Yeni TV alanlar,teknolojilerinden anlayanlar tavsiye? ALINDI

Kodla Büyü
Re: Yeni TV alanlar,teknolojilerinden anlayanlar tavsiye?

yok ya bu iş böyle olmayacak.kafam allak bullak oldu.

samsung 46s 7000 , güzel..özellikleri çok . bundan daha fazlasını bulmadık, 8000 modelide vardı herşeyleri aynı sadece kenarında parlak çerçevesi var o da güzel değildi.. lg de 3 boyut ta çok övüyorlar ama samsung tercih ettik.

receps' Alıntı:
muhammet061' Alıntı:
Lg 47 Lm 660s kullanıyorum hocam. özellikleri mükemmel bence. çok memnunum tavsiye ederim.
teşekkürler hocam. internette gezinme durumu nasıl? işinizi görüyor mu?
evet hızlı yeterince. eğer evinizdeki kablosuz ağ iyiyse pc den çok bi farkı yok.

iyi ki led değilde plasma almışım
lg 50m6800
3d
smart tv
dahili wifi

1800 tl Teknosa da 1800 tl 4 gözlük ve sihirli kumanada
şiddetle tavsiye ederim

bende 47 lm660s kullanıyorum.
bence çok iyi tv yanlız iki tane zayıf noktası var.
1. dahili uydu alıcısından mıdır bilmem ama kanallar arası geçiş biraz yavaş.
2. internet üzerinden dizi falan seyrederken diziler tam ekran olmuyor. yada browserı büyütüp izleyecen yada tam ekran olsa dahi kenarlarda beyazlık kalıyor.

bunlar dışında ben ce iyi bir tv.

braddock26' Alıntı:
Ferhat' Alıntı:
1 ay önce philips 6877k aldım zımba gibi,kaydetme özelliği+amblight mükemmel bunlar sadece philips de var.Diğerlerini sayıp çenemi yormayayım.anladın sen :)
hocam onda da, maçlarda saha çimleri tek renk mesela dikine çizgiler oluyormuş hatta bir kaç resim ekleyende vardı.sizde öyle bir sıkıntı oldu mu?

bende aynı tv yi alalı hemen hemen 3 hafta oldu bende çok memnunum. Bazı yazılımsal eksiklikleri var ama onlarıda güncellemelerle yavaş yavaş kapatıyor. Maç seyretmeyi severim bende almadan önce duydum öyle bi sıkıntı olduğunu ama bende olmadı arkadaşıma aynısından aldık ondada olmadı. Sanırım yeni serilerde o sıkıntı bitti. DH de bu tv nin bir incelemesi var baya fikir sahibi olursunuz. Ayrıca hakkaten 3 taraflı dinamik amblight özelliği ile bir çok tv nin önüne geçiyor. Bence alabildiğiniz kadar büyük ekran almaya çalışın. 47 inc tv bile bir süre sonra gözümüzde normal bir tv gibi gelmeye başladı.Sorularınız olursa bu tv ile alakalı yanıtlamaya çalışırım.

ben de araştırıyorum, lg samsung philips arasında kaldım. önerileri bekliyorum

en güzeli büyük bir mağazaya gidip kendi gözlerinizle görmek hocam. Bana samsung aşırı parlak geldi, lg ise sönük geldi, philips tam ikisinin arası doğal bir rengi var. Birde samsunglarda bildiğim kadarıyla clouding ve ölü piksel olasılığı yüksekmiş. Ayrıca Es7000- 8000 serilerinde sesle kontrol ve elle kontrol bazen sapıtabiliyormuş ve makine kilitlenebiliyormuş.

Kesinlikle Samsung ama 3d çok izleriz derseniz lg'nin 3dsi daha iyi.

Öncelikle bahsettiğiniz TV ler aynı sınıf değil. lg 660s mi 760 mı derseniz tabiki 760 bi kere sınıf farkı var.

1. İhtiyaçlarınızı belirleyiniz.
2. Bütçe belirleyiniz.
3. Ekran Boyutu belirleyiniz. (Evinize ve koyacağınız yere göre değişiklik gösterebilir) (ihtiyaç ve bütçe bağlantısından daha büyük ekranlısını aabilirsiniz)

Ben 42LM660S modelini sipariş verdim

Teachnologist' Alıntı:
Öncelikle bahsettiğiniz TV ler aynı sınıf değil. lg 660s mi 760 mı derseniz tabiki 760 bi kere sınıf farkı var.

1. İhtiyaçlarınızı belirleyiniz.
2. Bütçe belirleyiniz.
3. Ekran Boyutu belirleyiniz. (Evinize ve koyacağınız yere göre değişiklik gösterebilir) (ihtiyaç ve bütçe bağlantısından daha büyük ekranlısını aabilirsiniz)

Ben 42LM660S modelini sipariş verdim

Arkadaşın dediklerine katılıyorum.

Bende 47LM670S var. (660s den tek farkı alt kısmının metalik olması heralde :))
Smart özelliklerini neredeyse kulllanmıyorum, evde bilgisayar varken pekte cazip değil :)
3D'de LG süper bence. Gözlüklerinin fiyatı makul, gözü çok yormuyor.

kesinlikle LED alın hocam normal LCD ler 150 W iken LED ler 55 W elektrik tüketiyor görüntü kaliteside ayrı

Ben konuyu çok araştırdım hocam. Malesef kafanız çok karışacak. En iyisi gidin görüntüsünü izleyin bütcenize uygun olanını alın. Mümkünse en az özellikte olanını alın. Burada önemli olan, filmci misiniz, sd yayıncı mısınız, oyuncu musunuz. Bunlara göre panel değişiyor plazmalar bile öne çıkıyor bir çok konuda. Ben ilgilenen arkadaşlar için araştırdığım konuları yazayım.

Bu panellerde 5 yıl önceki teknik ile bugünkü teknik aynı imiş o nedenle son teknoloji diye kanmayın. Bence önemli olan panelin hızıdır maçta hızlı şutlarda topun flulaşmaması ve filmde siyah rengi iyi vermesi afallamamasıdır. Alacağınız tv yi mutlaka izleyin sd kanal açtırıp gözlemleyin, mümkünse flash ta götüreceğiniz bir maç, macera filmi iyi olur hd kanallar, dvd, blueray yanıltır çünkü.

Led lcd paneller fabrikadan doğruca evinize geliyor kalite kontrolü yapılmıyor tamamen şansınıza kalıyor yani ve değişim maliyetini ilk satışta fiyatını 3'e 4'e katlayıp müşteriye yıkıyorlar. rant büyük yani.

samsung: gereksiz özelliklerde 1 numara ama görüntüde renkler sulu boya gibi yani doğal değil o nedenle millet çok seviyor. aktif gözlükleri baş ağrısı yapıyor (aktfi sistemin özelliği böyle malesef- göz doktorları uzak durun diyor). en önemlisi servis berbat.
lg: görüntülerde bir sürü falso smartı iyi 3d pasif olması iyi ve ucuz. servis berbat.

philips özellikler konusunda biraz zayıf. amblight ı güzel. bu yılki modellerde aktif 3d çok kullandı. güzel modelleri var 7x-8x- son serileri güzel fakat pahalı imiş. 9x serileride full led olduğu için güzel görüntü veriyor muş. servis şansınıza kalmış.

panasonic plazmada şu an en iyilerden, led e gelince et5 et50 serileri pasif 3d özellilkleri fena değil, iyi bir receiver ile güzel görüntü veriyor. diğer seriler aktif 3d. servis pek beğenilmiyor yani şansa kalıyor yine.

sony 8x ve 9x serileri güzel aktif 3d kullanıyor fiyat pek düşürmez o nedenle pusuda bekler durursunuz :) servisi iyidir. ölü piksel, bulutlanma, ışık sızması gibi problemlerde panel değişimi yada para iadesi almanız yüksek olasılıktadır. diğer servisler abi bunlar böyledir normal bu derler size :)

son söz olarak görün deneyin izleyin ve öyle alın. sorusu olanlara özelden yardımcı olabilirim bir arakadaşım panel işinde uzman gerekirse onada sorarız.

Arkadaşlar ben ekmeğimi panel işinden kazanmıyorum buradaki markalar karalama amacıyla yazılmadı tüketicilerin bilinçlendirilmesi gerekiyor yarın panelde beğenmediğiniz bir durum çıktığında hakkınızı bilinçli arayın.

ben de çok araştırdım plazma mı led mi en sonunda panasonic gt50e de karar kıldım. Bugün kuracaklar bakalım......... şans biraz da umarım problem yaşamayız..

ben forum sitelerini taradım almayı düşündüğüm modelle ilgili, radyasyonu en az yayan ve en gerçek görüntüyü veren plazmaymış. samsung marka led tvlerden çok şikayet okudum. ayrıca teknosa ve diğer mağazalarda lede yönlendiriyorlar ama evlerinde plazma kullanıyorlar..

stradivarius' Alıntı:
samsung: gereksiz özelliklerde 1 numara ama görüntüde renkler sulu boya gibi yani doğal değil o nedenle millet çok seviyor. aktif gözlükleri baş ağrısı yapıyor (aktfi sistemin özelliği böyle malesef- göz doktorları uzak durun diyor). en önemlisi servis berbat.
lg: görüntülerde bir sürü falso smartı iyi 3d pasif olması iyi ve ucuz. servis berbat.

Hocam Samsung servisine neya dayanarak berbat diyorsun. Benim babmın malı değil samsung ama servis konusunda en iyi markalardan biri bence. Zira 4 defa işim düştü bit TV 2 telefon 1 fotomak. ve hiçbirisinde faturayı garanti belgesini bile istemediler yaptılar verdiler. LCD aldıktan 9 ay sonra ekranda yukardan aşağı iplik gibi bir dizi pikselde renk görüntüden ayrı göstermeye başladı. Servisi aradım alıp gittiler 5 gün sonra paneli değiştirdiler getirdiler ve fatura garanti belgesi ıvır zıvır hiçbirşey istemeden. Yine aldığım telefon 2 senenin sonuna doğru dokunmatiği bozuldu üstelik yere düştükten sonra oldu bu durum buna rağmen yine faturasız garanti belgesiz ücretsiz yaptılar. Fotomak. menüde gösterdiği özelliklerden bazılarını kullanamıyordum, onuda aynı şekilde yaptılar. Tabi diyebilirsiniz samsunglar amma problemliymiş diye, evet bana problemli ürünler denk geldi sanırım fakat kaliteli servisi sayesinde sorun yaşamadık. Samsungun artık çoğu yerde kendi teknik servisi var bunlar çok iyiler ama başka firmalar üzerinden servis hizmetlerinde sıkıntı varsa bilemem.

gıdın turk malı alın o halde lg samsung servısı berbat ıse vestel alın :D

Merhoom hocam gerekçelerim şöyle; net ortamındaki şikayetler, 2 arkadaşımın mağduriyeti ve panel konusunda uzman kişilerin istatistikleri (arıza geri dönüş üretimdeki modelin ne kadarının servise geldiği gibi bilgiler). Arkadaşlarım led tvlerinde kenardan ışık sızması ve 4 ölü piksel olmasına rağmen değişim iade alamadı bunlar normaldir hikayesi okundu. Siz şanslıymışsınız. Zaten bunları bilin diyorum almayın demiyorum, sonuçta zevk meselesi millet alacak kullanacak tabiki.

Benim amacım burada tüketicileri bilgilendirmek ve işin arka yüzünü göstermek. Büyük mağazalarda satıcılar firmanın çalışanı zaten aklımda pfl5507 var diye konuşmaya başlıyorsun lg daha iyidir şeklinde yönlendirip para kazanıyorlar. Adam ilk defa led aldıysa dünyanın en güzel paneliymiş gibi izliyor zaten. Elektroword de insan tenini doğal gösteren bir model arıyorum dedim adam o zaman plazmalara bakın şeklinde tersledi beni. :) ürününü tanıtamadı çünkü.

panelde renk kalibrasyonu ve insan tenini doğal göstermede önemlidir. çamur maskeli olarak sevenlerde yok değildir :)

wepster' Alıntı:
gıdın turk malı alın o halde lg samsung servısı berbat ıse vestel alın :D
Geçenlerde arkadaşım vestel aldı içinde hd uydusu olan ve kanal geçişleri diğerlerinden hızlı bir panel idi. hd uydu olan panellerde göreceksiniz kanal geçişleri bazen 2-3 sn yi buluyor.

Teknoloji olarak samsung bir adım önde gibi gözükse de, aslında piyasadaki tv lerin günümüz teknolojisinde eski sayılabilecek özellikler barındırdığı gerçek, benim tavsiyem ise TV yi yerinde görmenizdir. Sonuçta saatlerce oturup karşısına, izleyeceksiniz. onca para vermeden bi kaç saat canlı performanslarını izleseniz, hatta dokunsanız (özellikle panele) fikrinizi daha içinize sindirirsiniz derim.
Ben tamamen samsung 40es 8000 için gittiğim teknosa dan 3 saat sonra kolumun altında philips 47 6097 ile çıktım, kanal geçişlerinde bariz bir yavaşlık var, özellikle ses açıp kapatırken tv nin size tepki vermesi gecikiyor, ama salonda karşısına geçip birşeyler izlerken deymeyin keyfe. Dediğim gibi dokunmadan almayın, ayrıca 600, 800 hz lere takılmayın, 200 hz gerçek frekans üstünü zaten algılayamıyorsunuz. Ayrıca arkadaşlar altı üstü bir tv alıyorsunuz, bu kadar büyütmenin anlamı yok bence :)) Herkese seçiminde mutluluklar.

Konuyu açtım ama ik günlerde ilgi pek ilgi göremeyince tekrar bakmayı unutmuştum şimdi yazılanların hepsi için teşekkür ediyorum ilginize ve cevaplarınıza hepsini tek tek okudum. Aşağı yukarı herkes ortak şeyleri söylüyor. Gerisi kişisel zevk ve kullanım amacına kalıyor.
işin açıkçası ben bu noktada kararsızım. Ne gibi derseniz, bluray,hdmi, gt425 (ki iki yıl öncenin iyi serisi), e-sata lı asus laptop aldım. denemek için bi tane blueray film aldım 1 kere hdmi ile izledim bi dahada ne sürücüyü ne hdmi, hele de e-sata yı hiç kullanmadım. Ama alırken insan istiyor en iyisi olsun ilerde lazım olur.
Bakalım bu aralar teknosa da denediğim LG LM760S aklıma yattı gerçi 660 dan pek bir farkı yok, bütçe den dolayıda 42" mi 47" mi alsam karar veremiyorum.

hocam tam modeli hatırlamıyorum ama lg nın 3 d ozellıklı bır modelı vardı 1700 civarı kampanyalı bır cıhazdı

42lm660S ==> 2.000 TL________42LM760S ==> 2.300 TL
47LM660S==> 2.400 TL_________47LM760S ==> 3.000TL
660S'ler 100hz(CMİ400)_________760S'ler 200Hz(CMi800)
Dual play gözlük yok_____________2 Dual play gözlük var (gereksiz)
660s in perfomansını görmedim____760S in performansı iyi
--------------------------------------------------------------------------
en iyi F/P bu 4 seçenekten hangisinde ?
(salon 47" e uygun,tv ünitem var 42" de küçük durmaz,47" bütçeyi biraz zorlar ama olmaz değil) (bir taraftanda hala philipler aklımda)

Teknosa'ya diş fırçası almak için girdim,eşimle beraber Philips 6877K aldık çıktık.TV süper hiç sorun yok.Hocam bir TV alacak, tüm forumu strese soktu 10 gündür yaw :)

ben hala samsung 46es8000 fiyatının 3bin tl altına düşmesini bekliyorum..samsung lgye göre daha iyidir diye düşünüyorum

samsung ürünlerinin kalitesine bir şey diyemem ama bir defasında bim den aldığım samsung kamera garantinin bitmesine 3 gün kala bozuldu kasetli olan modeldendi yerine dvd ye kayıt yapanı ekstra para almadan verdiler.

Ferhat' Alıntı:
Teknosa'ya diş fırçası almak için girdim,eşimle beraber Philips 6877K aldık çıktık.TV süper hiç sorun yok.Hocam bir TV alacak, tüm forumu strese soktu 10 gündür yaw :)
Akşam akşam güldürdün beni hocam ya saolasın :D
Arkadaşlar sağolsunlar yardımcı olmaya çalışıyorlar. hepsi çok teşekkür ediyorum. Ama bir ben değilim sanırım bayağı takipçisi var bu konunun çoğu kişide bu yeni tv alma davası var.
İlk olarak acelem yok 70 ekran crt arçelik tvim ve benjamin 9000 diye mini bir uydu alıcım var oturma odasında işimi fazlasıyla görüyor. Ama koca salonda ve sanırım 2000 tl ye aldığımız tv ünitem 2 yıldır boş duruyor. artık alalım bi yeni tv diyoz.
Zaten benimde aklımı karıştıran hep o 6877K.3 taraflı amblight ı çok hoşuma gidiyor. ama gel gör ki hdd'mi teknsada ona taktım bir çok filmimi ve canon ixus 200 le çektiğim full hd .mov videolarımı göstermedi. eğer gösterseydi bende alıp çıkacaktım.

BBNET
Geri