Bilişim Eğitimcileri Platformu MECLİSTE...

Kodla Büyü

esenordelarthe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
952
Bilişim Eğitimcileri Platformu olarak mecliste ve MEB bünyesinde görüşmelere başlamış bulunmaktayız. Dernek kurmak amacıyla başlattığımız çalışmalarımıza bilgisayarbilisim.net gündemine bir dernek kurulması geldiğinde bazı akademisyenlerin katkı sağlayacakları sözünü almış olsak da son vermiştik. ikililik yaratmama amacıyla aldığımız bu karar ile desteğimizi kurulacak derneğe vermeyi uygun görmüştük. Fakat derneğin kurulumunun uzaması ve halen tamamlanamaması planlamalarımızın aksamasına sebep olmaktadır. Dernek kurmak için çalışma başlatan forum üyelerine desteğimizi sunduk, e-posta mesajlaşmalarında yüz-yüze ve sözlü görüşme için bilgilerimizi ilettik ayrıca davet ettiğimiz okulumuza ziyaretlerinin bizi memnun edeceğini de belirttik. Girişimlerimizden henüz bir netice alamasak da bilişim eğitiminin ve öğretmenlerinin günümüzdeki durumunun aciliyeti bizi harekete geçmeye zorlamıştır.

Başladığımız görüşmelerde özellikle vekillerimizce oluşumların varlıkları, öğretmenlerin sayıları dikkate değer bulunmakta birlikteliğin önemi vurgulanmaktadır. Başlattığımız hareketin desteklenmesi ve yapılan görüşmelerde paralellik sağlanması bu açıdan önem arz etmektedir.

Şu an itibariyle görüştüğümüz ikisi eğitim komisyonu üyesi üç vekilimizin desteğini almış konunun komisyon gündemine taşınabileceği ve tarafımızdan yapılacak 15 dakikalık bir sunumun dikkate alınabileceği görüşmelerde belirtilmiştir. MEB'in farklı birimleri ile kendi imkanlarımızla ayarladığımız görüşmelerin yanı-sıra vekillerimiz aracılığıyla da görüşmelerimiz devam etmektedir. Ayrıca diğer eğitim komisyonu üyesi vekillerimizle görüşmelerimize yönelik bağlantılar da kurulmuştur.

Biz görüşmelerimizde http://www.egitimciyim.com/ adresindeki belirtiğimiz konuları ve raporu temel alsak da her türlü çalışmayı takip etmekte ve kaynak olarak sunmaktayız. Büyük küçük her türlü desteğinizi ve katkınızı esenordelarthe@gmail.com ve bilgi@egitimciyim.com adreslerine iletebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bilişim Eğitimcileri Platformu Adına
Burcu Yılmaz
5056746267

RAPOR: http://www.egitimciyim.com/belge/genel_ ... tformu.pdf
EKLER: http://www.egitimciyim.com/belge/genel_ ... tformu.rar

(konunun sabitlenmesi bizi memnun edecek ve çalışmalarımız hakkındaki gelişmeleri tek başlık altından verebilmemizi sağlayacaktır)
 
Başlık sabitte hocam, Ankara'da yaşıyor olmanızda büyük avantaj, inşallah hayırlı olur, kolaylıklar dileriz
 
Bütün sıkıntılarımızı güzel bir şekilde yazmışsınız hocam.Umarım rüzgar tersine eser de iyi birşeyler olmaya başlar..
 
Tebirkler arkadaşım Çok güzel hazırlamışsınız. Hep birşeyler yapılmaya çalışılıyor fakat hep yarıyolda kalıyoruz. İnşallah bu çabanız ve gayretiniz yarım kalmaz.
 
Burcu Hocam,

Anladığımı kadarıyla Ankaradasınız. Ve Ankara merkezli bir topluluksunuz. Madem böyle bir topluluk vardı, forumda birçok aktivite için Ankarada çalışan arkadaşlar arandı ama hiç kimsenin sesi çıkmadı. Ankara merkezli bir dernek kuralım fikri çıktı, siz de destek verdiğinizi söylediniz ama Ankarada dernek için yer ayarlanmaya çalışıldı, yardımcı olmaları için Ankaralı arkadaşlara seslendildi ama yine kimsenin sesi çıkmadı. Şu anda dernek kurulamıyorsa yer ayarlanamadığı için kurulamıyor.
O yüzden bence dernek fikri üzerinden devam edilmeli ve bu kuvvet ayrılığı sonlandırılmalı. Sizin topluluğunuz ve kurucu dernek üyeleri ile beraber dernek fikri resmiyete kavuşmalı . Çünkü bir dernek mi yoksa bir topluluk mu dikkate alınır derseniz dernek daha dikkat alınır gibi geliyor. Nacizane görüşümdür...
İyi çalışmalar...
 
burcu hocam elinize ve yüreğinize sağlık çok güzel yazmışsınız ama çok uzun yazmışsınız.bu kadar uzun yazıyı okumazlar.kısa ve öz yazılırsa daha çok dikkate alırlar.tabi bu benim şahsi fikrim.asıl sorun norm fazlası olma durumu.derslerin seçmeli derslerden ayrılarak zorunlu hale getirilmesi.ve her okula bilişim teknolojisi öğretmeni kadrosu :oops:
 
melissa' Alıntı:
burcu hocam elinize ve yüreğinize sağlık çok güzel yazmışsınız ama çok uzun yazmışsınız.bu kadar uzun yazıyı okumazlar.kısa ve öz yazılırsa daha çok dikkate alırlar.tabi bu benim şahsi fikrim.asıl sorun norm fazlası olma durumu.derslerin seçmeli derslerden ayrılarak zorunlu hale getirilmesi.ve her okula bilişim teknolojisi öğretmeni kadrosu :oops:
:+1:
 
Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş hocam. Yazıyı okudum ve sorunlarımızın dile geldiğini gördüm. Bu metni okuyan birisi bizim ne gibi şeylerle karşılaştığımızı anlar artık
 
elinize yüreğinize sağlık hocam
her zaman olduğu gibi bu konudada bazı arkadaşlar çalışmalarınızı sabote etmeye çalışacaktır. hiç kimseye aldırmadan çalışmalarınıza devam edin bizler en azından kendi adıma size ihtiyacınız olması durumunda elimden gelen desteği veririm. başarılar... :+1: :+1: :+1:
 
Burcu hocam öncelikle bu güzel çalışman ötürü teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sorunlarımızı çok güzel ifade etmişsiniz.

Hazırladığınız çalışmayı baştan sona okudum ama içeriğin sadece ilköğretim böte öğretmenlerine yönelik olduğunu farkettim. Hazırladığınız bu çalışmaya ortaöğretimde görev yapan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Öğretmenlerinide iliştirirseniz sevinirim.

Temelde bütün sorunlarımız aynı olduğu için sizin yazdığınız sorunları ben tekrar tekrar yazmayacam burda sadece, şunu belirtmek isterim; Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.07.2010 tarih 76 sayılı "Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri" konulu yazısında ortaöğretimdeki derslerimize bir darbe yapılmış haftada iki saat olan seçmeli dersimizin 2.Grup Seçmeli Dersler Başlığı Altında 10 ve 11. sınıflarda 1 saate düşürülmüş ve ortaya vahim bir norm fazlılığı olma durumu ortaya çıkmıştır..
Dikkat ediniz 2.Grup Seçmeli Ders Diyorum yani aynı grupta 15 tane ders bulunmakta bu 15 ders için 10 ve 11. sınıflar için 1, 12.sınıflar için topu topu 2 saat yer verilmektedir. aynı grupda 15 dersin yer aldığı bir tablodan 10 ve 11.sınıflara 1 ders saati seçilmesi istenmesi ve bu 15 dersten birinin Bilgi ve İletişim Dersinin olması içler acısı bir durum.Tablonun vahimliğini umarım anlatabilmişimdir. 1.Grup Seçmeli Ders bile değiliz inanabiliyormusunuz.....

Hocam Lütfen bu durumu da hazırlamış olduğunuz çalışmanın içine yerleştirmenizi istiyorum. Konuyla ilgili her türlü çalışmada yardımcı olabileceğim bir durum olması durumunda her zaman yardıma hazır olduğumuda ayrıca belirtmek isterim.

Artvin Arhavi Hüseyin Gürkan Lisesi
Bilgi ve İletişim Teknoloji Öğretmeni
Orhan Zeki KOCAMAN
 
gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş, ellerinize ve yüreğinize sağlık. çok teşekkürler hocam.
 
Yazdıklarınızı sonuna kadar okudum, gerçekten çok yerinde tespitler yapmışsınız.
Sizi tebrik ediyorum. Bu platform üzerinden herkesin gerekeni yapması gerektiğine inanıyorum. Sonuna kadar desteğe hazırım.
:alkis:
 
Geri
Üst