Adana Formatörlük...

Kodla Büyü
arkadaşlar btadana.gov.tr sitesini kim yapıyor merak ediyorum. Bilgisayar bölümünden bir arkadaş değildir büyük bir ihtimalle. Ya sitede türkçe karakter sorunu var. Dediğiniz gibi 6 ayda bir güncelleniyor. Site devamlı bakıma giriyor. Kopyala yapıştırla yapılmış bir site. En son Adana daki toplanamadığımız formatörler toplantısında (içeri giremedik ama) sanki bu sitenin sık sık ziyaret edilmesini ve işlevsel hale getirilmesi konuşuldu sanki. Ya arkadaşlar biz ziyaret etmek istiyruz ya ama edemiyoruz. Büyük bir ihtimalle bu sitenin bakım çalışmalarından sonra imzalanacak galiba bizim onay listesi... :puhaha: :puhaha: :puhaha:

Adanada formatörlük hala beklemede. İl koordinatörü dahil hiç kimse bişey bilmiyor. İlk formatörlük ne güsel bakan imzası ile yapılıyordu. Valiliklere verilince böyle oldu işte. Herkes beklemede. ne yapmak istiyorlar anlamış değilim. zaten okulllarda bt laboratuarları kaldırmakta bunların fikriydi. ama bakanlık karşı çıkınca bunlar geri döndü. Çok işimiz var çok... :?: :?: :?: :?:

az önce il MEM'i aradım. listeler milli eğitim müdürüne verilmiş. imzalayacakmış ama ne zaman imzalayacağı belli değilmiş. hayırlısı. inşallah 2-3 gün içinde müjdeli haberi alırız.

hakkibasak' Alıntı:
az önce il MEM'i aradım. listeler milli eğitim müdürüne verilmiş. imzalayacakmış ama ne zaman imzalayacağı belli değilmiş. hayırlısı. inşallah 2-3 gün içinde müjdeli haberi alırız.
ne müjdesi hocam görevlendirme çıksa bile birkaç gün içinde norm tayinleri var zaten 1 hafta görev yaparız sonra görev iptal bumu müjde

okullara gelen müfettişler şuaşağıdaki forma GÖRE değerlendirme yapıyormuş bilginize....

BT formatör öğretmeni dönem çalışma planını hazırlayıp idareye teslim etmiş mi?
BT sınıfı ve okuldaki diğer BT ekipmanlarının aktif kullanımı için yönetici, ve öğretmenlere rehberlik faaliyetlerinde bulunulmuş mu?
Okulun internet sayfası var mı ? Güncellemesi yapılıyor mu?
BT sınıfı tertip,düzen ve temizlik durumu nasıl ?
BT sınıfının elektrik tesisatı sağlam mı?
BT Sınıfında kaç tane bilgisayar var.Çalışan ve çalışmayan bilgisayar sayısı.
Yazıcı ve tarayıcı varmı, çalışıyor mu?
BT Formatör öğretmen haftada kaç saat Bilişim Teknolojileri dersine giriyor?
Ders dışı zamanlarda öğrencilerin internet erişimi için gerekli tedbirler alınmış mı?
İnternet bağlantısı çalışıyor mu?
BT Sınıfında Projeksiyon Cihazı var mı? Çalışıyor mu?
Okul personeli, öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim faaliyeti düzenlenmiş mi?
BT sınıfının ders dışı zamanlarda çevre halkının BT alanında eğitimi ve internet erişimi amaçlı kullanması sağlanmış mı?
BT sınııfnda öğrenci sayısı kadar koltuk var mı?
BT sınıfında projeksiyon perdesi var mı?
BT sınııfnda koyu renk ışık geçirmez perde var mı?
BT sınıfında bilgisayarların bakım ve onarımı zamanında yapılıyormu?
BT sınıfıyla ilgili Aylık Çalışma Raporu düzenlenmiş mi?
BT sınıfında gerekli dış güvenlik önlemleri (bilgisayarlar ve donatım malzemeleri için) alınmıştır ?
BT sınıfında yangına karşı ne gibi önlemler alınmıştır?

i.d.' Alıntı:
okullara gelen müfettişler şuaşağıdaki forma GÖRE değerlendirme yapıyormuş bilginize....

BT formatör öğretmeni dönem çalışma planını hazırlayıp idareye teslim etmiş mi?
BT sınıfı ve okuldaki diğer BT ekipmanlarının aktif kullanımı için yönetici, ve öğretmenlere rehberlik faaliyetlerinde bulunulmuş mu?
Okulun internet sayfası var mı ? Güncellemesi yapılıyor mu?
BT sınıfı tertip,düzen ve temizlik durumu nasıl ?
BT sınıfının elektrik tesisatı sağlam mı?
BT Sınıfında kaç tane bilgisayar var.Çalışan ve çalışmayan bilgisayar sayısı.
Yazıcı ve tarayıcı varmı, çalışıyor mu?
BT Formatör öğretmen haftada kaç saat Bilişim Teknolojileri dersine giriyor?
Ders dışı zamanlarda öğrencilerin internet erişimi için gerekli tedbirler alınmış mı?
İnternet bağlantısı çalışıyor mu?
BT Sınıfında Projeksiyon Cihazı var mı? Çalışıyor mu?
Okul personeli, öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim faaliyeti düzenlenmiş mi?
BT sınıfının ders dışı zamanlarda çevre halkının BT alanında eğitimi ve internet erişimi amaçlı kullanması sağlanmış mı?
BT sınııfnda öğrenci sayısı kadar koltuk var mı?
BT sınıfında projeksiyon perdesi var mı?
BT sınııfnda koyu renk ışık geçirmez perde var mı?
BT sınıfında bilgisayarların bakım ve onarımı zamanında yapılıyormu?
BT sınıfıyla ilgili Aylık Çalışma Raporu düzenlenmiş mi?
BT sınıfında gerekli dış güvenlik önlemleri (bilgisayarlar ve donatım malzemeleri için) alınmıştır ?
BT sınıfında yangına karşı ne gibi önlemler alınmıştır?
gelen müfettişler bu incelemeyi Ankara'nın istediğini söylediler.... İl milli eğitimle ilgisinin olmadığı bütün illerden böyle bir çalışma yapılmasını istemişler....

arkadaşlar okula gelen müfettişler genel teftişlerde mi bunları soruyor ? yoksa sadece formatörler içinmi geliyorlar?

evet dün bana da gelmişler buna benzer birşeyler sormuslar ... yani sadece formaliteden form doldurtuyorlar ...
bazılarını zaten yapıyoruz ama bazıları da çok enteresan bizi ilgilendirmeyen şeyler(daha çok okulun mali durumunu ilgilendiren şeyler) ...
raporları sormuslar , sormama rağmen böyle birşey isteyen de olmadı (istanbulda eğiticilere veriliyordu bu raporlar) ... raporları dikkate alacaklarsa kimseyi görevlendirmezler herhalde :))
BT sınıflarının cogunuda bakanlık kurmus zaten projeksiyon var mı perde var mı koltuk var mı vs.
gidipde BT sınıflarına bakmamışlar bile

İzzet ş.AKGÜN
Seyhan H.E.M.

baki01' Alıntı:
arkadaşlar okula gelen müfettişler genel teftişlerde mi bunları soruyor ? yoksa sadece formatörler içinmi geliyorlar?
Sadece formatörler için geliyorlar. BT sınıfına bakıp genel soruları sorup evraklarını doldurup gidiyorlar.

bugün bizim okulada gelmişler.. bt sınıfımı kontrol etmişler.. bazı formlar doldurup gitmişler.. okulum sarıçamda bilge kağan iöo....

bu müffettiş denetlemeleri iyi oldu.en azından müdürler bilgisayar sınıflarını malzeme deposu olarak görmeyecekler
mebin malını korumak istediği öğrenildi. :cry:

gazierin' Alıntı:
bu müffettiş denetlemeleri iyi oldu.en azından müdürler bilgisayar sınıflarını malzeme deposu olarak görmeyecekler
mebin malını korumak istediği öğrenildi. :cry:
şaka yapıyorsun değilmi :?:

arkadaşlar okullarda ek dersleri müdür yardımcıları yapıyor. ne olcak şimdi ben 8-5 geldim. ekders yapılacakmı? yapılmayacak mı
idareci insiyatif kullanabilirmi

gazierin yazdı:
mebin malını korumak istediği öğrenildi.

şaka yapıyorsun değilmi

öyle bir umudum olduğunu ima ettim :(

Arkadaşlar 15:30 ' da valilik önünde buluşuyoruz. eylem falan yapmayacağız. Gelebilen herkes gelsin. ilk amacımız tanışmak çay içmek ve yapacaklarımızı planlamak. Mümkün olursa da vali veya milli eğitim müdürü ile konuşmak.

gazierin' Alıntı:
gazierin yazdı:
mebin malını korumak istediği öğrenildi.

şaka yapıyorsun değilmi

öyle bir umudum olduğunu ima ettim :(
artık başımıza gelen felaketleri bile umut ışığı olarak görüyoruz. sende haklısın umutsuz yaşanmıyor. hep biryerlerden bişeyler olacak ta sevineceğiz diye bekliyoruz ama hep bişeyler oluyor ve daha çok üzülüyoruz.

arkadaşlar 22 sayfalık bir efsane görevlendirememe olayının ardından son noktayı koyduk. hepimize hayırlı olsun
il mem deki görüşmeye +-13 kişi katıldı. katılan tüm arkadaşları tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.
Görüşmenin sonuçları:
1. görevlendirmelerin gecikme nedeni bizlerden sorumlu şube müdürü recai beyin göreve yeni başlaması ve işleri eline alarak bir düzen vermek istemesi yeni görevlendirmeler bu ayın 26 sında şube müdürlüğüne gelecek birkaçgünde orada oyalanır yani şubat ayında görevlendirmelerimiz gerçekleşecek.
2. resen atama yapılmayacak
3. bilgisayar sınıflarındaki bilgisayarlar bts den dışarıya çıkartılmayacak.
4. her ay sürekli toplantı yapılacak.
5. herhangi bir problemimiz olursa hep birlikte veye şahsi recai beyle durumu birebir görüşebiliriz bizleri yanında görmekten mutluluk duyacağını söyledi.

üç maymun' Alıntı:
arkadaşlar 22 sayfalık bir efsane görevlendirememe olayının ardından son noktayı koyduk. hepimize hayırlı olsun
il mem deki görüşmeye +-13 kişi katıldı. katılan tüm arkadaşları tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.
Görüşmenin sonuçları:
1. görevlendirmelerin gecikme nedeni bizlerden sorumlu şube müdürü recai beyin göreve yeni başlaması ve işleri eline alarak bir düzen vermek istemesi yeni görevlendirmeler bu ayın 26 sında şube müdürlüğüne gelecek birkaçgünde orada oyalanır yani şubat ayında görevlendirmelerimiz gerçekleşecek.
2. resen atama yapılmayacak
3. bilgisayar sınıflarındaki bilgisayarlar bts den dışarıya çıkartılmayacak.
4. her ay sürekli toplantı yapılacak.
5. herhangi bir problemimiz olursa hep birlikte veye şahsi recai beyle durumu birebir görüşebiliriz bizleri yanında görmekten mutluluk duyacağını söyledi.

hocam hastehanede olduğum için gelemedim. ALLAH sizden razı olsun

çok güzel bir haber... emeği geçenlerden Allah Razı Olsun.Umarım doğru haberdir...Artık bu iş bitsin istiyorum...

bu işin aksaması bir aylık ek dersimize mal oldu.Sonuçta biz kendimizi bütçemize göre ayarlıyoruz.ek dersin bir aylık gecilmesi hepimizin bütcesinde açık meydana getirdi.Bu açığın sorumlusu kimse hakkımı helal etmiyorum.Tek maaş ile ev geçindiren 1 çocuk babasıyız.
ama yinede suçu kendimde arıyorum.Biz Adana'da yaşadığımızı hesaba almalıydık ek derse güvenerek mali planlarımızı yapmamalıydık. şimdi şubatta onaylandı çok değil 5 ay sonra yine aynı sorunları yaşayacaz veyahutta yaşatacaklar bize.

bugün sabah müfettişler okula gelmişler ben yokken. Sabah dersim yok. Görevlendirme olmadığı halde bu formatör neden bu sınıfı açık tutmuyor demişler. Neden 14 saat derse giriyor? Maaş karşılığını niye doldurmuyor? Sınıfta hiçbir eksik olmadığı halde perdelerin rengi neden yeterince koyu değil gibi saçma salak sorular sormuşlar.

gavurdagli1' Alıntı:
bu işin aksaması bir aylık ek dersimize mal oldu.Sonuçta biz kendimizi bütçemize göre ayarlıyoruz.ek dersin bir aylık gecilmesi hepimizin bütcesinde açık meydana getirdi.Bu açığın sorumlusu kimse hakkımı helal etmiyorum.Tek maaş ile ev geçindiren 1 çocuk babasıyız.
ama yinede suçu kendimde arıyorum.Biz Adana'da yaşadığımızı hesaba almalıydık ek derse güvenerek mali planlarımızı yapmamalıydık. şimdi şubatta onaylandı çok değil 5 ay sonra yine aynı sorunları yaşayacaz veyahutta yaşatacaklar bize.
hocam bundan sonra görevlendirmeler aksamayacak. recai beyle sürekli iletişim içinde olacağız. aksama sebebinide söyleyeyim. bazı okullarda bts olmadığı halde formatör görevlendirmeleri yapılmış. okul idareleri bt öğretmenlerini bir idareci veya görevli memur gibi çalıştırıyor. alan razı satan razı. recai beyde okul müdürlerine güvenmeyip müfettiş görevlendirmiş. şahsen görevini sağlam yapmayı kendine şiar edinmiş birisi olarak bende yeni almış olduğum bir görevde bozukluklar varsa en baştan sistemi değiştirerek göreve başlamayı tercih ederim. ama bundan sonra görevlendirmelerin zamanında yapılması için olayların takipçisiyiz. zaten her ay düzenli toplantılar olacak. sizde daha yakından takip etmek ve bizlere bu mücadelemizde katkı vermek isterseniz face grubumuza katılmanızı tavsiye ediyorum. daha önce linki vermiştim ama yine vereyim.
http://www.facebook.com/groups/adanabitefo/

özlü' Alıntı:
bugün sabah müfettişler okula gelmişler ben yokken. Sabah dersim yok. Görevlendirme olmadığı halde bu formatör neden bu sınıfı açık tutmuyor demişler. Neden 14 saat derse giriyor? Maaş karşılığını niye doldurmuyor? Sınıfta hiçbir eksik olmadığı halde perdelerin rengi neden yeterince koyu değil gibi saçma salak sorular sormuşlar.
aslıda müfettişlerin görevleri formatörleri denetlemek değil bts leri denetlemek hangi okulda bts var kaç bilgisayar aktif projeksiyon varmı projeksiyonun daha verimli çalışması içinde perdelerin koyu renk olması gerekiyor tabi buda var teftiş konuları içinde vs...
müfettişler bu işi neden formatörlük denetlemelerine çevirmişler o da ilginç. yaşlılığa veriyorum ben :mrgreen:

Geri