esenordelarthe' Alıntı:ist_koord' Alıntı:Sayın hocam;
Ders saatinin artmasının talebi öğretmenler norm fazlası bunu düzeltelim diye olursa elbette doğruluğu tartışılır. Ancak o dersin içeriği çocuğu günlük hayata karşı hazırlıyacak şekilde revize edilirse o dersi arttırmak yada 21. yüzyılda o dersi hayat bilgisi dersinin yerine-yanına koymak gerekir. TTKB başkanımız keşke olaya bu noktadan bakabilseymiş o zaman durumda ki sıkıntıyı daha net görebilirlerdi.
maalesef durumumuz dile getirildiğinde hemen bu talepler sırlanmış. Talim terbiye kurulu başkanı emin beyle kendi çabalarımla görüştüm. ama umduğum gibi değil biraz ayaküstü oldu. çünkü hazırlıksız sadece randevu almak için makamına gittiğimde tanıdığm bir genel müdür ile görüşmede olduğunu öğrendim . beklemeye ve çıkışta onunla selamlaşırken emin beyle de görüşme fırsatı yakalamaya karar verdim. nitekim işe yaradı ama elimde bir rapor bile olmadan tesadüfi şekilde olan bu görüşmede zaten zaman sıkıntısı yaşadım.
anladığım kadarıyla durumumuz çok standart taleplerle aktarılmış, başkanımız önyargılıydı. atanamıyorsunuz diye derslerinizi arttırmamı isteme diye söze girdi. böyle taleplerle gelenlerin olmas beni hayrete düşürür sadece basit taleplerle geldim siz adım adım bunları değerlendirirseniz zaten kendiniz arttırırsınız diye cevapladım. o zaman dinlemeye karar verdi. benim konuşmam biraz beklemediği yerden oldu. basit bir program düzenlemesiyle teknoloji tasarım dersinde olduğu gibi sınıfları ikiye bölmek ve gerekirse bir kısmı teknoloji tasırm dersine giderken bir kısmı da bt dersine gidebilecek bir düzenlemeye ilk etapta ve birkaç ay içinde ihtiyacımız olduğunu ve bunun kurul üyelerinin imzasını bile gerektirmeyecek sadece bir genelgeyle çözülebileceğini söyledim. bu mevcut ders sayısını iki katına çıkaracak ve bizim doğru düzgün bir ders işleme şansımızı arttıracağına değindim. (ama teknoloji tasarımın 2 saat olduğunu bu düzenlemenin ders saatinin iki saat olması gerektiğini belirtmedim) özellikle bir saate işlenemeyen bir ders için niye iki saat verelim bir saate ne öğretiyorsunuz ki iki saat verelim diye bastırdı. bende sanal zorbalık, dolandırıcılık, sağlık, kadına şiddetin artması, sosyal ağlar diye başlıkları saydım. (raporda yazılı olan bazı hassas konular onun da ilgisini çekti sanırım) şaşırttığımı ve ilgisini çekebildiğimi umuyorum çünkü raporu istedi.
basında çıkan http://www.memurlar.net/haber/212151/ http://4.bp.blogspot.com/-IqrygEs2d0E/T ... egitim.jpg gibi çarpıcı haberlere çok ihtiyacımız var. herkes belirli linkler gösteriyor ama bizim onları düzenleyecek toplayacak vaktimiz bile olmuyor oraya buraya koşturmaktan. çıktı alacak şekilde düzenlenmiş bir belge hazırlayacak arkadaşlara ulaşmaya çalışıyoruz.
teşekkür ederiz
Hocam büyüğümseniz ellerinizden, küçüğümseniz gözlerinizden öperim.
Nihayet birileri TTKBdekilere duruma yönelik birşeyler anlatabilmiş.
Biryere kadar bende onlarla ayn düşünüyorum. Bilgisayar eğitimi verilmesi gereken bir aygıt değildir. Aslında neredeyse mekanik aygıtların tamamı için söylenebilir bu.
Office 2007 eğitimi için neden eğitim istersiniz tembellikten, evde tek başına sıkılıyorumdan falan filan.
Ama güvenli ve bilinçli internet kullanımı ve internetteki tehditlere karşı farkındalık oluşturma içeriğine sahip bir ders işte bu sadece çocukarl için değil tüm yetişkinler içinde şarttır. İlk defa birileri TTKB başkanına bunları söylemiş.
umarım başkan bunu duymuştur.