Antalya'da Formatörlük Uzatılmayacak

Kodla Büyü
netame' Alıntı:
scorpion25' Alıntı:
Farklı illerdeki arkadaşlar uyuyo bugün antalyanın başına gelenler yarın İstanbulun diğer şehirlerin başınada gelecek formatörlük tamamen kalkacak ne olacağımızda belli değil...Ben her seçeneği düşünüyorum işten atılmayı bile kimye yok hocam atılma neymiş filn demesin çok zor değil burası Türkiye herşey olabilir..Hele hele böyle haksızlıklara karşı topyekün ses çıkaramayan zümre oldukça işsiz kalma tehlikemiz bile var.
Hocam Hatay'da, Isparta'da, Mardin'de, Şanlıurfa'da keyfen görevlendirme yapılmazken Antalya'da ki arkadaşlar ne kadar uyanabildiyse, şimdi de diğer illerdekiler o kadar uyanık, bu işler böyle yürüyor malesef.

formatörlükle uyutulduk, dün uyandırıldık hocam...ben kendi adıma hatamı kabul ediyorum, sessiz kaldığımı kabul ediyorum..uğraşa uğraşa, yıllarca deli gibi ders çalışarak kendi memleketimde başka öğretmenlik branşlarını okuyabilecekken kilometrelerce uzağa sırf BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ olabilmek için gidip , bileğimin hakkıyla okuyarak kazandığım öğretmenlik hakkımı formatörlüğe değiştiğim için hatalıyım kabul ediyorum...bilgisayar öğretmeni yaaaa, adında bilgisayar geçiyo, harika meslek süperrrr!! öğretmenliğimin 4.yılında psikolojimi bozdular bedduayı sevmem ama çok pis beddua edesim var!!!

arkadaşlar mrb. ben kaş ta çalışıyorum. Antalyada formatörlüğün yenilenmeyeceği doğrudur. Okula yazı dün sabah geldi. antalya valiliği milli eğitim müdürlüğü başlıklı 19.03.2012 yazısı. sonra da ilçemden. valilikten gelen yazıda formatörlük görevlendirmelerinin 19.03.2012 de sona erdiği ve yenilenmeyeceği, görevlerinden ayrılıp bilişim teknolojileri öğretmeni olarak göreve başlamaları, okullarında norm fazlası olan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin halk eğitim merkezlerinde görevlendirilen usta öğreticilerin yerine ve ya ihtiyaç oluşması halinde okullar hayat olsun projesi kapsamında görevlendirilmeleri hususunda diye....

dünden beri çöküntü içerisindeyim. kaşta hiç dersimiz de yok. bugün ayrılma ve başlama yazımda yazıldı. kim ne demiş diye burada hepsini okuyayım dedim ama 3. sayfadan sonra dayanamadım.EVET RESMİ YAZI VAR. VE DÜN SABAH GELDİ. bazı arkadaşlar bu duruma sevinmiş gibi ama herkesin kendi düşüncesi tabii saygı duyarım ne diyeyim. ama benim katıldığım söylenemez. hatta çöktüm diyebilirim. çünkü yazı gayet açık ve net. ne olacaz nere gidecez. ben köy okulundayım. hadi tamam hayat olsun da görevlendirilelim dedik benim okulum proje kapsamında değil. kaşın neresine verecekler kim bilir. kredi çekerken, araba alırken, borca girerken hangimiz ek dersi hesaba katmıyoruz ki... neyse allah yardımcımız olsun yazdıkça düşündükçe moralim bozuluyor...

bugün bende gittim okula ilkdefa bi garip oldum..dersime girdim ve bir kaç saat daha bekledim okulda..alışkanlık olsa gerek sonra çıktım geldim..SAnırım EYLÜL 2012 de tüm bilişim öğretmenleri bu durumda olacak..

bende eml müdür yardımcılığından istifayı düşünüyorum eğer böyle olacaksa hepimizin sonu etmemek daha mantıklı değil mi arkadaşlar benim için de bişeyler yazarsanız moral motivasyon açısından

İllere formatör öğretmen görevlendirmelerin yapılması ve Mebis bitefo ebitefo modülüne girilmesi ile ilgili bakanlıktan yazı/mail geldi. Antalya da görev yapan formatör öğretmenlerin sorunu çözülür kanaatindeyim.

mkenan' Alıntı:
İllere formatör öğretmen görevlendirmelerin yapılması ve Mebis bitefo ebitefo modülüne girilmesi ile ilgili bakanlıktan yazı/mail geldi. Antalya da görev yapan formatör öğretmenlerin sorunu çözülür kanaatindeyim.
ne yazısı gelmiş

bahtsız_bedevi' Alıntı:
Arkadaşlar,bu günden itibaren hiçbir işe el sürmemeliyiz.Hatta pc den duman çıksa(vicdanmızın sesine kulak tıkayıp)dönüp bakmamalıyız.Tüm işler için servis çağırsınlar para ödesinler.Eğer biz arkaşı kırmayayım,çocuklar mağdur olmasın diye işleri yapacak olursak.Yokluğumuz farkedilmez aynen şunu derler:''formatörlere gerek yokmuş''.Unutmayalım ki birşeyler tıkanmadan şikayetler gitmeden koltukta oturanlar birşeylerin farkına varamazlar.
''çocuğun psikolojisi bozuldu'' diye milli eğitime gidenler,çocuğum laboratuvardan yararlanamıyor,diye şikayete gitsin.
Laboratuvarı akşam 17-21 arası halkın kullanımı için açık tutacak olan MEB bakalım eğitim-öğretim zamanı öğrenciler için nasıl açık tutacak hep beraber görelim
Unutmayalım taviz sadece bizlere zarar verir.

bende tam bundan bahsedecektim arkadaşım saol okul lab larından tutunda web sitelerine kadar elinizi hiç bişeye dokundurmayın çağırıp servisi onlar yapsınlar ve kıymetimizde bilinsin bunu pasif grev gibi yapalım ve lütfen grev kırıcılığı yapmayalım hepimiz buna uyalım bunda başarılı olursak diğer illere örnek olur yani bu bahsettiğimiz sadece antalyaya has değil türkiyeyi ilgilendiriyor o yüzden bence önemli çünkü zaten meb antalyayı çoğu kere pilot gibi kullanıyor

ben aslında bunla ilgili bütün formatör arkadaşların e-maillerini alıp mesaj göndermeyi bile düşünmedim değil
buna karşı olan arkadaş varmı varsa nedenini niçinini yazsın lütfen
bu günden itibaren elimizi bilinçli olarakta hiçbirşeye sürmeyelim
lütfen birlik olalım........

ben de antalyadayım.yazı gelmedi bana ama o zaman bugün yarın ulaştırırlar bana.bu da demek oluyor ki biizm birçok yönden sonumuz gibi birşey.elimizden her türlü hak alınıyor.artık diyar diyar sürünme vakti daha da yaklaştı.lanet olsun sınavı kazandığıma demiyor değilim.ne diye başka bölüm seçmedim ki o puanla ya.

nurhayat' Alıntı:
bugün okulda bir saat dersim vardı, o da ilk ders :( sonrasında tıpış tıpış eve geldim..çok üzüldüm, okuldan sürülsem bu kadar üzülmezdim
ANTALYA MEB YETKİLİLERİNE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!!!

Diyecek birşey bulamıyorum ya.Ne hayallerle Antalyaya gelmiştim.Oysa kısmette sürünmek varmış.

ben face de duvarıma aynen şunları yazdım.

Antalya da Formatörlük görevlendirilmesi yenilenmemiş Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri olarak yarından itibaren sadece derslere (eğer varsa) girip çıkacağız ve en önemlisi de hiçbir şekilde -ee hocam bilgisayarıma şu oldu ,bu oldu bi bakar mısınız? gibi isteklere ZORUNDA MIYIM? cevabı verilecektir. ne kadar ekmek o kadar köfte. ya herro ya merro. ölmüş eşek kurttan korkmaz. üçüncü ve/veya tüzel kişilere duyurulur. sonra vay ben duymadım vay ben etmedim demeyesiniz.

norm fazlası durumunda olucaz arkadaslar ve sayımız cok fazla il içinde bu kadar ogretmene yer bulmak cok zor bizi baska illere tayinimiz cıkarmı?? benim okulda 6 saat dersim var ve maaş karşılığı 15 saat derse girmemiz gerekiyor bugun okul muduru sana idari gorev vermemiz lazım 9 saat eksigin var dedi bu idari gorev nedir tam olarak bir standartı varmı ayakcı olarak ust yazı yaz falan memur gibimi kullanıcaklar bizi.. ayrıca bir sey daha sorucam mudur ve mudur yardımcısının ağzını burnunu kırsam okulda ne cezalar alırım...

bogualp' Alıntı:
norm fazlası durumunda olucaz arkadaslar ve sayımız cok fazla il içinde bu kadar ogretmene yer bulmak cok zor bizi baska illere tayinimiz cıkarmı?? benim okulda 6 saat dersim var ve maaş karşılığı 15 saat derse girmemiz gerekiyor bugun okul muduru sana idari gorev vermemiz lazım 9 saat eksigin var dedi bu idari gorev nedir tam olarak bir standartı varmı ayakcı olarak ust yazı yaz falan memur gibimi kullanıcaklar bizi.. ayrıca bir sey daha sorucam mudur ve mudur yardımcısının ağzını burnunu kırsam okulda ne cezalar alırım...
Ya dostum 9 saat meydancı olacaksın işte :lol:
ikinci sorunun cevabı kendin yapma, aralarına nifak sok birbirlerininkini kırsınlar..

Kaş'ta cuma günü itibariyle formatörlüklerin Kaymakamlık tarafından yenileneceği söylendi. Sanırım diğer ilçelerde de aynı uygulama yapılır.

foreverone' Alıntı:
Kaş'ta cuma günü itibariyle formatörlüklerin Kaymakamlık tarafından yenileneceği söylendi. Sanırım diğer ilçelerde de aynı uygulama yapılır.

yazılanları okumuyormusunuz hocam..kaşada yazılar gelmiş..kaymakam felan validen demi üst makam acaba ??

foreverone' Alıntı:
hocam ciddi bir dayanağı var mı? ben de gazipaşadayım eğer öyle birşey varsa biz de burdan bişeyler yapalım...

sevdiceğim' Alıntı:
foreverone' Alıntı:
hocam ciddi bir dayanağı var mı? ben de gazipaşadayım eğer öyle birşey varsa biz de burdan bişeyler yapalım...

Ben de Kaş ilçesindeyim. 19.03.2012 günü akşam 17:17'de yazı geldi formatörlük görevinden ayrılma/başlama yazısı isteniyor. HAlk eğitim merkezlerinde usta öğreticiler yerine veya ihtiyaç oluşması halinde "Okullar Hayat Olsun" Projesi kapsamında görevlendirilmesi.. gibi bir yazı görmüşsünüzdür. Fakat kimse ne olduğunu anlamadığı için herhangi bir sonuç çıkmadı. Kaş'ta bugün Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri için kısa süreli bir görevlendirme konusu konuşuldu ve haberi bize de geldi. Evet ciddi dayanağı var fakat henüz resmi bir yazı gelmedi okula. Sanırım mağdur etmemek adına böyle bir çözüm ürettiler. Sıkıntılıyız, umarım kısa sürede çözülür. Formatörlük gibi tamir ve mesaiye zorlanan insanlar olmayız ve daha da kötüsü olmaz. Beklemedeyiz

Ben yazı gelmeden müdürüme aynen şunu dedim. Beni ilk anlayacak kişi sizsiniz, ben bundan sonra sadece dersime girerim sonrasına karışmam. Bu sorunu yukarılara iletecek olan sizlersiniz. Artık onların adımına göre hareket edeceğim.

Arkadaşlar, il milli eğitimdeki arkadaşların söylediği, yenileme olmayacak, il milli eğitim müdürüyle bu konuyu konuşacaklardı ama müdür de yerinde yokmuş vs vs vs vs. bir formatörlük hikayesi de böylece sona ermiştir.

bizim okula da 2 gun önce yazı geldi ancak sadece formatörlük için değil bu sonlandırma görevlendirme olarak çalışan herkesin görevlendirmelerine son verildi.

İlçede 1 tane sube muduru vardı görevlendirme onun da sonlandırıldı hatta duydugma göre Veli KAya nında görevlendirmesi iptal edilmiş. Sube muduru yakında tum illerde aynı uygulamanın yapılacagını söyledi. Bakan toplantıda tüm görevlendirmelerin sonlandırılmasını istemiş. herhalde en istekli il de bizimkisiymiş :) ama benim için problem yok 6 saat dersim var iki gun okula gideceğim oğlum var 5 aylık frmaötr olsaydım ücretsiz izindeyim iznimi yaza kadar uzatacaktım şimdi benim için çok iyi oldu 2 gun öğleye kadar gidip oğluma bakacagım. ben de norm fazlasıyım sube muduru halk eğitimi yazabilirsin dedi, yazı da da norm fazlası öğretmenler halk eğitimde çalışacak yazıyor. bu sene byle gecer de seneye ne olacak Allah bilir. Her gun bir yeni süprizle karsılaşıyoruz.

mahkeme1.jpg

kaymakamlıgın bizi gorevlendirme yetkisi yok

branş öğretmenisin idari görev verilemez... diğer öğretmenler kadar nöbet tutarsın o kadar... yazılı olarak bildirsin sana bu görevi bakalım yapabilecekmi...

arkadaşlar benimde 7 saat dersim bar ve formatörlüğümüz iptal edilince müdür bana geri kalan saatlede 8 saat idari görev vereceğini söyledi böyle bişeye yetkisi varmı?????

MEB bize ihtiyaç yoksa kurum değiştirelim. Anlaşsınlar diğer bakanlıklarla teknik personel olarak görev yapalım. MEB'de sığıntı olacağıma atıyorum tapuda el üstünde olurum.Döneriyle, mesaisiyle her türlü şuan aldığımızdan daha fazla ücret alırız daha fazla itibar görürüz.

Gerçekten Şok içindeyim. İlçe formatörü ve il formatöryle konuştum. yapılacak şey ya okulda mmaş karşılığı idari görev yada halk eğitimlerde okullar hayat buluyor projesinde maaş karşılığı görev, ki oda nereye verecekleri belli değil. sendikayaı aradım onlarda yarın bakalnlığa görüşmeye gidileceğini sölediler. bu nası bi iştir. gereksiz adam muamelesi görüyorz resmen, ek ders gitti diyenlere sesleniyom ek dersin canı cehenneme gururumuz mesleği saygınlığımız hiçbişeyimiz kalmadı. beni en çok üzen şey ise görevimize son veriyolar ve biz hiç bişey yapamıyoruz. sadece forum sitelerinden birbirimize dert yakınabiliyoruz. hiç bişey yapamıyoruz. köle gibi hissetmeye başladım ve ağlamak sinirimden ağlamak üzereyim artık. bugün bize yapılan sırayla diğer branşlarada yapılacak. bu sadece bizim üzerimizde yapılan bi deneme. pilot branş bizler seçildik. ilerde ğeitim de özelleştiği an bu olay diğer branşalarada yapılacak ve emin olun biz nasıl bişey yapamıyosak onlarda öle bişey yapamayacaklar.

6 saat dersim var 9 saat idari gorev verilecek dedi mudur okulda buna yetkisi varmı arkadaslar bu konu hakkında hiç bir resmi yazı bulamadım bu konu hakkında bilgisi olan arkadaslar help

Arkadaşlar Allah sabır versin hepinize. Ben de gaziantepteyim. Şimdilik böyle bir durumumuz yok ama yakın zamanda tüm Türkiyede olacak gibi.

Geri