Anadolu Lisesi Sınavı 10 Mart 2012

Kodla Büyü
egitimci.' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:
Ben size dedim 100 lira sınav parasımı olur. duyunca girmedim zaten.. aradan 1 yıl geçti daha bişey yok. umut fakirin ekmeği insaların duygularını sömürdüler resmen. bide paralarını aldılar. gerçi alan memnun satan memnun.

1 ay sonra başvuru alınınca aynı cümleyi kuracak mısınız bende bunu merak ettiğimden burada mesajım olsun dedim...

1 ay sonra açılan okulları görünce tercih yapacak mısınız bende bunu merak ettiğimden burada mesajım zaten var..

faruk8542' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:
Ben size dedim 100 lira sınav parasımı olur. duyunca girmedim zaten.. aradan 1 yıl geçti daha bişey yok. umut fakirin ekmeği insaların duygularını sömürdüler resmen. bide paralarını aldılar. gerçi alan memnun satan memnun.

1 ay sonra başvuru alınınca aynı cümleyi kuracak mısınız bende bunu merak ettiğimden burada mesajım olsun dedim...

1 ay sonra açılan okulları görünce tercih yapacak mısınız bende bunu merak ettiğimden burada mesajım zaten var..
bende sabırla hanginiz haklı diye bekleyeceğim

Bence anadolu liselerinin tümüne norm verecekler bütün anadolu liseleri açılacak sınava giren yaşadı, il dışı bile istenebilecek. İl dışı okul açılmadı bu sefer yüzümüz gülecek. Bekle beni ankara :)

il dışı anadolu ataması olur mu ki?...bizde bu şans olduktan sonra sanmıyorum...eğer olursa ve de il dışında güzel yerler çıkarsa şu an ki mükemmel düzenimi bile bozabilirim...
çok aykırı bi tipim..heyecanı ve macerayı seviyorum....olursa güzel olur :)

Milli eğitim müdürlüğü tarafından verilen başarı belgesi bir işe yarar mı arkadaşlar?

hakanotuken' Alıntı:
Milli eğitim müdürlüğü tarafından verilen başarı belgesi bir işe yarar mı arkadaşlar?
ondan bende de var kaymakam onaylı olacak. işe yaramaz.

anadolu lisesi atamalarında hiç kimse şöyle olur böyle olur demesin. bakanlıktakilerde nasıl yapılacağını bilmiyor.

hangi tarihte görülmüş kabataş lisesi yada galatasaray lisesinin açıldığı. adalet bu sistemde yok arkadaşlar.
açılacak okullar haramidere, gaziosmanpaşa'nın ormanlık alanları gibi yerler. (İstanbul) il dışına atama açılacağı fikri güzel ama olacağını düşünmüyorum. olsa Bursa'dayım.

inşallah ben yanılırım. yanılmak istiyorum.

Ben de hevesle bekliyordum okul değişikliği için. Ama yaparlarsa bu saatten sonra gider miyim acaba demeye başladım. Sonuçta bulunduğum yerde düzenimi oturttum, dönemin ortasında atama yapılırsa naparım diyorum. Kararsızım... Hele bir olsun atamalar, okulları görelim de... :?

İl dışı atama olurmu ??? öncelikle su sınavsız atanan öğretmenlerin durumunu netleştirirler gibi geliyor çünkü sınavı bile onlar için yaptılar... ama hepsinden önemlisi dönem ortası atama beklemiyorum ben..

arkadaşlar erzurumda anadolu liseleri arasında yer değiştirmeyi dönem başında gerçekleştirdiler.
eşim de ben de çok kızdık, sınava girmiş bu kadar insan atama beklerken bu değişiklik neyin nesi?
üstelik anadolu lisesinden sosyal bilimler lisesine tayin olan var..bunun kaldırıldığını biliyordum, sosyal ve fen liseleri için bu sınava girilmesi zorunlu değil mi???

ozgulhoca' Alıntı:
arkadaşlar erzurumda anadolu liseleri arasında yer değiştirmeyi dönem başında gerçekleştirdiler.
eşim de ben de çok kızdık, sınava girmiş bu kadar insan atama beklerken bu değişiklik neyin nesi?
üstelik anadolu lisesinden sosyal bilimler lisesine tayin olan var..bunun kaldırıldığını biliyordum, sosyal ve fen liseleri için bu sınava girilmesi zorunlu değil mi???

hocam o durumu bende duydum oda baslıbasına davalık bir durum :(((

Arkadaşlar ben bu sınavdan 74 almıştım 1 tane de Takdir belgem var. Atanma şansı var mı yok mu bilmiyorum ama bu ilköğretimden bıktım ben. her şeyi ayrı bi dert. 4 yıl lisede çalıştım çok güzel bi 4 yıldı. Belki çalışma açısından pek farkı yok ama lisede kafan daha rahat oluyo. en azından ilköğretim müfettişlerinin saçma isteklerinden kurtuluyosun..

Hocam BTR için liselere veriyorlar ama kadromuz ile vermiyorlar ayrıca norm açmıyorlar, o kadar anadolu statüsündeki okullarda açık var ki,onun için umudum yok benim atama için...

aslında btr yi kimse kabul etmese mecburen liselere ve dolayısıyla iilköğretmlere norm vermek zorunda kalacaklar. görevlendirme yaparak gene günü kurtardılar.

sahrak' Alıntı:
aslında btr yi kimse kabul etmese mecburen liselere ve dolayısıyla iilköğretmlere norm vermek zorunda kalacaklar. görevlendirme yaparak gene günü kurtardılar.

Nasıl yani? BTR görevlendirmesi yapılan Anadolu Liselerindeki BT Öğretmenleri, BT Öğretmen ihtiyacını engelleyen, norm kadro açılmamasını sağlayan bir unsur mu?

serko78' Alıntı:
sahrak' Alıntı:

Nasıl yani? BTR görevlendirmesi yapılan Anadolu Liselerindeki BT Öğretmenleri, BT Öğretmen ihtiyacını engelleyen, norm kadro açılmamasını sağlayan bir unsur mu?

BT öğretmenliği için norm hesaplama halen ders saati üzerinden yapılmaktadır.

DotCom' Alıntı:
serko78' Alıntı:
sahrak' Alıntı:

işte bu noktada ildışı atama sorunumuz hiç bir zaman bitmeyecek. 1 saat dersi olan müzik öğretmenlerine bile bizden daha fazla norm açıldı

sahrak' Alıntı:
DotCom' Alıntı:
serko78' Alıntı:
sahrak' Alıntı:

işte bu noktada ildışı atama sorunumuz hiç bir zaman bitmeyecek. 1 saat dersi olan müzik öğretmenlerine bile bizden daha fazla norm açıldı

4+4 sistemiyle birlikte seçmeli ders saatimizin 2 saate çıkması bir nebze de olsa norm artışı sağlayacak diye ümit ederken , basamak üzerinden hesaplama yapılması önümüzü gene tıkamaktadır.

DotCom' Alıntı:
sahrak' Alıntı:
DotCom' Alıntı:
serko78' Alıntı:
sahrak' Alıntı:

4+4 sistemiyle birlikte seçmeli ders saatimizin 2 saate çıkması bir nebze de olsa norm artışı sağlayacak diye ümit ederken , basamak üzerinden hesaplama yapılması önümüzü gene tıkamaktadır.

basamak üzerinden hesaplama yapılması ne demek?

arkadaşlar belki daha önce sorulmuştur 30 sayfayı kontrol edemedim. benim daha önceki yıllardan girdiğim bir AL sınavı var. kaç yıl geçerli puan aceba bilen var mıdır?

Şöyle ifade edeyim :

4 tane 5. sınıfımız var diyelim.

Eski hesaba göre eğer ders seçilirse 5 * 2 = 10 saat dersimiz olacaktı.

Ancak şimdiki hesaba göre , 4 sınıftan 5. basamağı seçen öğrenciler tek sınıfmış gibi değerlendiriliyor. 10 saat yerine 2 saat ders çıkmış oluyor.

4 sınıftaki bütün öğrenciler BT dersini seçerse 5. basamaktan 4 sınıf açılır.

DotCom' Alıntı:

Şöyle ifade edeyim :

4 tane 5. sınıfımız var diyelim.

Eski hesaba göre eğer ders seçilirse 5 * 2 = 10 saat dersimiz olacaktı.

Ancak şimdiki hesaba göre , 4 sınıftan 5. basamağı seçen öğrenciler tek sınıfmış gibi değerlendiriliyor. 10 saat yerine 2 saat ders çıkmış oluyor.

4 sınıftaki bütün öğrenciler BT dersini seçerse 5. basamaktan 4 sınıf açılır.
bu seneki düzen bu.3 yıl sonra orta 2 3 4 lerde de 4er grup açılırsa 32 saat ders yapar ki bu da da 2 norm olması demektir.1 öğrettmenin derse girmesi diğerinin de btrehberliği yapması anlamına gelir.

zippo' Alıntı:
arkadaşlar belki daha önce sorulmuştur 30 sayfayı kontrol edemedim. benim daha önceki yıllardan girdiğim bir AL sınavı var. kaç yıl geçerli puan aceba bilen var mıdır?
..
bir sonraki sınav yapılana kadar hocam.

zippo' Alıntı:
yanılmıyorsam yeni girdiğiniz sınavdan bir sonraki sınava kadar geçerli

Hala ses yok...
Bizim branşla ilgili nasıl bişey yapacaklar merak ediyorum...
Normu nasıl belirleyecekler?
Dİrek BTR olarak mı atayacaklar... yoksa 2.döneme kadar sadece derslere mi girilecek?

masci' Alıntı:
Hala ses yok...
Bizim branşla ilgili nasıl bişey yapacaklar merak ediyorum...
Normu nasıl belirleyecekler?
Dİrek BTR olarak mı atayacaklar... yoksa 2.döneme kadar sadece derslere mi girilecek?
Olacak belli. Direkt BT Rehber öğretmen ataması filan hayatta olmaz. Çünkü Bt Rehber öğretmen görevlendirmeleri yapıldı. Artık idarecilerin BT öğretmenine ihtiyacı kalmadı. Dolayısıyla norm filan açmazlar kolay kolay.

Ben bu filmi 2009'daki sınava dayalı yapılan atamada daha önce gördüm.

Bir iş bu kadar ele yüze bulaştırılır. Sınava girmiş ve başarılı olmuş öğretmenler dururken, sınava girmeye zahmet bile etmemiş öğretmenler en iyi okullara yerleştiler.

Geri