Çoklu Dil Eğitimi Projesi Cimere yazalım.Bu proje ile dersimiz kaldırılıyor!!

Kodla Büyü
Su anda oğlum aynı kapsamda 5. Sınıfta , evet ingilizce yoğun ders görmeleri güzel, hocaları iyi ve ilgili bu konuda sıkıntı yok ama " ahlak " diye ders konmuş, veya : "beden " konmuş keşke 2 saat yazılım yada robotik görselerdi. Kesinlikle velilere danisilmiyor, sorulmuyor. Muhtemelen il milli eğitim karar veriyor.
Yok okul müdürlükleri karar veriyor.Ama magdur olan tabiki hep bizim branş oluyor.

[td]
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ne yapmış olduğunuz 2500114681 sayılı başvurunuz 13.01.2025 tarihinde cevaplanmıştır*
Cevap Metni: Sayın öğretmenimiz,
Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi ile ilgili talebinize istinaden ilgili Birimlerle görüşme sağlanacaktır . Bilgilerinize sunulur.

* Başvurunuz MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI > BAKAN YARDIMCILIĞI (SN. MUHAMMET BİLAL MACİT) > YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmış olup cevap içeriğine ilişkin hukuki sorumluluk cevap veren kuruma aittir. CİMER’in işleyişine dair tüm bilgiler için tıklayınız.
Hizmet kalitesi ve verimliliğimizi arttırmak için “CEVABI DEĞERLENDİR” butonuna tıklayarak memnuniyet anketimizi doldurabilirsiniz.
[/td]
arkadaşlar mesajıma bu şekilde cevap geldi ne
Sayın öğretmenimiz,
Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi ile ilgili talebinize istinaden ilgili Birimlerle görüşme sağlanacaktır . Bilgilerinize sunulur.

Bence daha çok ısrar etmek gerek, sonuçta hakkımız olan bir ders var ve bu elimizden gidiyor, sustukça da kaybımız daha da artıyor.
Hocam cevap bu şekilde verilmiş herkes yazsa dediğiniz gibi baskı oluşturursak eğer bizim bölüme kadro bile verilebilir akıllı sınıf pilot uygulaması var mış şuanda bize saha çok ihtiyaçları var bilişim bölümünün değerini kendimiz oluşturmalıyız

Arkadaşlar lütfen hepimiz yazalım.Proje her yıl daha da yaygınlaşıyor.Dersimize sahip cıkmalıyız.

[td]
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ne yapmış olduğunuz 2500114681 sayılı başvurunuz 13.01.2025 tarihinde cevaplanmıştır*
Cevap Metni: Sayın öğretmenimiz,

* Başvurunuz MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI > BAKAN YARDIMCILIĞI (SN. MUHAMMET BİLAL MACİT) > YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmış olup cevap içeriğine ilişkin hukuki sorumluluk cevap veren kuruma aittir. CİMER’in işleyişine dair tüm bilgiler için tıklayınız.
Hizmet kalitesi ve verimliliğimizi arttırmak için “CEVABI DEĞERLENDİR” butonuna tıklayarak memnuniyet anketimizi doldurabilirsiniz.

[/td]

arkadaşlar mesajıma bu şekilde cevap geldi ne
Sayın öğretmenimiz,
Olumlu dönüşler alıyoruz arkadaşlar.Mail atıp,yazıp hatta arayıp derdimizi anlatmaya devam edelim.Başka sansımız yok.Yoksa başkalarının hard diskiyle akıllı tahtasıyla ilgilenirken kendi problemimizi cözemeyeceğiz.

Hem kendime hem de bütün bilişim teknolojileri öğretmenlerine bir eleştiri yapacağım. Sosyal medyayı, interneti en iyi kullanan zümre biz olmamıza rağmen sosyal medyanın gücünü bir türlü kullanıp sorunlarımıza dikkat çekemedik. Resen atamalarda, il içi ve il dışı tayinlerde en çok mağdur olan zümre yine biziz. Ancak azıcık kendimizi rahata aldık mı hiç birimizin sesi çıkmıyor daha ki başka sıkıntılı bir sürece girene kadar. Şimdi de Çoklu Dil Eğitimi Projesi yine başımızı ağrıtacak. Forumda topu topu iki sayfalık bir gündem olmuş. Bence birazda çuvaldızı kendimize batırmamız lazım.

Hocam vallahi sinirleniyorum böyle şeyleri gördükçe ya. Bir flash bellek takmayı bilmezler okulda, fişi takıp açmayı bilmezler ama bilişimi gereksiz görür kaldırırlar her yerden.

Keşke birlik olup hiçbirimiz BTR görevi de almasak da çok afedersiniz bo...da oynarlar. Bizim ve dersimizin gerekliliğini başka türlü kabul ettiremeyiz. Böyle devam ederse daha her yerden de kaldırılar dersimizi yakında bu proje ile kalmazlar.

"Çoklu Yabancı Dil Eğitimi Modeli pilot uygulamasına dahil olan okullarda, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ders saati kaldırıldı.Normalde 5. ve 6. sınıflarda zorunlu 2 ders saati dersimiz varken proje kapsamında planlanan haftalık ders çizelgesinde dersimiz bulunmamaktadır.YEGİTEK bir taraftan okullara bilişim sınıfları yaparken bir taraftan dersle ilgili böyle bir değişikliğe gidiliyor. Teknoloji çağında BT sınıflarının ve öğretmenlerinin bulunmadığı proje okulu düşünülemez.Bakanlık, gruplardan proje okullarına derslerde kullanılmak üzere
interaktif içerikler gönderiyor.Ama bu projeyi alanımızla ilgili kim yürütecek ve öğrenciler gönderilen içerikleri kullanırken nasıl yetkin olacaklar?Proje okullarında disiplinler arası bir yaklaşım olması gerekirken bilişim öğretmeni bulunmayacak.Ayrıca bu okullarda BT sınıfları kullanılmayacak.Akıllı tahtaların ve bu gibi ekipmanların kullanılmasında rehberlik eden bilişim teknolojisi öğretmeni de bulunmayacak.
Belirttiğim nedenlerle Çoklu Yabancı Dil Eğitimi Modeli haftalık ders çizelgelerinin yeniden incelenmesini;ders saatimiz eklenerek tekrar düzenlenmesini talep ediyorum."

Hocam böyle bişey yazsak dahah iyi olmaz mı çünkü hepimiz proje okulunda çalışmıyoruz.

Son düzenleme:
norm fazlası ile liseden ortaokula geçtim 5lerde ingilizce var güzelde bilişim yok . sadece 6. sınıflarda var yakında onuda kaldırırlarsa abbas yolcu deriz :)

Yapay zekâ uygulamalarının yaygınlaşmasıyla en önce son bulacak mesleklerin başında yabanci dil öğretmenliği olacakken. Hala bu kadar yoğun dil eğitimi verilmesi hiçte akıllıca değil!
Eskiden olduğu gibi süper liseler gibi her şehirde birkaç okula yoğunlaştırılmış dil eğitimi verilebilir. Ancak bunu yaygınlaştırıp birde üstüne üstelik çağın gereği bilişim teknolojileri dersini kaldirmak tam bir isbilmemezlik.

Allah akıl fikir versin idarecilerimize.

"Çoklu Yabancı Dil Eğitimi Modeli pilot uygulamasına dahil olan okullarda, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ders saati kaldırıldı.Normalde 5. ve 6. sınıflarda zorunlu 2 ders saati dersimiz varken proje kapsamında planlanan haftalık ders çizelgesinde dersimiz bulunmamaktadır.YEGİTEK bir taraftan okullara bilişim sınıfları yaparken bir taraftan dersle ilgili böyle bir değişikliğe gidiliyor. Teknoloji çağında BT sınıflarının ve öğretmenlerinin bulunmadığı proje okulu düşünülemez.Bakanlık, gruplardan proje okullarına derslerde kullanılmak üzere
interaktif içerikler gönderiyor.Ama bu projeyi alanımızla ilgili kim yürütecek ve öğrenciler gönderilen içerikleri kullanırken nasıl yetkin olacaklar?Proje okullarında disiplinler arası bir yaklaşım olması gerekirken bilişim öğretmeni bulunmayacak.Ayrıca bu okullarda BT sınıfları kullanılmayacak.Akıllı tahtaların ve bu gibi ekipmanların kullanılmasında rehberlik eden bilişim teknolojisi öğretmeni de bulunmayacak.
Belirttiğim nedenlerle Çoklu Yabancı Dil Eğitimi Modeli haftalık ders çizelgelerinin yeniden incelenmesini;ders saatimiz eklenerek tekrar düzenlenmesini talep ediyorum."

Hocam böyle bişey yazsak dahah iyi olmaz mı çünkü hepimiz proje okulunda çalışmıyoruz.
Haklsınız hocam,siz de böyle yazın.Ama bu projenin planında önümüzdeki yıllarda artarak tüm okullarda uygulanması söz konusu.Seneye 1800 okul planlanmış.Bir sonraki yıl 4000 okul.Bu bilgiyi bizzat Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden edindim.Çünkü zaten projenin mimarı onlar…:(

Görüşme sağlayacağız, çalışmalarımız devam ediyor gibi cümleler klişe sözlerdir, bir beklentiniz olmasın, birşey çıkmaz.

Görüşme sağlayacağız, çalışmalarımız devam ediyor gibi cümleler klişe sözlerdir, bir beklentiniz olmasın, birşey çıkmaz.
Pekiii bunu düşünelim vaz mı geçelim?İzleyelim mi olacakları?Ya da diğer öğretmen arkadaşların bilgisayarını tamir etmeye devam mı edelim?Konu başlığımız akıllı tahta acılmıyor ne yapmalıyım mı olsun?

Geri