Anadolu Lisesi Sınavı 10 Mart 2012

Kodla Büyü
arkadaşlar ben pek bişey anlamadım açıkcası...ilköğretimde çalışıyorum ve ilk atamaya göre başvuru yapmamız gerekiyor değil mi? ayrıca ben o dönemde doğum iznimde olacağım için bi sıkıntı olur mu? başvuru yapabilir miyim? ayrıca bu sene anadoluya atansam yazın eş durumu veya il dışı tercih yapabiliyor muyum?ayrıca sadece il içindeki okulları isteyebiliyoruz değil mi? bazı soruları emin olmak için soruyorum....teşekküler....

yeniden atamaya açılacak olkullarla

ilk atamaya açılacak okullar aynı mı olur? Acaba

bizim alanda pek fazla kimse yoktur yeniden atama için ama tabi çok fazla kadro da olmuyor.sonuçta bizim bölüm bu sınava2. defa girdi yanlış değilsem.belkide 3 tür.zaten yeni bi branşız çok fazla yeniden atama olmaz.

ilyas33' Alıntı:
bizim alanda pek fazla kimse yoktur yeniden atama için ama tabi çok fazla kadro da olmuyor.sonuçta bizim bölüm bu sınava2. defa girdi yanlış değilsem.belkide 3 tür.zaten yeni bi branşız çok fazla yeniden atama olmaz.

bizde yeniden ataa olmazz haklsınız hocam okulları bir görebilseydik..???

Sürkülasyonu azaltmak için böyle bir yol izlendi..

Yüzde 55e 45 oranı
yeniden atama önceliği
İl dışının açılmaması

bunlar sirkülasyonu azaltmak için yeter de artar bile. Benim tahminim bundan sonra artık sınavla atama yapılmayacak.

BT öğretmenleri zaten norm sıkıntısı yaşıyor. Atamalar zamanı çoğu ilde açık anadolu kadrosu olmayacağını düşünüyorum. Çok küçük bir ihtimal fatih projesi kapsamındaki okullara norm açabilirler. Bu da zor görünüyor çünkü elde zaten norm fazlası öğretmenler var bunlar geçici görevlendiriliyor bi şekilde.

Durum bu..

Hocam bu iş davalık ve sarpa sarmış durumda. Ben şu an anadolu lisesinde çalışıyorum ama düzliseden dönüştüğü için kadrom düz lise kısmında. Nasıl oluyorsa 10. maddeden dolayı başvuru hakkı vermiyor bana. başka okulda açsa başvuramıyorum. Sınav yalan oldu. :verymad:

fatih kurulunca liseler ve anadolu liseleri yavaş yavaş kadro açmaya başladı iki yıldır okulları takip ediyorum.benim ilimde bu yıl6 tane anadolu açığı var.eğer gelecek yıl olsaydı yada olursa atama açık az daha fazla olur şimdilik bu işten anlayan olmayınca 6-8-10 saat ders gösterip kadro açmaya başladı anadolu ve anadolu öğretmenler.hatta bursada fen lisesinde bile açık var.ama bu bi iki yıl içinde sona erer.uzun vadeli bi çözüm değil

Bilgi edinmeden ilimde sınavsız atanan var mı diye sordum. varsa mahkeme yolu görünüyor...

mebbis' Alıntı:
Hocam bu iş davalık ve sarpa sarmış durumda. Ben şu an anadolu lisesinde çalışıyorum ama düzliseden dönüştüğü için kadrom düz lise kısmında. Nasıl oluyorsa 10. maddeden dolayı başvuru hakkı vermiyor bana. başka okulda açsa başvuramıyorum. Sınav yalan oldu. :verymad:

hocam benimde kadrom anadolu lisesinde şimdi ilk atamaya başvuramayacakmıyız biz??? peki anadolu kadrosu vericeklermi???

ikgm nin sitesindeki yazıda ilk atama tarihleri karıştırılmış sanırım.. valiliklere gönderilen yazıda ki daha doğru gibi...

bir de arkadaşlar sizden ricam mebbis te ne gibi güncellemeleri yaptırmamız lazım. ödüller derede/kademe vb.? bir de bu ek-1 nasıl dolacak?

kısaca tecrübeli öğretmenlerimizden atamaya dair bizim yapmamız gerekenleri öğrensek?

mebbis' Alıntı:

hocam sizi direk anadolu kısmına geçirecekler. Bu durumda da sınava girenler sınavsız atananları dava edecek. Halbuki size sınavla başvuru hakkı verseler böyle bir sıkıntı olmayacaktı.

arkadaşlar ben bu ek 1 muhabetinin hala yanlış anlaşıldığını düşünüyorum... ek 1 sadece fen lisesi ve sosyal bilimler için kullanılacak bence anadolu için sadece sınav puanı.... zaten madde 26 da anadolu türü demiyor... diğer ilgili maddelerde her tür anadolu değip burada dememneleri tesadüf değil... milli eğitimin yayınladığı klavuzu açıklamak için de klavuz gerekli... bakanlığı tümden kapatıp yenilemek gerekli yoksa düzelmeyecek bu işler...

Arkadaşlar bu 17. madde nedir ya, bu maddeye kalırsa sınava boşuna girmişiz. Ben normal liseden anadoluya dönüştürülen bir lisedeyim ve bu durumda bizi anadolu kadrosuna sınavsız mı geçirecekler? Ama ben başka bir anadolu lisesine geçmek istiyordum ve bu şartlar altında o da imkansız görünüyor :verymad:

QML' Alıntı:
Sınav puanımız mebbis te görülmeli mi?
Ben daha öncede Anadolu sınavlarına girdim

hiçbirini mebbiste görmedim.Olsa zaten mebbiste görünür olması lazım

mesela 2005 te girdiğim les sınavımı görebiliyorum-mebbiste

4 sene önce girdiğim kpds gözüküyor.ne ales ne başka sınav gözükmüyor.
Anadolu sınavı kimsede gözükmüyor zaten.

mebbis' Alıntı:

hocam davalık olacak yanları var evet haklısınız ama 10. madde dikkatli okunursa.. oradaki "hâlen söz konusu eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler" ibaresi orada yani spor liselerinde ve güzel sanatlarda çalışanları ifade etmek için kullanılmış.. bizi bağlamıyor ama ha şu bi gerçek bende aynı durumdayım okulum dönüştü düz lise kadrosuna atanarak geldim ama şuan 3. yılımız ders sayılarının ve şubelerin sayısının azalmasından dolayı ders az ve norm fazlası olduk ortada ders yok haliyle normda yok.. bize ancak Fatih projesi kapsamında norm vermek zorundalar oda şu andaki mevcut şartlarla zor. yani sınava boşuboşuna girdik gibi geliyor bana..

Geri