Aydın BT Rehberliği Bilgi Paylaşımı

Kodla Büyü
arkadaşlar ben müdüre dedimki bu yeni görevde öğrencilerle birlikte çıkıcakmışız, 5' e kadar beklemeye gerek yokmuş diye.. hiç araştırmadan bakmadan "yoktur oyle bişey, yanlıştır o bilgi"diyerek konuyu kapattı. neden deli etmeye çalışıyolar bunlar bizi. "eğitim öğretim saatlerinde yapılacaktır" ibaresini göstersem de itiraz etcek gibi.. sizde de var mı böyle durumlar?

queen983' Alıntı:
arkadaşlar ben müdüre dedimki bu yeni görevde öğrencilerle birlikte çıkıcakmışız, 5' e kadar beklemeye gerek yokmuş diye.. hiç araştırmadan bakmadan "yoktur oyle bişey, yanlıştır o bilgi"diyerek konuyu kapattı. neden deli etmeye çalışıyolar bunlar bizi. "eğitim öğretim saatlerinde yapılacaktır" ibaresini göstersem de itiraz etcek gibi.. sizde de var mı böyle durumlar?

alışırlar arkadasim alışacaklar yavaş yavaş :)

bilgisayarmax' Alıntı:
il ve ilçe onayı yapılan arkadaşım var mı acaba

İlçe onayları yapılmış Didim'de.

queen983' Alıntı:

Arkadaşım bakanlığın yazısının 7. maddesini koy önüne, bana haftalık ders programımı verin de. Vermem derse, yazılı talep yapın. O programda olmayan saatlerde okulda bulunma, hiç bir şey yapamazlar. İsterse sarı zarf versin, yazı açık ve net. Bakanlığın görüşü de net. Hakkınızı ve yasal gücünüzü kullanın.

Gerekirse bakanlıktaki yazıyı çıkaran şahsı aramasını söyle. Forumda farklı bir başlıkta açıldı, bu konu kesin olmasına rağmen bakanlıkta, bt rehberliği yazısının altında ilgili olarak ismi bulunan kişiye soruldu. Taviz vermeyin.

Çatır çatır tartıştım idarecilerimle, yok mok dediler; baktılar ki yazı açık ve net, il de bakanlık da aynısını savunuyor paşalar gibi 30 ders saatini uygulamak zorundalar.

Dün bende ebitefoya gittim, dedim artık 5 e kadar kalmak yok falan, nereden çıkarıyorsunuz, dedi. 7. maddeyi oku dedim, gülmeye başladı, haberim var dedi :oops: bende, sende btr ye geç kurtul şu mem in işlerinen dedim, düşünmüyor değilim dedi. Gerçi kurslar falan var dedi ama, malum döner sermaye :P

eya Re: Aydın BT Rehberliği Bilgi Paylaşımı 11 Eki 2012, 8:58

Süper Üye

taylanchess yazdı:
Dün başvurular bitmiş oldu sanırım onay ne zaman alınır acaba....

İlk aradığımda 15 Eylül'de onayları almayı düşünüyoruz demişti il MEM.

15 ekim demek istediniz herhalde.

Ortaokulda görev yapan arkadaşların ders programlarını sabahtan 2. saat başlatıp son ders saatini de 7. saat ayarlayabilir idare diye düşünüyorum. 5. sınıflar 7 saat kalıyorlar nede olsa ve bir günü de sabah 3. saat başlatıp, son saati de 8. saat ayarlayabilirler. ve 30 saat bu şekilde ayarlanabilir!!

30 saat ibaresi geçmiyo net olarak yazıda, böyle olunca da anlamamak için direnicekler de direnicekler. elbetteki kalmıycaz okulda ama şöyle tatlı tatlı anlaşmak varken, gerilmek niye, strese girmek niye? 30 saat yazmalı belgelerde, yazmıyosa bunu nasıl açıklayabiliriz?

taylanchess hocam az önce özel mesaj attım yanlışlıkla:))

iyi güzel söylüyosunuz da, ben az önce Aydın Milli Eğitime gittim. ebitefo odasında şube müdürü de vardı. Dedi ki: "3 gün boyunca 7. ve 8. saatlerde 5. sınıflara yapılan seçmeli dersler de bitene kadar okulda kalıcaksınız". Kısacası 2 gün 2:30'a kadar, diğer günler 4:10'a kadar okulda kalıcakmışız. 30 saat olayından bahsettim hayır dedi. Bu iller arasındaki çelişkinin giderilmesi gerekli. Nevşehir ve birkaç il 30 saat demiş.

bu arada il genelinde bazı okullarda bilişim teknolojileri öğretmenleri başvuru yapmamış, tek tek arayıp mecbur olduğunu söylediler. Onay yazılarımız hazırmış ama bu yüzden pazartesiye yetişmeyebilirmiş.

queen983' Alıntı:
taylanchess hocam az önce özel mesaj attım yanlışlıkla:))

iyi güzel söylüyosunuz da, ben az önce Aydın Milli Eğitime gittim. ebitefo odasında Mehmet AKÇIL da vardı. Dedi ki: "3 gün boyunca 7. ve 8. saatlerde 5. sınıflara yapılan seçmeli dersler de bitene kadar okulda kalıcaksınız". Kısacası 2 gün 2:30'a kadar, diğer günler 4:10'a kadar okulda kalıcakmışız. 30 saat olayından bahsettim hayır dedi. Bu iller arasındaki çelişkinin giderilmesi gerekli. Nevşehir ve birkaç il 30 saat demiş.

Hocam ikili eğitim yapan okuldakiler ne yapacak peki bu yoruma göre, tek öğretmen ise sabah 7.30 akşam 17.40 ve hatta ilerleyen yıllarda 18:30 a kadarmı çalışacak, peki bakanlık neden ikili eğitim yapan okulda sabahçı öğlenci 2 öğretmen görevlendirilebilir demiş olabilirki, bir okulda 2 öğretmen görevli biri sabahçı 12:30 da okuldan çıkacak, diğer okulda tek öğretmen görevli o 17:40 da çıkacak ve bu aynı görevlendirme ile sağlanacak, bu durum her yönden saçma olur hocam.. Haftalık ders çizelgesi hazırlanacağı için 30 saati geçemez... Bence ilde çalışan ebitefo görevlileri çalışma saatlerinin çokluğundan ziyade alınan verime dikkat etmeliler. Bir bilişim öğretmeni 6 saat çalışınca 60 birimlik iş, 8 saat çalışınca 80 birimlik iş yapacak gibi bir orantı yok, kaç saat çalışırsak çalışalım yapacağımız iş aynı olacak o yüzden dayatmaya gerek yok ve bence her bir öğretmenim hakkını yedirmesin...

ben ebitefoya nevşehirin açıklama sayfasını mail attım. inceleyin lütfen dedim.. sabahçı öğlecilerde problem yok zaten, sadece ortaokul kısmındaysan ortaokulun en son sınıfının dersi bitene kadar bekler ve gidersin ki en fazla saat kaç olabilir ki sabahçılarda..olan bizim gibi tekli öğretimlilere oluyor.

aynen tekli öğretim yapanlar 4 gün saat 15:00'da, bir gün de 15:50'de çıkıcaz okuldan. pek bir şey değişmiyor. yine okulda bekliyoruz.

Valla hocam açıklanan o maddelere rağmen siz değişen birşey yok deyip kabullenmişsiniz idarenin size söyleyeceği saate kadar kalmayı zaten söylenecek birşey yok bu durumda...

taylanchess' Alıntı:
Valla hocam açıklanan o maddelere rağmen siz değişen birşey yok deyip kabullenmişsiniz idarenin size söyleyeceği saate kadar kalmayı zaten söylenecek birşey yok bu durumda...

ya hocam şube müdürünün söylediği cümlelere göre konuşuyoruz biz de. Hani nerde Aydın ilinin açıklamalarında 30 saat ibaresi? olmayınca ne yapıcaz, "eğtim öğretimin yapıldığı saatlerde" dendiği için mecburen bekliycez bütün öğrencilerin çıkmasını.. Yoksa niye kabullenelim..

Sayın arkadaşlar,

idareniz ile anlaşabilirsiniz, 30 saatlik bir ders programınız olacak bir kaç arkadaşın dediği gibi tekli öğretim yapan okullardaki arkadaşlarımız saatlerini okulun çıkış saatine göre ayarlayabilir. Yani 5. sınıflarla birlikte çıkarsınız ama 8 ders yaptığınız gün sabah 3. derste gelirsiniz. İdare ile karşılıklı bu sorunlar çözülebilir.

Bu arada Nazilli ilçe onaylarını yapmış, bekleme Halk Eğitim v.b gibi kurumlarda çalışan BT cilerin unutulmasından kaynaklanıyor.

offf neden soruyorsunuz ki gidip ordaki burdaki adama hala.yazı var ortada .birşeyi yapayım mı diye sorarsanız müdür de amir de yap der.kimse git evine demez.sorma gereksinimi bile duymuyorum.30dan fazla ders versin de görelim.matematikçi fenci 37 saat mi derse giriyor.

Arkadaşlar fatih projesi olan okullara bizleri görevlendirecekler bilginiz olsun, bilişim tekn. öğretmeni olmayan ve fatih proj. olan okullara mecburen biz gideceğiz.

bilgisayarmax' Alıntı:
offf neden soruyorsunuz ki gidip ordaki burdaki adama hala.yazı var ortada .birşeyi yapayım mı diye sorarsanız müdür de amir de yap der.kimse git evine demez.sorma gereksinimi bile duymuyorum.30dan fazla ders versin de görelim.matematikçi fenci 37 saat mi derse giriyor.

:+1:

Arkadaşlar eğitim-öğretim saatleri içerisinde görev yapılır deniyor, eğitim-öğretim saatlerinin tamamında demiyor. Yahu bu Türkçe mi bu kadar berbat dil, yoksa bakanlık mı bunu kullanmaktan aciz, bizim idarecilerimiz öğretmenlerimiz mi anlamamak için diretiyorlar hayret birşey. O madde ile haftalık ders programı maddesi birbirini tamamlıyor. Yani eğitim-öğretim saatleri içerisinde (dikkat edin tamamında demiyor) 30 saatlik (bir öğretmenin haftalık ders programı 30 saati geeeçeemeez) haftalık ders programı düzenlenecek.

Ben idaremden haftalık ders programımı isteyeceğim, o saatler dışında da beni okulda kimse tutamaz. Ha bu önemli iş varken, kaçıp gideceğiz anlamına gelmiyor, bizi bilen biliyor zaten. Bu branş en fedakar branşlardandır. Ama yıllardır bu fedakarlığı kullanıp bizi enayi yerine koymaya çalışan da çok. Sırf bu sebeple 8-17 saatlerinden 30 saatlik programa göre çalışmamızı haz edemeyen idareciler var.

serkanaytekin' Alıntı:
Arkadaşlar fatih projesi olan okullara bizleri görevlendirecekler bilginiz olsun, bilişim tekn. öğretmeni olmayan ve fatih proj. olan okullara mecburen biz gideceğiz.

Bu bilgi nereden geldi hocam ve aydında fatih projesi uygulanan kaç okul var (eğer var ise) ?

taylanchess' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:

Bu bilgi nereden geldi hocam ve aydında fatih projesi uygulanan kaç okul var (eğer var ise) ?

Bakanlığın yazısında fatih projesi uygulanan okullara bariz bir öncelik verilmiş zaten. O okullar dolmadan diğer okullara görevlendirme yapılmayacak diye.

Fatih projesi uygulanan okulların listesi vardı, Aydın merkezi bilmiyorum ama Didim'deki iki anadolu lisesine de fatih projesi kurulumları yapıldı. Muhtemelen Aydın'da da Anadolu Liselerine kurulum yapılmıştır.

İlk akıllı tahta ihalesinde Aydın'da bulunan okullar.

AYDIN BOZDOĞAN 964281 Bozdoğan Anadolu Lisesi
AYDIN ÇİNE 126699 Akcaova Lisesi
AYDIN ÇİNE 126710 Çine Lisesi
AYDIN ÇİNE 126758 Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi
AYDIN ÇİNE 310246 Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi
AYDIN ÇİNE 964495 Çine Anadolu Öğretmen Lisesi
AYDIN DİDİM 962516 Esra Karakaya Anadolu Lisesi
AYDIN DİDİM 972794 Didim Anadolu Lisesi
AYDIN GERMENCİK 126830 Ortaklar Lisesi
AYDIN GERMENCİK 344697 Ortaklar Anadolu Öğretmen Lisesi
AYDIN GERMENCİK 964280 Germencik Anadolu Lisesi
AYDIN İNCİRLİOVA 971626 İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi
AYDIN KARACASU 126950 Karacasu Lisesi
AYDIN KARACASU 964279 Karacasu Anadolu Lisesi
AYDIN KARPUZLU 233090 Karpuzlu Lisesi
AYDIN KOÇARLI 965268 Koçarlı Anadolu Lisesi
AYDIN KÖŞK 972706 Köşk Anadolu Lisesi
AYDIN KUŞADASI 127129 Şehit Kaya Aldoğan Lisesi
AYDIN KUŞADASI 377925 Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi
AYDIN KUŞADASI 964278 Kuşadası Hasan-Fatma Önal Anadolu Lisesi
AYDIN KUŞADASI 971631 Makbule Hasan Uçar Anadolu Öğretmen Lisesi
AYDIN KUYUCAK 221888 Pamukoren Lisesi
AYDIN KUYUCAK 965265 Kuyucak Anadolu Lisesi
AYDIN MERKEZ 126268 Cumhuriyet Lisesi
AYDIN MERKEZ 126339 Adnan Menderes Anadolu Lisesi
AYDIN MERKEZ 126435 Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi
AYDIN MERKEZ 221876 Dalama Lisesi
AYDIN MERKEZ 317427 Süleyman Demirel Anadolu Lisesi
AYDIN MERKEZ 320632 Yüksel Yalova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi
AYDIN MERKEZ 324343 Aydın Fen Lisesi
AYDIN MERKEZ 365827 Mehmet Akif Ersoy Lisesi
AYDIN MERKEZ 962150 Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
AYDIN MERKEZ 964282 Emel-Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi
AYDIN MERKEZ 964283 Aydın Atatürk Anadolu Lisesi
AYDIN MERKEZ 967667 Aydın Lisesi
AYDIN MERKEZ 970760 Efeler Anadolu Lisesi
AYDIN NAZİLLİ 127370 Nazilli Lisesi
AYDIN NAZİLLİ 127382 Nazilli Anadolu Lisesi
AYDIN NAZİLLİ 127428 Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi
AYDIN NAZİLLİ 253263 Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi
AYDIN NAZİLLİ 964277 Nazilli Menderes Anadolu Lisesi
AYDIN NAZİLLİ 970761 Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi
AYDIN NAZİLLİ 970762 Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi
AYDIN NAZİLLİ 973710 Nazilli Fen Lisesi
AYDIN SÖKE 127585 Söke Lisesi
AYDIN SÖKE 127619 Söke Hilmi Firat Anadolu Lisesi
AYDIN SÖKE 127668 Söke Anadolu İmam Hatip Lisesi
AYDIN SÖKE 964276 Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi
AYDIN SÖKE 964493 Söke Anadolu Öğretmen Lisesi
AYDIN SULTANHİSAR 965967 Sultanhisar Atça Lisesi
AYDIN SULTANHİSAR 970966 Sultanhisar Anadolu Lisesi
AYDIN YENİPAZAR 127823 Yenipazar Lisesi

Bakanlığın yazısında bu bilgi var ama aydın merkezde sanırım yine herkes formatörlük görevi yaptığı okula görevlendirilecektir, okul tercihi yapamadık zaten ki fatih kapsamında olupta bilişim öğretmeni olmayan okul merkez için ben henüz duymadım yanlışda olabilir..

Geri