orhan82' Alıntı:Burcu hocam öncelikle bu güzel çalışman ötürü teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sorunlarımızı çok güzel ifade etmişsiniz.
Hazırladığınız çalışmayı baştan sona okudum ama içeriğin sadece ilköğretim böte öğretmenlerine yönelik olduğunu farkettim. Hazırladığınız bu çalışmaya ortaöğretimde görev yapan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Öğretmenlerinide iliştirirseniz sevinirim.
Konuyla ilgili her türlü çalışmada yardımcı olabileceğim bir durum olması durumunda her zaman yardıma hazır olduğumuda ayrıca belirtmek isterim.
Artvin Arhavi Hüseyin Gürkan Lisesi
Bilgi ve İletişim Teknoloji Öğretmeni
Orhan Zeki KOCAMAN
sefatetik' Alıntı:7. Şuan için yapılan bir çalışma var TTK başkanı Prof.Dr. Emin karip yaptığım başvuru üzerine sendikamıza cevap yollandığını yazdı.
Mesajınız geldi hocam. Teşekkür ederim...esenordelarthe' Alıntı:omeryildirim, graphicera, orhan82 özelden attığımız mesajlar iletilmedi. takip ediyorsanız belirtiğimiz e-posta adresine iletişim bilgilerinizi yollayabilirsiniz.
sefatetik' Alıntı:Merhaba çoktandır bbnet girmedim. Ama bakıyorum değişen bir şey yok bunu herkes iyi bilmeli ki gideceğiniz veya görüşeceğiniz kişi veya
kurumlar karşısındakinin kürküne bakarlar kürk derken
1. Giden arkadaşlar platform dan söz ediyor. Orta da buna benzer bir sürü kişi var
2. Bu olay birkaç kişinin veya benim ankaraya gidip görüşmem le de çözülebilecek bir olay olsaydı çoktan
çözülürdür. Ortada sürekli 12 bin BT öğretmeninden sadece 200-300 kişi rahatsız gibi bir izlenim var
gittiğim her kapıda ne yazık ki bu ifadelerle karşı karşıya kalıyorum.
3. Ankarada bu tür görüşmeleri yapan arkadaş ben arkaraya gittiğimde benimler görüşselerdi iyi olurdu en azından kime gidilip
gidilmediğini öğrenirlerdi.
4. 12 BT öğretmeni bence bir an önce bir sendika altında birleşmeli sendika veya dernek kurmamalı bu olay çözüldüğünde herkes istifa edip
kendi görüşündeki sendikaya gidebilir ama en azından şuan MEB te tek görüşü olmayan sendika bizim sendikamız onlarda
biliyorlarki biz mağduriyetleri dile getiren bir sendikayız. En azından bu konuda biz bir grup oluşturup TBMM,MEB, BAŞBAKANLIK Birimleri arasında
bu konunun güncel kalmasını sağlayacak bir grup oluşturabiliriz. Bu olmadığı sürece herkes burda DESTEK mesajından başka bir şey yapmaz . Bilindiği gibi
her sendika da faliyetlerini üyelerine bağlı olarak yapar. BT öğretmenlerinin yoğun olduğu tek sendika olabiliriz. Yeniden amerikayı keşif etmeye hiç gerek yok ..
5. Büyük sendikalar bu konuyla ilgilenmez nedeni çünkü yönetimlerinde BT öğretmeni yok , Artı üye sayıları çok fazla 200 veya 300 kişi yi kaybetselerde hiç bir sey olmaz ...
dolayısıyla bu konuylada ilgilenmezler .
6. Ben okulda norm fazlasyıdım . Bu hafta normu olan bir okula tayin istedim. Ama bu sorunun biteceği anlamına gelmiyor . Orda da kalıcı olmayabilirim çünkü dersimizin garantisi yok, Şuan kendini mutlu his eden tüm arkadaşlara duyurulur.
7. Şuan için yapılan bir çalışma var TTK başkanı Prof.Dr. Emin karip yaptığım başvuru üzerine sendikamıza cevap yollandığını yazdı ama ankaraya gidemediğim için
verilen cevabın içeriğini 15 tatile doğru yayınlayacağım .
esenordelarthe' Alıntı:Bugün Talim ve Terbiye Kurulu Başkanımız Prof Dr Emin Karip ile yaptığımız görüşmede bahsi geçen bir konuya katkılarınızı bekliyorum. Bir saate bir şey yapılamıyor, öğretmenler norm fazlası diye ders saatini arttıralım demek doğru değildir. Fakat raporun güncellenmiş "Ülkemizdeki Bilişim Teknolojileri Eğitimine Olan Gereksinim" kısmında belirtiğimiz şekilde bu derste bir saate bile bunlar yapılıyor, ülkemizde bu ders gerekli çünkü şunlar yapılabilir gibi değinemediğimiz noktalar varsa katkılarınızı bekliyorum. Ayrıca vekillerimizle görüşmelerimizin devam ettiğini de sizlerle bildirmek isterim.
katkı sağlayan tüm meslektaşlarıma yeri gelmişken teşekkür ederim.
rapor katkılarla güncellenmektedir http://www.egitimciyim.com/belge/genel_ ... tformu.pdf
esenordelarthe' Alıntı:Bugün Talim ve Terbiye Kurulu Başkanımız Prof Dr Emin Karip ile yaptığımız görüşmede bahsi geçen bir konuya katkılarınızı bekliyorum. Bir saate bir şey yapılamıyor, öğretmenler norm fazlası diye ders saatini arttıralım demek doğru değildir. Fakat raporun güncellenmiş "Ülkemizdeki Bilişim Teknolojileri Eğitimine Olan Gereksinim" kısmında belirtiğimiz şekilde bu derste bir saate bile bunlar yapılıyor, ülkemizde bu ders gerekli çünkü şunlar yapılabilir gibi değinemediğimiz noktalar varsa katkılarınızı bekliyorum. Ayrıca vekillerimizle görüşmelerimizin devam ettiğini de sizlerle bildirmek isterim.
katkı sağlayan tüm meslektaşlarıma yeri gelmişken teşekkür ederim.
rapor katkılarla güncellenmektedir http://www.egitimciyim.com/belge/genel_ ... tformu.pdf
ist_koord' Alıntı:Sayın hocam;
Ders saatinin artmasının talebi öğretmenler norm fazlası bunu düzeltelim diye olursa elbette doğruluğu tartışılır. Ancak o dersin içeriği çocuğu günlük hayata karşı hazırlıyacak şekilde revize edilirse o dersi arttırmak yada 21. yüzyılda o dersi hayat bilgisi dersinin yerine-yanına koymak gerekir. TTKB başkanımız keşke olaya bu noktadan bakabilseymiş o zaman durumda ki sıkıntıyı daha net görebilirlerdi.