Yetiştirme Kursu (Bilişim)

Kodla Büyü
bote2680' Alıntı:
arkadaşlar var mı bi gelişme benim çalıştığım ilçe milli eğitim müdürü bu kursu bizim açmamıza pek sıcak :verymad: bakmıyormuş müdür yardımcısı öyle söyledi

halt etmiş onlar. Öğrenci hangi dersi isterse o dersten açılır

imsiyat' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:
kılavuzda açamaz yazmıyor o yüzden şansımızı deneyelim

açanlar varmış hocam geçen seneden...

Hocam Müsteşar Yardımcısının yazısı var. Hangi okul müdürü ya da ilçe milli eğitim açamaz diyebilir ki?

Ancak kılavuzu iyi okursanız burada her öğrenci 3 ders seçecek diyor. Okul idareniz öğrencileri kendi istediği derslere yönlendirir ve bilgisayar seçmemelerini sağlarsa o zaman tabiki açamazsınız. 14 Eylül de öğretmen başvuruları başlıyor. Kurs isteyenler mutlaka buraya başvursun. 10 öğrencinin dersinizi seçmesi yeterli, idare mecburen kursu açmak zorunda kalacaktır.

Evet hocam kılavuza göre 10 öğrenci dilekçeyle başvurduktan sonra kurs açılabileceği belirtilmiş. Kurs mecbur açılır ama sayıyı biraz daha yüksek tutmak lazım. Bir de ben paylaşılan kurs dosyalarına baktım. Eğer dersimizin farkına vardırmak istiyorsak farklı bir şeyler üretmeliyiz. Stratchi son haftalarda değilde, programlamayı çocukların seviyelerini göz önünde bulundurup 1 yıla yaymamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca ürün ortaya çıkarıp bunları gündeme getirebilirsek. Alanımıza olan bakış açısını kırabiliriz.

ddt' Alıntı:
Evet hocam kılavuza göre 10 öğrenci dilekçeyle başvurduktan sonra kurs açılabileceği belirtilmiş. Kurs mecbur açılır ama sayıyı biraz daha yüksek tutmak lazım. Bir de ben paylaşılan kurs dosyalarına baktım. Eğer dersimizin farkına vardırmak istiyorsak farklı bir şeyler üretmeliyiz. Stratchi son haftalarda değilde, programlamayı çocukların seviyelerini göz önünde bulundurup 1 yıla yaymamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca ürün ortaya çıkarıp bunları gündeme getirebilirsek. Alanımıza olan bakış açısını kırabiliriz.

Kesinlikle hocam. Bugün toplantıda müdür müzik, resim , bilişim gibi dersleri sınav için öğretmenleri izin verirse ortak sınav yapmak amacıyla kullanabilirsiniz anlamına gelen bi cümle kurdu. Bende bilişim de olmaz hocam deyince öğretmenlerin neredeyse hepsi şaşırdı. ve bugün meslek lisesinden sonra ortaokulda çalışan öğretmenlerdeki bakış açısını değiştirmenin birazda bizim elimizde olduğunu fark ettim. Çünkü diğer dersler teog sınavından dolayı mecburen çok önemli ve değerli görünüyor.

bızım müdür okulda herhangı bır dersten kurs atmak ıstemıyor ogrencıler baska okulda alsın ıstıyor VAr mı oyle bırsey

darkprog' Alıntı:
bızım müdür okulda herhangı bır dersten kurs atmak ıstemıyor ogrencıler baska okulda alsın ıstıyor VAr mı oyle bırsey
daha neler duyacağız bakalım.. Allah yardımcınız olsun..

Bugün okulda konuşuluyordu. Ama bu şartlarla şanslı olan bir iki kişi dışında kimse açamayacak galiba. Benim gibi şehir merkezinde sınav ağırlıklı başarısı yüksek okullarda görev yapan ''bilgisayarcılar'' unutsun idare veli - izin vermez. Niye mi ? Aşağıdaki maddeler nedeniyle idare - veli, matematik, fen, türkçe vb. TEOG dersleri varken bize sıra gelmez.

1.19. Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıftaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilirler.

1.20. Kurslarda her bir öğrenci/kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilir.

E-kurs modülünde 9-10-11-12 sınıfları için bilişim meslek dersleri veya btt dersi yok. Ancak imam hatip, güzel sanatlar, spor liselerinin tüm branş dersleri var. Nedir bu bilişim düşmanlığı anlamadım... :verymad:

aydin861986' Alıntı:
E-kurs modülünde 9-10-11-12 sınıfları için bilişim meslek dersleri veya btt dersi yok. Ancak imam hatip, güzel sanatlar, spor liselerinin tüm branş dersleri var. Nedir bu bilişim düşmanlığı anlamadım... :verymad:

Hocam memurlar net te meslek dersleri için modül daha sonra açılacak yazmış bir arkadas

aydin861986' Alıntı:

+1

şartlar sağlanıyorsa kimse itiraz edemez 5,6,7. sınıflar haftada en fazla 3 ders 12 saat 8. sınıflar 6 ders 18 saat ders alabilirler.

arkadaşlar biz okul olarak kurs açtık okula kurs açmak istediğimize dair dilekçe verdik ilçeden izin işlemlerini okul halledecek bana 2 tene 6. sınıf 1 tanede 7. sınıf ders verdiler planları iş takvimine ve bilgisayar öğrenmenin kısayolu isimli hakan yandım hocamızın kitabına göre hazırladım, umarım sizede faydalı olur.

Ekli dosyalar

hastasıyız dede' Alıntı:
arkadaşlar biz okul olarak kurs açtık okula kurs açmak istediğimize dair dilekçe verdik ilçeden izin işlemlerini okul halledecek bana 2 tene 6. sınıf 1 tanede 7. sınıf ders verdiler planları iş takvimine ve bilgisayar öğrenmenin kısayolu isimli hakan yandım hocamızın kitabına göre hazırladım, umarım sizede faydalı olur.
hocam daha süreç başlamadıki nasıl oluyorsa gruplar belirlenmiş sizin okulda.bizim okul kurs merkezi olduğu için mi gecikiyor acaba.sonuçta hangi öğretmenler açacaka hadi onu geçtim kaç öğrenci hangi dersi seçecek buna nasıl karar verdi okulunuz.teşk

hastasıyız dede' Alıntı:

Hocam nasıl oluyor bu iş anlamadım bakanlığın yayınladığı klavuzdaki takvime uygn yurutulmutor mu işler öğrenciler tercih yapmadan nasıl oluyor bu

karinca_52' Alıntı:
orta okulda kurs rahat açılır ... liseye koymadılar kursu ... gelde sinir olma
Hocam ortaokulda da 3 ders siniri gelince idare yanasmadi acmaya, bir kez daha o kadar puan alip girdigim bransimdan sogudum

tomreader2010' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
Hocam ortaokulda da 3 ders siniri gelince idare yanasmadi acmaya, bir kez daha o kadar puan alip girdigim bransimdan sogudum
bu sene en az 6 dersten kurs açılır hocam...alt sınır 6...kimseyi kandırmasınlar.

elrond' Alıntı:
tomreader2010' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
bu sene en az 6 dersten kurs açılır hocam...alt sınır 6...kimseyi kandırmasınlar.
Bilmiyorum hocam klavuza bakmadim cuma cikarken mudur bey dedi bende siz bilirsiniz diyip ustelemedim

Bizde 7~8 de ders secmiyoruz hocam 5,6 icinde 3 ders sınırı olunca biz avcumuzu yaladik degersiz brans olarak

5 ler de 6 saat
6 lar da 6 saat açacam..diğer sınıflarda onların olsunnn..açtırmazlarsa okulda Hıııırrrrrrr çıkartırım :mrgreen:

Geri