Arkadaşlar farklı bir durum ama sendikaları ve milletvekillerini devreye sokalım durumumuzu ankaraya taşıyalım....her 6 ay sonunda formatörlük olacak mı olmayacakmı, norm fazlası olacakmıyım, olmayacakmıyım sıkıntısı yaşamayalım diyorum...
Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlköğretimde Bilişim Teknolojisi dersleri kaldırılarak seçmeli hale getirmesi nedeniyle okullarda Bilişim Teknolojisi öğretmenlerinin norm fazlası olarak görünmesine ilişkin görüşlerimiz üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER tarafından cevaplaması için soru önergesi verilmiştir.
Soru önergesinde şu hususlar sorulmuştur;
1. Fatih Projesi kapsamında ilköğretim ve ortaöğretimde bilgisayar içerikli derslerin seçmeli ders olmaktan çıkarılıp zorunlu ders yapılması ve ders sayılarının arttırılması düşünülmekte midir?
...
2. İlköğretim ve Ortaöğretimdeki bilgisayar branşı dışındaki öğretmenlerin “Fatih Projesi” teknolojisini kullanabilir düzeyde bilgisayar eğitimi alması için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?
3. Fatih Projesi kapsamında ülkemizde bulunan 40 bin okula, okulun bilgisayar teknik sistemlerine destek olmak, diğer öğretmenlere bilgisayar hizmet içi eğitimi verebilmek amacıyla 40 bin bilgisayar öğretmeni atanması düşünülmekte midir?Devamını Gör
Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi
http://www.turkegitimsen.org.tr