Hocam herkesin haberi var... Tüm sendikaların haberi var... Bakanlık birimlerinin de haberleri var ama kulaklarıyla dinlemiyorlar ki..
Hükümetin ciddiye almamasının sebebi sizce gerçekten sendikasızların çoğunlukta olması mı? Hiç katılmıyorum hocam..
Sendikalar bazında bizim konumuza gelirsek örnek vereyim birkaç tane;
EğitimbirSen'den Genel Bşk.Yrd. Ahmet Özer, Genel Bşk.Yrd. Halil etyemez (şimdi çalış.sos.güv. bakan yrd.), genel bşk.yrd. ramazan çakırcı ile bizzat görüştüm, ve daha kim bilir kaç kişi görüşmüştür, hazırlanmış tüm raporlar ellerinde var, eğitek, pgm ve ttk'ya ziyarette de bulundular. Sonuç=?
Başta Pendikteki arkadaşların öncülüğünde Ali Yalçın geçen sene başlarında ilçe temsilcisi iken istanbulda eylem organize etmeye çalıştı,toplantılar düzenleyerek durumu iyice anladılar, katılım az bile olsa eylemlerini yaptılar, şu anda Ali Yalçın'da genel bşk.yardımcısı ve durumu tamamıyle bilen birisi.
TES üyesi arkadaşlarda aynı şekilde durumu genel merkez düzeyinde bilgilendirdiler hemde kaçar defa, çok iyi biliyorum BGV raporlarının hepsi onlarda da var. TES'de eğitek ve ttk ile görüştü. sonuç=?
Yine BGV ekibi tüm raporlarını TTK'ya ulaştırdı..
BGV ekibinin raporları ve BGV sitesindeki yazılan mesajlarda TTK ile eğitek'e ulaştı...
Eğitimci kökenlidir bize yardım eder diye bir umutla görüştüğüm muharrem ince'nin de elinde tüm raporlarımız var...Sonuç=?
Eğitimci kökenli artı böteden hocamız olan geçen dönem ankara vekili olan aşkın asan'a da raporlarımız ulaştı...
EğitimSözSen Sefa Tetik öncülüğünde Ankara'da eylem düzenledi, haberlere de çıktı eylem, yine eğitim-söz-sen resmi başvurularda da bulundu ama sonuç=?
Abbas Güçlü her hafta her hafta yazdı gündeme aldı. sonuç=?
İstanbulda özgür kardeşimizin temsili ile yapılan bilişim zirvesinde konu gündeme yine geldi, sonuç=?
Geçen sene cebit çalıştayı yapıldı, sonuç=?
Bir çok ajans, gazete, dergi, internet medyası haberlerimizi defalarca yayınladı, sonuç=?
Hatta bir ara habertürk'ten norm olayları ile ilgili haber yapan pervin kaplanın haberini pgm yalan söyleyerek yalanladı, adamlardaki pişginliği o dönemlerde de takipdeyseniz eğer hatırlamanız lazım.
Bunun üstüne birçok internet medyası ve gazetede yine haberimiz oldu, yalanlanan haberin aslında doğru olduğu anlatıldı, sonuç=?
Ya bu işte bir gariplik, anormallik var, hadi bizim yöntemlerimiz yanlış diyelim ama bir insanın, bir yetkilinin bu kadar duyarsız olması, sorunlara kulak tıkaması, duymaması, bilmemesi, bilmemezlikten gelmesi imkansız olmalı...
Bizim bürokratlar imkansızı başarıyorlar helal olsun ama öne geriye ters takla atılmadığı kaldı artık...
Yeni yönetmelikte bt sınıfı olan okullara norm verilecek denildi o bile hala uygulanmadı, bakın yarı yıl geldi yine norm fazlaları ilana çıkıyor, bu adamlar ne yaptığını bile bilmiyor...
Bugünkü haberleri gördünüz değil mi, bakan beyfendi bt sınıflarında çocuklara oyun oynatacakmış...
Yani Yusuf hocam ne yapalım, neye, kime, nasıl destek verelim, nasıl anlatalım daha... Adamlar anlamıyor inanılmaz bir şekilde anlamıyor, nasıl bir durum aklım almıyor ama anlamıyorlar..
Herkes aynı şeyi savunmuyor, herkes ders istemiyor, herkes formatörlüğü de istemiyor, kimisi branşımı değişsemde kurtulsam diyor, kimisi branşımı hayatta değişmem diyor... Herkesin şartları, yaşadıkları, sıkıntıları birbirinden farklı.
İşin garibi de herkes kendine göre gerçekten haklı...
Bakalım daha neler yapmamız gerekecek, süreç nasıl işleyecek göreceğiz.. Başlığı açan hocamızın da haberlerini merakla beklemekteyiz, elimizden şu an ne yardım gelir açıkçası bilemiyorum.