bilogt55' Alıntı:Güya akıllılık ettiniz zorunlu hizmetinizi yaptınız, memleketinize gitseydiniz arkadaş. Zorunlu hizmet çıkarsa nasılsa sürünülecek, bari birkaç sene rahat ederdiniz, öğretmenlikte ücra bi yere gidince hizmet puanının vs.nin yalan olduğunu herkes biliyor araştırsaydınız. Ayrıca çalıştığınız yerden torpil bulsaydınız lafınızda tam olarak dediğimi doğruluyor, çok yazık gerçekten bu anlayışta olmanız. Torpilsiz kendi skorlarıyla bir yere gelen bir insanım, onun için de işim hep ras gidiyor. Görün bakın bu af da çıkacak zorunlu hizmetten de kurtulucam
buka_' Alıntı:bilogt55' Alıntı:Güya akıllılık ettiniz zorunlu hizmetinizi yaptınız, memleketinize gitseydiniz arkadaş. Zorunlu hizmet çıkarsa nasılsa sürünülecek, bari birkaç sene rahat ederdiniz, öğretmenlikte ücra bi yere gidince hizmet puanının vs.nin yalan olduğunu herkes biliyor araştırsaydınız. Ayrıca çalıştığınız yerden torpil bulsaydınız lafınızda tam olarak dediğimi doğruluyor, çok yazık gerçekten bu anlayışta olmanız. Torpilsiz kendi skorlarıyla bir yere gelen bir insanım, onun için de işim hep ras gidiyor. Görün bakın bu af da çıkacak zorunlu hizmetten de kurtulucam
+1
bu kadar emin olma. af çıkmazsa görürüm senin gibileribilogt55' Alıntı:Rüzgara Karşı' Alıntı:bizim mağduriyetimizi kim giderecek peki? maddi ve manevi bir sürü kaybımız var. ilk 20ye girmeme rağmen memleketimi yazamadım zorunlu hizmetten dolayı. ailemden uzak kaldım. memleketine atanan arkadaşlarım ilk 2 senesinde araba-ev aldı. ben hala öğrenim kredisini ödüyorum. bu mu kıskançlık oluyor?bilogt55' Alıntı:AhmetERDEN' Alıntı:Zorunlu hizmet affına karşı çıkara arkadaşları anlamak mümkün değil. Tamam hepiniz güzel güzel acıklı hikayelerinizi yazmışsınız anadan yardan memleketten ayrı, mahrumiyet içinde yaşamanın zorluklarından bahsetmişsiniz. Bırakın da başka insanlarda yaşamasın bunu. Siizn çektiğiniz sıkıntıları çekmesinler, insanların kötülüğünü istemekten haset etmekten vazgeçin. Ben sıkıntı çekiyorum diye niye bütün milletin sıkıntı çekmesini isteyeyim bu nasıl bir mantık anlamış değilim. Kaldı ki bu durumun en iyi bilen ve yaşayan insanlar sizlersiniz ama bunu bilebile insanların rezil olmasını istiyorsunuz. Devam edin istemeye.... :!: :!: :!:
Kesinlikle katılıyorum. Zaten öğretmen camiası kadar birbirini kıskanan başka bir meslek grubu yok kusura bakmayın ama arkadaşlar. Tek mağduriyet yaşayan siz değilsiniz. Ben de MEB zorunlu hizmetini yapmayanlara eğitim durumundan tayin olayını kaldırdığı için her hafta yüksek lisans için birsürü yol tepiyorum. Ama artık bu mecburi hizmetin de kalkması gerekiyor yavaş yavaş, bir şekilde af gelmeli. Devlet uzaktan eğitim mi yapar, doğulular memleketine mi gider bilemem, ama bu uygulamaya hak verip aman siz de gidin de ne haliniz varsa görün yaklaşımınız gerçekten komik.
yüksek lisans konusuna hiç gelmeyelim. kazandığın yerden değil de atandığın yerden torpil bulsaydın derler adama...
Güya akıllılık ettiniz zorunlu hizmetinizi yaptınız, memleketinize gitseydiniz arkadaş. Zorunlu hizmet çıkarsa nasılsa sürünülecek, bari birkaç sene rahat ederdiniz, öğretmenlikte ücra bi yere gidince hizmet puanının vs.nin yalan olduğunu herkes biliyor araştırsaydınız. Ayrıca çalıştığınız yerden torpil bulsaydınız lafınızda tam olarak dediğimi doğruluyor, çok yazık gerçekten bu anlayışta olmanız. Torpilsiz kendi skorlarıyla bir yere gelen bir insanım, onun için de işim hep ras gidiyor. Görün bakın bu af da çıkacak zorunlu hizmetten de kurtulucam
bilogt55' Alıntı:Rüzgara Karşı' Alıntı:bizim mağduriyetimizi kim giderecek peki? maddi ve manevi bir sürü kaybımız var. ilk 20ye girmeme rağmen memleketimi yazamadım zorunlu hizmetten dolayı. ailemden uzak kaldım. memleketine atanan arkadaşlarım ilk 2 senesinde araba-ev aldı. ben hala öğrenim kredisini ödüyorum. bu mu kıskançlık oluyor?bilogt55' Alıntı:AhmetERDEN' Alıntı:Zorunlu hizmet affına karşı çıkara arkadaşları anlamak mümkün değil. Tamam hepiniz güzel güzel acıklı hikayelerinizi yazmışsınız anadan yardan memleketten ayrı, mahrumiyet içinde yaşamanın zorluklarından bahsetmişsiniz. Bırakın da başka insanlarda yaşamasın bunu. Siizn çektiğiniz sıkıntıları çekmesinler, insanların kötülüğünü istemekten haset etmekten vazgeçin. Ben sıkıntı çekiyorum diye niye bütün milletin sıkıntı çekmesini isteyeyim bu nasıl bir mantık anlamış değilim. Kaldı ki bu durumun en iyi bilen ve yaşayan insanlar sizlersiniz ama bunu bilebile insanların rezil olmasını istiyorsunuz. Devam edin istemeye.... :!: :!: :!:
Kesinlikle katılıyorum. Zaten öğretmen camiası kadar birbirini kıskanan başka bir meslek grubu yok kusura bakmayın ama arkadaşlar. Tek mağduriyet yaşayan siz değilsiniz. Ben de MEB zorunlu hizmetini yapmayanlara eğitim durumundan tayin olayını kaldırdığı için her hafta yüksek lisans için birsürü yol tepiyorum. Ama artık bu mecburi hizmetin de kalkması gerekiyor yavaş yavaş, bir şekilde af gelmeli. Devlet uzaktan eğitim mi yapar, doğulular memleketine mi gider bilemem, ama bu uygulamaya hak verip aman siz de gidin de ne haliniz varsa görün yaklaşımınız gerçekten komik.
yüksek lisans konusuna hiç gelmeyelim. kazandığın yerden değil de atandığın yerden torpil bulsaydın derler adama...
Güya akıllılık ettiniz zorunlu hizmetinizi yaptınız, memleketinize gitseydiniz arkadaş. Zorunlu hizmet çıkarsa nasılsa sürünülecek, bari birkaç sene rahat ederdiniz, öğretmenlikte ücra bi yere gidince hizmet puanının vs.nin yalan olduğunu herkes biliyor araştırsaydınız. Ayrıca çalıştığınız yerden torpil bulsaydınız lafınızda tam olarak dediğimi doğruluyor, çok yazık gerçekten bu anlayışta olmanız. Torpilsiz kendi skorlarıyla bir yere gelen bir insanım, onun için de işim hep ras gidiyor. Görün bakın bu af da çıkacak zorunlu hizmetten de kurtulucam
:+1:adeministrator' Alıntı:Hocam ben torpille gelmedim ancak senin gibi işimiz rast gitmedi :+1:
gözlerim yaşardı okurken. demek dürüstlükten kazanıyorsun hep. uhaha: buna şansta denmez, ballısın denir. hepsi o kadar. ben gecen yıl rotasyondan geldim. gecen sene af gelseydi bende senin gibi memnun olurdum ama sessizce bi kenarda beklerdim. çünkü zorunlu hizmetin kahrını çeken o kadar insan varken bu şekilde tesadüfen kurtulanların yorum yapmaya hiç hakkı yok.buka_' Alıntı:bilogt55' Alıntı:Güya akıllılık ettiniz zorunlu hizmetinizi yaptınız, memleketinize gitseydiniz arkadaş. Zorunlu hizmet çıkarsa nasılsa sürünülecek, bari birkaç sene rahat ederdiniz, öğretmenlikte ücra bi yere gidince hizmet puanının vs.nin yalan olduğunu herkes biliyor araştırsaydınız. Ayrıca çalıştığınız yerden torpil bulsaydınız lafınızda tam olarak dediğimi doğruluyor, çok yazık gerçekten bu anlayışta olmanız. Torpilsiz kendi skorlarıyla bir yere gelen bir insanım, onun için de işim hep ras gidiyor. Görün bakın bu af da çıkacak zorunlu hizmetten de kurtulucam
+1
ismailt' Alıntı:Haksızlık diye bişey yok.Diyorsunuz ki 2006 öncesi zorunluya tabi tutuldu ama 2006 sonrasına kıyak geçiliyor düşüncesini kabul etmiyorum.Bu şekilde düşünenlere de şunu söylemek zorunda bırakıyorsunuz ki;Ozaman 2000 yılında atananla 2006 -2007-2008-2009-2010 yılında atananların arasındaki atanmışlık puan farklarına bakalım.2000 yılında atanan 40-50 puanla atanmış ama şimdi o bölüme atama bile yok atananlar da milyarlar döküp dershaneye gidiyor veyahut (afedersiniz ama) köpek gibi kpssye hazırlanıyor.Bu bence haksızlık değil bilakis adalettir.2000 yılında deyim yerindeyse elini kolunu sallaya sallaya öğretmen olabilenler doğuda zorunlu görev yaparak bir cefa çektiler.2006 yılı ve sonrası da öğretmen olabilmek için para döktüler emek harcadılar 10.000lerce soru çözdüler öğretmen oldular yani cefayı baştan çektiler şimdi de af getirilerek adalet sağlanmış oluyor.Bilmem düşüncelerimi anlatabildim mi?
ben böyle adaletin ve bunun adalet olduğunu savunanların var ya......ismailt' Alıntı:ismailt' Alıntı:Haksızlık diye bişey yok.Diyorsunuz ki 2006 öncesi zorunluya tabi tutuldu ama 2006 sonrasına kıyak geçiliyor düşüncesini kabul etmiyorum.Bu şekilde düşünenlere de şunu söylemek zorunda bırakıyorsunuz ki;Ozaman 2000 yılında atananla 2006 -2007-2008-2009-2010 yılında atananların arasındaki atanmışlık puan farklarına bakalım.2000 yılında atanan 40-50 puanla atanmış ama şimdi o bölüme atama bile yok atananlar da milyarlar döküp dershaneye gidiyor veyahut (afedersiniz ama) köpek gibi kpssye hazırlanıyor.Bu bence haksızlık değil bilakis adalettir.2000 yılında deyim yerindeyse elini kolunu sallaya sallaya öğretmen olabilenler doğuda zorunlu görev yaparak bir cefa çektiler.2006 yılı ve sonrası da öğretmen olabilmek için para döktüler emek harcadılar 10.000lerce soru çözdüler öğretmen oldular yani cefayı baştan çektiler şimdi de af getirilerek adalet sağlanmış oluyor.Bilmem düşüncelerimi anlatabildim mi?
Haksızlık değil bu, adalet.
hocam al benden de o kadar... alanımda ilk 20 içerisindeydim tercih yaparken. memleketimi yazamadım zorunlu hizmetten dolayı. bir an önce zorunlu hizmeti yapmak düşüncesindeydim. insanlar çok bencil. başkalarının mağduriyeti onlar için önemli değil.duygusuz' Alıntı:ben böyle adaletin ve bunun adalet olduğunu savunanların var ya......ismailt' Alıntı:ismailt' Alıntı:Haksızlık diye bişey yok.Diyorsunuz ki 2006 öncesi zorunluya tabi tutuldu ama 2006 sonrasına kıyak geçiliyor düşüncesini kabul etmiyorum.Bu şekilde düşünenlere de şunu söylemek zorunda bırakıyorsunuz ki;Ozaman 2000 yılında atananla 2006 -2007-2008-2009-2010 yılında atananların arasındaki atanmışlık puan farklarına bakalım.2000 yılında atanan 40-50 puanla atanmış ama şimdi o bölüme atama bile yok atananlar da milyarlar döküp dershaneye gidiyor veyahut (afedersiniz ama) köpek gibi kpssye hazırlanıyor.Bu bence haksızlık değil bilakis adalettir.2000 yılında deyim yerindeyse elini kolunu sallaya sallaya öğretmen olabilenler doğuda zorunlu görev yaparak bir cefa çektiler.2006 yılı ve sonrası da öğretmen olabilmek için para döktüler emek harcadılar 10.000lerce soru çözdüler öğretmen oldular yani cefayı baştan çektiler şimdi de af getirilerek adalet sağlanmış oluyor.Bilmem düşüncelerimi anlatabildim mi?
e ozama söyleselerdi baştan.ilerde rahat etmek için 91 puan alıp zorunlu hizmet e gelip nasıl bunu doğal karşılamamı bekliyosunuz.allah hepinizi bildiği gibi yapsın.kendi çıkarlarınız uğruna böyle adaletsiz ve bencilce bir konuyu bir de utanmadan savunuyorsunuz.Bir de lafa gelince kpssnin ne kadar gereksiz ve salak bir sıav olduğunu savunursunuz...eeee şimdi ne olu yok düşük alanalar gitmiş de gitsinlerde.yok kareşim ben burda geçirdiğim yılların hesabını sorarım.bu dünyada olmaz belki ama bi gün mutlaka sorarım.hoş onu da salllyan pek olmıcaktır ama bu adalaetsizliğe göz yuman ve hala prim uğruna küçülen sendikaların da allah belasını versin ne haliniz varsa görün.....
duygusuz' Alıntı:ben böyle adaletin ve bunun adalet olduğunu savunanların var ya......ismailt' Alıntı:ismailt' Alıntı:Haksızlık diye bişey yok.Diyorsunuz ki 2006 öncesi zorunluya tabi tutuldu ama 2006 sonrasına kıyak geçiliyor düşüncesini kabul etmiyorum.Bu şekilde düşünenlere de şunu söylemek zorunda bırakıyorsunuz ki;Ozaman 2000 yılında atananla 2006 -2007-2008-2009-2010 yılında atananların arasındaki atanmışlık puan farklarına bakalım.2000 yılında atanan 40-50 puanla atanmış ama şimdi o bölüme atama bile yok atananlar da milyarlar döküp dershaneye gidiyor veyahut (afedersiniz ama) köpek gibi kpssye hazırlanıyor.Bu bence haksızlık değil bilakis adalettir.2000 yılında deyim yerindeyse elini kolunu sallaya sallaya öğretmen olabilenler doğuda zorunlu görev yaparak bir cefa çektiler.2006 yılı ve sonrası da öğretmen olabilmek için para döktüler emek harcadılar 10.000lerce soru çözdüler öğretmen oldular yani cefayı baştan çektiler şimdi de af getirilerek adalet sağlanmış oluyor.Bilmem düşüncelerimi anlatabildim mi?
e ozama söyleselerdi baştan.ilerde rahat etmek için 91 puan alıp zorunlu hizmet e gelip nasıl bunu doğal karşılamamı bekliyosunuz.allah hepinizi bildiği gibi yapsın.kendi çıkarlarınız uğruna böyle adaletsiz ve bencilce bir konuyu bir de utanmadan savunuyorsunuz.Bir de lafa gelince kpssnin ne kadar gereksiz ve salak bir sıav olduğunu savunursunuz...eeee şimdi ne olu yok düşük alanalar gitmiş de gitsinlerde.yok kareşim ben burda geçirdiğim yılların hesabını sorarım.bu dünyada olmaz belki ama bi gün mutlaka sorarım.hoş onu da salllyan pek olmıcaktır ama bu adalaetsizliğe göz yuman ve hala prim uğruna küçülen sendikaların da allah belasını versin ne haliniz varsa görün.....
ismailt' Alıntı:duygusuz' Alıntı:ben böyle adaletin ve bunun adalet olduğunu savunanların var ya......ismailt' Alıntı:ismailt' Alıntı:Haksızlık diye bişey yok.Diyorsunuz ki 2006 öncesi zorunluya tabi tutuldu ama 2006 sonrasına kıyak geçiliyor düşüncesini kabul etmiyorum.Bu şekilde düşünenlere de şunu söylemek zorunda bırakıyorsunuz ki;Ozaman 2000 yılında atananla 2006 -2007-2008-2009-2010 yılında atananların arasındaki atanmışlık puan farklarına bakalım.2000 yılında atanan 40-50 puanla atanmış ama şimdi o bölüme atama bile yok atananlar da milyarlar döküp dershaneye gidiyor veyahut (afedersiniz ama) köpek gibi kpssye hazırlanıyor.Bu bence haksızlık değil bilakis adalettir.2000 yılında deyim yerindeyse elini kolunu sallaya sallaya öğretmen olabilenler doğuda zorunlu görev yaparak bir cefa çektiler.2006 yılı ve sonrası da öğretmen olabilmek için para döktüler emek harcadılar 10.000lerce soru çözdüler öğretmen oldular yani cefayı baştan çektiler şimdi de af getirilerek adalet sağlanmış oluyor.Bilmem düşüncelerimi anlatabildim mi?
Terbiyeni takın seni oraya ben göndermedim.Ayrıca bu yönetmelikle kimse sana sen orada kalacaksın demiyor muafiyet sana da geliyor.Terbiyeni takın haddini bil.Manisada görev yapıyorum buyur gel ne yapabiliyosan bakalım.Madem adalet olduğunu savunanların diye başlamışın.Gel de görelim bunu diyen yiğiti.
Rüzgara Karşı' Alıntı:bizim mağduriyetimizi kim giderecek peki? maddi ve manevi bir sürü kaybımız var. ilk 20ye girmeme rağmen memleketimi yazamadım zorunlu hizmetten dolayı. ailemden uzak kaldım. memleketine atanan arkadaşlarım ilk 2 senesinde araba-ev aldı. ben hala öğrenim kredisini ödüyorum. bu mu kıskançlık oluyor?bilogt55' Alıntı:AhmetERDEN' Alıntı:Zorunlu hizmet affına karşı çıkara arkadaşları anlamak mümkün değil. Tamam hepiniz güzel güzel acıklı hikayelerinizi yazmışsınız anadan yardan memleketten ayrı, mahrumiyet içinde yaşamanın zorluklarından bahsetmişsiniz. Bırakın da başka insanlarda yaşamasın bunu. Siizn çektiğiniz sıkıntıları çekmesinler, insanların kötülüğünü istemekten haset etmekten vazgeçin. Ben sıkıntı çekiyorum diye niye bütün milletin sıkıntı çekmesini isteyeyim bu nasıl bir mantık anlamış değilim. Kaldı ki bu durumun en iyi bilen ve yaşayan insanlar sizlersiniz ama bunu bilebile insanların rezil olmasını istiyorsunuz. Devam edin istemeye.... :!: :!: :!:
eyolcu' Alıntı:buka_' Alıntı:bilogt55' Alıntı:Güya akıllılık ettiniz zorunlu hizmetinizi yaptınız, memleketinize gitseydiniz arkadaş. Zorunlu hizmet çıkarsa nasılsa sürünülecek, bari birkaç sene rahat ederdiniz, öğretmenlikte ücra bi yere gidince hizmet puanının vs.nin yalan olduğunu herkes biliyor araştırsaydınız. Ayrıca çalıştığınız yerden torpil bulsaydınız lafınızda tam olarak dediğimi doğruluyor, çok yazık gerçekten bu anlayışta olmanız. Torpilsiz kendi skorlarıyla bir yere gelen bir insanım, onun için de işim hep ras gidiyor. Görün bakın bu af da çıkacak zorunlu hizmetten de kurtulucam
+1
+1
landowner' Alıntı:ben hiç birşey anlamadım ben 2009 eylül de atandım şimdi mauf mı olacağım yoksa muaf olmayacak mıyım
missilver' Alıntı:arkadaşlar ben de 2006 eylülde doğuda işe başladım 1,5 sene çalıştıktan sonra eş durumundan batıya atandım ama keşke eşim özel sektörde olmasa da doğu görevimi gidip yapabilsem. her sene o evrakları doldurmak bana işkence gibi geliyor sırf evrakları doldurmamak için istiyorum affı.
ayrıca arkadaşlar doğuda çalışanlara maaş farkı verilsin diyorlar evet keşke verseler ama böyle bir şey çıksa eminim yine bir çoğunuz karşı çıkacaksınız biz fark almadan doğu hizmetimizi yaptık onlar da almadan yapsınlar diye o yüzden biraz hoş görülü olun siz orada zor çalışıtınız diye diğer insanların da aynı zorlukları çekmesini istemeniz çok saçma.
uhaha: uhaha: uhaha:kurnazf' Alıntı:Destekliyorum affı. Bende 2007 Atamasıyım batıdayım. Bizler batıya atanabilmek için çok yüksek puanlar aldık ve doğudakilerden daha çok çalıştık. Bu riskti doğu ya da batıda olmak. Kimse sizi doğuya zorla göndermedi. Kendi hür iradenizle aldığınız bir karar için kimseyi sorumlu tutamazsınız. İlk atamada herkesin amacı bir yerlere yerleşmekti zaten. Bunun hesabını bir çoğunuzun yaptığını bile zannetmiyorum. Şartlarınızın kolay olduğunu kimse iddaa etmiyor. Gönderirlerse bizde gideceğiz o da ayrı konu. Zaten yönetmelik şartlarına göre karışıklık yaşanmaması için af şart görünüyor. Bencillik yapmamak lazım her iki taraf adınada. Af geldiği takdirde batıda açık gösterilmeyen bütün kadrolar açılacak. Bu maddeyi atlıyorsunuz. Batıya gelmeniz kolaylaşacak. Bizim günahımız ne diyorsunuz diyelim ki bizlerde doğuya gittik sorun değil 7 yıl zorunlu yapma talihsizliğini yakalarsak buradaki durumdada bizler mi sizin üstünüzde hak sahibi olacağız. Helal etmeyeceğiz. Bazı şeyleri mantık çerçevesinde değerlendirin herkes kendi açısından bakıyor. Yönetmeliğe göre şartlar neyi gerektiriyorsa o olsun. Seve seve zorunlu hizmette yaparız doğuya da gideriz. Bu işe başlarken kimse şartları dikkate almadan iş olsun yeterki atanayım diye girmedi mi. Yaşadığınız sıkıntıları hatırlatırım. İşsiz gezen ücretli çalışan bir çok öğretmenimiz var.. Bizler görevden kaçmıyoruz..
theghost83' Alıntı:uhaha: uhaha: uhaha:kurnazf' Alıntı:Destekliyorum affı. Bende 2007 Atamasıyım batıdayım. Bizler batıya atanabilmek için çok yüksek puanlar aldık ve doğudakilerden daha çok çalıştık. Bu riskti doğu ya da batıda olmak. Kimse sizi doğuya zorla göndermedi. Kendi hür iradenizle aldığınız bir karar için kimseyi sorumlu tutamazsınız. İlk atamada herkesin amacı bir yerlere yerleşmekti zaten. Bunun hesabını bir çoğunuzun yaptığını bile zannetmiyorum. Şartlarınızın kolay olduğunu kimse iddaa etmiyor. Gönderirlerse bizde gideceğiz o da ayrı konu. Zaten yönetmelik şartlarına göre karışıklık yaşanmaması için af şart görünüyor. Bencillik yapmamak lazım her iki taraf adınada. Af geldiği takdirde batıda açık gösterilmeyen bütün kadrolar açılacak. Bu maddeyi atlıyorsunuz. Batıya gelmeniz kolaylaşacak. Bizim günahımız ne diyorsunuz diyelim ki bizlerde doğuya gittik sorun değil 7 yıl zorunlu yapma talihsizliğini yakalarsak buradaki durumdada bizler mi sizin üstünüzde hak sahibi olacağız. Helal etmeyeceğiz. Bazı şeyleri mantık çerçevesinde değerlendirin herkes kendi açısından bakıyor. Yönetmeliğe göre şartlar neyi gerektiriyorsa o olsun. Seve seve zorunlu hizmette yaparız doğuya da gideriz. Bu işe başlarken kimse şartları dikkate almadan iş olsun yeterki atanayım diye girmedi mi. Yaşadığınız sıkıntıları hatırlatırım. İşsiz gezen ücretli çalışan bir çok öğretmenimiz var.. Bizler görevden kaçmıyoruz..
bu ne ya saçma sapan. batıya atanmak için yüksek puan mı aldın. hadi be..kaç puan aldınız hocam merak ettim.... yüksek puan alanalar batıya atanmıyor hocam sadece şansı olanlar atanıyor.