BİLİŞİM TEKNO. EYLEMİ 9 NİSAN CUMARTESİ-ANKARA

Kodla Büyü

Yapılacak BT eylemine katılır mısınız?

• BT Eylemine Katılmakta Kararsızım

Oy: 48 19.6%
  • BT Sorunu Benim Sorunum Eyleme Katılırım

Oy: 206 84.1%
  • BT Eylemine Katılmam halimden memnunun

Oy: 10 4.1%

• Kullanılan toplam oy
    245
  • Anket kapatılmış .
Re: Bilişim Eylemi 9 Nisan Cumartesi -Anakara

A.U. EBF 4. Sınıf öğrencisi beni aradi, eyleme katılacaklarını belirtti.

şu zamanı ve yeri tam ayarlayalım arkadaşlar.
9 nisan meb önünde saat 12:00 dimi ?

Bende 2008 au ebf mezunuyum. Acaba sadece 4. sınıf öğrencilerimi katılacak üni 1 2 3 dende meslektaşlarımızı bekleriz.

herkese başarılar arkadaşlar sağlık sorunu nedeniyle ben katılamıyorum maalesef:(

mazeret yok arkadaşlar herkes gelmeli.uzaktan uzağa desdek yok.bir haftasonu seminer olduğunu düşünerek her bilişimci ankaradaki eyleme katılmalıdır.sonra ağlamak sızlanmak yok.bu bizim için bir dönüm noktası.

sefatetik' Alıntı:
Nerelerde var yazarmısın bu benim özrümde
Düzeltilmiş hali aşağıda hocam :)

1. Bilişim Teknolojileri Dersinin 4,5,6,7,8. sınıflarda zorunlu olarak okutulması, ders saat sayısının 2 saat olarak belirlenmesini ve not ile değerlendirilmesini, liselerde ders saatlerinin düzeltilmesini istiyoruz.
2. Büyük emekler ve paralar harcanarak tüm okullarımızda bulunan ve yaklaşık 5 senedir yenilenmeyen Bilişim Teknolojileri Sınıflarının yenilenmesini istiyoruz.
3. Öğretmenlik mesleğinde birlikteliğin sağlanması ve çalışma barışının bozulmaması için Sözleşmeli Öğretmenlerimizin kadroya geçirilmesini, verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.
4. Okullarda Formatörlük Uygulaması yapılacaksa bunun bir esas ve usule bağlanmasını, isteğe bağlı olmasını, çalışma esaslarının bakanlık tarafından yapılmasını istiyoruz.
5. Okullarda uygulanan Bilişim Teknolojileri ders müfredatının yeniden belirlenmesini, bu konunun uzman kişilere danışılarak yapılmasını, yeni bir plan ve programla teknoloji eğitimine devam edilmesini istiyoruz.

biltek2007' Alıntı:
sefatetik' Alıntı:
Nerelerde var yazarmısın bu benim özrümde
Düzeltilmiş hali aşağıda hocam :)

1. Bilişim Teknolojileri Dersinin 4,5,6,7,8. sınıflarda zorunlu olarak okutulması, ders saat sayısının 2 saat olarak belirlenmesini ve not ile değerlendirilmesini, liselerde ders saatlerinin düzeltilmesini istiyoruz.
2. Büyük emekler ve paralar harcanarak tüm okullarımızda bulunan ve yaklaşık 5 senedir yenilenmeyen Bilişim Teknolojileri Sınıflarının yenilenmesini istiyoruz.
3. Öğretmenlik mesleğinde birlikteliğin sağlanması ve çalışma barışının bozulmaması için Sözleşmeli Öğretmenlerimizin kadroya geçirilmesini, verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.
4. Okullarda Formatörlük Uygulaması yapılacaksa bunun bir esas ve usule bağlanmasını, isteğe bağlı olmasını, çalışma esaslarının bakanlık tarafından yapılmasını istiyoruz.
5. Okullarda uygulanan Bilişim Teknolojileri ders müfredatının yeniden belirlenmesini, bu konunun uzman kişilere danışılarak yapılmasını, yeni bir plan ve programla teknoloji eğitimine devam edilmesini istiyoruz.

her okula en az 1 norm verilmesini istiyoruz. bu da çok önemli arkadaşlar. atamalardan önce bu eklenmezse herkes yerinde çakılı kalır. zorunlu hizmetini tamamladığı halde yıllardır doğuda olanlarımız var.

Arkadaşlar her okula bir norm verilebilmesi için okulda dersin olması şart onun için zaten dersi geri versinler diyoruz .
Formatörlük ise sonradan uydurulan ne yazık ki BT öğretmenlerinin de hiç itiraz etmeden kabul ettiği bir gecici çözüm olmuştur.
Formatörlüğün hiç bir geçerliliği yoktur. Bir okuldaki geçici müdür yrd. gibi bile değildir.
Atama bölüm müdürü Hikmet ORMAN beyle görüştüğümde bana söylenen förmatörlük sizin için çözüm değildir demiştir.
çünkü valilik onayı ile yapılan ilden ile farklı uygulanan bir şeydir.
Onun için eylemde ne diyoruz eğer formatörlük uygulanacak sa bunun esas ve usulunun meb tarafından belirlensin diyoruz
itrazı olan varsa duvar yakınında ...

ARKADAŞLAR EYLEME DAVUL GETİREBİLECEK VEYA ÇALABİLECEK BİR ARKADAŞ BULABİLİRMİYİZ.....

ESKİDEN HABER NASIL YAYILIRDI
FERMAN VE DAVULLAR LA

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN
MEB 20.07.2010 TARİHLİ KARARLA İLKÖĞRETİMDEKİ BİLGİSAYAR DERSLERİNİ KALDIRMIŞTIR DİYE
HAYKIRACAK BİRİ LAZIM
TEKİRDAĞ DAN BİR ARKADAŞ BEN GETİRİRİM DEMİŞTİ BU ARKADAŞ BANA ULAŞABİLİR Mİ?

eylem 16 nisan değilmiydi? ben 9 nisanda başka bir yere bilet almıştım, ne zaman yapıldı bu değişiklik

eyleme katılmakta kararsızım ve halimden memnunum katılmam diyen 4 kişi çıksa sa delikanlı gibi yazsa :sleep:

ilk3r' Alıntı:
Bende 2008 au ebf mezunuyum. Acaba sadece 4. sınıf öğrencilerimi katılacak üni 1 2 3 dende meslektaşlarımızı bekleriz.
Hafize Hoca yi arayacagim bu konuda yardimci olmasini rica edecegim.

adanadan katılmak isteyen bilişim öğretmeni yokmu ya servis tutalım beraber gidelim en azından 20 kişi gitsek bi faydamız dokunur lütfen adanadaki bilişim teknolojileri öğretmenlerinden ilgi bekliyorum ya bu foruma hiç girmiyomusunuz arkadaşlar .. admin sanada bi tavsiyede bulunacam site yeteri kadar yaygın çevreye hitap etmiyor lütfen bilgisayar öğretmenlerinin türkiyedeki hepsinin ama mailine üyelik formu yollayın bişekilde bu siteye çekin onları %10 luk dilim ancak burda konuşuyor ....hedef % 90 olmalı...

İstanbul'dan gidecek arkadaş varsa ben trenle geceden binip gitmeyi düşünüyorum. Beraber gidebiliriz. Tren iyidir. Hem fiyat olarak da uygun. Sabaha karşı orda oluruz. Gece de döner pazar sabahı evinizde olursunuz.

Egitim Soz Sen' Alıntı:
AŞAĞIDAKİ İSTEKLERİMİZİ DETAYLI OLARAK DİLE GETİRECEĞİZ

1. Bilişim Teknolojileri Dersinin 4,5,6,7,8 sınıflarda zorunlu olarak okutulması ders saat sayının 2 saat olarak belirlenmesi not ile değerlendirilmesini , liselerde ders saatlerinin düzeltilmesini istiyoruz.
3. Öğretmenlik mesleğinde birlikteliğin sağlanması ve çalışma barışının bozulmaması için Sözleşmeli Öğretmenlerimizin kadroya geçirilmesini verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.
4. Okullarda Formatörlük Uygulaması yapılacaksa bunun bir esas ve usule bağlanmasını isteğe bağlı olmasını çalışma esaslarının bakanlık tarafından yapılmasını istiyoruz.
5. Okullarda uygulanana Bilişim Teknolojileri ders müfredatının yeniden belirlenmesi bu konuda uzman kişilere danışılarak yapılmasını yeni bir plan ve programlara gidilmesini istiyoruz

hocam norm kadro sorununu dile getirmeyi unutmayalım lütfen...

mfk' Alıntı:
İstanbul'dan gidecek arkadaş varsa ben trenle geceden binip gitmeyi düşünüyorum. Beraber gidebiliriz. Tren iyidir. Hem fiyat olarak da uygun. Sabaha karşı orda oluruz. Gece de döner pazar sabahı evinizde olursunuz.
biz kartalda gidicez sanırım 6-8 kişi olur belki servis tutarız yoksa eşimde bende tren yada kamil koç gidiş dönülerde dönüş 3 lira demişti onunla gidicez

Arkadaşlar Lütfen Slogan Bulalım Basın Açıklaması yapan arkadaşın eline birde slogan metni vereceğiz
onun için herkesten katkı bekliyorum sloganlarımız bize özgü olmalı BT öğretmeni olduğumuzu farklı olduğumuzu gösterelim
sloganlarınızı
sefam24@mynet.com yollayabilirsiniz..

sefatetik' Alıntı:
ARKADAŞLAR EYLEME DAVUL GETİREBİLECEK VEYA ÇALABİLECEK BİR ARKADAŞ BULABİLİRMİYİZ.....

ESKİDEN HABER NASIL YAYILIRDI
FERMAN VE DAVULLAR LA

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN
MEB 20.07.2010 TARİHLİ KARARLA İLKÖĞRETİMDEKİ BİLGİSAYAR DERSLERİNİ KALDIRMIŞTIR DİYE
HAYKIRACAK BİRİ LAZIM
TEKİRDAĞ DAN BİR ARKADAŞ BEN GETİRİRİM DEMİŞTİ BU ARKADAŞ BANA ULAŞABİLİR Mİ?

arkadaşım sağol sen çok uğrasıyon ama dikatini çekmeyen birşey var .millet ilgisiz ben sana söyleyim .moralini bozmayım ama patlar bu iş. sen davul zurna arıyacagına adam ara. 5 kişi elinde davul , pankart olsa da bişeye yaramaz...... ankaradan daha çıkıp 3 kişi biz geliyoz demedi ;ohoooo işimiz yaş ben bide adanadan gelmeyi düşünürken , şoktayım başka bişe değil... Acaba bu site bizemi popüler ; arkadaş kimse girmiyomu ya bu siteye. Ankara merkezdeki bilg. öğretmenlerine ulaşalım bugün senle bişekilde onu konuşsak burda daha hayırlı olur ....nasıl cogunluk sağlayacağız onu düşünelim, 20 kişi gidip komedi dükkanı çevirmeyelim orda beyler ....evet şimdi ankara merkezdeki okullara bakıyorum googledan en azından 20 bilgisayar öğretmenine ulaşabilsem bişekilde mail atsam görevimi yerinegetirmiş olurum mesajım içeriginde gelirken en az 2-3 kişi yanınızda getirin demeyi unutmayacağım tabi ki..dediğim gibi 300 kişi olmassa bişeye yaramazzzzz..

Bi aksilik olmazsa ben de Kırşehirden katılacağım. Tanıdığım arkadaşları da ikna etmeye çalışacağım gelmeleri için.

evet katılım çok az olacak gibi, ankarada çalışanlardan sanki hiç bt öğretmeni yok eyleme katılacak , nerede bu ankaradaki bt öğretmenleri ... bu siteye hiç girmezler mi?

ondan ziyade ankaradaki BÖTE bölümleriyle irtibat kurulmadı mı?
kim gidecek BÖTE bölümlerine?

mavi85' Alıntı:
evet katılım çok az olacak gibi, ankarada çalışanlardan sanki hiç bt öğretmeni yok eyleme katılacak , nerede bu ankaradaki bt öğretmenleri ... bu siteye hiç girmezler mi?

ankara dışındaki BÖTE bölümleri de katılmalı, ama ankaradaki BÖTE bölümleri özellikle katılmalı, çünkü avantajları var: yakınlık.
bizim görevimiz bu işi organize etmek, BÖTE bölümlerini haberdar etmek.

Aramızda bu bölümlerle irtibat kurabilecek var mı?

Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, BÖTE Bölümü
Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, BÖTE Bölümü
Bilkent Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, BÖTE Bölümü
Başkent Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, BÖTE Bölümü
Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, BÖTE Bölümü
ODTÜ, Eğitim Fakültesi, BÖTE Bölümü

mavi85' Alıntı:
mavi85' Alıntı:

ankara dışındaki BÖTE bölümleri de katılmalı, ama ankaradaki BÖTE bölümleri özellikle katılmalı, çünkü avantajları var: yakınlık.
bizim görevimiz bu işi organize etmek, BÖTE bölümlerini haberdar etmek.

Aramızda bu bölümlerle irtibat kurabilecek var mı?

Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, BÖTE Bölümü
Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, BÖTE Bölümü
Bilkent Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, BÖTE Bölümü
Başkent Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, BÖTE Bölümü
Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, BÖTE Bölümü
ODTÜ, Eğitim Fakültesi, BÖTE Bölümü

Ankaradaki bt öğretmeni arkadaşlarımızdan BÖTE fakülte başkanlarıyla, öğrenci temsilcileriyle görüşmelerini, hatta sınıflara girip duyuru yapmalarını bekliyoruz.

"dersiniz kalktı, öğretmen olamayacaksınız" dediğiniz zaman bakın nasıl geliyorlar eyleme.

ama bu haber verme işini ankaradaki bt öğrt.lerinden birileri yapması lazım.
SEFA hocam sayının fazla olması için bu organizasyonun yapılması lazım. Ankaradaki BT ÖĞRETMENLERİ yapmayacak sanırım bu işi, iyi si mi biz istanbuldan gidip yapalım.

Arkadaşlar uğraşan bu olaya destek veren tüm arkadaşları gönülden kutluyorum
Umarım beraberr bir şeyler yapabiliriz .. daha 13 günümüz var arkadaşlar unutmayalım
son 2 gün ben medya için uğraşacağım ankarada ki tüm medya ile iletişime geçip tek tek
çağıracağım yanlız heskes biraz çıık uğraşsa bu iş kesin tutar ama boş verirsek
Hekes te kaderine razı olsun o zaman kimse uturup ağlamasın
Bir sendikadan özel bir durum için eylem kararı almak baya bir zahmetli çünkü
sendikalar herkese hitap eder sadece bt öğretmenlerine değil umarım anlıyorsunuzdur.

Ekli dosyalar

• bilgisayar2.jpg
    bilgisayar2.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 527
  • images.jpg
    images.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 527
  • odasina-vardim-bilgisayar-elinde-medium-0.jpg
    odasina-vardim-bilgisayar-elinde-medium-0.jpg
    45.5 KB · Görüntüleme: 527
Arkadaşlar resimler nasıl bunları panrkart yapmayı düşünüyorum daha ilginç ni bulan varsa
paylaşsın

Ekli dosyalar

• bilgisayar.jpg
    bilgisayar.jpg
    58.1 KB · Görüntüleme: 523
  • bilgisayar_bagis.gif
    bilgisayar_bagis.gif
    117 KB · Görüntüleme: 523
Sefa Hocam, dersin adını bilişim teknolojileri olarak değiştirirsek daha iyi olur. Sonra PGM ilköğretim programında zaten bilgisayar diye bir ders yok demesin :)

Geri