21 ARALIK SALI 12:00'DA İL MEM ÖNÜNDE İZİNLİ EYLEM

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Re: 21 ARALIK İSTANBUL İL MEM ÖNÜNDE İZİNLİ EYLEM

ya nedennn bu eyleminnn duyurusu yapılmamıss baska baska yerlerdeeee.....

google da aratıyorummm sadece forumda cıkıyo tek bı haberr.. baska ne bı haber ne bı bıldırı:S:S:S:S:S:S::S:S:S

madem izinli bi eylemmm neden bu kadar saklanıyooooo???

20 -30 kısıyle olcak bıse degılll... daha cokk ksııyeee ulasmalıyızzzzzz degılmıııı????

bn 21 aralık 12 de ordayım ınsallahhh.....

Sayı belirlemek adına yukarıdaki linke tıklayıp kendinizi eklemeniz çok önem arz ediyor. Sendika ile bugün görüşme imkanım oldu. Bugün başka bir toplantı daha vardı. Sözleşmeli öğretmenler için de bir çalışma yapıyorlar. Toplantı sonunda konuşma fırsatım oldu. Salı günü oradaki insan sayısı çok önemli. Lütfen son anda hepimiz için birşeyler yapın ve orada olun.

marmarada okuyorum ve kesin katılıyorum bu eyleme ama laptopsuz yanımda da olabildiğince arkadaş getirmeye çalışacam inş bir işe yarar

shamrock33' Alıntı:
marmarada okuyorum ve kesin katılıyorum bu eyleme ama laptopsuz yanımda da olabildiğince arkadaş getirmeye çalışacam inş bir işe yarar
Laptobu olanlar getirsinler hocam. Mevcut BT öğretmenlerini ihtiyaç olduğu halde norm fazlası yaptılar ve boş okullara dağıttılar. Atamalar durma noktasına geldi. Öğrencilerin de durumu farketmesi önemli. Bu arada Facebook hesapları varsa yukarıdaki etkinlik linkine katılıyorum demelerini sağlarsanız çok seviniriz.

bende katılmayı çok isterdim ama konyada oturuyorum ve henüz 11 aylık bir bebeğim var.onu bırakıp gelmem imkansız. eminim benim durumumda olan gelmeyi çok isteyipte gelemeyen bir sürü arkadaşımız vardır. lütfen mazeretimizi anlayışla karşılayın. gelmememizin sebepleri bunlar, değilse biz de gidişattan hiç memnun değiliz.belki şu an için rahatımız iyi ama her an neyle karşılaşacağımız belli değil. bizimde burdan yapabileceğimiz bişeyler varsa yapmaya hazırız ama 21 aralıkta orda olamayacağız.

Arkadaşlar orada olamayacaklar arasındayım ama istanbuldaki arakadaşlarıma ulaşıp onları mutlaka katılmaları konusunda uyaracağım .balıkesir mezunuyum üniversitedeki hocalarımdan da bu eylemi duyurmalarını rica edeceğim ve facede mutlaka arkadaşlarımla paylaşacağım .Umarım bir sonuç alırız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

bütün katılacak arkadaşlara çok teşükkürler :+1:

Arkadaşlar facebooktaki etkinlik sayfasına mutlaka katılıp katılmayacağınızı belirtin ki muhtemel sayı ortaya çıksın. Gerçi Pendikte yapılan toplantıda katılıcağım diyen sayı ile katılanların sayısı hiç ama hiç örtüşmedi. O yüzden katılacağım diyenler gerçekten katılacaklar olsun.

Bir de eski kasa da getirmeyi planlıyoruz. Onları ortaya koyup etrafında oturacağız. İnterneti (Vınn, Jet gibi) olanlar yanında getirirlerse diğer illerden arkadaşlara bağlanabiliriz. Bu konuda diğer illerdeki arkadaşlardan yardım lazım. Kİmlere bağlanacağız belirlememiz lazım. 3G li tel lerde kullanılabilir bu iş için. Etkili olacağı kanaatindeyim. Sizlerinde yorumlarını bekliyorum...

seldabal' Alıntı:
merhaba arkadaşlar bende şimdi sınıf arkadaşlarıma üniversitedeki hocalarıma mesaj attım (marmara böte). 21 aralıkta oradayım. sizlerde okullarınıza duyurursanız belki öğrenci arkadaşlarda destek verir sayımız biraz artar.

maalesef dünden beri ne hocalarımdan ne de arkadaşlarımdan bir cevap gelmedi :( keşke üniversitelerin panolarına bu eylemle ilgili afişler assaydık. belki öğrenciler daha duyarlı olurdu. başına ne gelirse razı olan arkadaşlarımızdan !

arkadaşlar şöyle bir fikrim var gelemeyeceklerle alakalı;
gelemeyecek arkadaşlar da o gün sevk eylemi yapsınlar. sevk hakkımızdır, sonucunda zarar görmezsiniz ve gerçeklerşirse eğer türkiye genelinde bilişim dersleri o gün yapılmaz.. bu da kalabalık olduğumuzun bir göstergesi olur. kocaelideyim gelmeye çelışıcam ancak gelemezsem planım bu. sevk alıp evde oturmak tv den sizleri izlemek ve gönülden desteklemek olacak.

hagi' Alıntı:
gelemeyecek arkadaşlar da o gün sevk eylemi yapsınlar. sevk hakkımızdır, sonucunda zarar görmezsiniz ve gerçeklerşirse eğer türkiye genelinde bilişim dersleri o gün yapılmaz.. bu da kalabalık olduğumuzun bir göstergesi olur. kocaelideyim gelmeye çelışıcam ancak gelemezsem planım bu. sevk alıp evde oturmak tv den sizleri izlemek ve gönülden desteklemek olacak.

Sevk eylemleri tehlikeli değil mi? Hem evde nasıl rahat rahat otucaksın?Eskiden gerçi sıkça yapıyorlarmış. Ama şimdi diyelim ki müfettiş size telefon etti : Şu an neredesin dedi. :idea:

Sen hakkını kullanırsan okul idaresi ve müfettişler de kendi haklarını kullanabilir. Ama 1 günlük sağlık raporu alabilirsin. Ama bu durumda da yıllık 7 günü geçtiyse maaşından 4-5 TL kesinti olur. Boşuna kendini sıkıntıya sokmaktan başka bir şey elde edemezsin. :idea:

bote67' Alıntı:
hagi' Alıntı:

Sevk eylemleri tehlikeli değil mi? Hem evde nasıl rahat rahat otucaksın?Eskiden gerçi sıkça yapıyorlarmış. Ama şimdi diyelim ki müfettiş size telefon etti : Şu an neredesin dedi. :idea:

Sen hakkını kullanırsan okul idaresi ve müfettişler de kendi haklarını kullanabilir. Ama 1 günlük sağlık raporu alabilirsin. Ama bu durumda da yıllık 7 günü geçtiyse maaşından 4-5 TL kesinti olur. Boşuna kendini sıkıntıya sokmaktan başka bir şey elde edemezsin. :idea:

İkna kabiliyetine hayran kaldım

çok fazla sevk eylemine katıldım. hiçbir zararını görmedim. sağlık ocağına yaptırıyosun kayıt işlem bu kadar. geleceğimiz için herşeyi yapmaktan yanayım. gerekirse müfettişlede konusurum telefonda. ayrıca konuşmak istemezsen kapatırsın tlf. herşeye muhalefet olmak için yorum yazmayalım lütfen

Arkadaşlar en son değişen yönetmelikle sevk eylemi biraz farklılaştı. Önceden sevkli olduğunda işlettiğin gün okula gitmen gerekmiyordu, ancak şuan biliyorsunuzdur ama hatırlatayım, resmi olarak hastanede geçirdiğiniz süreyi yazdırıp okula getiriyorsunuz. Eğer 1-2 saat hastanede kaldıysanız kalan saatlerde derse giriyorsunuz. Eğer o gün hiç derse girmek istemiyorsanız rapor almanız gerek. Hiç böyle bir şey duymadım diyenler okul idaresinin tutumundan dolayı heberi olmamış olabilir. Ama resmi olarak durum böyle. Bence eyleme katılmak için gelenler de sevk değil de rapor ya da mazeret izni alsınlar, ben öyle yapacağım.
Salı günü görüşmek üzere...

hagi' Alıntı:
çok fazla sevk eylemine katıldım. hiçbir zararını görmedim. sağlık ocağına yaptırıyosun kayıt işlem bu kadar. geleceğimiz için herşeyi yapmaktan yanayım. gerekirse müfettişlede konusurum telefonda. ayrıca konuşmak istemezsen kapatırsın tlf. herşeye muhalefet olmak için yorum yazmayalım lütfen

Bu muhalefet ifadesinin anlamını Bazıları( BKZ: hagi) yüzünden merak etmeye başladım. Dostça bir uyarı, üstelik gerçeğin ta kendisini dile getirmek te muhalefet olmak oluyorsa... Neyse... Yaptığınız tepkiden dolayı bir öğrenci bile mağdur olacaksa bana uymaz.

Öğrenci: Müdürüm BT dersimiz vardı. Öğretmenimiz yok mu?
Müdür: Bilmem sevk aldı. Hastanede işi uzun sürerse bugün okula gelmeyebilir. Ek dersini tam alacak sen onun için üzülme...
Öğrenci : Öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi iletirseniz seviniriz.

(Bu arada sen evinde oturup çay-kahve mi içeceksin?) Okula gitmek istemiyorsan mazeret izni veya sağlık raporu al.

bote67' Alıntı:
hagi' Alıntı:

Bu muhalefet ifadesinin anlamını Bazıları( BKZ: hagi) yüzünden merak etmeye başladım. Dostça bir uyarı, üstelik gerçeğin ta kendisini dile getirmek te muhalefet olmak oluyorsa... Neyse... Yaptığınız tepkiden dolayı bir öğrenci bile mağdur olacaksa bana uymaz.

Müdür: Bilmem sevk aldı. Hastanede işi uzun sürerse bugün okula gelmeyebilir. Ek dersini tam alacak sen onun için üzülme...

(Bu arada sen evinde oturup çay-kahve mi içeceksin?) Okula gitmek istemiyorsan mazeret izni veya sağlık raporu al.

:) Bu öneri zaten o bahsettiğin öğrenci önümüzdeki senelerde hergün "müdürüm BT dersi niye yok" demesin diye yapılmış. Sizin BT dersini bu kadar önemsediğinizi düşünmüyordum yani 1 gün bile kaçırırsa öğrenci için büyük problem olur. BT dersine verdiğiniz önem dolayısıyla BT dersinin zorunlu olmasını isteyen tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Demekki yavaşda olsa anlaşılıyor BT dersinin önemi :lol:

inanakyol' Alıntı:
bote67' Alıntı:
hagi' Alıntı:

:) Bu öneri zaten o bahsettiğin öğrenci önümüzdeki senelerde hergün "müdürüm BT dersi niye yok" demesin diye yapılmış. Sizin BT dersini bu kadar önemsediğinizi düşünmüyordum yani 1 gün bile kaçırırsa öğrenci için büyük problem olur. BT dersine verdiğiniz önem dolayısıyla BT dersinin zorunlu olmasını isteyen tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Demekki yavaşda olsa anlaşılıyor BT dersinin önemi :lol:

hocam yorumunuz için teşekkürler.. bana söyleyecek bişi kalmamış zaten.. ama sunu da belirtmeden edemiycem mazaret izni alınca veya rapor sanırım derslerde hiç bir aksama olmuyoo :))))

umarım o gün çok kar yağmaz, basın bildirisi olarak hangi yazı okunacak o belli mi acaba kim organize ediyor bu işi, hiç büyük yazılı, pankart afiş hazırlanmayacak mı, yapılan bu eylem sadece istanbuldaki formatörler içinmiş gibi görünecek gibi geliyor bana, ona göre açıklama yapmamız lazım türkiyedeki tüm bt öğretmenleri için,tüm bt öğretmenlerin ortak sorunları, ben de rapor alıp geleceğim...

bote67' Alıntı:
hagi' Alıntı:

BT dersi varmış. Hani nerde o BT dersi?

mavi85' Alıntı:
umarım o gün çok kar yağmaz, basın bildirisi olarak hangi yazı okunacak o belli mi acaba kim organize ediyor bu işi, hiç büyük yazılı, pankart afiş hazırlanmayacak mı, yapılan bu eylem sadece istanbuldaki formatörler içinmiş gibi görünecek gibi geliyor bana, ona göre açıklama yapmamız lazım türkiyedeki tüm bt öğretmenleri için,tüm bt öğretmenlerin ortak sorunları, ben de rapor alıp geleceğim...
Bütün dertleriniz sıkıntılarınız eylemi organize edenler tarafından 35 BT öğretmeninden dinlendi ve notlar alındı. Türkiye'nin neresinde hangi öğretmenin ne derdi varsa biliyorlar merak etmeyin. Pankart ve bildiri konusu da yavaş yavaş şekilleniyor.

ii akşamlar öncelikle böyle bir eylem hazırlığı için hepinize kolaylıklar diliyorum adanada olsa en başta olurdum emin olun. gelemeyecek durumda olsamda bir bt formatör öğretmeni olarak allah yardımcımız olsun. saat 8 - 5 okulda beklemek okulun tüm angarya işlemlerini yapmaktan körelecez yakında... bunun için tavsiyem her 5 okuldan sorumlu bir teknik eleman olsa ki meslek liselerinin bilgisayar elektronik bölümü mezunlarına bu mükemmel bir iş kapısı olacaktır.. sirkülasyonu bir düşünzenize arkadaşlar 70 bin okul olsa 14 bin kişi ekmek yicek...
TSK doydu öğrenciler aç gören yokmu artık orduya oluk oluk akan paralara 0 km altyapıya sahip donanımlı okullar istiyoruz...
ve bu okullardan sorumlu teknik elemanlar... ders saatlerimizi de... zaten bt öğretmenlerinin amele gibi çalışmasına gerek kalmaz... bizde teknolojiden sonuna kadar faydalanıp türkiye cumhuriyetine ingilizce de what is ur name ? seviyesini aşamamalarına rağmen 3 saat ders vermekle bir yere varılmayacagını vasıfsız insan yetiştirmekde iddalı miilli eğitim bakanlığına açılacak olan pankartlarla tepkimizi göstermeye çalışmalıyız.. benim de tavsiyem! neden öğrencilere flash photoshop web sitesi tasarımı öğretmiyoruzda okulun internet kablosu tamiriyle uğraştırılıyoruz hala (Bilgisayar Kasası Öğretmen Taşısın diye değil Öğrenciler Faydalansın diye var !!)
birileri bu eylemi yapacak oldugu için gerçekten minnettarım kalbim sizlerle... bilgisayar kullanmayı bilmeyen idareciler yarın istifa etsin .. ayrıca bi slogan geldi aklıma belki işinize yarar arkadaşlar...
nerde e devlet hani e okul bilgisayar öğretmenleri mağdur . :alkis:

Arkadaşlar Merhaba,
Yazılan mesajları tek tek okudum ve biraraya gelerek birlikte hareket etme konusunda ne kadar yetersiz olduğumuz kanısına vardım :(
Daha önce Pendik'te yapılan 2 toplantıyada katıldım.İkisinde de sorunlarımızı birlikte dile getirip neler yapabileceğimizi konuştuk.Cemal hocam'a gerçekten sonsuz teşekkürler.Kendisini daha önce tanımadığım için kendimi de o kadar şanssız gördüğümü burada belirtmek isterim.

Eskiden tv karşısında eylem yapanlara karşı hep kötü gözle bakmışımdır.Belki de babannemin her eylem yapana "anarşist bunlar" yakıştırmasını yaptığındandır.Ama gün gelip de bir eyleme katılacağım aklımın ucundan bile geçmezdi.Ta ki haksızlığa uğradığım ve yolunda gitmediğini düşündüğüm bir konu olana kadar.

Bu ülkede birileri harekete geçmediği müddetçe birşeylerin kazanılmadığını gördüm. Bu örnekleri sizlerde biliyorsunuz zaten.
1 Mayıs ta Taksim deki eylemi yapan işçiler polisin orantısız güç kullanmasıyla dayak yediler ... Ertesi Yıl 1 Mayıs Resmi tatil ilan edildi ve Taksim 1 Mayıs'a açıldı ... Kazandılar...
Geçen yıl Beden Eğitim Öğretmenleri 2.kademede Beden eğitimi dersi 1 saat yetmiyor dediler , sürekli gündem oluşturdular , eylem yaptılar ... KAZANDILAR. Bu yıldan itibaren artık 2 saat...
Bu ve buna benzer çok örnek. Eğer istediklerimizin olmasını istiyorsak Eylem zamanının geldiğini ve bu eyleme herkesin, tabiri caizse "iki eliniz kanda olsa da" gelmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Bizim isteklerimiz kesinlikle yapılamayacak veya karşılanamayacak istekler değil.En genç branş olmanın sıkıntısını yaşadığımız bir gerçek.MEB bünyesindeki en deneyimli BT öğretmeni henüz 8.yılını çalışmakta.Bu da Bakanlıkta veya Bknlık Birimlerinde bizim hakkımızı savunacak henüz birilerinin olmadığını göstermekte.Yok da zaten.Bu yüzden kendi kaderimize terkedilmiş durumda olduğumuzun unutulmaması gerektiğini düşünüyorum.

En son ki toplantıda ortak karara vardığımız konular ise şunlar ,
- Liselerde çalışan BT öğretmenlerine verilen aylık 70 TL lik yıpranmaya payı , ilköğretimde çalışan BT öğretmenine de verilmeli.
Lisedeki BT öğretmeniyle ilköğretimdeki BT öğretmeninin yıpranma oranı da aynıdır.O zaman bu para bizim hakkımızdır ve ödenmesi gerekmektedir.
- Sabah 8 akşam 5 memuru gibi çalışmak yerine önerimiz şu olacaktır.
Örneğin okulda 12 saat BT dersi olsun. 30-12 = 18 saatlik sürede formatör görevimizi yerine getirelim.Yani günde 6 ders saati çalışalım.
- Formatörlük zorunlu değil isteğe bağlı olsun.Pendik'teki 2.toplantımızda bir öğretmen arkadaşımızın,bayan eşinin okulda elinde tornavida ile çalışmasına gönlünün bir türlü razı olmadığını ifade etmesi açıkçası beni üzmüştü.Çünkü haklı.Donanım ile ilgili sorunlarda BT öğretmenlerinin hepsi yeterli olmyabilir.
- Sözleşmeli BT öğretmenleri de formatörlüğe başvurabilmeli.
- Formatörlük kavramı il il farklılık göstermemeli.Tüm Türkiye'de standartlara oturtulmalı ve valilik oluruna bırakılmamalı.Görevlendirmeler ve çalışma esasları Bakanlık tarafından belirlenmelidir.
- BT dersi seçmeli ders statüsünden kesinlikle çıkarılmalı.Not ile değerlendirilebilir bir hale getirilmeli ve 2 ders saati tekrar verilmelidir.

Evet arkadaşlar yukarıdaki maddeler rahatı iyi olan içinde , kötü olan içinde reddedilecek maddeler değildir.Zaten toplantıda her iki durum göz önünde bulundurularak ortak bir noktada buluşmaya çalıştık.

Fatih projesi kapıda.Bu projeyi de bizlere bir şekilde yıkacaklar.Eğer önlem alınmazsa işlerimiz daha da kötü olacaktır.Herkes elini taşın altına koysun ve 21 Aralık'taki bu eyleme gelsin.Facebook da 47 kişinin geleceği görünüyor.Bu sayı ile oraya gidersek eylemi yapamadan geri döneriz ve bir dha da kimseye derdimizi anlatamayız.Keşke dememek için , geleceğimiz için , insanca çalışmak için 21 Aralık'ta gelin arkadaşlar.

Saygılarımla...

Çogunlukla arkadaslarımız yasadıgımız sıkıntıları dile getirmisler zaten... 21 aralıkta gorusmek uzere.... :+1:

o gün yanınızda olmayı çok isterdim. ama uzaktayım. İstanbul ve yakın illerdeki arkadaşlar lütfen katılın...

ARKADAŞLAR,BEN CEMAL KAPAN
eylemin organizatörü...Pendik'te salı günü bilgi yarışmasından dolayı 17 bt öğretmeni görevlendirildi.şube müdürü ile görüşmeme rağmen yarışmayı erteletemetim.burda teklife sunuyorum.salı olan eylemi perşembe yapsak sakıncası olur mu?şayet sakıncası varsa yine salı yaparız.fakat katılımın zayıf olmasını istemiyorum.olur da şehir dışından gelmek isteyip uçak bileti alan ya da otobüs bileti alan varsa plana sadık kalabiliriz.bunu tartışıp şayet ertelenecekse
perşembe olacağını başlığı değiştirerek duyursunlar.her durumda aşağıdaki pankartları hazırlayalım.pankartları hazırlarken yazı ve fonun dikkat çekici ,tezat renklerde olmasına dikkat edelim.yağmura karşı,streç filmle kaplanabilir.hangi arkadaş hangi pankartı hazırlayacağını burada paylaşalım.aynı pankartlar olmasın.kendi sloganlarınızı da hazırlayabilirsiniz.
“ETKİLİ BİLİŞİM EĞİTİMİ İÇİN EVET”
“ÖĞRENCİSİ OLMAYAN TEK ÖĞRETMEN ZÜMRESİ”
“BİLGİSAYARI ÖĞRENCİLERE ÇOK GÖRMEYİN!”
“SESSİZ KALMA , DERSİNE SAHİP ÇIK!”
“EN UYGUN BİLİŞİM DÖNEMİ, İLKÖĞRETİM”
“TÜRKİYE NİN GELECEĞİNİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Pendik'ten ücretsiz servis kaldıracağız .e5 üzerinden gelenleri toplayarak gidebiliriz.
özetlersek,
-eylem perşembeye ertelensin mi? yoksa salı ya devam mı?
-kim hangi pankartı hazırlayacak?
-kimleri hangi duraktan alacağız?

cemal bey teşekkür ederiz yardımcı olduğunuz için, perşembe günü olması istanbuldan gelecekler için sorun olmaz bence, ben de istanbuldanım, istanbul dışından geleceklerin sayısı sanırım azdır, onlar da görüşlerini belirtirse iyi olur. sayının çoğunu istanbuldan gelecekler oluşturacağı için perşembeye alınması çok iyi olur, 17 kişi de az değil hocam çoğu bilişim öğretmeninin haberi bile yok eylemden, hem pankartların da hazırlanıp yetişmesi için perşembe olması zaman kazandırır.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri