Re: Yeni TV alanlar,teknolojilerinden anlayanlar tavsiye?
Ben konuyu çok araştırdım hocam. Malesef kafanız çok karışacak. En iyisi gidin görüntüsünü izleyin bütcenize uygun olanını alın. Mümkünse en az özellikte olanını alın. Burada önemli olan, filmci misiniz, sd yayıncı mısınız, oyuncu musunuz. Bunlara göre panel değişiyor plazmalar bile öne çıkıyor bir çok konuda. Ben ilgilenen arkadaşlar için araştırdığım konuları yazayım.
Bu panellerde 5 yıl önceki teknik ile bugünkü teknik aynı imiş o nedenle son teknoloji diye kanmayın. Bence önemli olan panelin hızıdır maçta hızlı şutlarda topun flulaşmaması ve filmde siyah rengi iyi vermesi afallamamasıdır. Alacağınız tv yi mutlaka izleyin sd kanal açtırıp gözlemleyin, mümkünse flash ta götüreceğiniz bir maç, macera filmi iyi olur hd kanallar, dvd, blueray yanıltır çünkü.
Led lcd paneller fabrikadan doğruca evinize geliyor kalite kontrolü yapılmıyor tamamen şansınıza kalıyor yani ve değişim maliyetini ilk satışta fiyatını 3'e 4'e katlayıp müşteriye yıkıyorlar. rant büyük yani.
samsung: gereksiz özelliklerde 1 numara ama görüntüde renkler sulu boya gibi yani doğal değil o nedenle millet çok seviyor. aktif gözlükleri baş ağrısı yapıyor (aktfi sistemin özelliği böyle malesef- göz doktorları uzak durun diyor). en önemlisi servis berbat.
lg: görüntülerde bir sürü falso smartı iyi 3d pasif olması iyi ve ucuz. servis berbat.
philips özellikler konusunda biraz zayıf. amblight ı güzel. bu yılki modellerde aktif 3d çok kullandı. güzel modelleri var 7x-8x- son serileri güzel fakat pahalı imiş. 9x serileride full led olduğu için güzel görüntü veriyor muş. servis şansınıza kalmış.
panasonic plazmada şu an en iyilerden, led e gelince et5 et50 serileri pasif 3d özellilkleri fena değil, iyi bir receiver ile güzel görüntü veriyor. diğer seriler aktif 3d. servis pek beğenilmiyor yani şansa kalıyor yine.
sony 8x ve 9x serileri güzel aktif 3d kullanıyor fiyat pek düşürmez o nedenle pusuda bekler durursunuz

servisi iyidir. ölü piksel, bulutlanma, ışık sızması gibi problemlerde panel değişimi yada para iadesi almanız yüksek olasılıktadır. diğer servisler abi bunlar böyledir normal bu derler size
son söz olarak görün deneyin izleyin ve öyle alın. sorusu olanlara özelden yardımcı olabilirim bir arakadaşım panel işinde uzman gerekirse onada sorarız.
Arkadaşlar ben ekmeğimi panel işinden kazanmıyorum buradaki markalar karalama amacıyla yazılmadı tüketicilerin bilinçlendirilmesi gerekiyor yarın panelde beğenmediğiniz bir durum çıktığında hakkınızı bilinçli arayın.