cehcah' Alıntı:theghost83' Alıntı:cehcah' Alıntı:30 MMD (Mart Mağdurları Derneği) toplanmış yine![]()
Ağırlayın birbirinizi. Bu zammı aldıkları için kendini eşek yerine koyan insanlar var, tercih meselesi.
tam da dediğim gibi birileri cıkıyor işte.. hizmetli ile aynı maaş seviyesine ulaştık.. süper oldubazıları semeri sırtında iken fart etmez.. laf eder:
Sen semersiz yabanimisinmillete eşek deyip durma, biri semer vuran çok olur dedi diye öyle yazdım semersiz mahlukat.
cehcah' Alıntı:theghost83' Alıntı:cehcah' Alıntı:theghost83' Alıntı:cehcah' Alıntı:30 MMD (Mart Mağdurları Derneği) toplanmış yine![]()
Ağırlayın birbirinizi. Bu zammı aldıkları için kendini eşek yerine koyan insanlar var, tercih meselesi.
tam da dediğim gibi birileri cıkıyor işte.. hizmetli ile aynı maaş seviyesine ulaştık.. süper oldubazıları semeri sırtında iken fart etmez.. laf eder:
Sen semersiz yabanimisinmillete eşek deyip durma, biri semer vuran çok olur dedi diye öyle yazdım semersiz mahlukat.
eşşek ama at gözlüklü![]()
dogan gorunumlu şahin gibisin... bence daha fazla konusmada insan masken düşmesin...koca kafa güzel gözlerle ortada kala kalırsın
Eşek sensin, hatta katırsınuhaha:
hayalcisuat' Alıntı:akp iktidarının 12 yılda halktan topladığı verginin, cumhuriyetin kuruluşundan akp ye kadar(yaklaşık 80 yıl) toplanan vergiden 2 kat fazla olduğunu biliyor musunuz? ey mağdur olmayan mahluklar?
ee o kadar yol yaptı öğretmene zama ne gerek var bide![]()
:alkis: :alkis: :alkis:baynadir' Alıntı:hayalcisuat' Alıntı:akp iktidarının 12 yılda halktan topladığı verginin, cumhuriyetin kuruluşundan akp ye kadar(yaklaşık 80 yıl) toplanan vergiden 2 kat fazla olduğunu biliyor musunuz? ey mağdur olmayan mahluklar?
vay benim canım öğretmen arkadaşlarım. hep istiyoruzki dünya bizim etrafımızda dönsün. hep diyoruzki ben hangi düşüncedeysem herkes benim düşüncemde olsun. hep diyoruzki ben ne diyorsam ne biliyorsam o doğrudur.
bak bu iktidar zamanında yani 12 yılda toplanan vergi öncekilerin 2 katı olmuş. bu ne demek??? demekki vergi kaçırma azalmış, iş yerleri ve çalışan sayısı artmış. vergisini ödeyemeyen mükellef sayısı azalmış. ayrıca bu vergi artışının çok olduğunu ve bazı ürünlerde verginin azaltılacağınıda yazmaman art niyetli olduğunu gösteriyor.
öğretmene zam yok diyorsunuz. 2007 de göreve başladım 1200 lira alıyordum. şimdi 2150 lira alıyorum. yaklaşık 950 tl artış olmuş 7 yılda. ortalaması %10'un üzerinde. (rabbim aldığı paranın hakkını vermeyene helal etmesin.)
12 yıl önce hangi banka bizlere 10 yıl vadeli borç verirdi? kime şimdiki gibi bir ev parası borç verirdi? sistem doğru işlemese çarklar dönmese böylemi olurdu???
lütfen... hep adalet diyorsunuzya birazcık sizlerde olsa kimin adil olup olmadığını aynaya bakınca çok iyi anlayacaksınız...
baynadir' Alıntı:hayalcisuat' Alıntı:akp iktidarının 12 yılda halktan topladığı verginin, cumhuriyetin kuruluşundan akp ye kadar(yaklaşık 80 yıl) toplanan vergiden 2 kat fazla olduğunu biliyor musunuz? ey mağdur olmayan mahluklar?
vay benim canım öğretmen arkadaşlarım. hep istiyoruzki dünya bizim etrafımızda dönsün. hep diyoruzki ben hangi düşüncedeysem herkes benim düşüncemde olsun. hep diyoruzki ben ne diyorsam ne biliyorsam o doğrudur.
bak bu iktidar zamanında yani 12 yılda toplanan vergi öncekilerin 2 katı olmuş. bu ne demek??? demekki vergi kaçırma azalmış, iş yerleri ve çalışan sayısı artmış. vergisini ödeyemeyen mükellef sayısı azalmış. ayrıca bu vergi artışının çok olduğunu ve bazı ürünlerde verginin azaltılacağınıda yazmaman art niyetli olduğunu gösteriyor.
öğretmene zam yok diyorsunuz. 2007 de göreve başladım 1200 lira alıyordum. şimdi 2150 lira alıyorum. yaklaşık 950 tl artış olmuş 7 yılda. ortalaması %10'un üzerinde. (rabbim aldığı paranın hakkını vermeyene helal etmesin.)
12 yıl önce hangi banka bizlere 10 yıl vadeli borç verirdi? kime şimdiki gibi bir ev parası borç verirdi? sistem doğru işlemese çarklar dönmese böylemi olurdu???
lütfen... hep adalet diyorsunuzya birazcık sizlerde olsa kimin adil olup olmadığını aynaya bakınca çok iyi anlayacaksınız...
2008 de göreve başladım maaşına 40 litre benzin alınabiliyor şimdi de aynı. Vahim durum göremiyorum. Diğer tüketim mallarına bakarsanız alım gücünün arttığını görmemek için kör olmak gerek.soouuk' Alıntı:baynadir' Alıntı:hayalcisuat' Alıntı:akp iktidarının 12 yılda halktan topladığı verginin, cumhuriyetin kuruluşundan akp ye kadar(yaklaşık 80 yıl) toplanan vergiden 2 kat fazla olduğunu biliyor musunuz? ey mağdur olmayan mahluklar?
Hocam ben objektif düşündüğünüze inanmıyorum.En basitinden 7 yıl öncesinden maaş/ev kirası veya maaş/benzin oranlarını karşılaştırsanız bile vahim bir sonuca ulaşırsınız.
2005 de maaşımla (716/28) 26 adet çeyrek altın alırken şu anda buna göre 3900 tl maaş almam gerekli. Bu birinci örnek.aresbel3' Alıntı:Bilen bilir forumda siyaset ile ilgili başlıklara ileti yazmam ancak göz göre göre yalana da sessiz kalamadım. 2002 yılından bu yana öğretmen maaaşının alım gücünün azaldığını iddia edenler var. Sessiz kalamadım. Arkadaşlar gidin demokrasiyi eleştirin, tüketim toplumu olduk eleştirin, eğitim sistemi yazpoz oldu eleştirin ancak alım gücü azaldı, öğretmen aç kaldı öldük bittik edebiyatı yapmayın allah aşkına. Hangi kalem tüketim malında öğretmenin alım gücü azalmış 2002den bu yana bir örnek ve güvenilir bir link verin de görelim.
hakansia' Alıntı:2005 de maaşımla (716/28) 26 adet çeyrek altın alırken şu anda buna göre 3900 tl maaş almam gerekli. Bu birinci örnek.aresbel3' Alıntı:Bilen bilir forumda siyaset ile ilgili başlıklara ileti yazmam ancak göz göre göre yalana da sessiz kalamadım. 2002 yılından bu yana öğretmen maaaşının alım gücünün azaldığını iddia edenler var. Sessiz kalamadım. Arkadaşlar gidin demokrasiyi eleştirin, tüketim toplumu olduk eleştirin, eğitim sistemi yazpoz oldu eleştirin ancak alım gücü azaldı, öğretmen aç kaldı öldük bittik edebiyatı yapmayın allah aşkına. Hangi kalem tüketim malında öğretmenin alım gücü azalmış 2002den bu yana bir örnek ve güvenilir bir link verin de görelim.
2005 de kaç kilo et alıyordu n şimdi kaç kilo bu 2. örnek
2005 de kaç litre benzin alıyordun şimdi kaç lira buda 3. örnek.
Öldük bittik aç kaldık demiyorum ama bazı şeyleri de kabul etmek gerekir.
hakansia' Alıntı:2005 de maaşımla (716/28) 26 adet çeyrek altın alırken şu anda buna göre 3900 tl maaş almam gerekli. Bu birinci örnek.aresbel3' Alıntı:Bilen bilir forumda siyaset ile ilgili başlıklara ileti yazmam ancak göz göre göre yalana da sessiz kalamadım. 2002 yılından bu yana öğretmen maaaşının alım gücünün azaldığını iddia edenler var. Sessiz kalamadım. Arkadaşlar gidin demokrasiyi eleştirin, tüketim toplumu olduk eleştirin, eğitim sistemi yazpoz oldu eleştirin ancak alım gücü azaldı, öğretmen aç kaldı öldük bittik edebiyatı yapmayın allah aşkına. Hangi kalem tüketim malında öğretmenin alım gücü azalmış 2002den bu yana bir örnek ve güvenilir bir link verin de görelim.
2005 de kaç kilo et alıyordu n şimdi kaç kilo bu 2. örnek
2005 de kaç litre benzin alıyordun şimdi kaç lira buda 3. örnek.
Öldük bittik aç kaldık demiyorum ama bazı şeyleri de kabul etmek gerekir.
aresbel3' Alıntı:Bilen bilir forumda siyaset ile ilgili başlıklara ileti yazmam ancak göz göre göre yalana da sessiz kalamadım. 2002 yılından bu yana öğretmen maaaşının alım gücünün azaldığını iddia edenler var. Sessiz kalamadım. Arkadaşlar gidin demokrasiyi eleştirin, tüketim toplumu olduk eleştirin, eğitim sistemi yazpoz oldu eleştirin ancak alım gücü azaldı, öğretmen aç kaldı öldük bittik edebiyatı yapmayın allah aşkına. Hangi kalem tüketim malında öğretmenin alım gücü azalmış 2002den bu yana bir örnek ve güvenilir bir link verin de görelim.