gzegen' Alıntı:arkadaşlar sektörün icindeki arkadaş ve firmalar üzerinde uzun süredir yaptığım incelemeler sonucu bir rapor oluşturdum. madde madde özetlemek gerekirse.
1. tüm hortum üreticileri HORÜDER (hortum üreticileri derneği) adlı bir dernek kurarak, dernek çatısı altında birleşmelidir.
2. çin malı hortumlarla mücadele etmek için tüm hortumlar bu derneğin belirleyeceği standartta ve seri nosu altında kayıt altına alınmalıdır.
3. yurt dışından getirilen hortumlardan gümrüklerde en az 100tl kayıt ücreti alinmalidir, böylece yurda kayıtdışı hortum girişi azalmış olur.
4. seri nosu kayıtsız yada standartlara uymayan hortumlara musluk temin edilmemelidir.
5. Türk hortum standartları belirlenmeli dünyadaki rakipleri ile mücadele edecek kaliteye ulasilmalidir.
6. bankalar hortum destek kredileri vermeli bu kredilerin faiz oranlari cazip olmalıdır.
7. önceki yıllarda popüler olan hortumcu kelimesi icin TDK ya basvuru yapılmalı. bankasoyargeç bankaarakgeç gibi alternatif isimler önerilmeli hortum kelimesi bu kara lekeden arindirilmalidır.
8. sagliga zararli olabilecek plastik yerine saglikli, dayanikli ve organik hammaddeler hortum imalatinda kullanilmalidir.
9. ileride bu tip problemler olmamasi icin halk egitimler hortuma musluk takma kurslari acmalidir. hatta okullarda secmeli ders olarak "hortum okur yazarligi" dersi konmali boylece imalatta kullanima hortum ve musluk takma bilgisi okullarda verilmelidir.
10. tüm hortum ve hortum üretici calisanlari icin HORSEN (Hortum Üreticileri ve Çalışanları Sendikası) kurulmalı ve hortum sendikasina üyelikler yapilmalidir.
11. il ve ilceler bazinda hortum festivalleri düzenlenmeli ve yurtdisindaki festivallerde ülkemizi temsil tesvik edilmelidir.
12. plastik boru imalatcilari ile irtibata gecilerek onlarda büyük su tahliye borusu adi altinda satilmalidir.
sektör icin yukarda dedigim gibi özetle gördüklerim boyle ama sizlerinde farkli fikirleri varsa onlarda önemli almak isterim.
herkese tskler.
sektörde benim yerim ne olacak? En azından bi mansiyon almam lazım gerek diye düşündüm öyle içimden umutsuzca... sonra hortum gibi uzadı gitti düşüncelerim ve norm olayına bağlandım yine yeniden!