taylanchess
Aktif Üye
Onaylar okullara ne zaman gelecek bilgi alabilen varmı?
turkuaz09' Alıntı:her kurumdamı sadece fatih kapsamındakilerdemi?
serkanaytekin' Alıntı:Hocam az önce ilçe MEM müdürü ile bizzat görüştüm yüz yüze, lami cimi yok, gidip direkt sorarım dedim. Ben anadolu lisesine görevlendirildiğim için 2 gün okulumda 3 günde anadolu lisesinde görev alacağım ve TOPLAMDA 30 SAAT gireceğim, lütfen bunu o çok akıllı müdürlerinize iletin.
BT Rehberliği görevi resmi yazısını forumda ilk gördüğümüzde herkes gibi ben de biraz da olsa rahatlamıştım. Ama maalesef bazı iller bu yazıyı yine kendine göre yorumlamıştı ve formatörlükten bir farkı olmadığı düşüncesindeydiler. Bu sabah itibariyle Düzcedeki okullara resmi yazı ulaştı ve tıpkı SAMSUN, TRABZON, GAZİANTEP, NEVŞEHİR… gibi DÜZCE de Bilişim öğretmenlerine sahip çıktı. Bu konuda bizim hep yanımızda olan il formatörümüz Bilgin CAN Hocaya teşekkürler. Darısı diğer illerdeki arkadaşların başına inşallah.
Bize ulaşan yazıdaki birkaç madde her şeyi açıklar nitelikte.
Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ilgi yazısında; Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan veya işler vaziyette en az bir bilişim teknolojileri sınıfı bulunan okullarımızda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni görevlendirmesi ile ilgili açıklamalar ve formlar ekte gönderilmiştir..
BT Rehber Öğretmenlerine haftalık ders programı yapılacaktır. Bir branş öğretmeninin azami girebileceği ders sayısı (30 saat) aşılmayacak şekilde ders çizelgesinde branş dersleri “Ders Adı” ile BT Rehberliği yapacağı dersler “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir. Kadrosunun bulunduğu okul ile BT Rehberliği yaptığı okullar farklı olsa bile iki ders çizelgelerindeki toplam ders saati sayısı bir branş öğretmeninin azami girebileceği ders sayısını (30 saat) geçmeyecektir. BT Rehber Öğretmenlerine ders saatleri dışında görev verilmeyecektir.
Bilişim Teknolojileri Rehberliği görevi öncelikle kadrolarının bulunduğu okulda yapılacak, okulda birden fazla şartı taşıyan BT Öğretmeni var ise Okulundaki eğitim Öğretimi aksatmayacak şekilde görevlendirilecektir.
turkuaz09' Alıntı:daha bize yazı ulaşmadı hocam i önceki sayfada bi hocamız yazmış okula herhangi bir yazı gelmemiş ve mebi aramış onlarda toplantı yapıpı karar verceğiz demişler... bundan sonra ne denir bilmiyorum
gülhan35' Alıntı:hocam herhangi bir yazı yok ancak şu var
...... bilgileri yazılı öğretmenlerin okullarında var olan ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütmeleri sağlanarak .........
ek ders saatlerine ilişkin kararın 16. maddesine göre görevlendirilmeleri uygun görülmektedir.