Mustafa bey merhaba,
http://www.kamudanhaber.com/egitim/bt-o ... 85763.html haberinizle ilgili yazıyı yazmadan önce hem Milli eğitim bakanlığı yeğitek yetkililerine, hem de Bilişim Eğitimcileri Derneğine özellikle de bağlı iseniz bağlı olduğunuz sendikanıza ulaşarak böyle böyle sorunlar var siz ne düşünüyorsunuz diye bir sorsaydınız, bilgilenirdiniz, en azından yazıyı yine yazacak olsanız bile görüş almış olurdunuz. Eksik bilgileriniz giderilirdi.
Öğrencilerin bilgisayarı zaten biliyor olduğuna nasıl kanaat getirdiniz merak ettim? Acaba siz bilgisayarı ne kadar biliyorsunuz? Bilişim eğitimi hakkında neler biliyorsunuz? Öğrencilerin neler bilmesi gerektiğini de biliyor musunuz? Bilgisayar ve bilişimin dünyanın geleceğini bu günden şekillendirdiğinin farkında değil misiniz? Müptelası olduğunuz facebook'u hadi kullanmayı öğrenmişsiniz ama arka planında neler olduğunu biliyor musunuz? Hangi mantıkla çalıştığını? Nasıl geliştirildiğini? Hadi siz bilmiyorsunuz, siz diyorsunuz ki "bizim ülkemize bunları geliştirecek öğrenci yetiştirmeye gerek yok. Facebooku kullansınlar yeter."
Bunun arkasında iyi bilişim eğitimi almış yazılımcılar, mühendisler olduğunu, iyi bir yazılımcının çocukluk çağlarında yetişmeye başlaması gerektiğini de biliyor musunuz? Şu an sektörde ciddi anlamda yazılımcı ihtiyacı olduğunu ama bunun tam olarak nitelikli elemanla karşılanamadığını da biliyor musunuz? Çocukların o çok bildikleri bilgisayarlarda birşeyler üretemiyor olması ne kadar ironik. Çok güzel birer tüketici konumundalar. Bir sunu hazırlanırken bırakın düzgün bir şey hazırlamayı hangi kurallarla hazırlanması gerektiğini bile bilmiyorlar. Hala evinde bilgisayarı olmayan bir sürü insan var ülkemizde.
Beden eğitimi dersine ne gerek var okullarda? Çocuklar koşmayı, oyun oynamayı biliyorlar? Yani bu yaklaşım yanlış. Söylenecek o kadar çok şey var ki. Aslında tüm bunlar derneğimizce her ortamda söyleniyor ama sizin duymamış olmanız garip. Tek açıdan bakmışsınız olaya.
Bir gün bilişim eğitiminin önemi anlaşılacak ama umarım iş işten geçmez...
Belki neden bu kadar tepki aldığınızı anlamak istersiniz. http://www.bte.org.tr yazıyı yazmaya harcadığınız vaktin birazını okumaya, araştırmaya harcamaya davet ediyorum sizi.
eya' Alıntı:Sinirlendim... Ama küfür yok... Mail attım muhtereme... İnşallah anlar.
Mustafa bey merhaba,
http://www.kamudanhaber.com/egitim/bt-o ... 85763.html haberinizle ilgili yazıyı yazmadan önce hem Milli eğitim bakanlığı yeğitek yetkililerine, hem de Bilişim Eğitimcileri Derneğine özellikle de bağlı iseniz bağlı olduğunuz sendikanıza ulaşarak böyle böyle sorunlar var siz ne düşünüyorsunuz diye bir sorsaydınız, bilgilenirdiniz, en azından yazıyı yine yazacak olsanız bile görüş almış olurdunuz. Eksik bilgileriniz giderilirdi.
Öğrencilerin bilgisayarı zaten biliyor olduğuna nasıl kanaat getirdiniz merak ettim? Acaba siz bilgisayarı ne kadar biliyorsunuz? Bilişim eğitimi hakkında neler biliyorsunuz? Öğrencilerin neler bilmesi gerektiğini de biliyor musunuz? Bilgisayar ve bilişimin dünyanın geleceğini bu günden şekillendirdiğinin farkında değil misiniz? Müptelası olduğunuz facebook'u hadi kullanmayı öğrenmişsiniz ama arka planında neler olduğunu biliyor musunuz? Hangi mantıkla çalıştığını? Nasıl geliştirildiğini? Hadi siz bilmiyorsunuz, siz diyorsunuz ki "bizim ülkemize bunları geliştirecek öğrenci yetiştirmeye gerek yok. Facebooku kullansınlar yeter."
Bunun arkasında iyi bilişim eğitimi almış yazılımcılar, mühendisler olduğunu, iyi bir yazılımcının çocukluk çağlarında yetişmeye başlaması gerektiğini de biliyor musunuz? Şu an sektörde ciddi anlamda yazılımcı ihtiyacı olduğunu ama bunun tam olarak nitelikli elemanla karşılanamadığını da biliyor musunuz? Çocukların o çok bildikleri bilgisayarlarda birşeyler üretemiyor olması ne kadar ironik. Çok güzel birer tüketici konumundalar. Bir sunu hazırlanırken bırakın düzgün bir şey hazırlamayı hangi kurallarla hazırlanması gerektiğini bile bilmiyorlar. Hala evinde bilgisayarı olmayan bir sürü insan var ülkemizde.
Beden eğitimi dersine ne gerek var okullarda? Çocuklar koşmayı, oyun oynamayı biliyorlar? Yani bu yaklaşım yanlış. Söylenecek o kadar çok şey var ki. Aslında tüm bunlar derneğimizce her ortamda söyleniyor ama sizin duymamış olmanız garip. Tek açıdan bakmışsınız olaya.
Bir gün bilişim eğitiminin önemi anlaşılacak ama umarım iş işten geçmez...
Belki neden bu kadar tepki aldığınızı anlamak istersiniz. http://www.bte.org.tr yazıyı yazmaya harcadığınız vaktin birazını okumaya, araştırmaya harcamaya davet ediyorum sizi.
Delivery to the following recipient failed permanently: mdonmez_34@hotmail.com
Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain hotmail.com by mx2.hotmail.com. [65.54.188.72].
The error that the other server returned was:
550 Requested action not taken: mailbox unavailable
Sanırsam şahsın eposta kutusu müsait değil, neden acaba. Uzun zamandır açmamış olabilir. Facebookuna yazalım..
sami55' Alıntı:Gelsin o bilgisayarı biliyorlar diyenlerde öğrencilere bir baksınlar bakalım öğrenciler neyi biliyor görsünler.... Ya madem bu öğrenciler bilgisayarı biliyor bana niye hiç rastlamıyor ya...
endorfinnn' Alıntı:"Okullarda bilgisayar derslerinin kaldırılması yerinde olmuştur." Tamam artık g.tüne kına yakarsın.
Lütfen ortaya çıksın,
Bu elemanı; bilgisayar laboratuvarına kilitleyip, köşeye sıkıştırıp, en körpe döneminde hayallerini elinden alan, hayata olan sevgisini ve kendisine olan saygısını kaybetmesine neden olacak fiillerde bulunan bilgisayar öğretmeni kimse ona sesleniyorum. Lütfen ortaya çık!
Çık ki; senin hunharca kirlettiğin bu çocuk, bir tek senin yüzünden bütün bilişim teknolojileri öğretmenleri camiasını karşısına alacak kadar şuursuzlaşmıştır.
Çık ki; maruz kaldığı fiiller sonucu ruh dünyası büsbütün bozulan, öğelerini tamamlayınca mantıklı cümle kurduğunu zanneden bu müptezel bizim yakamızdan düşsün.
Çık ki; ikinizin arasında halledilmesi gereken bu problematik, daha sonra dünyadaki tüm eğitimcileri töhmet altında bırakacak suçlama ve saçmalamalara dönüşmeden bitsin.
Kusura bakmayın...
the_korsan' Alıntı:Telefon numaralarına ulaşılamıyor !!!
Okullarda ki bilgisayarların yazılım ve donanım problemleri için okul öğretmenlerinden görevlendirme yapılmalıdır. Ders görevinin yanında 3-5 saat ek ders ücreti daha fazla tahakkuk edilerek bu problemler çözülebilir.
the_korsan' Alıntı:http://who.is/whois/mebpersoneli.com.tr
site sahibinin kafası çalışıyor ama şeytanlığa çalışıyor. site ismi kopya, sloganlar kopya, tık sayısını artıracak yalan dolan haberler, piyasa yapma derdinde, domaini bile yeni sayılır. Adamın işi çakallık belli ki.
Tıklayıp paylaşıp bu gerizekalının ekmeğine yağ sürmesek sanki daha iyi, epostasına site iletişime yazıyoruz zaten, yorumların zaten uçurmuşlar hepsini.