bt^' Alıntı:mehmettuna68' Alıntı:Ders saati hesaplaması yapılmayacaktır diyor hocambt^' Alıntı:zilal' Alıntı:7.BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir. -BT Rehberliği görevinin, öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilmesi; öğretmenin BT Rehberliği görevini ve varsa ders görevini yürüttüğü zamanın belirtilmesini amaçlamaktadır. Örnek 1- Kadrosu normal eğitim yapan A ortaokulunda bulunan ve normal eğitim yapan B lisesine BT Rehberi olarak görevlendirilen BT öğretmenini ele alalım; İlgili öğretmenin A ortaokulundaki var olan ders görevini yerine getirdikten sonra B lisesinde hangi zamanlarda çalışacağını göstermek için “BT rehberlik görevi” haftalık ders çizelgesinde gösterilir. B lisesinde eğitimin saat 16:00’da bittiği varsayılırsa ilgili öğretmen her gün saat 16:00’a kadar B lisesinde BT Rehberliği görevini yapacaktır. İlgili öğretmenin Salı günü A ortaokulunda dersinin saat 15:00’da bitmesi durumunda B lisesine ulaşımı dikkate alınarak haftalık ders çizelgesinde bu saat boş bırakılabilecektir. Bu hesaplamada ders saati hesaplaması yapılmayacak olup, B lisesinde eğitim- öğretimin bittiği 16:00 saati BT rehber öğretmeninin görevinin bittiği saat olacaktır.
16.00 denmiş ama haftalık ders çizelgesi de denmiş yine, haftalık ders saati olarak 30 saati aşamaz diyemez miyiz yine?
evet haklısınız maalesef, son iki cümle acı gerçekten : "Bu hesaplamada ders saati hesaplaması yapılmayacak olup, B lisesinde eğitim- öğretimin bittiği 16:00 saati BT rehber öğretmeninin görevinin bittiği saat olacaktır."
" B lisesinde eğitimin saat 16:00’da bittiği varsayılırsa ilgili öğretmen her gün saat 16:00’a kadar B lisesinde BT Rehberliği görevini yapacaktır."
Haksızlıklar olacak, aferin bunu akıl edemeyenlere, çok iyi iş yapmışlar..
arkadaşlar birşey sormak istiyorum;
şimdi ben ikili eğitim yapan bir okulda öğlenciyim (12:30-16:10) ve 20 saat dersim var.
BTR olarak normal eğitim yapan (9-15) bir okula görevlendirildim.
yeni yazıda 30 saat ibaresi olmadığına göre ve görevlendirildiği okulda eğitim öğretim bitene kadar BTR yapar dediğine göre benim sabah 12:30'a kadar BTR olduğum okulda mı olmam lazım?
yada tam tersi;
ben sabahçı olsaydım hergün çıkışta normal eğitim yapan okula gidip eğitim saatinin bitmesini mi bekleyecektim. malum 30 saate tamamlayın demiyor?
Acil olarak Biri açıklarsa çok sevinirin...