1-Öğrenim kredisi neden yapılandırıldı.Ben ödedim zamanında herkez ödesin.Benim zararım öneli değil onlarda zarara girsin.
2-Meslek lisesi mezunlarına neden ek puan verildi.Ben en az 20 soru fazla yaptım kazandım.
3-Ben atanırken bana doğu görevi yerleri açılmadı.Neden ben 30 yaşında doğuya gidiyorum.Benim 30 yaşımda gitmem önemli değil onlarda 30 da gitsin.
4-En önemlisi hükümetler her sene vergi affı,sigorta affı bilmemne affı çıkarıyor.Bunlarada bu kadar ses çıkardınız mı.
5-Batı yöresinde ilçedeyim.Burda hastane bile yok.Ama vanda,hakkaride,siirtte....vb var.Buralar neden doğu görevine geçiyor.Geçmemesi lağzım.burda hastahane olmaması önemli değil.Ordada olmasın
6-3 ay yaz tatilimiz var.15 tatil filanvar.Kar tailleri,zırt tatilleri...Neden bugünler maaş alıyoruz.
7-Polis,doktor,kaymakam....Doğu tazminatı alıyorlar.Ama bundan önce ki arkadaşlar almadığı ve seslerini meslektaşlarına çıkardıkları kadar çıkarmadıkları için bizde almayalım.
8-Atıyorum 3 kardeş olana başbakanlık bursu verildi.Babam okutamam diye 2 çocukta bıraktı.Alanlara hakkımı helal etmiyorum :++:
9-Ben askerde 6 ay maaş almadım.Bayan öğretmenlerde çalışsınlar ama maaş almasınlar
10-Böte mezunlarının üniversitede ders yükü tef mezunlarına göre herkezin kabul edebileceği gibi daha hafif.tef mezunları bütlere ,Elektronik devrelere,Tekders sınavlarına çalışırken onlar kpss çalıştı ama aynı puanla tercih yaptık.Haksızlık. teflere 15 puan eklensin.
11-Batıda okullrda lojman yok.doğuda çoğu okullarda var.Doğudaki lojmanların yıkılması gerek
12-Doğuda öğretmenler şehit olmuş.Batıda hiç olmamış.Haksızlık.Batıda da olmalı
13-Formatör öğretmenler derse girmeden 18 ekders alıyor.Ben derse girerek 20+10 saat alıyorum.Haksızlık onlarda 10 alsın.Ben 18 almayım o önemli değil.
14-Yeni yöneltmeliğe göre doğu görevi 7 yıla çıkıyormuş.Haksızlık bizimkide 7 olsun.Şuanda yapanlarada 4 eklensin veya 3.
15-Sınıf öğretmenliği,okul öncesi ...gibi bayanların daha yoğun olduğu branşlar doğuya atanıyor ilk.öyle olunca haliyle batıdaki erkek öğretmenlerin evlenme ihtimalı en az %50 düşüyor.Haksızlık.Doğuda bayanlarla erkekler ayrı illere atansınlar.
16-20 yıl önce öğretmenler 2 kere doğu görevine çıkarmış..Haksızlık bizde 2 kere çıkalım.onlara ayıp olur yoksa.
17-Benim memleketim güzel.iyi bakmışız.Cezasını çekiyoruz doğu görevine geçmiyor.Adamın memleketi geri kalmış.Memleketinde doğu görevi yapıyor.Haksızlık.Kimsenin kendi memleketi doğu görevine geçmesin.
18-İlk atamada 21. tercihine gidenlerin doğu görevi sayılmasın.Çünkü onlar doğu görevi yapmaya değil öğretmen olmaya gittiler.3 sene sonra kendi istekleri ile zorunlu hizmete çıksınlar.
19-Ücretli öğretmenlere haksızlık.Onları kadroya almasınlar.Çıkarsınlar bizi kadrodan onun yerine maaşı bir öğretmenle daha paylaşalım.Bir yerine 2 öğretmen çalışmış olsun.
20-Bide ben ziraatten 3 sene önce kredi çektim.1.98 den.Haksızlık.Şimdi baya düşük.Benim kredi faizi inmesin.şimdi düşük faizden çekenlerinki artsın.
Önce bu yazdığım haksızlıkları halledelim .sonra af çıkarsa yaşanan haksızlığı halledelim.Çünkü bunlar daha önce yaşandı
Bu yüzden öğretmenler birlik olmaz.Herkezin karşı çıktığı bir nokta var.Şahsen isterim ki kimse doğuya gitmesin.Gidenlerde yaptığınız hizmetler helal olsun.Ama şunu söyleyeyim doğu görevine gitmek zerre kadar umrumda değil.bizde bu zihniyet olduktan sonra lise mezunu polis bile bizi adam yerine koymaz. ki koymuyor zaten
Sendika zorunlu hizmet affını çıkarırsan valla küserim daha da konuşmam
Başka bir konudan muzdarip olan varsa eklesin ve dua etsin bizde muzdarip olalım :