Aydın BT Rehberliği Bilgi Paylaşımı

Kodla Büyü
taylanchess' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:
Arkadaşlar fatih projesi olan okullara bizleri görevlendirecekler bilginiz olsun, bilişim tekn. öğretmeni olmayan ve fatih proj. olan okullara mecburen biz gideceğiz.

Bu bilgi nereden geldi hocam ve aydında fatih projesi uygulanan kaç okul var (eğer var ise) ?

Hocam beni aradılar, anadolu lisesinde görevlendireceğiz, ama ben okulumuda mağdur etmeyin dedim, tamam dediler. bana dedikleri, okulunda derslere gireceksin, geri kalanıda anadolu lisesinde. Bende 2 gün okulumda kalayım 3 gün oraya gideyim falan dedim, bakacağız.

acer50' Alıntı:
yine ilden ile farklılık çıkacak, 30 saat ibaresi geçmeyince :-1:

evet ben de onu diyorum, şube müdürü sonuçta kendi yorumuna göre yazı çıkarıcak ve bize de onu uygulatıcak.. 30 saat diye bişi yazmıcak. bu durumda neye dayanarak savunucaz kendimizi kalmak istemediğimizde.

queen983' Alıntı:
acer50' Alıntı:
yine ilden ile farklılık çıkacak, 30 saat ibaresi geçmeyince :-1:

evet ben de onu diyorum, şube müdürü sonuçta kendi yorumuna göre yazı çıkarıcak ve bize de onu uygulatıcak.. 30 saat diye bişi yazmıcak. bu durumda neye dayanarak savunucaz kendimizi kalmak istemediğimizde.

meb i arayıp şikayet edebilirsiniz, ama ikna olmaları zor tabi. meb den birileri bir tel açsa anında çözülür iş. ya da meb den arıyorum diye siz arayıp konuşun :)

taylanchess' Alıntı:
turboaga' Alıntı:
İkili öğretim yapan ilkokullarda görevlendirme nasıl olur acaba ? Diyelim ki tek formatör başvurdu ve görevlendirildi. Yine eskisi gibi sabah 07:30- akşam 17:40 okulda durmak zorunda mı ? Yoksa 30 saat mı kalır ?

Hocam bakanlığın gönderdiği yazıya göre size haftalık ders programı hazırlanıp verilmesi gerekiyor buna göre ek ders alacaksınız, haftalık ders programıda bir branş öğretmeni için haftalık 30 saat en fazla. 5. sınıfların olmadığı saatlerde de size görevlende yazılmaması gerekir.

Kaldıki Formatörlüktede sabah 7.30 akşam 17.40 gibi bir çalışma saati yok hocam günlük en fazla 8 saattir.. Yeni BT rehberliği sisteminde ise günlük en fazla 6 saat Rehber Öğretmenler gibi...

hocam aydın efitefoyu arayıp çalışma saatlerini sorabilir misiniz? ve bu açıklamalarınızı yapabilir misiniz? ben söyledim ama şube müdürü hayır diyor, belki bikaç kişi söylersek bu 30 saat meselesini üzerinde düşünürler ve düzelir bazı şeyler. lütfen hocam arayın ve paylaşın bizimle. tabi diğer arkadaşlardan da rica ediyorum. ben de birazdan gidicem oraya tekrar ve anlatmaya çalışıcam yeniden..

taylanchess' Alıntı:
Bakanlığın yazısında bu bilgi var ama aydın merkezde sanırım yine herkes formatörlük görevi yaptığı okula görevlendirilecektir, okul tercihi yapamadık zaten ki fatih kapsamında olupta bilişim öğretmeni olmayan okul merkez için ben henüz duymadım yanlışda olabilir..
Arkadaşlar ben iki okul tercih ettim. Nasıl oldu bu anlamıyorum. Siz kendi okulunuzdan başka tercih yapılamıyor diyorsunuz.

turboaga' Alıntı:
taylanchess' Alıntı:
Bakanlığın yazısında bu bilgi var ama aydın merkezde sanırım yine herkes formatörlük görevi yaptığı okula görevlendirilecektir, okul tercihi yapamadık zaten ki fatih kapsamında olupta bilişim öğretmeni olmayan okul merkez için ben henüz duymadım yanlışda olabilir..
Arkadaşlar ben iki okul tercih ettim. Nasıl oldu bu anlamıyorum. Siz kendi okulunuzdan başka tercih yapılamıyor diyorsunuz.

Sanırım sadece bir okulda iki bilişim teknolojileri öğretmeni varsa, birden fazla okul tercih edilebiliyor.

anadolu liselerineatamalar kasım ayında olucaktı sınava girdik bekliyoruz.. o zaman şimdi anadolu lisesine örevlendirilenler ne olucak

turkuaz09' Alıntı:
anadolu liselerineatamalar kasım ayında olucaktı sınava girdik bekliyoruz.. o zaman şimdi anadolu lisesine örevlendirilenler ne olucak

Valla hocam, zaten anadolu kadrom var, eğer görevlendirildiğim okul gelirse kadromu alırım oraya, gelmesse de gelen arkadaşa görevi teslim edip okuluma dönerim, biraz emri vaki oldu zaten bu iş, mem den öncelik fatih projesi okulları olduğu için seni görevlendireceğiz dediler bende tamam dedim.

turkuaz09' Alıntı:
bu arada arkadaşlardan soran oldumu acaba bu rehbe öğretmen olunca 9 -15 arasımı çalışılacak

sorup başınıza iş alacaksınız, hazırla ders programını ver müdüre

Ekli dosyalar

• ders.jpg
    ders.jpg
    40 KB · Görüntüleme: 445
acer50 hocam siz çok güzel yapmışsınız programı da okulumuzdaki Türkçe öğretmeni 32 saat derse giriyor. programın bu şekilde olma olasılığı az ama umalım ki böyle olsun.

zkoç' Alıntı:
acer50 hocam siz çok güzel yapmışsınız programı da okulumuzdaki Türkçe öğretmeni 32 saat derse giriyor. programın bu şekilde olma olasılığı az ama umalım ki böyle olsun.

32 saat derse giren ekdersi nasıl alıyor, programı resmi olarak nasıl verildi? eğer size 36 saat ekders vereceklerse kalın zaten.

hocam program resmi olmasa zaten derslere giremez. ekdersini de ona göre alıyordur. ama hala yazıyı göndermediler.

zkoç' Alıntı:
hocam program resmi olmasa zaten derslere giremez. ekdersini de ona göre alıyordur. ama hala yazıyı göndermediler.

Sizede 32 veya üstü yazarlarsa haftalık ders programında sizde diğer türkçe öğretmeniniz gibi fazla ekdersinizi istersiniz o zaman hocam...

tabiki de hocam ama bizlere gelen yazı da 30 saat ibaresi yok. o yüzden bu okuldan çıkış saatleri esneme gösterecek. yazı gelse de her şey netliğe kavuşsa.

Branş öğretmenin maaş karşılığı okutacağı ders sayısı 15 ve ek ders karşılığı en fazla alabileceği ders sayısıda 15 dir toplamda 30 yapar zaten... Yönetmeliği sizde inceleyebilirsiniz, diğer öğretmen nasıl 32 saate girmekte onu bilmiyorum.. ek ders yönetmeliği madde 5 e bakabilirsiniz hocam...

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

evet burda çok net ifade edilmiş ama okulumda olan durum bu! bekleyip göreceğiz artık. teşekkürler hocam.

onaylardan haber alınınca bakalım neler olucak ...
ne yaparlar ederle biz yine 8-5 çalışırız gibi ama inşallah düzeleme olur...

turkuaz09' Alıntı:

8-5 nasıl olur hocam sizde dersler 8:00 de başlayıp 17:00 da mı bitiyor. Yönetmelik ders saatleri diyor , hadi 30 saati anlatamadık, ders saati kavramını da mı anlatamayacağız.

semantic' Alıntı:
turkuaz09' Alıntı:

8-5 nasıl olur hocam sizde dersler 8:00 de başlayıp 17:00 da mı bitiyor. Yönetmelik ders saatleri diyor , hadi 30 saati anlatamadık, ders saati kavramını da mı anlatamayacağız.

hocam ben böyle çalışıyorum ...

turkuaz09' Alıntı:
semantic' Alıntı:
turkuaz09' Alıntı:

Sayın hocam, çalışmayın ne olacak?

Siz yasal hakkınızı savunun, bunun için kötü olacaksanız da kötü olun. Müdürünüzle tartışmaya da gerek yok. Görev yazınız gelince, bakanlığın yazısının 7. maddesine binaen haftalık ders programımı istiyorum dersin, sözden anlamazsa resmi dilekçe olarak verirsin. Vermeye mecbur idare bunu. Vermezse yasal itiraz yaparsınız. Programı aldığınızda da programdaki saatler dışında durma zorunluluğunuz yok.

En fazla kötülük olarak yapacakları sizi norm fazlası göstermek. Ama o zaman da başka öğretmen de gelmeyeceği için bunu da yapamazlar.

eya' Alıntı:
turkuaz09' Alıntı:
semantic' Alıntı:
turkuaz09' Alıntı:

Sayın hocam, çalışmayın ne olacak?

Siz yasal hakkınızı savunun, bunun için kötü olacaksanız da kötü olun. Müdürünüzle tartışmaya da gerek yok. Görev yazınız gelince, bakanlığın yazısının 7. maddesine binaen haftalık ders programımı istiyorum dersin, sözden anlamazsa resmi dilekçe olarak verirsin. Vermeye mecbur idare bunu. Vermezse yasal itiraz yaparsınız. Programı aldığınızda da programdaki saatler dışında durma zorunluluğunuz yok.

En fazla kötülük olarak yapacakları sizi norm fazlası göstermek. Ama o zaman da başka öğretmen de gelmeyeceği için bunu da yapamazlar.

eya hocam o konuda hakkımızı savunuoruz ben orda arkadaşımıza yazdım kendisi daha uzun süre kalıyor da bize yazıyı hatırlatmaya çalışıyor ona hitaben söyledim.. tabiiki yazımız geldiğinde durumu idareye ileteceğim

Geri