Arkadaşlar tereddüt edilen hususlar konulu yazının 7. maddesini ders saatleri içerisinde çalışmak olarak yorumlamış bir çoğunuz. Ancak orada dikkat edilmesi gereken bir şey var. Bahsedilen başka okulda görevlendirilen bir öğretmen.
1-Hem dersin hem de BT Rehberliğinin ders çizelgesinde gösterilmesi belirtilmiştir.
2-Örnekte ders çizelgesinde nerede ne zaman görev yapıyor belirtilir denilmiştir.
3-A lisesinde 15.00'da dersi bitince sonraki saati "BOŞ" bırakılabilecektir denilmiştir.
4-Eğtim-öğretimin yapıldığı saatler ibaresi bu saatler dışında görev verilemez olarakta değerlendirilebilir.
Bu konuyla ilgili bilgi edinmeye aşağıdaki yazıyı gönderdim. Cevabını bekliyorum.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 27.12.2012 tarihli, 248065 nolu,Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevleri(Tereddüt edilen hususlar) konulu yazısına göre görevlendirilen öğretmenlerin çalışma saatleri 7. maddede örnek verilerek açıklanmıştır. Ancak bahsi geçen örnekte kadrosu dışındaki bir okulda görevlendirilen öğretmen söz konusu olmaktadır ve bu öğretmene haftalık ders çizelgesi hazırlanarak hem boş saat bırakılabileceği hem de görevlendirildiği okulun ders bitiş saati olan 16.00'a kadar görev yapması gerektiği belirtilmiştir.
Bilgi edinmek istediğim konu normal öğretim yapan okullarda BT Rehber Öğretmeni olarak görevlendirilen öğretmenlerin okulun ders saatleri (örneğin 08.30-16.30 saatleri arasında 40 saat) içerisinde mi görev yapacağı yoksa haftalık ders çizelgesi hazırlanarak ders görevini yerine getirdikten sonra(örneğin 15 saat) Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerime İlişkin Karar'a göre geriye kalan ders saatlerini 30 saate tamamlayarak mı (örneğe göre geriye kalan 15 saat)BT Rehber Öğretmenlik görevini yürüteceklerdir.
İlgili yazıda bu durum net olarak açıklanmamaktadır. Haftalık ders çizelgesi 30 saat üzerinden mi hazırlanmalıdır yoksa eğitim-öğretim saatleri içerisinde 40 saat ders varsa tamamında görev verilecek midir? Bilgilerinize arz ederim.
Daha önce yazdım diyen arkadaşlar ne cevap gelmiş yazmamış. Bende sorayım dedim