Yenilikçi Sınıf 3D Yazıcısı -Creality K1C

Kodla Büyü
Arkadaşlar Fatih AP ile bağlanırsanız her defasında kendi PC’nizi bağlarken kullanıcı adı şifre eba girişi vs. İle uğraşırsınız. Bi yerden AP bulun Bt labınızda kullandığınız switche bağlayın. DHCP kapalı olsun. Bir kere ona bağlanın wireless tan sonra kabloyla bağlı olsanız bile bilgisayarınız yazıcıyı görecektir.

Merhaba herkese. Bizim okula da 3D yazıcımız geldi ve kurulumunu yaptım. Sorunsuz şekilde kendi kütüphanesindeki gemiyi yazdırdım. Ancak flash bellekten bir dosya yazdırmak istediğimde bellekteki klasörün içini boş olarak görüyor ve dosyayı bulamıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Merhaba herkese. Bizim okula da 3D yazıcımız geldi ve kurulumunu yaptım. Sorunsuz şekilde kendi kütüphanesindeki gemiyi yazdırdım. Ancak flash bellekten bir dosya yazdırmak istediğimde bellekteki klasörün içini boş olarak görüyor ve dosyayı bulamıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Creality Print , cura gibi programlarla dilimleyim o şekilde flash belleğe yüklemen gerekiyor

Hocam creality clouddan bir dosyayı flasha atıp yazdırmak istemiştim. bir de flashın fat32 olması gerekiyormuş. onu da deneyeceğim yarın.

Creality Print programı STL uzantılı dosyaları açamıyor mu? Bende sadece GCODE ve birkaç tür başka uzantı açıyor. Halbuki ben her şeyi STL olarak kaydederim. Cura yerine Creality Print programını kullanayım diyorum ama STL açmıyorsa CURA kullanmaya mecburum. Diğer 3D yazıcılarım için CURA kullanıyorum.

Açıyor hocam, sürükleyip bırakırsanız projenin içine dosyayı açıyor.
Bilgi için teşekkür ederim Hocam. Dediğiniz gibi sürükle-bırak yapmak gerekiyormuş. Varsayılan dilimleyicim Cura olduğu için böyle bir sorun yaşadım. Sağ tık-birlikte aç deyip varsayılan olarak STL'leri Creality Print yaptım. Şimdi direkt çift tıklayarak açıyorum STL'leri.

bize de geldi video çekerek kutuyu açtık, kurulumunu yaptık.
thinkercad te çizdiğim anahtarlık modelini .stl olarak kaydettim.
pardus için "https://www.creality.com/pages/download-k1c-Flagship" adresindeki linux için olan yazılımı en üsttekini indirdim.
pc te çalıştırıp daha önceki kaydettiğim modeli bu creality kendi programında açıp .gcode olarak flash bellege kaydettim.
flahs bellekgi 3d yazıcıya takıp ordan anahtarlığımı bastım. çok güzel bastı.
ilk defa 3d yazıcı kullanıyorum. daha basit bir yolu var mı bilmiyorum. zamanla uzmanlaşırız artık.
teşekkürler

hız anlamında çok beğendim. başka bir yazıcıda 17 saatte basmıştım, 1,5 saatte çıkardı 😮. sallanıyor ama işini çabuk yapıyor. mesaj yazıp tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.

Ben de cihazın kurulumunu bugün tamamladım.Yazici ekranında Network kısmından Fatih ağına bağlan dedim ne şifre sordu ne bişey hemen IP ADRESİ aldı. Kablolu bağlantısi olan BT sınıfı ana bilgisayarına Creality yazılımını kurup Cihaz Ekle->Manuel Ekle adımını takip edip Cihaz ekranindaki ipyi yazdım hemen bağlandı. Bu şekilde iki tane baskı aldım gerçekten hızlı ama bazen sallanıyor. Bir sorum şu baskı aldiktan sonra tablayı nasıl temizliyorsunuz? Kutudan çıkan pritt gibi şeye sürüp baskı alınca izler kalıyor.

3d yazıcı ile bastığınız ve işimize yarayacağını düşündüğünüz nesnelerin gcode dosyalarını paylaşırsanız güzel olur. Sürekli başka sitelerden aramayız.

selam arkadaşlar bu flashta olan örnekler gcode uzantılı yazıcı stl uzantıları görmüyor ne yapmak lazım...crealty programında farklı kaydette gcode da yok

selam arkadaşlar bu flashta olan örnekler gcode uzantılı yazıcı stl uzantıları görmüyor ne yapmak lazım...crealty programında farklı kaydette gcode da yok
Yazıcı zaten .gcode uzantılı dosyaları görüp, yazabilir. Yazıcının dilimleme programı ise .stl uzantılı dosyaları dilimleyip, .gcode dosyasına dönüştürür.
Eğer yapmak istediğiniz bu dosyaların .stl uzantılı halini elde etmekse, creality'nin cloud sitesinde bulabilirsiniz.

yazıcıda şöyle bir sıkıntı var gösterdiği baskı süreleri doğru değil veyahutta yüzdelik kısımlar. 50 dk gösteriyor 20 dk bitiyor. kalibrasyon dahil.

yazıcıda şöyle bir sıkıntı var gösterdiği baskı süreleri doğru değil veyahutta yüzdelik kısımlar. 50 dk gösteriyor 20 dk bitiyor. kalibrasyon dahil.
Yazdırma işlemini USB bellek kullanarak mı yapıyorsunuz, yoksa Creality Print programı üzerinden doğrudan yazıcıya göndererek mi yazdırıyorsunuz?
Ben USB bellek ile yazdırma işlemini yapıyorum. Sürelerde bir sıkıntı yok. Dediği sürede bitiriyor.

Bilgisayardan gönderirseniz işlemleri bilgisayar işlemcisi yaptığı için süre kısalabilir
USB üzerinden yazdırırsanız kendi işlemcisi hesaplamaları yaptığı için daha uzun sürebilir.

.stl dosyalarını görüntülemek veya açmak için her seferinde Creality Print açmak zorunda değilsiniz.

.stl dosyalarını viewer ile birlikte açıp, görüntüleyip evirip çevirerek bakabilirsiniz.

Papa’s Best STL Viewer :

Windows ortamında .stl dosyalarını açmadan küçük resim olarak görüntülemek için :

Papa’s Best STL Thumbnails :

Ayrıca önce thingiverse, cults3d, printables gibi platformlara girip Creality K1C yazarak yazıcı için upgrade baskılarına bakıp yazıcıyı iyileştirebilirsiniz.

Yazıcıyı kapatmadan (elektrik bağlantısını kesmeden önce Nozzle sıcaklığının 40 derece altına inmesini bekleyiniz.) Yatak (tabla) sıcaklığı için böyle bir şey duymadım. Sanırım gerek yok.

Aşağıdaki oynatma listesinde K1C için Creality'nin kendi hazırladığı videolar var. Tamamını indirin elinizin altında bulunsun :

Son düzenleme:
Ben de cihazın kurulumunu bugün tamamladım.Yazici ekranında Network kısmından Fatih ağına bağlan dedim ne şifre sordu ne bişey hemen IP ADRESİ aldı. Kablolu bağlantısi olan BT sınıfı ana bilgisayarına Creality yazılımını kurup Cihaz Ekle->Manuel Ekle adımını takip edip Cihaz ekranindaki ipyi yazdım hemen bağlandı. Bu şekilde iki tane baskı aldım gerçekten hızlı ama bazen sallanıyor. Bir sorum şu baskı aldiktan sonra tablayı nasıl temizliyorsunuz? Kutudan çıkan pritt gibi şeye sürüp baskı alınca izler kalıyor.
Hocam PLA baskı ile pritt kullanmanızı önermem. Pritt PETG gibi çok sert plastik baskı alınırken baskı öncesi tablaya sürülmeli. PLA baskıda bunu yaparsanız nozzle zamanla tıkanır.

3d yazıcı ile bastığınız ve işimize yarayacağını düşündüğünüz nesnelerin gcode dosyalarını paylaşırsanız güzel olur. Sürekli başka sitelerden aramayız.
https://www.thingiverse.com/thing:1179160 ben bundan bastım 2 3 tane.. (düdük) sesi fena değil..

müsait bi zamanda bunu basmayı düşünüyorum: https://www.thingiverse.com/thing:2656594

bu linke tıklayarak thingiverse den en fazla basılan populer içerikleri görebilirsiniz..

K1C Yazıcınızı kablosuz ağ üzerinden öğretmen bilgisayarınızdaki creality print programı ile kullanmak için bilgisayarınızdaki wifi yi erişim noktası haline getirip, yazıcıyı bağlayabilirsiniz.
Yapılması gerekenler
1. Bilgisayarı kablo ile İnternete bağlayın. Böylece kablosuz alıcı boşa çıkacaktır.
2. Pardus için
Windows için

Burada anlatılanlarla wifi alıcıyı erişim noktasına dönüştürüp. Ben Windows için olanı yaptım oldu.
3. Yazıcı üzerinden oluşturduğunuz bu ağa bağlayın.
4. Creality printin içerisinde üst kısımdan yazıcıyı taratarak ekleyin.
Yazıcı İnternete erişebiliyor mu henüz denemedim ama bu kadarı da benim işimi görür diyenler deneyebilir.

.stl dosyalarını görüntülemek veya açmak için her seferinde Creality Print açmak zorunda değilsiniz.

.stl dosyalarını viewer ile birlikte açıp, görüntüleyip evirip çevirerek bakabilirsiniz.

Papa’s Best STL Viewer :

Windows ortamında .stl dosyalarını açmadan küçük resim olarak görüntülemek için :

Papa’s Best STL Thumbnails :

Ayrıca önce thingiverse, cults3d, printables gibi platformlara girip Creality K1C yazarak yazıcı için upgrade baskılarına bakıp yazıcıyı iyileştirebilirsiniz.

Yazıcıyı kapatmadan (elektrik bağlantısını kesmeden önce Nozzle sıcaklığının 40 derece altına inmesini bekleyiniz.) Yatak (tabla) sıcaklığı için böyle bir şey duymadım. Sanırım gerek yok.

Aşağıdaki oynatma listesinde K1C için Creality'nin kendi hazırladığı videolar var. Tamamını indirin elinizin altında bulunsun :

Arkadaşlar bende böyle yakın sütunlar arasında çapaklanmalar oluyor. hangi ayarla alakalı acaba, sizde de oluyor mu?

Ekli dosyalar

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    5.2 KB · Görüntüleme: 57
Arkadaşlar bende böyle yakın sütunlar arasında çapaklanmalar oluyor. hangi ayarla alakalı acaba, sizde de oluyor mu?
Hocam bunu engellemek için birkaç yol var ama önce bir ısı kulesi basmanız lazım test amaçlı ;
flament bayat mı
geri çekme ayarı düşük mü
ısı değerleri yanlış mı

bunlar hep bir faktör ama öncelikle ısı kulesi ilk adım oalcaktır.

PLA filamentler ile baskı alırken üst kapağı açık tutmanızda fayda var. ASA, ABS gibi filamentlerle baskı alırsanız tamamen kapatmanız gerekir.
Üst kapakta PLA için oda sıcaklığı 30 derecenin üstüne çıkmıyorsa kapalı kalsın yazıyor hocam.

Hocam bunu engellemek için birkaç yol var ama önce bir ısı kulesi basmanız lazım test amaçlı ;
flament bayat mı
geri çekme ayarı düşük mü
ısı değerleri yanlış mı

bunlar hep bir faktör ama öncelikle ısı kulesi ilk adım oalcaktır.
Elinizde .gcode dosyası varmı hocam. Denedim ama tüm katmanları aynı sıcaklıkta basıyor. dolayısıyla değişen birşey olmuyor.
hepimizde aynı yazıcı var ve default ayarları hepimizde aynıdır diye düşünüyorum. Sıcaklık yada geri çekme değerleri ile oynamadım
nozzle 230, tabla 50 derece

BBNET
Geri