ilyas33' Alıntı:işte dediğin gibi olmuyor altın düşerse dolarda düşerse gramı bilmem ne olur olmuyor.bizim aklımız ermiyor bu işlere ama ikisini birden düşüşüne izin vermiyorlar.terazi gibi biri düşünce biri yükseliyor.altında yüzde 2.23 düşüş var.dolarda yüzde 0,45 lik yükseliş var.altın geçen yılki ralli den sonra en düşük 92 lirayı gördü.ordan 103 liraya yükseldi.senin dediin gibi 80 lira olsa bile -ki olmaz-yükselişi hızlı olur.yada aaltın yerin dibine batar.80 lira sınır koyman ilgimi çekti.neden 80?düşerse dibe vurana kadar düşer yani.ama buna patronlar izin vermiyor.buna yankesiciler izin vermiyor vermezde.bende ekonomist değilim belki dediğin gibi düşer ama 80 seviyesi kesin bir seviye değil.ama 3-4 yıldır bu işle ilgileniyorum.dediğin gibi 30 liralık bi artış yada azalışı tek kalemde pek görmedi bu altın.srknkkc' Alıntı:müneccim olmaya gerek yok hocam gidişat onu gösteriyor asıl felaket dolar düşerse yaşanacak
crepis' Alıntı:EYA hocam ne olu piyasa bu ara yazmıyorsun alım zamanımı yoksa kaçışmı
keriz silkeleme mi yapıyorlar yoksa
dndd' Alıntı:arkadaşlar merak etmeyin benim elimde biraz altın var ondan düşüyor bu aralar satacam ondan sonra yükselir beni bekliyor yani bende sizleri mağdur etmek istemem yakında çıkaracam elimdem :wink:
bence altın alın ama çeyrek değil. sarrafın komiyonu 1 çeyrekten 5 TL. ben internet şubesinden alıyorum. bankanın komisyonu gramda 70 kr (mesai saatleri içinde). çeyrek altın parasına göre hesaplarsak banka komisyonu 1,16 TL ye geliyor. üstelik fiziki altını saklamak da bir dert. internet şubesini tavsiye ederim.sevdiceğim' Alıntı:şimdi ben ara sıra çeyrek alıyorum maaştan kalırsa hani elimdkei parayı harcamıyayım diye şimdi ozaman almıyayım mı ama para da elimde kalırsa harcıyorum bireysek emeklilik de istemiyorum çünkü 10 yıl beklemek istemiyorum. napıuyım arkadaşlar bilgisi fikri olan?
pegasus777' Alıntı:dndd' Alıntı:arkadaşlar merak etmeyin benim elimde biraz altın var ondan düşüyor bu aralar satacam ondan sonra yükselir beni bekliyor yani bende sizleri mağdur etmek istemem yakında çıkaracam elimdem :wink:
Bende seninle aynı düşünüyorum hocam yalnız değilsin bende satim hemen yükselir...
teşekkürler hocam hem güvenli hem de zarar daha az oluyor bundan sonra böyle yapayım...denizlerb' Alıntı:bence altın alın ama çeyrek değil. sarrafın komiyonu 1 çeyrekten 5 TL. ben internet şubesinden alıyorum. bankanın komisyonu gramda 70 kr (mesai saatleri içinde). çeyrek altın parasına göre hesaplarsak banka komisyonu 1,16 TL ye geliyor. üstelik fiziki altını saklamak da bir dert. internet şubesini tavsiye ederim.sevdiceğim' Alıntı:şimdi ben ara sıra çeyrek alıyorum maaştan kalırsa hani elimdkei parayı harcamıyayım diye şimdi ozaman almıyayım mı ama para da elimde kalırsa harcıyorum bireysek emeklilik de istemiyorum çünkü 10 yıl beklemek istemiyorum. napıuyım arkadaşlar bilgisi fikri olan?