bence diyerek başlayacağım öncelikle.çünkü herhangi bir yeri aramadım ama yazıları okudum.
tahmin olarak 50 altı olanları almayacaklar.yeni eğiticiler 30 hazirana kadar görevde.öncelikle şunu söyleyeyim bazı arkadaşlar kazanılmış hak diyorlar,eğitici formatörlük (yine bazı arkadaşların dediği gibi)bir basamak üst seviye değil,bir görevlendirmedir.istek çok olunca sadece sınavla alınması olayı oldu şeffaflık açısından.
şimdi eğiticiler 50 puan altı alsada devam edecekler,
ama bilmediğim tek soru şu.50 puan altı alan eğiticiler görevlendirmesi bitince ne olacak.dediğim gibi bu kazanılmış hak değil sonuçta .
tahminim.yeni gelen 50 üstü almış arkadaşlar göreve başlayacak ve onlar önümüzdeki dönem yeni sözleşmelere imza atacaklar.eski eğitilerin ise görevlendirmesi bittiğinde 50 altı olanlar iptal edilebilir.onların yerine bu sınavdan 50 barajını aşmış fakat kontenjan nedeniyle görevlendirmesi olmamış olanlar gelebilir.
ayrıca şu ibare dikkat çekici.bir eğiticiye birden fazla ilçe verilebilir.yani 50 altı alanları galiba gözden çıkardılar.50 üstü puan alanları belki sayısı az bile olsa birkaç ilçede görevlendirerek açığı kapatmaya çalışacaklar.
yanlız burda kazanılmış hak olmasada şuna değinmek istiyorum.
1-eğiticilere sınavlardaki sorularla ilgili kurslar verilmedi,yanii onların bilgileri başka konuda süper olabilir(onların bu bilgilerini göz ardı edilmesi taraftarı değilim).bu sadece insan kaynağının israfı olur ki meb bunu zaten bazen yapıyor.
2- yeni sınava giren hiçbir arkadaşta kursa gitmedi ama onlardan yüksek puan aldı.birkaç kursta ve biraz çalışmayla öğrenilmeyecek birşey yok bence.yani sınavdan meb e göre 50 barajını geçenler 50 altında kalan eğitimcilere bakınca meb tarafından biraz haksızlığa uğratılmış olurlar(eğer görevlendirilmezlerse)
benim diyeceklerim bu kadar.yanlız yaklaşan il dışı ile ilgili aklıma takılan bir konu var.yeni eğitimcilerin görevlendirmeleri 30 haziran tarihinde bitiyor.il dışı atamalara başvurabilecek mi yeni eğitimciler başvurursa ve gittiği yerde görevlendirme almazsa ne olacak.
(bu durumda 30 hazirandan sonra büyük ihtimalle yeni görevlendirmeler ve yeni sıralamalar çıkacağı tezi geliyor aklıma ki burda eski eğitileride sıralamaya koyacaklar gibi geliyor)