Hocam buna göre 5.siniflarda dijital sanatlar seçilebilir.
Dijital Sanatlarda 5. Sınıf için kutucuk boş, yani seçmek mümkün değil
Hocam buna göre 5.siniflarda dijital sanatlar seçilebilir.
Haklısınız hocam.Peki 6.sınıflarda hem dijital sanatlar hem robotik kodlama seçilebilir mi?Dijital Sanatlarda 5. Sınıf için kutucuk boş, yani seçmek mümkün değil
Ya hocam ne saçma şey 5.lerde dijital sanatlar ile spor aynı grupta olduğu için ya spor yada dijital sanatlar seçilecek.okul idareside sporu seçer.Bu şartlarda 6.sinifta robotik kodlama seçilebilir.
Eyvallah. Haklısınız hocam.6’da ikisi de mümkün
Hatta aynı anda bile alınabilir çünkü farklı kategorilerdeler
Hocam ders saati haftada 40 saat görünüyor. Sizin okulda da bu şekilde günde 8 saat olarak mı uygulanıyor?Geçen sene belirlenen 32 okul içerisindeyiz. Artık pilot mu oluyor başka birşey mi bilmiyorum.
evet hocamHocam ders saati haftada 40 saat görünüyor. Sizin okulda da bu şekilde günde 8 saat olarak mı uygulanıyor?
Bilgisi olan var mı bu konuda, yabancı dil hazırlık sınıfı olan okullarda durum nasıl olacak?arkadaslar bu eokul otomatik ogrenci atama ile ilgili bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?sınavla ogrenci alan 5.sınıf yabancı dil sınıflarıyla ilgili ozellikle?bunlar iptal mi?bu iş ve işlemler burda bahsedilmiş ama sınav olayına deginilmemiş?https://mevzuat.meb.gov.tr/dosyalar/2224.pdf
Hocam bunu nereden buldun ya. Güncel bir şey bu ama ben bulamadim bunun kaynaginiInternette şu çizelgeyi buldum
Açıklamalara göre 5. Sınıfta Bilişim ile ilgili bir dersi seçmeli bile almak mümkün gözükmüyor:
Ekli dosyayı görüntüle 76657
Hocam bunu nereden buldun ya. Güncel bir şey bu ama ben bulamadim bunun kaynagini
6.siniflarda robotik kodlama seçmeli matematik ile aynı grupta olduğu için bizim okul matematiği seçeceğiz diyorlar.Benim tek şansım 2 saat dijital sanatlar dersini seçmek.Bu beslerde seçmeli de olsa ders kesin yok. Altilarda robotik olabilir ama o da müdürün insafına kalmış . Ders olmazsa ne yaparlar beni acaba . İlçede açık norm okul yok yani ihtiyaç yok sanırım il ici atamada sıfır kontenjan vardı. Gorevlendirirler bir okula desek oda olmaz gibi .Ee.biz ne olacaz bu durumda
Hocam Türkiye'de hangi iş usulünce yapılıyor ki? İdare kafasına göre ders seçecek ne yazık ki..Kritik nokta şu . Bu seçmeli dersleri kim seçecek . Eğer öğrenci sececekse sınıfları 10 dk turlarim bir kamyon öğrenci toplarım . Ama öğrenciye form verip soracaklar mi ? Bunu bilen var mı ?
Aynen öyle olacak gibi hocam. Ya madem sectirmeceksin adını secmeli niye koyarsın. Opsiyonel ders de, müdür beye bağlı ders de , serdar beye opsiyonlanan ders hayırlı olsun de. Yani bize niye heyecan yaptırıyorsunHocam Türkiye'de hangi iş usulünce yapılıyor ki? İdare kafasına göre ders seçecek ne yazık ki..
BT Rehber öğretmeni de olsanız norm fazlası olursunuz.Bizim okul pilot okul olduğu için bu sene 6lardan da kalkti . Benim şuan sıfır saat ders kaldı . Müdür aradı sabah senin dersler gitti bari formator ol dedi . Bende hocam bari digital sanatları seçelim dedim itiraz Eden olabilir dedi . Ben şimdi formator de olmazsam ne olacak peki ? ilçede bildigim kadariyla yaklaşık 10 tane ilçe emrinde bekleyen norm fazlasi öğretmen varken bana bir gorevlendrme cikarmi sizce.
Aynen şuan okulumuzda bütün 5 ler oldu maas karsiligi dersim dolmuyor artık,turkceciler ,bedenciler norm fazlası oluyorlar,ben nasıl maas saatini dolduracağım,zaten ilçede fazlalık var ,her sene sorun yaşıyoruzHocam tüm besler yabanci dil ağırlıklı.sadece bir tane değil
Yok özel bir uygulama,ders yoksa norm yok.Pilot okullarda özel bir norm uygulamasi var mı acaba muaf tutulma gibi bir şey . Memurlar net bunu haber yapmıştı bir ara muaf olsun diye ama mebten yanıt gelmemişti . Güncel durum nedir acaba
Sürekli magdur olan biziz ,bende norm fazlası oldum bu sene ,almanca öğretmenlerini yerleştireceğiz diye bizi norm fazlası yaptılar,ilçede ders yok nereye gidecegimNormal şartlarda sınıf mevcutları fazla, 28 saat ders ve 1 norm varken hazırlık sınıflarının aşırı derecede artmayı ile dersim 10 saate kadar düştü ve norm da sıfır oldu. Bilişim sınıfı var, sınıf var, öğrenci var, bilgisayarlar var ama hazırlık sınıfı uygulamasından dolayı norm fazlası oluyoruz.
Bakanlığın bir uygulamasından dolayı norm fazlası oluyorsa öğretmen, o zaman bu uygulama haksızlık oluşturmuş olmaz mı öğretmenler arasında?
Bir uygulama yapılırken hiçbir öğretmene mağduriyet oluşturmaması gerekmez mi?
pilot okullardaki uygulama ne zaman ülke geneline yayılacak arkadaşlar?
Nasıl gezdirecekler merkezi ilcelerde açık var mı kiHerkes norm fazlasi olmaya başladı yine. Resen atama yapmazlar ama 21 saate kadar 2-3 okul gezdirebilirler. Norm olacak kafar ders olsa yada Btr norma etkilese kafamiz rahat olsa okul gezmeme adina