Bu gün 3 aralık ama düşmeye devam ediyor.Ama yeni yıla 1800 den girecek heralde
tamam_peki' Alıntı:eya hocam yorum yapmıyosun bu aralar gidiş hangi yöne dersin
eya' Alıntı:1700$'a kadar geriledi, düşmemek için direniyor ama çıkamıyor da. Yükselişi başaramadığı sürece satış baskısı artacaktır.
1580'lerden 1800$'lara gelmesinden sonra herkes yine uçacak diye bekledi ama yine herkesi ters köşeye yatırdı. TL 103,5'a kadar çıkmıştı, 98,5'ta şu an. Alım için iyi fırsat gibi görünse de, düşüş sürebilir.
eya' Alıntı:Altın artık spekülatörlerin oyuncağı oldu arkadaşlar. Ne zaman herkes düşeceği ya da artacağına kanaat getiriyorsa tersini yapıyor adamlar. 1920$'a çıkması da balondu zaten. Her şeyi bahane ettiler. Herkes yine aynı noktaya gelecek diye 1 yıldır bekliyor, yine ters köşe... 1920$'a zıplatanlar zaten döndü köşeyi satarak.
Ne zaman altın artık çıkmaz, altından kar edilmez diye düşünmeye başlanır o zaman spekülatörler, para babaları ucuzdan toplar altını.
Ben artık yatırım aracı olarak düşünmüyorum altını. Uykusuz bırakır adamı. Dip yaptığını düşündüğüm her zaman birer-ikişer alıp borcumu biriktiriyorum.
ABD seçimlerinden sonra yükseliş beklentisi daha fazla. Obama değil diğeri kazanırsa tersi olabilir deniyor ama, her an herşey olabilir.
:+1:eya' Alıntı:tamam_peki' Alıntı:eya hocam yorum yapmıyosun bu aralar gidiş hangi yöne dersin
Son iki yorumuma baktım da:
25 Ekim
eya' Alıntı:1700$'a kadar geriledi, düşmemek için direniyor ama çıkamıyor da. Yükselişi başaramadığı sürece satış baskısı artacaktır.
1580'lerden 1800$'lara gelmesinden sonra herkes yine uçacak diye bekledi ama yine herkesi ters köşeye yatırdı. TL 103,5'a kadar çıkmıştı, 98,5'ta şu an. Alım için iyi fırsat gibi görünse de, düşüş sürebilir.
3 Kasım
eya' Alıntı:Altın artık spekülatörlerin oyuncağı oldu arkadaşlar. Ne zaman herkes düşeceği ya da artacağına kanaat getiriyorsa tersini yapıyor adamlar. 1920$'a çıkması da balondu zaten. Her şeyi bahane ettiler. Herkes yine aynı noktaya gelecek diye 1 yıldır bekliyor, yine ters köşe... 1920$'a zıplatanlar zaten döndü köşeyi satarak.
Ne zaman altın artık çıkmaz, altından kar edilmez diye düşünmeye başlanır o zaman spekülatörler, para babaları ucuzdan toplar altını.
Ben artık yatırım aracı olarak düşünmüyorum altını. Uykusuz bırakır adamı. Dip yaptığını düşündüğüm her zaman birer-ikişer alıp borcumu biriktiriyorum.
ABD seçimlerinden sonra yükseliş beklentisi daha fazla. Obama değil diğeri kazanırsa tersi olabilir deniyor ama, her an herşey olabilir.
Özet olarak bu sene tahminlerim genellikle doğru çıktı. Altın geçen sene olduğu gibi bu sene herkesi yine ters köşe yaptı. 2 binler, 3 binler konuşuluyordu geldiğimiz nokta 1700$. Geçen sene bu zaman göre de kayıp çok. 20 günde 300$ artar mı, hiç belli olmaz, herkesin artık artmaz diye düşündüğü zaman en tehlikeli zaman zaten. 1700$'ın altına da çok düşeceğini sanmıyorum, elinde yüklü miktarda altını olanlar buna izin vermeyecektir. Buna izin verilirse de kısa sürede geri yükseleceğini düşünüyorum. Yani daha fazla düşerse alım için kullanılabilir.
Ancak altın her 1800$'ı zorladığında kar satışları ile biraz daha gevşeyecektir diye tahmin ediyorum. Beklenmedik sebeplerle hızlı yükseliş olsa bile 105 TL'yi geçemeyebilir. Yükselişler sürekli olmadığı sürece böyle geri çekilmeler olacak gibime geliyor.
Atı alan üsküdarı geçti, altının kaymağını yiyenler 2008-2012 arası yedi arkadaşlar. Cezasını da 2011 sonu altın alanlar ödedi. Bakalım 2013'te ne yapacak.
Kıyamet senaryoları bile (Maya) altını yükseltmiyor, var bu işte bir iş
memo-x' Alıntı:Fed toplantısı var diyorlar ne zamandır?
Altına yansıması nasıl olur ?
Yorum yapabilirseniz sevinirim.
bilo' Alıntı:neden düştü bu altın..dip yapıyor galiba..sabah 90 olurmu acaba
muallim79' Alıntı:alım için tam zamanı
hayırdır hocam analistmisin ekonomi uzmanımısın yoksa müneccim mi?bunlar değilsen felaket dellallığı yapan bir boşboğaz!srknkkc' Alıntı:altın patladı geçmişolsun 80 tlye kadar duzeltme olacak haberleri sanırım dogru
işte dediğin gibi olmuyor altın düşerse dolarda düşerse gramı bilmem ne olur olmuyor.bizim aklımız ermiyor bu işlere ama ikisini birden düşüşüne izin vermiyorlar.terazi gibi biri düşünce biri yükseliyor.altında yüzde 2.23 düşüş var.dolarda yüzde 0,45 lik yükseliş var.altın geçen yılki ralli den sonra en düşük 92 lirayı gördü.ordan 103 liraya yükseldi.senin dediin gibi 80 lira olsa bile -ki olmaz-yükselişi hızlı olur.yada aaltın yerin dibine batar.80 lira sınır koyman ilgimi çekti.neden 80?düşerse dibe vurana kadar düşer yani.ama buna patronlar izin vermiyor.buna yankesiciler izin vermiyor vermezde.bende ekonomist değilim belki dediğin gibi düşer ama 80 seviyesi kesin bir seviye değil.ama 3-4 yıldır bu işle ilgileniyorum.dediğin gibi 30 liralık bi artış yada azalışı tek kalemde pek görmedi bu altın.srknkkc' Alıntı:müneccim olmaya gerek yok hocam gidişat onu gösteriyor asıl felaket dolar düşerse yaşanacak
sadece panik yapma yeter en kötü ihtimalle kar etmezsin.aldığpın fiyata bi kaç bün içinde satarsın.max 1 ay olur.ama panikleme panikleyenler hep zarar etti.bunu biliyorum.felaket dellallarına bakma hocam.analistlerin sözüne bile çok güvenme.onlarda birilerinin dellalığını yapıyor..kim para verirse onlar satın alıyor analistleri de.bazıları dolarcıların borazanı bazıları kuyumcuların...pirireis' Alıntı:yaw bendeki şansa bak daha dün altın almıştım nasılsa zarar etmeyiz diye...
Sanırım altından zarar eden ender kişilerden olacağım