patari' Alıntı:nugyo ? yarası var bende, sattığım günün ertesinde seri tavanlarla 19 lara gitmişti, 7,32 lerden(bedelsiz)
yaklaşık bir yıldır spor hissesindeyim, mndrs gözüme çarpıyor bu aralar, bence borsaya yatıracağım para 5 yıl lazım değil demeyecek kimse girmesin, ayrıca 6 kasım abd seçimleri 8 kasım not arttırımı ile ilgili beklentiler var, ne alaka abd seçimleri diyeceksiniz bende öyle düşünmüştüm ama yabancıların elinde olan bir borsada hisse alıp satınca çok önemli :mrgreen: düzeltme olasılığında 69,500 ler, öncesi veya sonrasında ise 75000 ler konuşuluyor, tabi kriz, savaş, kar, yağmur gibi sebepler bizi etkiler... ben bir kere kapıldım rüzgara, hiç bulaşmamışlar niyetlenmesin bence krizler hiç eğlenceli olmuyor çünkü...
yazdıkların çok komik. 97 de başladım borsaya. Bir iki kural yazmışsın borsayla ilgili. Sanki çalışmak zorunda olan kurallar gibi. Ben sana 20 tane kural yazarım. Teknikleri çıkarırm. Hiçbirinin çalışma garantisi yoktur. Çünkü sen ne kadar acemice para kazanmaya çalışıyorsan, adamlar profesyonelce senin paranı kapmaya çalışıyor. Para babaları istedikleri gibi kademeleri doldurup fiyatları aşağı çekip yukarı kaldırıyorsa; yani vurgun yapmak için gerekli olan herşeyi varsa, çalışan asıl kural 'spek her zaman kazanır' kuralıdır. Bu da demektir ki, büyük çoğunluk kaybeder. Yaşar Erdinç'e bakma sen.serkanaytekin' Alıntı:Bu başlıkta sapla saman karışmış yine, yok bedava para yok bilmem ne.
Kardeşim doğru yerden alacaksın, hedef fiyatın olacak, stop loos koyacaksın, bak bakalım kaybediyormusun? Adam yazmış ışte %300 kâr ettim satmadım, kriz çıktı battım. Eminim aynı arkadaş %600 kâr etse yine satmayacaktı,Neden çünkü hedef fiyat yok aklında ve kaybetmeye mahkum.
Yaşar Erdinç der ki" Borsada ancak aptallar para kaybeder"
serkanaytekin' Alıntı:Bu başlıkta sapla saman karışmış yine, yok bedava para yok bilmem ne.
Kardeşim doğru yerden alacaksın, hedef fiyatın olacak, stop loos koyacaksın, bak bakalım kaybediyormusun? Adam yazmış ışte %300 kâr ettim satmadım, kriz çıktı battım. Eminim aynı arkadaş %600 kâr etse yine satmayacaktı,Neden çünkü hedef fiyat yok aklında ve kaybetmeye mahkum.
mse' Alıntı:serkanaytekin' Alıntı:Bu başlıkta sapla saman karışmış yine, yok bedava para yok bilmem ne.
aptalım kabul ediyorum.. Bu arkadaş gibiler binde 1 çıkar ve başka forumlarda milleti arkalarına takıp çamura batırırlar...
borsadan para kazanılmaz... Sen kazanmadın mı, yedim allaha şükür... ama sonradan farkettim, kaybedenlerin parasını yediğimi.
olmayan şeyler üzerine yatırım, pamuk, şeker, fasulye vob 30 gibi.. bizimki sanal ticaret, on da da tutturabilirsen.
mse' Alıntı:ha şu olabilir, biraraya gelelim, herkesin bulunduğu yerde yapılacak bir iş vardır. O arkadaşlar bir araya gelir
tanışılır, konuşulur, sermaya ortaya konur işe başlanır. Birlik olmadıktan sonra daha tek tek çok dişimizi sökerler.
Benim mekan urfa birecik,
yapılacak iş: 80 metrekarelik 2+1
arsa 1 dönüm: 40 bin
5 katlı 2 er dairelik bina + çevre düzenlemesi
1 dairenin maliyeti 30 bin
toplam maliyet 350bin
kira gelir daire başı 350 yıllık 3500
tüm bina da 35000
10 yılda amorti eder kendini
urfa birecik, nizip çevresinde güvenilir arkadaşlar arıyorum.
unutmayın bu ümmetten ilk kalkacak şey emanet.... Çok derin bir kelime.
hadin bakalım alalım proje tekliflerini nerde ne yapılabilir yazın..
serkanaytekin' Alıntı:empati52 hocam, bakın ne demişim doğru yerden girme önemli. sen trabzon örneğini verdin ama ben trabzona 7.9 dan girmiştim, türkiye kupası maçı öncesi, sonrada şampiyon yapmayacaklarını anlayınca 14.9 lardan çıktım. ha hisse 30 u gördümü gördü, o beni ilgilendirmez. Yatırım yapıyorsan açıkgöz olacaksın.
Sen spekülatif hisseden örnek vermişsin olmamış, neden ekgyo ,thy , bimas , adel , kozal gibi kale hisselerden örnek vermiyorsun. Meela ekgyo ilk alışım 0.85 , şu anda 3.21 gibi.
Hocam sağlam kağıt alacaksın, doğru yerden alacaksın, bekleyeceksin. senin dediğin tekniz analiz falan filan günlük veya haftalık oynarsan, çıtırlık çıkarırsın bir şeyler, e bizim ona vaktimiz var mı yok,o zaman uzuncu ol, stop loos ve kar marjını belirle, bak bakalım kaybediyormusun.
Soruna gelince, hiç zararım yok.
portföyünü paylaşırmısın. çok merak ettim gerçekten.serkanaytekin' Alıntı:empati52 hocam yarın ölmeyeceğinin garantisi var mı?
senin dediğin doğru ama uç örnekler, savaş , kriz ...
ama her kriz bir fırsattır unutma. Şimdi örnek vereceğim küstahlık olarak değerlendireceksiniz o yüzden rakamsal örnek vermiyorum, sadece 3 yıldır borsadayım, temel analiz, teknik analiz bilmem, ama paramı sağlam kağıda bağladım, zararım yok...
empati52' Alıntı:portföyünü paylaşırmısın. çok merak ettim gerçekten.serkanaytekin' Alıntı:empati52 hocam yarın ölmeyeceğinin garantisi var mı?
senin dediğin doğru ama uç örnekler, savaş , kriz ...
ama her kriz bir fırsattır unutma. Şimdi örnek vereceğim küstahlık olarak değerlendireceksiniz o yüzden rakamsal örnek vermiyorum, sadece 3 yıldır borsadayım, temel analiz, teknik analiz bilmem, ama paramı sağlam kağıda bağladım, zararım yok...