Anadolu Lisesi Sınavı 10 Mart 2012

Kodla Büyü
O zaman il içi yerdeğiştirmede başvuru yapmayalım mı yaptığımız takdirde anadolu liselerine başvuru hakımız gider mi?.Bu anadolu alımlarını beklemek daha mı mantıklı?Gerçi mantık felan kalmadı.anadolu liseleri de bilgisayar normu pek açmıyorlar.Yeni norm yönetmenliğne göre resen atama yapacaklar.Valla kafa karıştı gitti allah yardım etsin

bizim müdür yardımcısı, sınavla atama olduğu için bi problem çıkmayacağını söylemişti. mesela bir müdür yardımcısı adayı il içi tayinle bir okula atanıyor diyelim öğretmen olarak, sonra sınavla müdür yardımcısı alımı yapıyorlar tercih yapıp müdür yardımcısı olarak gidebiliyor..anadolu liselerinde de sınavla alım olduğu için aynı mantıkla hareket ediliyordur..böyle olması lazım..

A+bilisimci' Alıntı:
bizim müdür yardımcısı, sınavla atama olduğu için bi problem çıkmayacağını söylemişti. mesela bir müdür yardımcısı adayı il içi tayinle bir okula atanıyor diyelim öğretmen olarak, sonra sınavla müdür yardımcısı alımı yapıyorlar tercih yapıp müdür yardımcısı olarak gidebiliyor..anadolu liselerinde de sınavla alım olduğu için aynı mantıkla hareket ediliyordur..böyle olması lazım..
Aslında dediğiniz doğru ama bazende işler değişiyor.Mesela bu sene il içi isteyen il dışı isteyemiyor daha önce böyle değildi.

Okulda iki bilgisayar öğretmeniyiz okul normu 1.Okul ilkokul oldu.Puanı az olan(norm fazlası olan) kişi okulda kalmak istiyor,puanı fazla olan gitmek istiyor.Bu durumda ne yapılması lazım.

http://isparta.meb.gov.tr/meb_iys_dosya ... cisira.pdf

Isparta ve birçok il sitelerinde il içi sıralamalarını açıklamışlar.
Ancak anlamadığım birşey var yukarıda linkini verdiğim isparta il içi sıralamasında ilk sırada yer
alan biyoloji bölümü öğretmeni meslek lisesinden anadolu ve sosyal bilimleri lisesine tayin istemiş.

Halen görev yapanlar dışında benimbildiğim bu şekilde il içi başvurusu olamıyor.
Bu nasıl olur.

122zsdz.jpg

Resmin biraz daha büyük hali aşağıdaki linkte.
Ama dilerseniz yukarıdaki pdf dosyasınada bakabilirsiniz.
İlk sırada zaten dediğim şahıs.
Başkalarıda var sadece bu kişi değil.
Anadolu lisesinde sınava girmiş arkadaşlardan bu şekilde iliçi tayin isteyen varmı.

http://i48.tinypic.com/122zsdz.jpg

Bir önceki mesajımdaki soruma iki gündür cevap veren olmadı.
Sanırım bilişimcilerin coğu anadolu lisesi sınavına girmemiş yada sınavla atanma umuduu tamamen yitirmiş durumda.

İl içinde anadolu kadrosuna olmayan bazılarına anadolu lisesi kadrolarına tayin isteme hakkı vermişler bunu açıklarsa birisi
sevineceğim. Benmi kaçırdım bazı şeyleri.

hocam anadolu liseleri sınavına girdim ama iliçi atamalarında hiç dikkat etmedim.. Anadolu liseleri atamaları ayrıca olur diye... Yapan varmı acaba.. Ayrıca atama olmayacakmı anadolu için.....

Hocam benim bildiğim bu il içi yerdeğiştirmelerde

daha önceden anadolu sınavı ile anadolu liselerine yerleşip, çalışanlara il içinde anadolu liseleri

görünür ve ona göre tercihte bulunup yerdeğiştirme yapabilir.

Onun haricinde şu anda anadolu sınavına girip kazanmak yetmiyor.Çünkü Anadolu lisesine bu sınav sonucuna göre yerleştirme

yapılması gerekiyor Anadolu kadrosunda olmak için--Zaten benim gördüğüm kadarıyla anadoluya yerleşmeyenlere de tercih listesinde

o okullar açılmaz.

Zaten bizde 10 mart 2012 de yapılan sınava göre anadolu lisesine yerleşmeyi bekliyoruz,ne zaman olacak diye aradan 4 ay geçmesine rağmen çoktan yapılabilirdi.Ne olacağıyla ilgili bir fikir yok.

ofsati' Alıntı:
Bir önceki mesajımdaki soruma iki gündür cevap veren olmadı.
Sanırım bilişimcilerin coğu anadolu lisesi sınavına girmemiş yada sınavla atanma umuduu tamamen yitirmiş durumda.

İl içinde anadolu kadrosuna olmayan bazılarına anadolu lisesi kadrolarına tayin isteme hakkı vermişler bunu açıklarsa birisi
sevineceğim. Benmi kaçırdım bazı şeyleri.

hocam girdik sınava girmesine ama sınava göre atama yapılacağını düşündüğüm için bakmadım bile
kadrosu yazılı sınava göre atanmayan öğretmen arkadaşlardan anadolu lisesi açılan varmı bunu ilk kez duyuyorum??

Valla Anadolu türü olmayan bir teknik ve eml de görev yapan bir öğretmen İliçi başvurularında Anadolu ve sosyal bilimler
lisesini tercih edebiliyor bunu önceki sayfalarda (1-2 sayfa önce) örnekleriyle göstermiştim.
Bu adam daha önce Anadolu lisesi kadrosunu almış olsa bile fiilen anadolu lisesinde değilse iliçinde bu okulları göremez.

Anadolu lisesinde kadrosu olan kişi başka anadolu lisesine iliçinden atama isteyebilir.
Ancak anadolu lisesinde daha önce çalışmış olsa fiilen çalılşmıyor ise bile bu şekilde tayin isteyemez.

Anadolu lisesinde daha önce çalışmış kişiler anadolu lisesine sınavla öğretmen alımından hemen önce dilerlerse anadolu liselerine atanabiliyordu eskiden.
Şimdi sanırım daha önce çalışmışlara sınavın yanında bir ek puan getirerek atayacaklar. Ama dediğim şekilde olmasının mantığı yok hala.

Sizlerden aynı durumda olanlar varmı diye merak ettim onu sormak istedim ama kimsenin haberi yokmuş.

ofsati' Alıntı:
Valla Anadolu türü olmayan bir teknik ve eml de görev yapan bir öğretmen İliçi başvurularında Anadolu ve sosyal bilimler
lisesini tercih edebiliyor bunu önceki sayfalarda (1-2 sayfa önce) örnekleriyle göstermiştim.
Bu adam daha önce Anadolu lisesi kadrosunu almış olsa bile fiilen anadolu lisesinde değilse iliçinde bu okulları göremez.

Anadolu lisesinde kadrosu olan kişi başka anadolu lisesine iliçinden atama isteyebilir.
Ancak anadolu lisesinde daha önce çalışmış olsa fiilen çalılşmıyor ise bile bu şekilde tayin isteyemez.

Anadolu lisesinde daha önce çalışmış kişiler anadolu lisesine sınavla öğretmen alımından hemen önce dilerlerse anadolu liselerine atanabiliyordu eskiden.
Şimdi sanırım daha önce çalışmışlara sınavın yanında bir ek puan getirerek atayacaklar. Ama dediğim şekilde olmasının mantığı yok hala.

Sizlerden aynı durumda olanlar varmı diye merak ettim onu sormak istedim ama kimsenin haberi yokmuş.

Hocam yanlışınız var diye düşünüyorum.
Daha önce anadolu kadrosunda görev yapmış bir öğretmen şu an fiilen anadolu lisesinde görev yapmasa bile il içi tercihlerde anadolu lisesini isteyebilir yeter ki mebbis kayıtlarında eskiden anadolu lisesi yerleştirme bilgisi olsun.

28 Ağustostan sonra ne iliçi ne özür durumu ne ilk atama hiçbirşey kalmayacak. Herşey sonlanmış olacak.
En son boş kalan anadolu lisesi kadrolarına öğretmen alımının eylül ayının 17 sine kadar gerçekleştirileceğini umuyorum.

Yemeğin suyunun suyu kalacak sonra anadolu liselerine yerleştirme yapılacak.
Buyrun bandıra bandıra yiyin beyler denecek.

Aynı branşta 3 öğretmenin çalıştığı bir kurumda 1 tanesi sınavla atanmış 2 tanesi sınavsız atanmış iken sınavla atanan arkadaşımızn
puanı düşük diye norm fazlası olarak okulundan uzak bir okula gönderilmesi de kar kalacak.

Sınavsız olarak bu tarz kurumlara atanmış arkadaşlara dokunulmayacağını görmüş ve test etmiş olduk ayrıca.
Sınavsız atanmışların hakkı korunmuş sınavla atanan gönderilmiştir. Eylül ayı içerisinde durumun tersine döneceğini sanmam.

marmarabote' Alıntı:
Şu an il içinde de il dışında da Anadolu Liseleri görünmüyor ki kimse tercih yapamıyor zaten ...

İl içinde göründüğünü biliyorum hatta bu sayfanın gerilerinde benim yazdığım resimli bir mesaj var istersen bak.
Daha önce çalışmışlığı vardır belki ondan görünmüştür ama göründü.

Düz meslek lisesinden sosyal bilimler anadolu liselerini tercih etmiş bir biyoloji öğretmeni vardı başkalarınıda gördüm

ofsati' Alıntı:
28 Ağustostan sonra ne iliçi ne özür durumu ne ilk atama hiçbirşey kalmayacak. Herşey sonlanmış olacak.
En son boş kalan anadolu lisesi kadrolarına öğretmen alımının eylül ayının 17 sine kadar gerçekleştirileceğini umuyorum.

Yemeğin suyunun suyu kalacak sonra anadolu liselerine yerleştirme yapılacak.
Buyrun bandıra bandıra yiyin beyler denecek.

Aynı branşta 3 öğretmenin çalıştığı bir kurumda 1 tanesi sınavla atanmış 2 tanesi sınavsız atanmış iken sınavla atanan arkadaşımızn
puanı düşük diye norm fazlası olarak okulundan uzak bir okula gönderilmesi de kar kalacak.

Sınavsız olarak bu tarz kurumlara atanmış arkadaşlara dokunulmayacağını görmüş ve test etmiş olduk ayrıca.
Sınavsız atanmışların hakkı korunmuş sınavla atanan gönderilmiştir. Eylül ayı içerisinde durumun tersine döneceğini sanmam.

---Aynı branşta 3 öğretmenin çalıştığı bir kurumda 1 tanesi sınavla atanmış 2 tanesi sınavsız atanmış iken sınavla atanan arkadaşımızn
puanı düşük diye norm fazlası olarak okulundan uzak bir okula gönderilmesi de kar kalacak.----

Hocam böyle bir durumda dava açacaksın başka bir yolu yok, sınavla gelen kişi başka okula göndersede dava ile geri döner diye düşünüyorum
sonuçta Danıştayın aldığı bir karar var Anadolu Liselerine sınavla öğretmen alınır diye.Bu davadan sonra mart 2012 de sınav yapıldı biliyorsunuz.

Bizim Sınav yalan oldu galiba, bir ses seda ,açıklama yok mu ? Arkadaşlar

Atama yapılacak mı? Bu sene.

henüz hiç bir haber yok, eğer bir atama olacaksa dersler başlamadan yapacakları kesin. ve bence atama olacak... sınavsız atanan öğretmenlerin okuluna öğretmen atanırsa sınavsızlar norm fazlası olacak gibi gözüküyor

ofsati' Alıntı:

..
hocam biraz forumlarda dolaşırsanız olayların sizin söyleidğiniz gibi olmadığını görürsünüz.

bir çok öğretmen arkadaş adı XX ANADOLU LİSESİ olduğu için tercih başındaki A - N harflerine bakmadan tercih yaptı. tercihlerin başındaki bu A ve N harfleri açılan kadronun ANADOLU yada Normal olduğunu gösteriyordu.

dönüşüm durumundaki bir çok anadolu lisesinde kadrolar NORMAL (N) olarak açıldı. ve anadolu lisesinden bu kurumlara tayin isteyen öğretmenler şimdi anadolu hakkımız yanarmı diye kara kara düşünüyor...

Hocam benim çok umudum yok

il dışını bırak, il içine bile çok yer açacaklarına pek umutlu değilim

il içi-il dışı-özür yapılıyo-yer kalır mı? Bunlardan sonra

çok ta moral bozmak istemiyorum.

Şu tarihte yapılacak diye bir duyuruda yok.

Meb Açıklama Yaptı Sonunda

10 Mart 2012 tarihinde yapılan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerini Seçme Sınavı'nda başarılı olanların atamaları, önümüzdeki aylarda yapılacak olan eğitim kurumlarının norm güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecektir. Buna ilişkin Kılavuz, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr adresinden kamuoyuna duyurulacaktır.

http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=9678

Geri