BT Rehber Öğretmenliği Görevlendirmesi (Tereddüt edilen husu

Kodla Büyü
maverick07' Alıntı:
arkadaşın sorusunu bende merak ediyorum. derslerin zorunlu olmasıyla bu yıl değerimiz bin kat arttı. okulunda bt öğretmeni olmayan müdürler derslerin boş geçmesini istemiyorlar. benimde okulumda 10 saat dersim var. okul müdürümüz müdürler toplantısında ihtiyaç olursa ders verebileceklerini söyledi. bt rehberliği var dedim ama fark etmez dedi. il formatörlerine sordum onlarda atamanın işine biz bir şey diyemeyiz dediler. bt rehberliği diğer okullara görevlendirilmemek için bizi kurtarıyor mu?

Hocam ihtiyac olursa ders veririz diyen adama bt rehberliği ile ilgili yazıları göster. Bt rehberine kesinlikle ders verilmez kendi kurumunda ne kadar ders varsa odur gireceğin ders. Ha sen dişli çıkmazsan köle gibi kullanırlar. sokarlar da derse. ama sen kendini kullandırma. yine de ders verecek olurlar ise dilekçene resmi yazıyı ilgi tut ver okula. gerekli yerleride işaretle gözlerine sok

kopete' Alıntı:
Arkadaşlar tereddüt edilen hususlar konulu yazının 7. maddesini ders saatleri içerisinde çalışmak olarak yorumlamış bir çoğunuz. Ancak orada dikkat edilmesi gereken bir şey var. Bahsedilen başka okulda görevlendirilen bir öğretmen.

1-Hem dersin hem de BT Rehberliğinin ders çizelgesinde gösterilmesi belirtilmiştir.
2-Örnekte ders çizelgesinde nerede ne zaman görev yapıyor belirtilir denilmiştir.
3-A lisesinde 15.00'da dersi bitince sonraki saati "BOŞ" bırakılabilecektir denilmiştir.
4-Eğtim-öğretimin yapıldığı saatler ibaresi bu saatler dışında görev verilemez olarakta değerlendirilebilir.

Bu konuyla ilgili bilgi edinmeye aşağıdaki yazıyı gönderdim. Cevabını bekliyorum.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 27.12.2012 tarihli, 248065 nolu,Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevleri(Tereddüt edilen hususlar) konulu yazısına göre görevlendirilen öğretmenlerin çalışma saatleri 7. maddede örnek verilerek açıklanmıştır. Ancak bahsi geçen örnekte kadrosu dışındaki bir okulda görevlendirilen öğretmen söz konusu olmaktadır ve bu öğretmene haftalık ders çizelgesi hazırlanarak hem boş saat bırakılabileceği hem de görevlendirildiği okulun ders bitiş saati olan 16.00'a kadar görev yapması gerektiği belirtilmiştir.

Bilgi edinmek istediğim konu normal öğretim yapan okullarda BT Rehber Öğretmeni olarak görevlendirilen öğretmenlerin okulun ders saatleri (örneğin 08.30-16.30 saatleri arasında 40 saat) içerisinde mi görev yapacağı yoksa haftalık ders çizelgesi hazırlanarak ders görevini yerine getirdikten sonra(örneğin 15 saat) Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerime İlişkin Karar'a göre geriye kalan ders saatlerini 30 saate tamamlayarak mı (örneğe göre geriye kalan 15 saat)BT Rehber Öğretmenlik görevini yürüteceklerdir.

İlgili yazıda bu durum net olarak açıklanmamaktadır. Haftalık ders çizelgesi 30 saat üzerinden mi hazırlanmalıdır yoksa eğitim-öğretim saatleri içerisinde 40 saat ders varsa tamamında görev verilecek midir? Bilgilerinize arz ederim.

Daha önce yazdım diyen arkadaşlar ne cevap gelmiş yazmamış. Bende sorayım dedim :)

hocam cevabı paylaşırsanız çok sevinirim ?

BTR görevi eğitim öğretim saatleri içinde gerçekleştirildiği için , okulda kaç saat ders varsa o kadar saatlik bir program hazırlanıyor.

30 saat 40 saat şeklinde kesin bir rakam yok maalesef.

fatihinfedaisi' Alıntı:
bt laboratuvarı bulunan bir ortaokula atandım. bt öğretmeniyim. okulda 10 saat bt dersi var. bugün idareciler başka okula da 2 gün görevlendirme gideceksin dediler. kendi okulumda btr olursam ve 10 saat derse gidersem başka okula gitmek zorunda mıyım ? gitmek istemiyorum açıkçası çünkü görevlendirme yapmak istedikleri okul bana çok çok uzak. tereddüt edilen hususlar yazısının 2. maddesinin en altında şöyle bir ibare var ve bu ibareye göre kendi okulumda btr olup, 10 saat derse girmem lazım sadece. cevaplarınızı bekliyorum.

2.maddenin en altında şöyle yazıyor :
"Öğretmenin kadrosunun bulunduğu okulda aylık karşılığı ders görevi olmaması veya aylık karşılığı ders görevini dolduramaması durumunda öğretmen BT rehberliği görevini yapacaktır."
hocam gitmezsin.öyle bişey yok.senin 10 saat dersin varsa ve okulunda bt labı varsa geri kjalan saatlerini btr olarak okulunda geçirirsin.geri kalan saatte 30-10=20 dir.uygulama böyle.haftalık ders çizelgesinde 30 saatinin 10 saatyini derslerle doldurduktan sonra müdürünle beraber geri kalan 20 saati btr olarak ders programına yerleştireceksin.

Okullara listeler gitti ama bize henüz duyurulmadı.Görevlendirmeleri de anlamak mümkün değil.İlk sırada tercih ettiğim okul Fatih projesi kapsamında ama oraya öğretmen atanmamış,bense 9.tercihim olan ve proje kapsamı dışında kalan bir meslek lisesine atandım.

arkadaşlar branşım bilişim teknolojileri ve okulda 12 saat bilgisayar dersi var ama müdür bey bana 4 saat fen ve 3 saat ingilizce daha vermek istiyor yani toplamda 19 saat, çünkü okulda öğretmen açığı var ve herkesin dersi dolu. tereddüt edilen hususlarla ilgili yazıya baktım ama sanki yoruma açık, en fazla gireceğimiz ders saatiyle ilgili bir ibare yok çünkü. müdür bey bana branşım dışında 15 saatten fazla ders verebilir mi?

Siz sadece branşınızda ki derslere girersiniz. 15 saat diye bir şartta yok. Hiç ders olmazsa yine BTR olunabilir.

ersinsatafatli' Alıntı:
dideban' Alıntı:
Siz sadece branşınızda ki derslere girersiniz. 15 saat diye bir şartta yok. Hiç ders olmazsa yine BTR olunabilir.
işte sorun da o zaten hocam. başka ders verilemez diye bir durum var mı net olarak ?

BT Rehberliği Görevini yerine getirecek öğretmenler, kadrosunun bulunduğu okulunda kendi
branşındaki mevcut ders saatlerinin tamamına girdikten sonra....

daha ne yazsın?

Arkadaşlar ben de yeni okul değiştirdim. Anadolu lisesine geçtim. Okul müdürüm okul çıkışlarında 5 e kadar sınıfı öğrencilere açmak istiyoruz, o yüzden BT kadrosu açtık dedi. Ben de görevlendirmeler değişti artık ders saatlerinde okuldayız, 5 e kadar değil dedim. Ama ikna olmadı. Görevlendirmeler gelince mi konuşmalıyım, norm kadro fazlası yapar mı beni inatlaşırsam? Bilemedim

desertrose' Alıntı:
Arkadaşlar ben de yeni okul değiştirdim. Anadolu lisesine geçtim. Okul müdürüm okul çıkışlarında 5 e kadar sınıfı öğrencilere açmak istiyoruz, o yüzden BT kadrosu açtık dedi. Ben de görevlendirmeler değişti artık ders saatlerinde okuldayız, 5 e kadar değil dedim. Ama ikna olmadı. Görevlendirmeler gelince mi konuşmalıyım, norm kadro fazlası yapar mı beni inatlaşırsam? Bilemedim

Görevlendirme de yazar. Net olarak bence geri kalan zaman da egzersiz vs isteyin ve ekders alın. Aksi taktirde koca okulda durmanızın bir anlamı yok. Yarın da size hocam öğrenciler aksam okula gelecek açın derse ne diyeceksiniz.

DotCom' Alıntı:
BTR görevi eğitim öğretim saatleri içinde gerçekleştirildiği için , okulda kaç saat ders varsa o kadar saatlik bir program hazırlanıyor.

30 saat 40 saat şeklinde kesin bir rakam yok maalesef.
hangi mantıkla bunu söylersin anlamadım. adam bana dediki eğitim öğretim okulumuzda 36 saat uygulanıyor bana ders programını çıkardı 36 saat belgeyi verdi. dilekçeyle kardeş beni 36 saat görev veriyorsan ver benim haftalık 24 saat ekdersimi deyip dilekçeyi vermeyecekmiyim. mahkeme gitmezmi bu iş sence? dersin konulabileceği saat açısından eğitim-öğretim olan saatler ama toplamda 30 saati geçemez. istekli olarak 30 saati geçiriyorsanız fahri olmuş olur.

bende sivas iline eş durumundan geldim burada görevlendirmeler biz gitmeden yapılmış bu durumda bizi beklemeye aldılar bizden sonra da yeni atamalar oldu ek olur alınabilir mi yoksa 2.döneme mi kalır

Arkadaşlar diyelimki okulda 2 ogretmeniz 2mizde btr olmak istiyoruz dersleri ortak bolusuyoruz ama dersler sadece sabah kismindaysa sabahci ogleci olma durumu nasıl ayarlanir?

nosTRa' Alıntı:
desertrose' Alıntı:

Görevlendirme de yazar. Net olarak bence geri kalan zaman da egzersiz vs isteyin ve ekders alın. Aksi taktirde koca okulda durmanızın bir anlamı yok. Yarın da size hocam öğrenciler aksam okula gelecek açın derse ne diyeceksiniz.
ben de görevlendirme yazısı gelsin öyle konuşmayı düşünüyorum hocam. egzersizi teklifedebilirim haklısınız :oops:

Bilgisayar Rehber öğretmenlik görevlendirmem yapılmadı...
Arkadaşlar yedi yıldır bilgisayar formatörü olak görev yaptım. Ancak 2013-2014 Eylül dönemi görevlendrimesinde bana görevlendirme yapmamışlar. Üç okul tercihinde bulundum tercih ettiğim okullar Fatih projesi kapsamında olan okullar. Tercih ettiğim okullardan birinde ikili öğretim var ve bir tane görevlendirme yapılmış. Başka ikili öğretim yapılan okullara iki görevlendirme yapılmış. Bulunduğum okulda İ.H.L. Meslek dersleri öğretmeniyim ve okulumuzda bana 30 saat ders vereceklerini söylediler. Ancak ben kendilerine Bilgisayar Rehber öğretmenliğine başvuracağımı söyledim. Bu nedenlede 20 saat kadar yada bir iki saat daha fazla derse girebileceğimi söyledim. Bilgisayar Rehber öğretmen başvuru dilekçesinede kendi görev yaptığı okulunda gireceği ders saatini 20 saat olarak doldurdum. Galiba 30 saat derse girip birde Bilgisayar Rehber öğretmenlik görevi yapmamızı kimse bizden isteyemez. Bu işe gönül vermiş ve severek bu işi yapamam nedeniyle görevlendirilmediği öğrenince gerçekten moralim bozuldu.
Bu konularda tecrübeli, bilgili arkadaşlar, yukarıda verdiğim bilgiler doğrultusunda bana görev vermemeleri normalmidir? Yoksa işin içinde kasıtmı var?. Kasıt var diyemem daha buraya yeni atandım geleli bir ay kadar bir zaman olduki beni kimse tanımıyor. Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana açıkalyıcı bilgi verirlerse mutlu olurum.
Herkese yeni öğretim yılında sağlıklı ve huzurlu bir öğretim yılı diliyorum.

Okulunuzdaki ders yükünün tamamına girdikten sonra geri kalan zamanlarda Bt rehber öğretmen gorevini yürütmeniz bekleniyor yazı ile. Asli görevinizi yapmayı reddedip Bt rehberliği gorevini yapmak istemenizin kabul görülmemesinde bir kasıt görmüyorum şahsen.

Arkadaşlar ben bir anadolu lisesine yeni geldim btr için dilekçemi verdim. okulumda 6 saat dersim var. Hemen yakınımızda bulunan ortaokuldan da 12 saat ders vermişler. Btr görevlendirmem gelince ortaokuldaki 12 saatlik derse gitmek zorundamıyım

user67' Alıntı:
Arkadaşlar ben bir anadolu lisesine yeni geldim btr için dilekçemi verdim. okulumda 6 saat dersim var. Hemen yakınımızda bulunan ortaokuldan da 12 saat ders vermişler. Btr görevlendirmem gelince ortaokuldaki 12 saatlik derse gitmek zorundamıyım

Hocam sadece kendi okulunuz. Zaten görevlendirme yazınızda yazar, gerekli açıklama.

user67' Alıntı:
hayır hocam. 6 saat harici girmeyin..

çok yazıldı çizildi belki ama tam gün eğitim veren kurumlarda eğitim öğretimin sürdüğü saatlerde mi okulda olacağız

30 saat ibaresi ni hiç görmedim

arkadaşlar ikili öğretimdekiler için şanslı demiş ama ortaokullarda 5 ve 6.sınıflar 7 saat derse girdiği için çalışma saatleri 12:40 - 18:40 haberiniz olsun.mesela benim çalıştığım okulda sabahçı btr 30 saat ben ise bilgisayar dersleri öğleden sonra olduğu için öğleci btr ise 35 saat çalışmak zorunda. SIKINTI ŞU AYNI OKULDA AYNI İŞİ YAPAN 2 BTRCİDEN BİRİ 30 SAAT DİĞERİ YANİ BEN 35 SAAT ÇALIŞACAĞIM AMA AYNI EK DERS ÜCRETİNİ ALACAĞIZ. GEL BİRDE BURDAN YAK

Eğitim öğretim süresince dediği için bulunulan eğitim kurumuna göre süre değişmektedir.

Ortaöğretimde görev yapanlar 40 saat görevde oluyorlar.

sevgili33' Alıntı:
Bilgisayar Rehber öğretmenlik görevlendirmem yapılmadı...
Arkadaşlar yedi yıldır bilgisayar formatörü olak görev yaptım. Ancak 2013-2014 Eylül dönemi görevlendrimesinde bana görevlendirme yapmamışlar. Üç okul tercihinde bulundum tercih ettiğim okullar Fatih projesi kapsamında olan okullar. Tercih ettiğim okullardan birinde ikili öğretim var ve bir tane görevlendirme yapılmış. Başka ikili öğretim yapılan okullara iki görevlendirme yapılmış. Bulunduğum okulda İ.H.L. Meslek dersleri öğretmeniyim ve okulumuzda bana 30 saat ders vereceklerini söylediler. Ancak ben kendilerine Bilgisayar Rehber öğretmenliğine başvuracağımı söyledim. Bu nedenlede 20 saat kadar yada bir iki saat daha fazla derse girebileceğimi söyledim. Bilgisayar Rehber öğretmen başvuru dilekçesinede kendi görev yaptığı okulunda gireceği ders saatini 20 saat olarak doldurdum. Galiba 30 saat derse girip birde Bilgisayar Rehber öğretmenlik görevi yapmamızı kimse bizden isteyemez. Bu işe gönül vermiş ve severek bu işi yapamam nedeniyle görevlendirilmediği öğrenince gerçekten moralim bozuldu.
Bu konularda tecrübeli, bilgili arkadaşlar, yukarıda verdiğim bilgiler doğrultusunda bana görev vermemeleri normalmidir? Yoksa işin içinde kasıtmı var?. Kasıt var diyemem daha buraya yeni atandım geleli bir ay kadar bir zaman olduki beni kimse tanımıyor. Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana açıkalyıcı bilgi verirlerse mutlu olurum.
Herkese yeni öğretim yılında sağlıklı ve huzurlu bir öğretim yılı diliyorum.
kasıt yok hocam okulunuzda ihtiyaç varsa görevlendirilmemeniz normal, BT öğretmeni dahi olsanız dersiniz varsa önce derslere giriyorsunuz, siz 20- 30 saat der varken bt rehber yaparlarsa çok anlamlı olma daha ders olarak müsait olanları değerlendirecekleridir

arkadaşlar bende ortaokuldayım ve başka bir ortaokula da btr olarak görevlendirildim. okulumda 8 saat dersim vardı ve bir günde nöbetim, diğer okulda da10 saat dersim olacakmış, müdürüm bana ders saati oranın fazla ama nöbeinin burada old. söyle onlara dedi.. :verymad: normalde şu saat itibariyle nöbetimin olmaması gerekmez mi?? ilk görevlendirilmem ve yönetmeliği yanlış yorumlamış olamam değil mi?? :?
hayır pek bir emin ifade kullandı ha birde teknoloji klubünde görevliyim..onu da bakarız sen bir başla hele dedi.. 4 okulun da sitesi bende ... dersler okullar hazırlıklar vs derken...
biri açıklasın lütfen..

narenciye' Alıntı:
arkadaşlar bende ortaokuldayım ve başka bir ortaokula da btr olarak görevlendirildim. okulumda 8 saat dersim vardı ve bir günde nöbetim, diğer okulda da10 saat dersim olacakmış, müdürüm bana ders saati oranın fazla ama nöbeinin burada old. söyle onlara dedi.. :verymad: normalde şu saat itibariyle nöbetimin olmaması gerekmez mi?? ilk görevlendirilmem ve yönetmeliği yanlış yorumlamış olamam değil mi?? :?
hayır pek bir emin ifade kullandı ha birde teknoloji klubünde görevliyim..onu da bakarız sen bir başla hele dedi.. 4 okulun da sitesi bende ... dersler okullar hazırlıklar vs derken...
biri açıklasın lütfen..

:? Okulunda 8 saat derse girersin, diğer okulda derse girmezsin, ne kendi okulunda ne de diğer okulda nöbet tutmazsın, kulübü bırakırsın. Bu açıklama yeterli olmuştur herhalde.

hemenyardim' Alıntı:
narenciye' Alıntı:
biri açıklasın lütfen..

:? Okulunda 8 saat derse girersin, diğer okulda derse girmezsin, ne kendi okulunda ne de diğer okulda nöbet tutmazsın, kulübü bırakırsın. Bu açıklama yeterli olmuştur herhalde.

nöbet ve klubü bende aynı düşündüm ama derse girmem zorunlu değilmi.. bir arkadaş derse girersin ama eskisi gibi istedikleri vakite kadar seni tutamazlar dedi..o da btr oldu..

Geri