusu sıkıntılı, maddi konular hariç cazip bir yanı yok, ama yinede isteyen istediği bölüme atanabilmeli bence, gerçi ne yazsak boş meb kararını vermiş.

Başlığı kapatmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Mesajlarınızın kimseye katkısı olmadığı gibi gereksiz tartışmalara neden oluyor.

tef mezunları ortaokulda çalışmak istediklerinden değil, özür gurubu ,iller arası atamalarda ortaokullar sayesinde çok rahat yer değişiyordu olay bu.

Kapanan başlıkta yanlış bilgiler ısrarla yazıldı. Ben düzeltmek için defalarca yazmak zorunda kaldım. sonra konu kilitlendi. Buraya da başından beri özellikle yazmadım. Başlıkları sabote edenler lütfen engellensin.
Bunlar ya yeni üye olmuş ya da çok eski üye şimdiye kadar hiç denecek kadar az mesajı var. Kimseye faydası olmamış forumda. Üzücü

Hocam sürekli tartışma çıkıyor whatsapp grubu kuruldu yaklaşık 400 öğretmenimiz var. Orada tartışıyorlar yapılacaklar neler diye. Konuya kilit gelmeden gruba dahil olmak isteyen tef mezunu arkadaşlar mesaj atabilirler.

Arkadaşlar biz tef olupta ortaokulda çalışanlae ne olacak. Biri kısaca yazarsa çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

Açık konuşalım! tef mezunları ortaokullardan meslek liselerine gönderileceği için üçret alamayacak arkadaşlar olacak. Olay tamamen duydusala döndü, bir tefli diğer tefliyi istemiyor okuluna gelip üçretine ortak olmasını. Diğer tarafdan böte mezununun hakkını yediğini hiç düşünmüyor tabi...Bakanlığı kutluyorum....

Hocam sürekli tartışma çıkıyor whatsapp grubu kuruldu yaklaşık 400 öğretmenimiz var. Orada tartışıyorlar yapılacaklar neler diye. Konuya kilit gelmeden gruba dahil olmak isteyen tef mezunu arkadaşlar mesaj atabilirler.

Hocam size mesaj gönderemedim. Whatsapp grubunun linkini paylaşsanız TEF mezunu arkadaşlar girebilir

BBNET
Geri